gerçekten anne olmak istiyor muyum?..

Açıkçası ben doğumdan sonra kocamdan soğudum...hatta kocamı bırak kendimi bile tanıyamıyorum...şöyleki eski beni hatırlamıyorum :) ciddiyim...hayal meyal arada anımsıyorum sadece eski yaşantımı duygularımı...bunu aslında sorumluluğa bağlıyorum
26 yaşındayım ve bugüne kadar aldığım ilk sorumluluk...yani binevi hızlandırılmış büyüme yaşadığım için karışığım :))) ama denge kurmak zor ...hal kalmıyor...ilk aylar gazı çok yoksa çok iyi geçer ama emekleme başladı aman allahımmmm
bütün evi geziyoruz
2 yaatık üst üste koydum yere...abarmıyorum bütün gün yaptı şey tepinmek .. tutunup ayağa kalkmaya çalışmak...insan şaşırıyor bu enerjiye
aynı seyı bende yasadım. sogumak degılde. evlat sevgısı oyle bısey kı ondan cok, onun yarısı kadar bıle sevemıyosun kımseyı. gercekten cok ıyı dusunulmelı bızımkı 18 aylık asla oturmak bılemdıgı ıcın suan kapalı mekana gıdemıyoruz bıyerde yemek yıeyemıyoruz mesela :D cunku poposunda ıgne var

hatırlamıyorsun annelik hormonlarından mı acaba? ay nadıl kadın beyniyle vücuduyla çocuğa odaklanıyor pes:) emeklemeye başlayınca şaşırmışsın enerjisine sen bide ayaklanınca gör:)) ama en güzel çağları 0-4 yaş bence. büyüyünce yenisini yapmak lazım :KK33:
Birde bişey var mesela ne zaman ruhen çocuktan uzaklaşsam inanılmaz huxursuz oluyor....dışarda evde hiç fark etmiyor ben odaklı olmaya başlasam anında bozuk yapıyor
uyusa bile mızmızlanmaya başlar

aslında benım kızım da cok zor bı bebektı hala oyle ılk 6 ay hep agladı. hıç sakın degıl. sureklı hareket halınde yasıtlarına bakıyorum en hareketlısını bızım kız bende hıc 2. dusunmuyorum bu yuzden. korkuyorum aynı olacak dıye. sız ne kadar aradan sonra 2. yaptınız. o his banada gelecekmı suan hıc dusunemıyorum 5 yıl en az dıyorum. kuzenımın bı bebegı var 2 aylık ınanırmısınız sut dokmus kedı hıc agladıgını duymadım. nıye bızı bulmaz bu sakın bebekler. halbukı bende cok sakın bı hamılelık gecırdım ve kızım tup bebek cok ısteyerek bekledım ama cok aglaktı. olsun saglıklıya ama bınlerce kez sukurler olsun
allah sabır versin canım:) sağlıklı olsun da allah acılarını göstermesin. benim annem adak adamış bana çocuğum olsun hergün ağlasın diye adağa bak:))) sonra gerçekten zırıl zırıl herşeye feryad figan edermişim.

Birde bişey var mesela ne zaman ruhen çocuktan uzaklaşsam inanılmaz huxursuz oluyor....dışarda evde hiç fark etmiyor ben odaklı olmaya başlasam anında bozuk yapıyor
çocuk hissediyor demek. Kanguru gibi kesede taşıyacaksın demek ki afacanı başka türlü olmayacak:))

