Gerçekten aşırı sıkıldım bu kaynana olaylarından

Yanlış çocuk yetiştirmek bence bu sorunun cevabı. Kocalarından göremedikleri ilgiyi oğullarından görmek istiyor kimi anneler. Zaten bizde bir en iyi anne benim, en fedakar benim furyası gidiyor. Anneye/babaya bağımlı, kendi başına bir şey yapmaktan aciz, birey olamamış çocuklar yetiştiriliyor. Gerçi daha kaç anne birey olabilmiş ki? Çoğunun hayatı kocası, çocukları. Kendi başlarına bir vasıfları yok. Bir dünya aile apartmanında oturan gelin, aileyle ortak iş yapan erkek konusu… Her anlamda maddi manevi aileye bağımlı bir erkek nasıl kendi ailesini düzgün idare edebilir? Gelin kayınvalide konularının asıl temelinde denge kuramayan erkek yatar aslında.

Sevmeseydi oğluna ayılıp bayılsaydı emin olun bu şekilde diyemezdiniz çünkü istet istemez eş dengeyi sağlasa bile evlilik etkileniyor.

Daha detayları uzun uzun yazmak istemedim oooo girersem çıkamam en kolay en saçma olanı yazdım.
Orda anlatmak istediğim onca insanın içinde kullandığı cümle o enerjisi aşırı eğreti duruyor ve diğer insanların bile dikkatini çekiyor ve büyük şeylerden sonra artık en ufacık bir şey bile rahatsız ediyor

Kaynana yüzünden nişan atmış biri olarak diyeyim,eşiyle arası iyi değilse oğlunu eşi gibi görüyor.Ona kimseyi yakıştırmıyor ve gelininin üzerinde hep söz sahibi olacağını düşünüyor çümkü oğlu aslında annesinin.Gelin sadece gerektiği için var diye düşünüyorlar.Oğulları da annesini ezdirmemek için annesi ne dese doğru biliyor asla yalan söyleyebileceğini düiünmüyor annesi çünkü.Çok içimi yaktı hakkım asla helal değil.

Birbirine en ufak olayda hemen cephe alınabilecek bir taraf kayınvalide ve gelinlik. Sevgi beklenmemeli iki tarafta saygılı olmalı. Benim annem gelinini çok ama çok seviyordu ikisinin de karşılıklı olarak birbirini yanlış anlamasıyla annem “yok gelin kendi kızın gibi olmuyormuş” dedi.

Çünkü damatlar bazı şeyleri daha anlayışla karşılıyor, eşlerinin anneleri de aynı şekilde damat bişey dese çok görmüyor onu. Ama kayınvalide ve gelin acaba ne yapsak da birbirimizi yanlış anlasak diye diken üstünde.

elbette sorunlu olan kayınvalideler var onları istisna tutuyorum

Ben talihsiz olan taraftayim galiba kızlar

Şu anda annem yazlık evde

Ağabeyim ve yengem gelir sofra donatilir, en sevdiği şeyler yapılır.Peslerinde pervane olur.

Biz geliriz niye geldiniz bakışı, daha doğrusu bunu niye getirdin bakışı diyeyim. Birak benim veya eşimin sevdiği tek bir yemeği yapmış olmak sabahtan kalma ekmek bulursan op de başına koy o derece. Bekarken de benim için bir şey pişirdiği görülmüş şey değildi gerçi. İşten gelir ertesi günün yemeğini yapardım.

Bu arada geldiğimiz ev benim kendi evim, annemin değil haliyle mutfak dahil tüm masraflar benden

Niye böyle, niye evlenmemem için bin dereden bin su getirdi ve hala buz gibi anlamıyorum. Kadının bana bakıcı muamelesi yaptığı yetmez gibi eşime de gayet sevgisiz. Sürekli laf sokar, kalbini kırar. Offff Bıktım !

Velhasıl kaynanalik bize yapılıyor. Ne olacak bilmiyorum.

