Gerçekten aşırı sıkıldım bu kaynana olaylarından

Ataerkil toplumun sonucu maalesef. Çoğu kadın eşlerinden ilgi görmediği için oğullarından bekliyorlar. Gelini de rakip görüp bileniyorlar. Toplum olarak empatimiz de düşük.
Dogru
Benim kaynnam çok geri kafali eşin aldatsa da evinde oturacksn erkek yapar diyor yani oyle kafada allaha şükür esim aldatmiyor ama. Bana bunu işlemeye calisiyor. Kendi gibi yapmaya calisyor. Kendisi oyle yapmis cunku. Bu konu benim kirmizi çizgimdir ben yapmiyorsam oda yapmicak erkek diye kaldirmasnlar bi zahmt

ben 'öyle görmüş öyle davranıyor' kafasındayım. Hatta çoğu konuda öyle düşünüyorum.
O nesil öyle büyümedi mi, yok görümce, görmeyeyim ömrümce yok baldız baldan tatlı vs diyerek bilinçaltına işlenen şeyler.
Herkes birbirinin özel hayatına saygı gösterse bence hiçbir sorun çıkmayacak.
Samimiyet oğlunun yatak odasına paldır küldür dalmak mıdır ? (bekar/evli farketmiyor bu arada)
Bakış açılarını değiştirmeyi bilmiyolar , ama bizden sonra ki nesil öğrenmiş olacak bence. Umutluyum.

Çok doğru bu.
Bende bu kafadayım,arada sırada göreceğim biri bu kayınvalide ,gorümce vb akrabalar,severlerse severler,sevmiyorlarsa kendi bilir,ben onlarla evlenmedim ki. Zaten kimse kimseyi kandirmasın çok nadirdir hatta istisnadır kayınvalidesini koşulsuz,şartsız sevip,olduğu gibi kabul edip,kendi annesi gibi saygi,sevgi gosteren gelin. Haliyle kabul etmek gerek kimse kendi annemiz gibi olmaz,olmayacak.
Hiç umurumda olmaz yani. Beni sever mi arkamdan mı konuşur. Zararı yoksa bana oldugu haliyle kabul edip hayatıma devam ederim.
Kayınvalidemle aram iyidir sorun yaşamadim ama ben her zaman mesafeliyim,yüz göz olmak istemedim. Bunun faydasını gördüğüme eminim.

Sozde kendi cocugumdn daha cok seviyorm. Kendi kizim gibi seviyrm. Ilk evlendigmz zamanlar dügün fotolar ciktiginda benim oglum senden de guzel diye herkesn yaninda oglunu ovme derdinde. Dugunumde cok guzel oldum bu arada. Off sacma sacma bilmeden dusunmeden konusmalari. Benim cocugum oldugunde herkes başsagligina geliyor. Diyorki oglum dokunmasn diye yanlarinda yatiyorm. Off zaten saka yapilacak durumda degilim zatn dogumum çok zor agir oldu. Zaten benim çocugum ölmuš iliskimi yasiyacm. Zatn ben hastnedn geldikten sonra bizim odamizda 3 gun falan uyudu gece o zamanlar sorun yapmadm yapcak durummda yoktuda simdi dusununce kziyorm. Ben ve esim zor gunler geciryorz zatn gunduzleri esimi gordugum konustugum dertlestigim yok gelen gidenden dolayi belki gece dertlesicem aglicam. Ne işin var bizim odamizda. Bahaneside korku kalmišmiš. Korkuyorsn git esinin yaninda yat te allahim ya

Sevmeseydi oğluna ayılıp bayılsaydı emin olun bu şekilde diyemezdiniz çünkü istet istemez eş dengeyi sağlasa bile evlilik etkileniyor.
Benim düşünceme göre kocamın dengeyi sağlamasına da gerek yok.

Ben farklı bir insanım.

Huyum,karakterim,sevdiklerim,sevmediklerim belli. Kaldı ki ben çok net bir insanım. Nasıl bir kadın olduğumu çok iyi gösterdiğime inanıyorum.

Kayınvalide, kayınpeder,görümce,elti,abi beni bu şekilde saymak zorundalar. Ben de onların huylarını bilirim ben de saygı duyarım.

He sever sevmez o çok önemli değil.

Seviyorlar,teşekkürler!

Herkes birbirini olduğu gibi kabul edip hayatına karışmazsa her şey süper olur.

