• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçekten düşünse gelmezmiydi?

Herkese merhaba arkadaşlar. Sevdiğim insanla 4 senedir beraberiz. Ve yakin bir zamanda da annemi kaybettim. Bu kişi ne annemi uğurlamaya geldi (ailesiyle veya tek), ne de bu zor süreçte bir gün de olsa yanıma geldi. Aramizdaki mesafe 4 - 5 saat arabayla.

bayramda da aileleri tanıştırma planımız var. (Tanışma işi de ertelene ertelene ağustosa kadar ertelendi.).
Anneciğimin zamaninda, ona ailesini getirmesini çok ısrar etmiştim, annemin durumunu anlatıp. ( bu arada annemle daha önceden bu insan birbiriyle tanisti telefonlasti da bi kaç kez).
En son tamam ramazanda geleceğiz dedi ama nasip olmadı anneciğim gidince. Kaybimizi da bildikleri halde tanismak icin olmasa bile bir başsagligina gelmediler ,telefonla aradilar.

Sonraki süreçte kendi tek gelmek istedi ailesi izin vermedi. Uygun kaçmaz onlara gitmen diyip.
Sizce de mi uygun kaçmaz? Ben bu kisiyle 3-4 ayda bir zaten görüsüyordum o zaman uygun oluyordu da simdi mi uygun olmuyor.? Insan bi yolunu bulup gelmez miydi destek olmak için? Şuan ayrılık durumundayız iyi günümde yanımdasın dedim.

Lütfen yorumunuzu bekliyorum. Ne yapmam gerek bilmiyorum.

Cenazeye gelmemiş, destek olmamış adamı silerim net, konuşmaya bile gerek yok

Allah sana sabırlar versin..
Sana bu kişidende ailesindende asla hayır gelmez..
Bir insanın annesini kaybetmesinden daha önemli ne olacak bu hayatta ve gelmeyecek!!

Sakın unutma çok pişman olursun.

Herkese merhaba arkadaşlar. Sevdiğim insanla 4 senedir beraberiz. Ve yakin bir zamanda da annemi kaybettim. Bu kişi ne annemi uğurlamaya geldi (ailesiyle veya tek), ne de bu zor süreçte bir gün de olsa yanıma geldi. Aramizdaki mesafe 4 - 5 saat arabayla.

bayramda da aileleri tanıştırma planımız var. (Tanışma işi de ertelene ertelene ağustosa kadar ertelendi.).
Anneciğimin zamaninda, ona ailesini getirmesini çok ısrar etmiştim, annemin durumunu anlatıp. ( bu arada annemle daha önceden bu insan birbiriyle tanisti telefonlasti da bi kaç kez).
En son tamam ramazanda geleceğiz dedi ama nasip olmadı anneciğim gidince. Kaybimizi da bildikleri halde tanismak icin olmasa bile bir başsagligina gelmediler ,telefonla aradilar.

Sonraki süreçte kendi tek gelmek istedi ailesi izin vermedi. Uygun kaçmaz onlara gitmen diyip.
Sizce de mi uygun kaçmaz? Ben bu kisiyle 3-4 ayda bir zaten görüsüyordum o zaman uygun oluyordu da simdi mi uygun olmuyor.? Insan bi yolunu bulup gelmez miydi destek olmak için? Şuan ayrılık durumundayız iyi günümde yanımdasın dedim.

Yol yakınken ayrılın.
Adamın kişiliği oturmamış 1,
Mezhep farklılığı nedeniyle oğluna zarar vereceğinizi düşünen bir kayınvaldeye gelin olmayın 2,
Kötü günde yanınızda olmayan adamı kendinize koca etmeyin bu da 3.
Kaç yıldır birlikte olduğunuz ve annenizin durumunu izah ettiğiniz halde lütfedip tanışmaya gelmemesine değinmiyorum bile.
Ne yapmanız gerektiği çok açık, bence siz de durumun farkındasınız sadece destek ve onay bekliyorsunuz.Not:Bence ailesi sizi istemiyor.

Ilk gün işte çevresindekilere de sormuşlar böyle böyle bi durum var gitsek nasil karsilanir diye. Cevresindekiler de uygun düşmez demiş siz daha ailecek tanişmamışsınız
basiniz sagolsun . Valla canim eger gelmek uygun dusmuyorsa senin babanida aramalari hic uygun degil tanismamisken ne munasebet
Burada dana ozellikle annene verilen kiymetu gor yarin evlendiginde babana verilecek degeride onceden gormen saglanmis bence

Eş adayınıza o kadar sinir oldum ki başsağlığı dilemeden direk konuya yorum yapmışım, kusura bakmayın.
Anneciğinize Allahtan rahmet size başsağlığı ve sabr-ı cemil diliyorum D deniz343434
Allah razı olsun. Tüm herkese de tesekkürler tüm mesajlara cevap veremedim kusuruma bakmayin arkadaslar

Öncelikle başın sağolsun canım benim.
Ama bu aileden sana hayır gelmez koca da koca olmaz .annen i kaybetmiş sin yanında yok.sebep mezhebin evlenince kv sana yapma dığını bırakmayacak sebep mezhebin .yol yakınken vazgeç bu sevdadan seni anlayacak dar gününde yanında olan biri olsun .Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah seni

başınız sağolsun. Ben de babasını kaybetmiş biri olarak bir kayıp yaşandığında kim olursa olsun etrafınızdaki insanlar bir şekilde rengini belli ediyor. Çok uzun bir birliktelikten bahsediyorsunuz. Acınız taze bunlarla uğraşmayın bir an önce onu hayatınızdan çıkarın. Çünkü desteği yok en azındna köstek olup acınızı daha fazla derinleştirmesin.

