- 1 Nisan 2021
- 1.548
- 1.522
- 83
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Gelinine hiç kıyamayan kaynanada biliyorum
Narsist kaynanada çok var
Evlilik bu şans oyınlarına benziyor bazılarına büyük ikramiye çıkarken bazıları amorti bile kazanamıyor
Kaynana sorunlarında boşanamazsan uzak dur derim ben
Nedenleri:
- Oğullarını biricik görüp gelinlerin oğullarına muhtaç sanmaları
- Oğullarını gelinlerinden kıskanmaları
- Oğullarının eşlerine sahip çıkmaması(buna yıldız veriyorum en sinir olduğum
) - Oğullarının pısırık olması
- Oğullarıyla göbek bağını koparamamaları.
- Nasıl olsa el kızı boşanamaz oğlumdan iyisini mi bulacak gözüyle bakmaları
Bu konu yüzünden psikologa gitmiştim. Yani kv problemleri yüzünden.Benim zaten bi kere dilim yanmış berbat bi evlilik geçirmişim yoğurdu buzdolabında tutarak yiyorum. Geldim gidiyorum şu dünyadan kaynana olayını çözemedim. Kiminle muhabbet etsem kadın yada erkek; erkek annesi sorunlu taraf oluyor. İstisna olarak iki kişiye tanık oldum kız annesi olup damadını benimseyemeyen. Onlarda bir süre sonra ısınıp sorunu çözdüler ama ne damadına laf sokan ne kızını kıskanan nede atıyorum kızının maaşını isteyen Vsvs anne duymadım.
Ne farkımız var kadınlar olarak bizim annemiz neden pürüz çıkaran taraf olmuyor.
Anneme bakıyorum bayılıyo damadına gözünün içine bakıyor sevdiği yemekler aman damadım yesin. Bi mağazaya gitsek hemen damadına kıyafetler bakar. Onların isteği ben iyi davranayım ki o da kızıma iyi davransın diye sanırım.
E erkek annesi de desin bunu. Neden demiyorlar? Neden oğullarının mutluluğu onları huzursuz ediyor? Aşırı sıkıldım rahat olamamaktan sıcaklık samimiyet görmemekten. Eşim de farkında yazık o da üzülüyor..
ne zaman bdv ye girsem bi eş ailesi konusu bi kaynana konusu ya valla içimi dökeyim dedim.
İKi kız kardeş var bildiğimvalla gelinime kıyamayan kaynana benim etrafımda da var bir tanecik. Onda da görümce sorunu var ama.
Çünkü erkekler daha kıymetli. Oğullarını kıskanıyor paylaşamıyorlar. Kızlarsa evden çıktı artık bizim değil aman yerinde İyi olsun da bizim başımıza kalmasın diyorlar.
Bi de dürüst olalım erkekler ufak tefek şeyleri takan tipler değil. Biz hemen Bi harekette kayın aileye bileniyoruz ona göre davranıyoruz. Erkekler en azından çoğu Bi sıkıntı olsa da görmüyor detaycı olmadığı için yine güzel güzel damatlık yapıyor. Yani biraz da karşılıklı. Erkek annesin ve gelin iki kadın karşı karşıya gelince olaylar olaylar işte.
Benim annemde eşimi el üstünde tutar, sevdiği yemekleri yapar, "senin için özel yaptım" diyerek şımartır.
Kaynanam ise asla umursamaz beni, bir kere ilgi alaka görmedim, yalandan bile olsa. Ilginç yanı ben hariç herkesle çok iyi, güleryüzlü, cana yakın. Eşimde itiraf etti en son sadece sana karşı böyle diye.
Kız anneleri "ben damadımı hoş tutayım, oda kızımı hoş tutsun" düşüncesinde, erkek anneleri ise bir yarışa giriyorlar adeta, "kimin sözü geçer, kim daha kıymetli vs vs"
Eşinden alamadığı ilgiyi,doyumu oğlundan bekliyorlar genelde. Tek başına sahip olduğunu sandığı oğluna rakip olarak bir gelin geliyor. Başlıyor çekişmeler. Halbuki bu enerjiyi hayata ya da kendi eşlerine verseler belki karşılık bulacaklar
Benim zaten bi kere dilim yanmış berbat bi evlilik geçirmişim yoğurdu buzdolabında tutarak yiyorum. Geldim gidiyorum şu dünyadan kaynana olayını çözemedim. Kiminle muhabbet etsem kadın yada erkek; erkek annesi sorunlu taraf oluyor. İstisna olarak iki kişiye tanık oldum kız annesi olup damadını benimseyemeyen. Onlarda bir süre sonra ısınıp sorunu çözdüler ama ne damadına laf sokan ne kızını kıskanan nede atıyorum kızının maaşını isteyen Vsvs anne duymadım.
Ne farkımız var kadınlar olarak bizim annemiz neden pürüz çıkaran taraf olmuyor.
Anneme bakıyorum bayılıyo damadına gözünün içine bakıyor sevdiği yemekler aman damadım yesin. Bi mağazaya gitsek hemen damadına kıyafetler bakar. Onların isteği ben iyi davranayım ki o da kızıma iyi davransın diye sanırım.
E erkek annesi de desin bunu. Neden demiyorlar? Neden oğullarının mutluluğu onları huzursuz ediyor? Aşırı sıkıldım rahat olamamaktan sıcaklık samimiyet görmemekten. Eşim de farkında yazık o da üzülüyor..
ne zaman bdv ye girsem bi eş ailesi konusu bi kaynana konusu ya valla içimi dökeyim dedim.
Ah ah, benimki komşularının düğününe yeterince hazırlık yapabilmek için bizim düğün tarihimizi ertelemek istedi, istemediğim salon, istemediğim tarihde ve saatte tutturdu.. Sonra mesafeli olunca arkamdan konuşuyorlarmış gelin bizi hiç aramıyor diye..Benimki de öyle. Enerjisinden başkası bile anlat zorrrla iltifat ettiğini. Düğünümde herkes iltifatlar yağdırırken kendisi. “Cınımmm çık tıtlı olmışşınnn demişti. “ pardon Tatlı derken ?
Şu kayınvalide olayının çok abartıldığını düşünüyorum.
Bana iyi davranmazsa anında buz gibi olurum.
Hiç de kafama takmam. Başka derdim mi yok!
Bu arada benim kayınvalide gerçekten beni çok çok sever. Sevmezse de kendi kaybeder.
Benim zaten bi kere dilim yanmış berbat bi evlilik geçirmişim yoğurdu buzdolabında tutarak yiyorum. Geldim gidiyorum şu dünyadan kaynana olayını çözemedim. Kiminle muhabbet etsem kadın yada erkek; erkek annesi sorunlu taraf oluyor. İstisna olarak iki kişiye tanık oldum kız annesi olup damadını benimseyemeyen. Onlarda bir süre sonra ısınıp sorunu çözdüler ama ne damadına laf sokan ne kızını kıskanan nede atıyorum kızının maaşını isteyen Vsvs anne duymadım.
Bir erkek kayınvalidem,kayinpederim, bana yakışıklı olmuşsun yerine başka bir şey dedi diye takılmaz mesela. Herhangi bir şey söylenmesini de beklemez.Benimki de öyle. Enerjisinden başkası bile anlat zorrrla iltifat ettiğini. Düğünümde herkes iltifatlar yağdırırken kendisi. “Cınımmm çık tıtlı olmışşınnn demişti. “ pardon Tatlı derken ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?