- 10 Haziran 2012
- 1.388
- 3.259
- 333
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Aynen öyleKayinvalideler soguyup iletisimi kesmekle kalmiyor ki ablacim. Fiştekleme, tansiyon-seker dramasi, acıtasyonla geri dönüyorlar. Kayinvalide konusmak istemese oglu gider gorur gelir, sorun olmaz zaten
Şu kayınvalide olayının çok abartıldığını düşünüyorum.
Bana iyi davranmazsa anında buz gibi olurum.
Hiç de kafama takmam. Başka derdim mi yok!
Bu arada benim kayınvalide gerçekten beni çok çok sever. Sevmezse de kendi kaybeder.
Bir erkek kayınvalidem,kayinpederim, bana yakışıklı olmuşsun yerine başka bir şey dedi diye takılmaz mesela. Herhangi bir şey söylenmesini de beklemez.
Evet gelinine karşı art niyetli olan, oğlunu paylaşamayan kayınvalideler var kesinlikle ama biz kadınlar da her şeye takındığımız için de sorun yaşıyoruz eş ailesiyle. Sorun yaşamayı da geçtim yük edinip,mutsuz oluyoruz.
Aynı şeyi kendim içinde düşünüyorum zamanında benim taktığım birçok konu esim için üzerinde düşünülmeyecek hatta fark etmeyeceği konulardı. Benim babamda bazı konularda zordur ama esim hic takılmaz, bazen benim rahatsız olduğum şeyleri fark etmez bile. Aynılarını kayinvalidem yapsa nelere takılırdım nelere.
Bizlerde hayatı zorlaştırıyoruz biraz kendimize açıkçası.
İnanın iş eşte bitiyor ve evlilik gram etkilenmeyebiliyor.Sevmeseydi oğluna ayılıp bayılsaydı emin olun bu şekilde diyemezdiniz çünkü istet istemez eş dengeyi sağlasa bile evlilik etkileniyor.
Benvalla gelinime kıyamayan kaynana benim etrafımda da var bir tanecik. Onda da görümce sorunu var ama.
Türkiye'de erkek çocuk kıymeti var.CunkuBenim zaten bi kere dilim yanmış berbat bi evlilik geçirmişim yoğurdu buzdolabında tutarak yiyorum. Geldim gidiyorum şu dünyadan kaynana olayını çözemedim. Kiminle muhabbet etsem kadın yada erkek; erkek annesi sorunlu taraf oluyor. İstisna olarak iki kişiye tanık oldum kız annesi olup damadını benimseyemeyen. Onlarda bir süre sonra ısınıp sorunu çözdüler ama ne damadına laf sokan ne kızını kıskanan nede atıyorum kızının maaşını isteyen Vsvs anne duymadım.
Ne farkımız var kadınlar olarak bizim annemiz neden pürüz çıkaran taraf olmuyor.
Anneme bakıyorum bayılıyo damadına gözünün içine bakıyor sevdiği yemekler aman damadım yesin. Bi mağazaya gitsek hemen damadına kıyafetler bakar. Onların isteği ben iyi davranayım ki o da kızıma iyi davransın diye sanırım.
E erkek annesi de desin bunu. Neden demiyorlar? Neden oğullarının mutluluğu onları huzursuz ediyor? Aşırı sıkıldım rahat olamamaktan sıcaklık samimiyet görmemekten. Eşim de farkında yazık o da üzülüyor..
ne zaman bdv ye girsem bi eş ailesi konusu bi kaynana konusu ya valla içimi dökeyim dedim.
Bazı kvler gelinlerini kuması gibi görüyorlar nedense
Birbirine en ufak olayda hemen cephe alınabilecek bir taraf kayınvalide ve gelinlik. Sevgi beklenmemeli iki tarafta saygılı olmalı. Benim annem gelinini çok ama çok seviyordu ikisinin de karşılıklı olarak birbirini yanlış anlamasıyla annem “yok gelin kendi kızın gibi olmuyormuş” dedi.
Çünkü damatlar bazı şeyleri daha anlayışla karşılıyor, eşlerinin anneleri de aynı şekilde damat bişey dese çok görmüyor onu. Ama kayınvalide ve gelin acaba ne yapsak da birbirimizi yanlış anlasak diye diken üstünde.
elbette sorunlu olan kayınvalideler var onları istisna tutuyorum
Ataerkil sistem ve kocalarından ilgi görmemiş kadınlar sebep oluyor buna.Benim zaten bi kere dilim yanmış berbat bi evlilik geçirmişim yoğurdu buzdolabında tutarak yiyorum. Geldim gidiyorum şu dünyadan kaynana olayını çözemedim. Kiminle muhabbet etsem kadın yada erkek; erkek annesi sorunlu taraf oluyor. İstisna olarak iki kişiye tanık oldum kız annesi olup damadını benimseyemeyen. Onlarda bir süre sonra ısınıp sorunu çözdüler ama ne damadına laf sokan ne kızını kıskanan nede atıyorum kızının maaşını isteyen Vsvs anne duymadım.
Ne farkımız var kadınlar olarak bizim annemiz neden pürüz çıkaran taraf olmuyor.
Anneme bakıyorum bayılıyo damadına gözünün içine bakıyor sevdiği yemekler aman damadım yesin. Bi mağazaya gitsek hemen damadına kıyafetler bakar. Onların isteği ben iyi davranayım ki o da kızıma iyi davransın diye sanırım.
E erkek annesi de desin bunu. Neden demiyorlar? Neden oğullarının mutluluğu onları huzursuz ediyor? Aşırı sıkıldım rahat olamamaktan sıcaklık samimiyet görmemekten. Eşim de farkında yazık o da üzülüyor..
ne zaman bdv ye girsem bi eş ailesi konusu bi kaynana konusu ya valla içimi dökeyim dedim.
Aaa haksızlık etme canım benimki benim oğlum çirkin mi oğlum daha güzel demiştiBenimki de öyle. Enerjisinden başkası bile anlat zorrrla iltifat ettiğini. Düğünümde herkes iltifatlar yağdırırken kendisi. “Cınımmm çık tıtlı olmışşınnn demişti. “ pardon Tatlı derken ?
Bazı kadınlarımız çocuğu doğurduktan sonra kadın olduklarını unutuyor. Sadece annelik var onlar için, ömürlerini ona adıyorlar. Eş kişisini tamamen bırakıp, herşeyim çocuğum diye yaşıyorlar. Buraya kadar okay. Ancak kadınlık unutulmuş, evlilik unutulmuş. Eee çocuk büyüdü yuvadan uçacak. Ama evlilik bitmiş çoktan, anne sarıyor çocuğa. Sanki dünyadaki tek çocuk onun tek kıymetli onunki gibi karşısındakinin de bir annenin evladı olduğu unutuluyor.Benim zaten bi kere dilim yanmış berbat bi evlilik geçirmişim yoğurdu buzdolabında tutarak yiyorum. Geldim gidiyorum şu dünyadan kaynana olayını çözemedim. Kiminle muhabbet etsem kadın yada erkek; erkek annesi sorunlu taraf oluyor. İstisna olarak iki kişiye tanık oldum kız annesi olup damadını benimseyemeyen. Onlarda bir süre sonra ısınıp sorunu çözdüler ama ne damadına laf sokan ne kızını kıskanan nede atıyorum kızının maaşını isteyen Vsvs anne duymadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?