Gerçekten düşünse gelmezmiydi?

Başınız sağolsun Allah mekanını cennet etsin inşallah. Karşı tarafa gelince çok ayıp etmişler belki ailesi öyle dediği veya baskı uyguladığı için gelmedi dicem ama insan ne olursa olsun yanında olmak ister sevdiğinin böyle bir durumda.

Gelmeme sebebi ailesi benim ailemi tanimiyor ve acımız oldugu icin oğullarinin basina ne gelecegi belli olmazmis. ( mezheplerimiz farkli oldugu icin ona karsi zarar verilebilir diye dusunuyor annesi)

Allah rahmet eylesin öncelikle. Sizin adınıza çok üzüldüm. Rabbim anneciğinizin mekanını cennet eylesin inşallah.

Bahaneye bak! Zarar verecek olan her türlü verir zaten. Annesi sizin evlenmenizi de istemiyordur bence, evlenince de zarar verilebilir sonuçta. Bence aileleri tanıştırmadan önce çok iyi düşünün. Anladığım kadarıyla annenin durumunu az çok bekliyormuşsunuz, bu durumda iki elleri kanda olsa gelip tanışmaları lazımdı.

Öncelikle başınız sağ olsun. Ben 6 - 7 aylık sevgiliyken 1 hafta evlerinde kalmıştım. Babası vefat etmişti. Kalabilsem daha da kalırdım ama ailem izin vermişken onları da zorlamak istemedim. Ayrıca görüşmek için izin almak nedir? Ailesi neden karışıyor ki? Siz bu adamdan da aileden de çok çekersiniz. Ayrılmanız hayrınıza olmuş gibi duruyor. Tanışmak rahmetli annenize bile nasip olmamış. Herhalde bir hayır vardı. Hissettikleriniz boşa değil gibi geldi bana açıkçası.

Siz uzuntunuzu ,beklentinizi dile getirmissiniz....karşı taraf hala kırk bahane sayıyor da gece otobüsüne binip sabah yanınızda olamıyor ve hala annem izin vermedi,komşu dedi ki..... açıklamalari yapıyorsa bence hicbirseyi düşünmeye bile gerek yok.

Tamam diyelim ilk anda gelmemiş olsunlar. Kendisi ve babasi babami aradi bas sagligi diledi. Sonra bi gun dedi ki gelecegim ikna edip bizimkileri. Iste ikna edememis en son.
Babani aramis bas sagligi dilemis. Ee adam onun telefonunu acip bassagligini kabul edecek olgunluktaysa gelmemesi ne ayıp ne cirkin ya. Annesi bugun buna izin vermez yarin kim bilir nelere izin vermez. Annen ölmus ya daha ötesimi var.

Öncelikle başınız sağolsun, annenizin de mekanı cennet olsun.
Zor zamanda sevgilimin yanında olmayacaksam yaşadığım ilişkinin ne anlamı var? Ne yapar ne eder yanında olurdum. Bir de 4 seneden bahsediyorsun. Sevgilinde suç buldum ben. Ortak yolu bulmalıydı. Acınla başbaşa bırakmış seni. Annesinin de ‘Bundan sonra bi annen de benim’ demekle olmuyor, madem gelip yanında dursaydı. Çok ayıp etmişler, bir de saçma sapan bahane sunuyolar.
Senin yerinde olsam annemin acısıyla gözüm bişey görmez, zaten yanımda da olmadın, yokluğun koymaz der ayrılırdım..

Başınız sağolsun Allah rahmet etsin annenize öncelikle.. Sizin başınızda böyle bir acı varken bunları düşünmenize bile sebep olduğu için 4 yılınızı bir gözden geçirin. Ne gelecekmiş paşamın başına acaba da bir cenazeye gelemiyormuş? bugün daha 5 yaşındaki çocuk gibi annem dedi ki diye başlıyosa cümleye varın gerisini ilerde siz düşünün.

