en doğru kararı vermişsin dünya iyisi de olsa fazla muhabbete girmeyeceksin hem kv ile tatil en iyi bu şekilde olabilirdi zaten o yüzden üzülmene gerek yok herkes değeri kadar eder fazla yüz verip düşünme şekerim
birşeyin tribi mi bu acaba?
Kaynana kayınpeder görümce ile bir kez tatile gittik birdaha da gitmedim..Neden derseniz yani kendi aileniz gibi olmuyor siz nekadar kendi anne babanız gibi görseniz de onlar öyle görmüyorlar hele kş görümce varsa illaki ayrım oluyor..Görümcem tatil boyunca mutfağa girmedi kaynanamla biz yaptık yemekleri sofrayı kur topla(Yazlık kiralamıştık Akçayda)eşim mangal istiyor kaynanam negerek var kızartma yapalım diyor yanş beni verem ettiler..Birdaha da asla birlikte tatile çıkmadık..eşimle kendimiz gider gönlümüzce eğlenir yer içeriz.Eşimde Allahtan farkında
Ya bu kadar saçmalığa, pasif agresif harekete nasıl onları haklı görebiliyor? Nasıl ya nasıl yani? Haykırmak istiyorum NASIL diye.
Maalesef bunu çoğu yapıyor .. Hemen savunma mekanizması geliştiriyorlar.
Size bir tavsiye , işe yarıyor. Her zaman yapmayın ama illa gözünüze batan ve içinizde tutamayacağınız konularda yapın.
Mesela sizi üzen bir durum olduğunda ; - Aşkım hayatım ( herneyse ) bugün böyle birşey hissettim/ yaşadım.. Sen annenleri daha iyi tanıyorsun, yanlış mı anlamışım/ değerlendiriyorum? "
Böylece hem yaşadığınızı söylemiş oluyorsunuz hemde şikayet etmemiş oluyorsunuz.
Nr cevap verirse versin " hımm demek ki ben yanlış anlamışım, v.s " der konuyu kapatırsınız.
Onunda zamanla kafasına dank eder.
...
Eşiniz mi istedi sülalesini tatile getirmeyi acaba? ne gerek var yani tatil kafa dinlemek içindir. Hayatımdaki sorunlu insanlar benimle geldikten sonra ne anladım ki ben.. Haa aynı şeyleri bana yapsalardı ben sorun etmezdim bırak çekinsinler mesafeli dursunlar en guzeli. Hiç öyle görümcemin çocuğunun ayağını filan koklayamam zira :)
aynen boşver bende başta samimi davranmak gibi bir hata yaptım allahtan hatamın erken farkına vardım şimdi herkes daha mutlu illa ki bir sınır olmalı kv gelin ilişkisindecanım benim nekadar doğru yazmışsın...
eşim öğle yemeğine annesine gidiyor gel dedi bana gitmedim..zaten 1 hafta sabah akşam beraberdim..
aslında böyle olaylar olmasaydı kesin giderdim kendimi yanıyorum..yanlış anlaşılmaktan çok korkarım..
ama artık çok samimi olmayacağım..bunu başarmak istiyorum..
Ben tatile cümbür cemaat gitmeyi anlamıyorum. Nr gerek var? Kafa dinlemek, başbaşa takılmak varken...???
aynen boşver bende başta samimi davranmak gibi bir hata yaptım allahtan hatamın erken farkına vardım şimdi herkes daha mutlu illa ki bir sınır olmalı kv gelin ilişkisinde
Bence cok buyutecek seyler olmamis, biraz anne kiz biraraya gelip seni dislamislar sanki, ama takma boyle seyleri, belli ki eşin ailesine cok duskun, onlarla ilgili kendini doldurursan, eşine de yansitirsin ve yok yere sorun yasarsiniz.
Sen de bundan sonraki tatillerde ayni seviyeyele yaklasirsin onlara, madem ki biraraya gelince sana gelin muamelesi yapiyorlar sen de onlara anne kardes muamelesi yapma.
Sizde kendimi gördüm. Anne olmadan önceki halimi ama:) mutlaka sizin alıngan olmanızı gerektirecek inceden dokundurmalar, kinayeler olmuştur siz de o yüzden her lafın altında bir anlam arıyorsunuzdur. Aslında kötü insanlar da olmadıkları için, böyle iki arada bir derede kalırsınız. Benim eşim için de ailesi önceliklidir. Her ne kadar kendisi aksini iddia etse de.
Benim yüzüme çok bir şey söylenmiş olmasa da, eltimin arkasından konuştukları için benim arkamdan da konuşacaklar diye düşünüp huzursuz olurum.Mesela bize gelecekleri zaman, eşim der "gelen yabancı mı, niye her şey kusursuz olsun diye uğraşıyorsun?" Gelen yabancı değil ama, bana hissettiriyorlar el kızı olduğumu. mesela eltimin ağırlaması ile ilgili yorum yapıyorlar.görümcemle çok fısfıs yapıyorlar mesela. e anlıyorum ki bir şey ya hoşlarına gitti takdir ettiler, kıskandılar. ya da bir şeyden rahatsız oldular. bariz anlaşılıyor. Ben bunu söylemedim eşime hiçbir zaman.
siz de ufak tefek şeylere takılmışsınız. ben de çok takılırdım, bunu dedi bunu ima etti. şimdi kuzenlerle arkadaşlarla geyiğini çeviriyorum artık. siz de öyle yapın..
Bak bunları düşündükçe kendini sıkarsın sadece, ne gerek var? Eğer onlar bilinçli yapıyorsa, onlara artı puan kazandıracaksın , kendini üzünce. Eğer bilinçsizlerse, yani doğma büyüme görgü- davranış tripleri böyleyse, hiç yoktan yine kendini üzmüş olacaksın.. en iyisi rahat olmak, cümleler davranışlar üzerine pek düşünmemek. Düşündükçe insanın aklına olduk olmadık şeyler geliyor, kasten mi, üzmek için mi gibi.. Kasten yapıyorlarsa bile onlara en iyi cevap, sizi takmıyorum ve çok mutluyum profili çizmek. Kendini üzüp, bunu belli edersen, haz alırlar çünkü öyle yapıyorlarsa. Hem kendin için hem onların görmesi için kafa takma, çok üstüne düşünme, mutlu ol..
Eşinin ailesi zor şartlar altında mı yaşamış eskiden ? Çünkü eşin onları memnun etmek için seni kırabiliyor sanırım.
Onlar öyle davranıyorsa onları sallama o zaman kıymetli olursun , benim yaşım küçük size göre evli falan da değilim ama hayatta birinci kuralım hiçbir şeyi kafaya takmamak , mutluluğumu da buna borçluyum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?