Gerçekten bir derdim var ! karar aşamasındayim

Basit bir Tartışma sonucu o da kız arkadaşından yemişti tokadı. En fazla kızarıklık vardır heralde ama inan bilmiyorum ne yazdığını. Belki tokadı atan Arkadaşım hatırlıyor olabilir ama. Gün içinde onunla konuşur tekrar yazarım öğrendiklerimi.

Benzer bir olay vardı, hemen adli tıptan rapor istediler, darp raporunda yazan bulguların 1-2 gün içerisinde geçip geçmeyeceğinin tespitini felan sonra şikayet etmişlerdi doktoru. Durum ne oldu bilmiyorum. Varsa iz alınır darp raporuna yazar, yoksa yalan dolana girmek risk demektir . Ben doktor olsam her gelene rapor vermem iyice tespitini yaparım. Şöyle bir uzaktan bakıp rapor yazıyorlar, ben çok tırsağım sanırım.

rapor olmasa bile sanırım polise şikayet yetiyor. biz şikayet ettiğimizsde her konuda polis illa ispatmı istiyor.
Hayır ama adı üstünde darp raporu darp edildiğine dair bulguların tespiti o raporun amacı. Hiç bir şey olmasa darp raporu alırsın yine ama herhangi bir şey tespit edilemedi yazması gerekir. Yani darp raporu şikayet dilekçesi değil.

Arkadaslar yazılarınızı bana okadar iyi geliyorki. Bugün kendimi daha kararlı buldum.bugun evden gitmesini isteyeceğim. Yada ben annemlere gideyim bir süre ayrı yaşayalım diyeceğim. Bakalım ne olacak.

Daha hala ayrı yaşayalım diyeceğim diyorsun bence sen bu adamdan bosanmazsin
Yapacağın şu olsun o yokken bebeğini al evi terk et baba evine git burnunu surt ve yalvarinca dönüp unutmaya çalış

Ne derse cvp verme sus kavga etme
Yapacak başka bişey yok

rapor olmasa bile sanırım polise şikayet yetiyor. biz şikayet ettiğimizsde her konuda polis illa ispatmı istiyor.
Şunu da açıklayayım eşi kasten yaralama suçunun takibi şikayete bağlı değil. Yni darp raporu alınmaya gittiğinde isteseniz de istemeseniz de o kayıt oluşturuluyor. Misal arkadaşımla kavga ettik bana vurdu , basit olarak yaralandım diyerek darp raporu almaya gidebilirsin ve alabilirsin. Bu halde dava açılmaz, şikayetin yok çünkü henüz. Elinde raporla beklersin istersen. Daha açıklayıcı olması için aşağıda kanun maddesini yazayım

T.C.K Madde 86
Kasten yaralama
(1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) (Ek fıkra: 31/3/2005 – 5328/4 md.) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
.... (3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silâhla,
İşlenmesi hâlinde, şikâyet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır. ...

Ne yapabilirki o yokken çocuğunu alır gidersin kapıya dayanirsa polis cagirirsin

Boş tehditlere bu kadar itibar etmeyin allah aşkına

yani,darp raporu almadan şikayet edebilir değilmi

yani,darp raporu almadan şikayet edebilir değilmi
Tabi ki edebilir. Darp raporu sadece ispat yöntemlerinden bir tanesidir. Tanığı vardır, karşı tarafın yaptığı eylemi kabul eden bir yazısı vardır, kamera kaydı vardır.. ispat yolları çeşitli sadece darp raporu ile sınırlandırmamak gerekli. ancak rapor ispatı kuvvetlendirir o yüzden almanız yararınıza diyoruz.
Tabi karakola gidildiğinde onlar hastaneye götürüyor orası ayrı :))

Çok üzücü yaşadıkların. Çocuğun büyüdükçe bu ortama onu maruz bırakman ona verebileceğin en kötü hayat. Ekonomik yönden bağımlı da değilsin.Kaç kadından daha şanslı olduğunu düşün..

1 saniye bile durmadan boşanacaksınız tabi ki! Ananız babanız sizi dayak yemek için mi dünyaya getirdi, büyüttü? Yarın öbürgün bebeğinizi de dövecek, razı mısınız buna da? Çekin gidin Allah aşkına!

Daha ne kadar şaşıracağım bu forumda bilmiyorum.

Ya bu konuyu 20 yaşında, çalışmayan bi kadın yazsa yine bi nebze anlarım ama konu Sahibi seni aklım hayalim almadı.

30 yaşımda memur bi kadın olarak yazıyorum bunu sana.

