Basit bir Tartışma sonucu o da kız arkadaşından yemişti tokadı. En fazla kızarıklık vardır heralde ama inan bilmiyorum ne yazdığını. Belki tokadı atan Arkadaşım hatırlıyor olabilir ama. Gün içinde onunla konuşur tekrar yazarım öğrendiklerimi.Alınmasına alınır da bulgularda ne yazıyorlar onu anlamadım. Olmayan farazi şeyler yazıyorlar demek ki. Hafif kızarıklık görmüşse basit şekilde tedavi edilebilir bilmem ne lezyonu vs yazmışlardır. Tutup kolları mor, şurası kesik denmez. Yoksa ben şimdi psikolojik olarak hasta biri olayım gidip şu hakim bana vurdu bana darp raporu verin diyeyim, sonra dava açılsın farazi rapor için o hakim bey ceza alsın ya da bana gıcık olan biri yapsın bunu. Mutlaka vardır yanında tanığı ya da kızarıklığı, izi.
Benzer bir olay vardı, hemen adli tıptan rapor istediler, darp raporunda yazan bulguların 1-2 gün içerisinde geçip geçmeyeceğinin tespitini felan sonra şikayet etmişlerdi doktoru. Durum ne oldu bilmiyorum. Varsa iz alınır darp raporuna yazar, yoksa yalan dolana girmek risk demektir . Ben doktor olsam her gelene rapor vermem iyice tespitini yaparım. Şöyle bir uzaktan bakıp rapor yazıyorlar, ben çok tırsağım sanırım.Basit bir Tartışma sonucu o da kız arkadaşından yemişti tokadı. En fazla kızarıklık vardır heralde ama inan bilmiyorum ne yazdığını. Belki tokadı atan Arkadaşım hatırlıyor olabilir ama. Gün içinde onunla konuşur tekrar yazarım öğrendiklerimi.
Evet gerekmiyor. Benim arkadasım tek bir tokat için almıştı. Iz falan yoktu.
Hayır ama adı üstünde darp raporu darp edildiğine dair bulguların tespiti o raporun amacı. Hiç bir şey olmasa darp raporu alırsın yine ama herhangi bir şey tespit edilemedi yazması gerekir. Yani darp raporu şikayet dilekçesi değil.rapor olmasa bile sanırım polise şikayet yetiyor. biz şikayet ettiğimizsde her konuda polis illa ispatmı istiyor.
Ne desek boş olacak di mi? Çok yazık ya.Yapmayin. Konu sahibinin ayrilmamak icin bir bahanesi vardi onu da siz yokettiniz.
Arkadaslar yazılarınızı bana okadar iyi geliyorki. Bugün kendimi daha kararlı buldum.bugun evden gitmesini isteyeceğim. Yada ben annemlere gideyim bir süre ayrı yaşayalım diyeceğim. Bakalım ne olacak.
Şunu da açıklayayım eşi kasten yaralama suçunun takibi şikayete bağlı değil. Yni darp raporu alınmaya gittiğinde isteseniz de istemeseniz de o kayıt oluşturuluyor. Misal arkadaşımla kavga ettik bana vurdu , basit olarak yaralandım diyerek darp raporu almaya gidebilirsin ve alabilirsin. Bu halde dava açılmaz, şikayetin yok çünkü henüz. Elinde raporla beklersin istersen. Daha açıklayıcı olması için aşağıda kanun maddesini yazayımrapor olmasa bile sanırım polise şikayet yetiyor. biz şikayet ettiğimizsde her konuda polis illa ispatmı istiyor.