Çok zor bir lohusalık yaşadım. Kayınvalide sorunları o zamanlar yaşadım,sonra gene toparladık.

Sevmek,sevilmek çok önemli değil,karşılıklı saygıdır aslolan benim için.

Ben yeni evlendiğimde kaynanam eşim için; annemde babamda kocamda o demişti. Sonra eşimin ilgisi bana dönünce çekemedi.
Gelsin aşağılamalar, kavgalar, fesatlıklar.
Ben eşimi çok sevdiği için paylaşamadığını düşünüyordum.
Sonra diğer oğlunu evlendirirken aslında hiç sevmediğini sadece fesat olduğunu cümle alem gördü.
Kendime bu anlamda çok kızıyorum. Hep eşimin hatırına görmezden geldim. Şuan görüşmüyoruz keşke yeni evlendiğimde hatır gönül dinlemeyip koparsaydım ipleri.

Oğlunu paylaşamayacak olan Erkek Çocuk Annelerine sesleniyorum lütfen oğullarınızın turşusunu kurun ve asla evlendirmeyin.

Bence bu gelin kayınvalide arasındaki gerilimler biraz da kadın olmanın doğasıyla alakalı :) görmezden gelemiyoruz, didikliyoruz, anlam çıkarmaya çalışıyoruz vs vs.

En basiti babamlara gittiğimizde babam eşimi herhangi bir konuda uyardığında, o işi şöyle yapma vs tavsiye verdiğinde, biraz eleştirdiğinde asla bu kimsenin garibine gitmez, eşim rahatsızlık duymaz, rahatsızlık duyulacak bir şey olduğunun farkında bile değildir o an düşünürüm kayınvalidem bana bunları dese neler düşünürdüm kim bilir diye biraz erkekler gibi salmayı öğrenmemiz gerek sanırım.

Benim kayınvalidem en iyisi.Ama o bile arada laf sokar, üstüne vazife olmayan işlerimize karışmak ister ya da yorum yapar.İlk evlendiğimiz zamanlar eşim pek tepki vermezdi annesine.Ben yine bildiğimi yapardım o ayrı.Ama gerek bu huyumu artık bildiklerinden gerekse 14 yıl ve iki çocuktan sonra eşim de karıştırmıyor artık bir şeye.Yani zaten karıştırmazdı ama eşim tepki vermezdi.Ya da izin alır gibi söylerdi yapacağımız bir şeyi.Şimdi artık o da açıklama yapmıyor, yorum yaptırmıyor.Biraz da olgunlaştı galibaYani evet erkeklerin büyümemesi bir sebep kayınvalide sorunlarına.
Bir de benim kayınvalidem ve kayınbabam arasında çok resmî bir ilişki var.yani aşk sevgi yok gördüğüm kadarıyla.kayınvalidem çocuklarıyla iç içe senelerce dertleşmiş , kayınbabamdan saklı işlerini çocukları ile paylaşmış, yürütmüş falan.Komşu ,arkadaş ,akraba da yok etrafında.Görüşmez kimseyle .çok resmî.Bir çocukları onun için.o yüzden çocuklar ona o çocuklara çok düşkünler birbirlerine.Kendi her şeyini çocukları ile paylaştığı için istiyor ki çocukları da onunla paylaşsın.Ama çocukların artık kendilerine daha yakın olan eşleri var.Çocukları var.Kabul edemiyor.Her şeyden haberi olma isteği, her şeye bir yorum yapmaya alışmış.İşte bir sebep de bu.Eşiyle paylaşamadığı hayatını çocukları ile paylaşınca, eşiyle yapması gereken şeyleri büyüyünce çocuklarından bekliyor kadınlar.
Atıyorum geçen canım bir şeye çok sıkıldı.Çok ağladım.Eşim de dışarı çıkmayı teklif etti.öğlen saatleriydi.Klimada gezeriz boş ver çıkalım biraz açıl dedi.Kayınvalidemin telefonda dışarı çıkacağımızdan haberi oldu.Aman sıcakta ne işiniz var,akşam gitseydiniz oğlumlar.Nereye gideceksiniz, uzağa gitmeyinler filan.Yani çok büyük bir şey değil belki , belki gerçekten iyiliğine söylüyor.Ama bu bile olmamalı.Çünkü oğlu alınmaz ama ben varım yanında.Ne diyor ya bu kadın dedim içimden.