Vatandaş gelip bana ulan dese bile sürüm sürüm süründürürüm onu, sende dimi, yaparız bunu? bu adam bide senin hayat arkadaşın. Asgari saygı seviyesinin yanında birde seni sevmesi gereken adam. Evliliğin başından beri saygısı bile yokmuş, hiç.Kimse saygı duymadığı insanı sevmez biliyosun. Seni sevmeyen, saymayan bi adamla hala aynı hayatı paylaşma Nedenin ne? Kocam başımda olsun, beni doyursun derdin mi var? Yoksa sende mi artık kendine saygı duymuyosun?

Kendine saygın yok peki kabul, çocuğuna da mı sevgin yok. O çocuğun sevgi dolu, sakin bi.Evde büyümeye hakkı yok mu?

Ya ben düşünüyorum çocukken anne babamın 2 kavgasını hatırlarım seslerin yükseldiği, yemin ederim kalbim yerinden çıkardı, ki asla eli kalkmadı babamın.

Yawrum o çocuk kaç kavgaya şahit oldu kim bilir.. Bi düşün ne hissetti,ne kadar korktu..

Bu adam bide memur. Hangi çocuğu kaçırıyor sana vermiyo?

Adamın yeri belli yurdu belli, nasıl alır çocuğu vermez, bu nasıl akıl tutulmasıdır. Kan alırlar adamdan kan. Ben meslek korkusuna alkol alamıyorum bu devirde ki bide suç işleyeceğim???

Allah akıl fikir versin daha çok ağır konuşurum da o ufacık çocuk için, saygımdan!!!!! Susuyorum.

Ne desek boş olacak di mi? Çok yazık ya.

Bakin benim kuzenimin esi var. Daha nisanliyken bu kizi bir guzel dovmus kiz da hamileymis ve o dayaktan oturu cocuk dusmus (beraber yasiyorlardi). Ben dedim ki bak bununla evlenme. Artik dusunmuyorum zaten dedi bur ay sonra hop davetiye geldi. Dayaklara devam bu arada. Beni yakin gordugu icin herseyi anlatirdi. Duzelene kadar cocuk yapma bari dedim yok yapmam dedi bir baktim bir kac ay sonra hamilelik haberi geldi. Hani yapmayacaktin dedim. Korunmama izin vermedi evden bile cikarmadi nasil korunayim. Sonra laf arasinda agzindan kacirdi meger bu doktordan izinsiz klomen falan kullanmis bir an once cocuk olsun diye. Hamileyken dayak yedi cocugunu emzirirken dayak yedi... Kendisiyle artik gorusmuyorum, telefonlarina cikmiyorum, evime kabul etmiyorum. Ona olanlardan bana gina geldi de kendinde bir sey yok. Ona da sorsan bahanelerin bini bir para... Biz bosuna dil dokuyoruz yani.

İnanamıyorum ya bu insanların canlarına kastı ne, yaşamaktan bu kadar mı bıkılır..

Şaka gibi ya. Bile bile lades yani. Benim bir arkadasım da küfür yiyor mesela. Şiddet yok ama ana avrat ne varsa dümdüz gidiyor adam. Evlenmeden önce de böyleydi şimdi hamile yine böyle.

O bahaneler hiç bitmez zaten. Yok Çocuğum var yok emek verdim bilmem ne. Ya ben iyiysem Çocuğum iyi. Ben dayak yerken onun psikolojisi nasıl iyi olabilir. İşte buradan bile Anlaşılıyor bahane olduğu. Çocuğunu düşünsen zaten durmazsın.

İnanamıyorum ya bu insanların canlarına kastı ne, yaşamaktan bu kadar mı bıkılır..

Vala bilmiyorum da bir gun gelmis bana diyor ki (alt katinda kucuk dayim oturuyor) .......... abime cok kirildim esim beni doverken sesleri duydu gelip bizi ayirmadi.

Dedim ki kusura bakma ama yedigin dayak icin sen bir sey yapmiyorken baskasini niye karistiriyorsun? Hem bir kere ayirsin iki kere ayirsin coluk cocuklu adam omur boyu senle mi ugrasacak? Yani bahaneleri gectim yedigi dayakta dahi baskalarini sucluyor, kocam beni dovdu demiyor da niye ayirmadilar diyor.

Biri de mertce cikip dese ki "evet dayak yiyorum evet kufur yiyorum ve bu benim normalim, kocami boyle kabul ettim bile bile evlendim. Bu yuzden her ne olursa olsun evliligime devam edecegim". Inanin saygi duyarim tek kelime etmem.Tam tersine surekli de ona buna yakinirlar. Dunyanin geri kalaninda herkeste sihirli degnek varmis da onlar icin kullanmiyorlarmis gibi bir havaya giriyorlat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…