aslında benım kızım da cok zor bı bebektı hala oyle ılk 6 ay hep agladı. hıç sakın degıl. sureklı hareket halınde yasıtlarına bakıyorum en hareketlısını bızım kız bende hıc 2. dusunmuyorum bu yuzden. korkuyorum aynı olacak dıye. sız ne kadar aradan sonra 2. yaptınız. o his banada gelecekmı suan hıc dusunemıyorum 5 yıl en az dıyorum. kuzenımın bı bebegı var 2 aylık ınanırmısınız sut dokmus kedı hıc agladıgını duymadım. nıye bızı bulmaz bu sakın bebekler. halbukı bende cok sakın bı hamılelık gecırdım ve kızım tup bebek cok ısteyerek bekledım ama cok aglaktı. olsun saglıklıya ama bınlerce kez sukurler olsun
Inanin o bebeklik donemindeki uykusuzluk aglamalar bana 1.5yas itibariyle hikaye geldi bebek bakmak degil cocuk bakmak daha zormus yani benim icin boyle nerde tehlikeli birsey var nerde piriz elektrik kablolari vs hala onlarin pesinde elinde bir oyuncak gorsem gozlerim doluyor mutluluktan surekli basina bisey gelicek korkusu olmadik yerlere tirmanlar beni psikolojik olarak cok yordu fiziksel yorgunluk degilmis mesele bunu anladim
Heralde bebek ozledim aslinda ilk hamileliligim hemen olmadi yine oyle okucak sandim surpriz yapip hemen geldi bebegim birde bir umut belki uslu ve bana benzeyen bir kizim olur dedim yine surpriz bir erkek geliyor:)etrafa bakinca gercekten kiz cocuklari genel olarak daha sakin ama istisnalarda var sizin gibi saglikli olsunlar sunuda dusunun kiziniz gelicek 5 yasina tam artik sizi anlayacak uzmeyecek hooop birdaha filmi basa sarmak var batti balik yan gider hesabi 3 yas arayla iki canavari adam edicem insallah :)

Bende de senin endişelerin var,31 yaşındayım,6 aydır evliyim,biyolojik olarak tam anne olma yaşı,başkasının bebeğini severim ama aşırı çocuk seven bir insan değilim.Eşimle gezmeyi tozmayı da çok severiz,özgürlüğüm kısıtlanacak,çalışamayacağım vs..bunun gibi kaygılarım var.Yeni yıldan sonra düşünüyoruz ama eşimde aynı benim gibi,birbirimizden hiç farklı değiliz bu konuda.Yapmazsam ilerde pişman olurum diye korkuyorum.Çok da çıtır görünüyorum 23-24 gibiyim,sanki hala genç kızım anneliği kendime yakıştıramıyorum..Bu konuda kafam gerçekten çok karışık,bizim gibi düşünüp şuan çocuk sahibi olan varsa duygularını paylaşırsa memnun olurum.

Bende de senin endişelerin var,31 yaşındayım,6 aydır evliyim,biyolojik olarak tam anne olma yaşı,başkasının bebeğini severim ama aşırı çocuk seven bir insan değilim.Eşimle gezmeyi tozmayı da çok severiz,özgürlüğüm kısıtlanacak,çalışamayacağım vs..bunun gibi kaygılarım var.Yeni yıldan sonra düşünüyoruz ama eşimde aynı benim gibi,birbirimizden hiç farklı değiliz bu konuda.Yapmazsam ilerde pişman olurum diye korkuyorum.Çok da çıtır görünüyorum 23-24 gibiyim,sanki hala genç kızım anneliği kendime yakıştıramıyorum..Bu konuda kafam gerçekten çok karışık,bizim gibi düşünüp şuan çocuk sahibi olan varsa duygularını paylaşırsa memnun olurum.
mesajını geç gördüm merhaba.
aynı yaştayız. yaşımız genç olsa evliliğin tadını uzun uzun çıkarırdık. bebek yapmayı erteleyebilirdik. ama biliyosun 35inden sonra risk. ben de çocuk ruhlu biriyim o sorumluluğu almak beni korkutuyor ama çocuğumuz dünyaya geldiğinde eminim herşey güzel yönde gelişir. önemli olan bebeğe rağmen kocana ve kendine özel vakitler yaratabilmek sanırım.

malesef biz çalışan kadınlar olanlar için mecbur ayrı kalıyoruz gün boyu

aynen benimki 14 aylık çok beter bir koku ama anne olunca ondan miden bulanmıyor
Evet anne olunca miden bulanmıyor kesinlikle ama altını değiştirdiğim odaya biri girdiğinde tepkilerden anlıyorum durumun vehametini:halay:
Neyse bu konuyu kapatayım en iyisi En Büyük KK

Back
X