Hatta sana sunu da soyleyeyim ben ananemi kaybettigimde esimle sevgiliydik aile icine gelemedi ama bana sadece sarilmak için 10 dakika geldi ve gitti kimse gormeden nisanliyken ise 21 yasinda kuzenimi kaybettigimizde de butun ailesi akrabalariyla gelmisti yani bu anne annen ya lutfen ask heyecan inan evlilik boyle degil cok baska

ya emin misin sen bu kişiden?
başın sağolsun gerçekten zor bir durum
hayatın boyunca senin yanında olacağı güvencesini veriyor mu sana gerçekten? bilemedim ya

Gelmeme sebebi ailesi benim ailemi tanimiyor ve acımız oldugu icin oğullarinin basina ne gelecegi belli olmazmis. ( mezheplerimiz farkli oldugu icin ona karsi zarar verilebilir diye dusunuyor annesi)

Bunlar nasıl insan ya, insan mı bunlar? Yazık vallahi, gelecekse en büyük zarar bunlarınki gibi zihniyetten geliyor. Sanki cenazeye değil de yamyam kabilesine gönderecek, farklı mezheplerde biri için aklıma hayatta böyle bir şey gelmez. Başınız sağ olsun, böyle bir insanla beraberliği sürdürmeniz büyük hata olur. Yol yakınken dönün bence.

Öncelikle basınız sagolsun. Allah sabiBr versin.Bir insanın hayatında yaşayabileceği en büyük acılar annesini , babasını veya kardeşlerini kaybetmesidir. Bu zor zamanında insan yanında sevdiğim dediği kişiyi ister. Sevgilinizin annesi gelir gelmez oraya fazla takilmam ben ama. Annenizin cenazesinde sizin yanınızda olup size destek vermedikten sonra ne anlamı var ki?

Biz eski sevgilimle küsken annesi bir ameliyat olmustu, tüm gün arayıp sormuştum destek olmaya çalışmıştım uzak şehirlerde olmamıza ragmen. Hatta kendisi demişti abartma çok büyük bir şey değil zaten diye. Allah korusun ölüm olayı olsa durmazdim giderdim yanına. Hani anne başka bir şeye benzemez.

Cenazeye göndermekte bu kadar sorun edip, kendi düşüncelerini bir de eş dost konu komşu da uygun bulmadı diye desteklettirmeleri bu ailenin karar almakta bile net düşüncelere sahip olmadığını gösterir..işine gelmedikleri her hususta mezhep farkını öne sürerek kendi isteklerini gerçekleşticeklerdir..demek ki eş adayınız da kendi kararlarını kendi alacak olgunluğa sahip değil ki, uçarak gelmesi gereken yanınızda olması gereken bir durumda hala başkalarının verdiği karara göre hareket ediyor..eminim bu durum şuan böyleyse ömür boyu da böyle olacaktır..bu yüzden bu durum, ilişkinizin ciddi bir gözden geçirilmesi için vesile olmuş..
Bu arada başınız sağolsun, mekanı cennet olsun anneciğinizin..

Sevgililik nişanlılık herşeyi geçtim bu durumda olan komşumuz dahi olsa yine gidilir. Keyfi bir durum değil ki bu neticede ölüm.

Birde aranızda ciddi birşeyler olacak , yani ailenin tutumu da bana tuhaf geldi gitmen uygun olmaz demeleri ve erkek arkadasının ailesinin 1 sözüne bakıp gelmemesi.

Yani bende bu heriften bir cacık olmaz diyenlerdenim ne yazıkki.

Benim anlamadigim...anneniz öldü yakin zamanda ve siz sevgilinizle olan sorun icin konu mu aciyorsun?

ya emin misin sen bu kişiden?
başın sağolsun gerçekten zor bir durum
hayatın boyunca senin yanında olacağı güvencesini veriyor mu sana gerçekten? bilemedim ya
Ben de bu yüzden güvenemiyorum artık ona. Güzel çokca günlerimiz oldu. Yakın olsak yine mutlu oluruz diyor. Ama ben çok yalnız bırakıldım onun tarafından bu süreçte.sindiremiyorum

Gelmeme sebebi ailesi benim ailemi tanimiyor ve acımız oldugu icin oğullarinin basina ne gelecegi belli olmazmis. ( mezheplerimiz farkli oldugu icin ona karsi zarar verilebilir diye dusunuyor annesi)
Yani bu sebeple sevgiliniz yanınıza gelmediyse( ailesinin bu saçma düşüncesini kabullenip) ondan bi cacık olmaz yol ver gitsin. Demek ki aile bu mezhep farklılığını öne sürüp ilerde de bir sürü şeye bahane bulacak gibi duruyor.

Başınız sağolsun. Acınız var diye oğullarının başına ne geleceği belli olmaz nasıl bir cümle ya? Ne olacakmış oğulları saldırıya mı maruz kalacakmış? Tövbe yaaa....

Siz karşı tarafı daha iyi tanırsınız tabi ama hiç alakası olmayan sadece yazdıklarınızı yorumlayan biri olarak cevaplıyorum;

Çocuğun ailesi istemiyor bu nedenle bu zamana kadar bahaneler ile atlatmış. Cenaze olunca ayıp olmasın diye bir telefon edilmiş ve yakında tamamen kopma noktası cümleleri dile getirirler. Sevgilinizin de sizi gerçekten sevdiğini düşünmüyorum. İnsan gizler, yalan söyler yine gelir ya!

Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin annenize. Kesinlikle gelmesi gerekiyordu. Çok çok ayıp etmiş. En kötü gununuzde yanınızda olmayacak biriyle hayatınızı birleştirmeyin. Böyle bir olay çok iyi tanıdığınızı düşündüğünüz insanın gerçek yüzünü çıkarmış. Çok üzüldüm.

Back
X