Yani en karışmayanı en iyisi benim.Gerçekten evime senede 1-2 o da zorla gelir.Aldığıma sattığıma karışmaz.Aramasam ,gitmesem bir şey demez.Çok resmidir.Ama işte adı kayınvalide .Hoh dese üstüme alınırım batar bana.Bir şey mi ima etti acaba diye.O da gelinleri için öyle düşünüyordur muhtemelen

Vallahi cok haklısın bende aynı şeyi düşünüyorum onlarda düşünsün hep kız annelerimiz damadını düşünecek.

Ama desin hiç umrumda değil vallahi aramıyor desin ondan mı çekincem vız gelir tırıs gider

Bence, kadınlar evlense de kendi ailesiyle olan bağını asla bırakmıyor. Ama erkekler evlenince eşine ve kendi ailesine daha düşkün oluyor. Ama kadinlar hem kendi ailesi hem de doğup büyüdüğü aileyi dengede tutuyor ve bunu mükemmel bir şekilde yapıyor. Erkek ise taraf seçmek zorundaymış gibi hissediyor ya da bırakılıyor. Bu tamamen benim düşüncelerim. Yanlış da olabilir. Doğru da

Sonunda oğullarını bosayacagiz, kına yakacaklar.

Hepsi yilan. Oğullarını kendine paravan olarak kullanıyorlar. Benimki tam öyle. Dışarıya beni bal çörek anlatıyor. Ama günahı kadar sevmez beni. Eşim askere gittiğinde gelene kadar ağladı. Hemde herrrgun. Sonra biz evlendik bizi evimize yollamamak için ayildi bayıldı sürekli ağladı. Meğerse bu boşluklarda kayinpederim annesini evine getirmesin diye böyle numaralar yapıyormuş. Maksat kayinvalideye bakmamak. Sorsan oğlumda oğlum. Kendini yerlere atıyordu. Ayyy ne günlerdi valla

Bence cahillik ondan bana öyle geliyor güya kendi kaynanalar eskiden ne yapıyorsa onlarda gelinlerine karşı yapıyor ben böyle bakıyorum olaya tuhafda geliyor

Benim annem var damadını deli gibi kıskanıyor. Nişanlıyken eşime beyninde sorun var galiba bi daha düşün istersen bile demişti. Evlendik, her şeyine katlanmak zorunda değilsin istersen boşan ben arkandayım dedi. Bunları demesini gerektirecek hiç bişey yok bu arada. Benim saf kocam da annem annem dört dönüyordu etrafında. Buna karşılık arkasından yalaka mı ne diyordu annem. Eşim doğum günüm için sürpriz yapsa, x’in kocası şöyle şöyle yapmış der. Geçen gün çok beğendiğim bi çanta vardı ondan bahsettim. Fiyatı da oldukça yüksekti. Annem de sen çok hayal kurma senin kocan asla alamaz o çantayı dedi. Bi kaç gün sonra eşim sürpriz yaptı çantayla. Annem delirdi. Siz hiç bişeyin sahibi olamazsınız, nereye para harcayacağınızı bilmiyorsunuz, karıma ev alayım diyeceğine çanta mı almış vs vs. Tabii eşimin bunlardan haberi yok. Eşimin yanında bişey yok gibi konuşuyor. En son tatile gidecektik yine kudurdu annem. 2-3 gün yeter ne işiniz var günlerce tatilde diye. Aradan bi kaç gün geçti hep birlikte otururken aileyle ilgili bişey konuşuluyordu. Annem döndü eşime dedi ki sen çok yorum yapma aileden değilsin. Neyse eşim büyütmedi konu kapandı. Ertesi gün beni arayıp diyor ki sana kapım her zaman açık ama eşin gelmese memnun olurum, zaten çok rahatsızdım onun seni hiç yalnız bırakmamasından her yere peşinden geliyor artık bize gelmesin dedi. Ben de eşim sana bunu demeni gerektirecek ne yaptı da böyle konuşuyorsun dedim. Aile işleri hakkında yorum yapıyor hadsiz dedi. E anne o da bizim aileden ya dedim. Hayır değil olamaz diyor ay sinirden gülüyorum. İyi ki annemin oğlu yok. Gelin annemi süpürgeyle kovalasa neden yaptın diyemezdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…