Evden git dedim gitmiyorum diyor ben gidecem dedim davayida açacağım dedim ikisindede mahvederim diyor. Ne yacaksan ki dedim süpriz diyor. Bebeğimi bırak nereye gidersen git diyor.ben ne yapacağım arkadaşlar. Bana kızmayın son derece kararliyim ama o çok gaddar bir insan çok agresif. Korkuyorum ben ne yapacağım
Şunu da açıklayayım eşi kasten yaralama suçunun takibi şikayete bağlı değil. Yni darp raporu alınmaya gittiğinde isteseniz de istemeseniz de o kayıt oluşturuluyor. Misal arkadaşımla kavga ettik bana vurdu , basit olarak yaralandım diyerek darp raporu almaya gidebilirsin ve alabilirsin. Bu halde dava açılmaz, şikayetin yok çünkü henüz. Elinde raporla beklersin istersen. Daha açıklayıcı olması için aşağıda kanun maddesini yazayım
T.C.K Madde 86
Kasten yaralama
(1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) (Ek fıkra: 31/3/2005 – 5328/4 md.) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
.... (3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silâhla,
İşlenmesi hâlinde, şikâyet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır. ...
Tabi ki edebilir. Darp raporu sadece ispat yöntemlerinden bir tanesidir. Tanığı vardır, karşı tarafın yaptığı eylemi kabul eden bir yazısı vardır, kamera kaydı vardır.. ispat yolları çeşitli sadece darp raporu ile sınırlandırmamak gerekli. ancak rapor ispatı kuvvetlendirir o yüzden almanız yararınıza diyoruz.yani,darp raporu almadan şikayet edebilir değilmi
1 saniye bile durmadan boşanacaksınız tabi ki! Ananız babanız sizi dayak yemek için mi dünyaya getirdi, büyüttü? Yarın öbürgün bebeğinizi de dövecek, razı mısınız buna da? Çekin gidin Allah aşkına!Merhaba arkadaşlar şimdi nasıl baslayacagimi bilmiyorum. Memuru. 33 yaşındayım. 3 yillik evliyim.8 aylik bir bebeğim var. dün gece esimden dayak yedim. Bunu söylerken bile çok utanıyorum. Nedenmi isterseniz başa doneyim.
Esimin de benimde güzel bir işimiz var.3 yıldır sürekli kavga ederiz.hic oolmadık sebeplerden. Ben haklida olsam haksizda olsam açıklama yapıyorum huyum kurzamanlarda defa ailesini cagirdim. Birkacdefa ben onun ailesine gittim bir defada kendi aileme sonra barışık geri geldim.
Dili çok ağır çok hakaret eder .küfreder bana.ben artık kavga etmeyi bıraktım bende. karsilik verdiğim zamanlarda da beni tahrik eder ağzımdan kötü bir söz cıktığında da ben suçlu olurdum.laflari isitip susar oldum.aman kavga çıkmasın aman küsme sin kusmesi çok pistir günlerce konusmaz.en hafifi gerizekalı salak.ilk evlendigimiz zamanlarda beni evde embesil diye çağırırdi. Uzuldugumu bildiği için.
Haklida olsam haksizda olsam eger gidip ben gönlünü alırsam Özür dilersem sorun yok. Bazen hemen bazende birkaç yalvarmadan sonra barisir.
Evde kalmaya pek alışkın bir insan deilm ama 8 aydır evdeyim.bebegim le dışarı çıkmak istiyorum evim çarşı tarafina uzak.arkadaslar buraya gelirken taksi tutup gelmek zorunda kalıyorlar. Komsularim yaşça çok büyükler yani anlayacağınız gelengidenim yok. Evdeçalıyorumılıyorum merkeze taşınalım ne olur diye ısrar ettim ama kabul etmiyor. Bende islerimi bitirip bebegimi uyuttugum zamanlarda oynarım diye telefonuma okey Pr o g ramı yuklemistim. Dün aksam işlerimi bitirip bebeğimin beşiğini sallıyordum. o arada oyunu açtım. online bir oyun. o geldi odaya telefonumu aldı eline sayfa açıktı ben hiçbir Sey yapmadan verdim eline . sora bebeğimi uyuttuktan sonra gittim telefonu istedim beni azarladı git lan basımdan dedi. tamam o zaman bende tv İzleyeyim ozaman dedim beni resmen tahrik edici sözler kulandı. Hıh sunun tipine baktip'ne tipine S.,.. dedi. sonra agazıMI taklit etmeye başladı bende o zaman döndüm bu hareketleri sen sevmezdin ne oldu simdi sen yapıyorsun dedim. kesbe dedi ban Kars'I lk verince edepsiz oldum. bir tokat attı sonra boğazl mı Sıktı nefes alamadım. Karsı koltuğa geçip küfrederek kalklan § baska yerde ağla dedi. Sonra beyimiz suna bak ya erkeklerle ok e y oynuyorum diye. basanaCağım deyince ne dedin diyerek tekmelemeye basladı ' daha gerisi varda çok uzun basanmaya karar vermeye caliyirum. bana akıl verin. çok sinirlidir c Hçbln zam an ben haksızın demez '
neyapayım
Ne desek boş olacak di mi? Çok yazık ya.