Başınız sağolsun
Benim içim soğurdu herhalde yapamazdım onun la
Koca bir insan ailesi gitme dedi diye gitmiyorsa hep ailesine göre hareket edecek demektir
Gelmemek için geçerli sebebi varsa o ayrı

bu ne salak bir kadınmış ya. sevgiliniz utanmadan size bunu söylüyor mu bir de? resmen canavar muamelesi görmüşsünüz. ben bir dakika bile konuşmam böyle adamla.

+10000
Şok oldum gerçekten. Hiç böyle bir gerekçe aklıma gelmemişti...
Annesi ölmüş, yanında olmamış,
Ailesi izin vermediği için gidememiş.
Aileden izin nedir şu durumda?
4-5 saat mesafeyi insan 10 dakika görmek için bile gelir üstelik.

Gelmeme sebebi ailesi benim ailemi tanimiyor ve acımız oldugu icin oğullarinin basina ne gelecegi belli olmazmis. ( mezheplerimiz farkli oldugu icin ona karsi zarar verilebilir diye dusunuyor annesi)

Sevgiliniz terörist değilse kim, niye zarar versin ki? Gerçek mi bu? Allah akıl fikir versin.

Başınız sağ olsun. Kalanlara sabır, O’na rahmet...

Kesinlikle çok umursamaz kendisi ve ailesi..
Ne demekmiş uygun kaçmaz? Sanki tası tarağı toplayıp size yerleşecek. Uygunlukları batsın.. Zor gelmiş insan gibi davranmak. Kendileri zor durumda olsa veryansın ederler..

Daha fazla zaman harcamayın bu bencil insanla..

Başınız sağolsun..

Nasil yani mezhep farki varken evlenip bir ömur birlikte gecireceksiniz buna izin var. Ama anneni kaybettiginde baş sağligi dilemesine yaninda acini paylasmasina izin yok. Bu yaman çeliskiyle bu iş olur mu dersin. Olacaği varsa da olmasin bir zahmet.

Dün gece konuştuk ikna edemedim dedi ne yaparsam yapayım. Ben onun gelmek istediğinden şüphe etmiyorum ama ne iş ne de aile bence bunlar geçerlı sebep değildi.
gerçekten istese gelirdi
yetişkin bir insanla evlenin , kendi kararlarını kendi alan
hem iyi günde hem kötü günde yanınızda olan
benim icin de bu konu cok önemlidir 2 yil önce babamı kaybettim eşim geldi (ozaman sözlüydük) cenazesinde bulundu

Başınız sağolsun öncelikle.

Ama şu var ki ne sevdiğin insanı ne de ailesini beğenmedim. Annen vefat etmiş ailesi gelmese bile sevgilin gelmeliydi. İnsanlar zor zamanlar da ve böyle acilarda belli eder kendini. Yazık yanlış kişiye aşık olmuşsunuz.

Benim eşim annemin vefatında elleriyle koydu toprağa. Basında ağladı. İlk defa eşimi ağlarken görmüştüm. Sanki kendi annesiydi vefat eden. Benim acım çok büyüktü her daim yanımdaydı.

Tamam bire bir tanimayabilir sevgilin, anneni. Anne bu ya anne! Kaç kere kaybeder ki insan annesini! Sana değer verse gelirdi zaten. Anasını dinleyip gelmemiş. Bakalım ilerde anasını dinleyip sana neler yapacak!!!

Evlenmek için ailesinden de izin alamaz bence :duduk: Allah size sabır versin

Allah rahmet eylesin, sana da peygamber sabrı versin.
Bu adamla sakın ama sakın evlenme... Ve aileni de tanıştırma...
İyi insanlar olsalar kesinlikle gelirlerdi zor zamanında, hele de aileye destek olmak için.
hadi ailesini geçtim, bu adamın senin yanında olması gerekirdi adam olsaydı...
Senin bu ilişkiyi sorgulamana bile gerek yok...
Olmaz canımın içi..

Sonradan boşanacağına şimdiden olmasın...

Back
X