Türkiye'de erkek çocuk kıymeti var.Cunku

çok doğru

Ataerkil sistem ve kocalarından ilgi görmemiş kadınlar sebep oluyor buna.
Adamlara kadına saygı duymak öğretilmiyor, sevgi göstermek zayıflık kabul ediliyor, buyrun size ilgisiz kocalar. Kadınlar kocalarından görmedikleri ilgiyi oğullarından bekliyorlar. Sağlıksız anne-oğul ilişkileri (Oidipus kompleksi) oğul büyürken iyice kökleniyor, normal hale geliyor aile içinde.. Anne oğlunu "hayat arkadaşı" gibi görmeye başladığında (çünkü koca yiyip için sıçan bi faktör, hayat arkadaşlığı yapmıyor kadına) kadının da tek hayat gailesi kendi doğurduğu hayat arkadaşını (oğlunu) başkasına kaptırmamak oluyor.
E biraz da eğitimsiz/cahil biriyse gelsin kıskançlıklar, yuva yıkmalar..

Aaa haksızlık etme canım benimki benim oğlum çirkin mi oğlum daha güzel demişti

İyi kaynanaya denk gelmek cidden büyük şans işi.
Cevremde kaç boşanan varsa hep eş ailesi yüzünden bitti.
Kadınların soğuması kaynana ile anlaşması ve erkeğin belli süre sonra aileme uzaksın deyip terk etmesi ile bitti.
Babamın kiracısi vardı .
Sabah akşam kaynana yüzünden kavga ediyorlardı sonra duydum ki boşanmışlar.
Bir kaç tane istisna var bu ülkede denge sağlayan ya da kaliteli kaynanaya sahip.
Bu çoğunluk değil bu ulkede.
O yüzden yeni evlenecek kizlar gidin aileyi yakından tanıyın.
Adam iyi deyip geçmeyin sorunlu kaynana herşeyi mahveder.
Kimse kolay kolau ailesini karsisina almaz maddi yada manevi sebeblerden...
Öyle ailesi ile anlaşmak lazım oraya gidip geleceğinizi hesaba katacaksınız.
Yoksa uzakta kalsan da huzur bulmak zor.
Benim arkadaşım var eşinin ailesini kocasından çok seviyor.
O kadar araları iyi ki ben öyle kaynana görmedim.
Kadın kendi isteği ile her haftasonu orada.
Kız annelerinin cefakarligina da ayrıca üzülüyorum çünkü benim annem hem de üç kız annesi.
Ne olursa olsun erkek annelerinin itibarını göremiyor.
Bir halta yaramasalar da hep öndeler .

Kadınlar erkek çocuklarından gördüğü sevgiye ve korumaya alıştıkları için yeni bir rakip geldiğinde ona bileniyorlar. Benim bir tanıdığım var eşi ile arası iyi değil sevgi kıymet göremiyor, şuan 10 yaşında oğlu var ama sürekli öpücükler, anneyi koruma, 10 dk uzaklaşsınlar annesine koşar öper öyle bir çocuk. Anneside hep onu kayırır yanlış yapsa örter bende hep geleceğin kayınvalidesi ve anneci damadı yetişiyor diye düşünürüm. Umarım ki yanılırım. Erkek çocuklarına sevgiyi öğreteceksin ama sana bağımlı olmasını engellemen ve çocuğunu eşin olarak görememeyi bilmen gerek bizim Türk kadınlarının sorunu bu bence.

Bazı kadınlarımız çocuğu doğurduktan sonra kadın olduklarını unutuyor. Sadece annelik var onlar için, ömürlerini ona adıyorlar. Eş kişisini tamamen bırakıp, herşeyim çocuğum diye yaşıyorlar. Buraya kadar okay. Ancak kadınlık unutulmuş, evlilik unutulmuş. Eee çocuk büyüdü yuvadan uçacak. Ama evlilik bitmiş çoktan, anne sarıyor çocuğa. Sanki dünyadaki tek çocuk onun tek kıymetli onunki gibi karşısındakinin de bir annenin evladı olduğu unutuluyor.
Allah'a çok şükür ki annem eşimi çokk sever. Damadım demedi hiç şimdiye kadar hep oğlum o benim der. Benimde kaynanam rahmetli Allah rahmet eylesin.
Demem o ki, burda varsa okuyan potansiyel Kaynanalar, çocuklarınızı salın. Çocuklarınızla aşk yaşamayı bırakın.
Çocuklarınız kocanız değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…