İnanamıyorum ya bu insanların canlarına kastı ne, yaşamaktan bu kadar mı bıkılır..Bakin benim kuzenimin esi var. Daha nisanliyken bu kizi bir guzel dovmus kiz da hamileymis ve o dayaktan oturu cocuk dusmus (beraber yasiyorlardi). Ben dedim ki bak bununla evlenme. Artik dusunmuyorum zaten dedi bur ay sonra hop davetiye geldi. Dayaklara devam bu arada. Beni yakin gordugu icin herseyi anlatirdi. Duzelene kadar cocuk yapma bari dedim yok yapmam dedi bir baktim bir kac ay sonra hamilelik haberi geldi. Hani yapmayacaktin dedim. Korunmama izin vermedi evden bile cikarmadi nasil korunayim. Sonra laf arasinda agzindan kacirdi meger bu doktordan izinsiz klomen falan kullanmis bir an once cocuk olsun diye. Hamileyken dayak yedi cocugunu emzirirken dayak yedi... Kendisiyle artik gorusmuyorum, telefonlarina cikmiyorum, evime kabul etmiyorum. Ona olanlardan bana gina geldi de kendinde bir sey yok. Ona da sorsan bahanelerin bini bir para... Biz bosuna dil dokuyoruz yani.
Şaka gibi ya. Bile bile lades yani. Benim bir arkadasım da küfür yiyor mesela. Şiddet yok ama ana avrat ne varsa dümdüz gidiyor adam. Evlenmeden önce de böyleydi şimdi hamile yine böyle.Bakin benim kuzenimin esi var. Daha nisanliyken bu kizi bir guzel dovmus kiz da hamileymis ve o dayaktan oturu cocuk dusmus (beraber yasiyorlardi). Ben dedim ki bak bununla evlenme. Artik dusunmuyorum zaten dedi bur ay sonra hop davetiye geldi. Dayaklara devam bu arada. Beni yakin gordugu icin herseyi anlatirdi. Duzelene kadar cocuk yapma bari dedim yok yapmam dedi bir baktim bir kac ay sonra hamilelik haberi geldi. Hani yapmayacaktin dedim. Korunmama izin vermedi evden bile cikarmadi nasil korunayim. Sonra laf arasinda agzindan kacirdi meger bu doktordan izinsiz klomen falan kullanmis bir an once cocuk olsun diye. Hamileyken dayak yedi cocugunu emzirirken dayak yedi... Kendisiyle artik gorusmuyorum, telefonlarina cikmiyorum, evime kabul etmiyorum. Ona olanlardan bana gina geldi de kendinde bir sey yok. Ona da sorsan bahanelerin bini bir para... Biz bosuna dil dokuyoruz yani.
İnanamıyorum ya bu insanların canlarına kastı ne, yaşamaktan bu kadar mı bıkılır..
Şaka gibi ya. Bile bile lades yani. Benim bir arkadasım da küfür yiyor mesela. Şiddet yok ama ana avrat ne varsa dümdüz gidiyor adam. Evlenmeden önce de böyleydi şimdi hamile yine böyle.
O bahaneler hiç bitmez zaten. Yok Çocuğum var yok emek verdim bilmem ne. Ya ben iyiysem Çocuğum iyi. Ben dayak yerken onun psikolojisi nasıl iyi olabilir. İşte buradan bile Anlaşılıyor bahane olduğu. Çocuğunu düşünsen zaten durmazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?