• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçekten düşünse gelmezmiydi?

Böyle biriyle evlenebilmeyi yedirebiliyorsan kendine evlen ancak merhameti olmayan, zor zamaninda yanina gelemeyen bir adamla bir ömür geçer mi bilemem.

Basiniz sagolsun mekani cennet olsun annenizin. Ama bence gelmeliydi. Ailelerin ztn haberi varmis ortada gizli sakli veya erken gorulen bir birliktelik yok ki

Gelmeme sebebi ailesi benim ailemi tanimiyor ve acımız oldugu icin oğullarinin basina ne gelecegi belli olmazmis. ( mezheplerimiz farkli oldugu icin ona karsi zarar verilebilir diye dusunuyor annesi)

tahmin etmiştim. şimdi ortada tam anlamıyla tanışma yok. belki senin ailen ne işi var burada diyip sevgilini topa tutucak ya da dövecek falan. kızların erkek arkadaşı olmasını her aile normal karşılamıyor çünkü. ikilemde kalmış olmaları normal

Başınız sağolsun öncelikle. Acı bir kaybınız var ve belki de bu dönemde 4 yıldır birlikte olduğunuz birinden ,alışkanlıklarınızdan vazgeçmek sizin için zor geldiği için aklınızda onu kaybetmemek adına olumlu bahaneler üretiyorsunuz gibi geldi ama yaptığının hiç bir bahanesi olamaz.böyle bir durumda ailesinden izin alması ayrı bir sorun,ailesinin izin vermemesi ise apayrı bir sorun. İnsan böyle bir günde sevdiğinin yanında olmak için her şartı zorlar gerekirse bir saatliğine bile olsa yanında olur. Bu size değer verdiğinin göstergesidir. Bence aklınızdaki "ama şöyledir ,gelmek istemiştir, öyle değildir" avuntularınızı bir kenara bırakarak o aynı durumda olsa siz nasıl davranırdınız bunu düşünün.

Acılı günümde yanımda olmayan mutlu günümde de yanımda olamaz

Yahu degil erkek arkadas ben normal bir arkadasim annesini kaybetse elimden geleni yapar o yolu yapar yanina giderim. Anlamiyorum ben mi insana cok deger veriyorum. Olum var olum. Dib mezhep ne farkeder orada uzuntu var aci var. Basiniz sagolsun bu arada

Tamam diyelim ilk anda gelmemiş olsunlar. Kendisi ve babasi babami aradi bas sagligi diledi. Sonra bi gun dedi ki gelecegim ikna edip bizimkileri. Iste ikna edememis en son.

Telefonda babanızla gorusebiliyorlarsa gelmeye niye korkmuşlar çok saçma ve tamamen bahane .

Böyle bir durumda annesinden izin almadan yanına gelemeyen insan annesinin dizinin dibinde otursun bir zahmet sizi haketmiyor kesinlikle .

Allah sabır versin inşallah . Rabbim iyi ve merhametli insanlarla karşılaştırsın .

Herkese merhaba arkadaşlar. Sevdiğim insanla 4 senedir beraberiz. Ve yakin bir zamanda da annemi kaybettim. Bu kişi ne annemi uğurlamaya geldi (ailesiyle veya tek), ne de bu zor süreçte bir gün de olsa yanıma geldi. Aramizdaki mesafe 4 - 5 saat arabayla.

bayramda da aileleri tanıştırma planımız var. (Tanışma işi de ertelene ertelene ağustosa kadar ertelendi.).
Anneciğimin zamaninda, ona ailesini getirmesini çok ısrar etmiştim, annemin durumunu anlatıp. ( bu arada annemle daha önceden bu insan birbiriyle tanisti telefonlasti da bi kaç kez).
En son tamam ramazanda geleceğiz dedi ama nasip olmadı anneciğim gidince. Kaybimizi da bildikleri halde tanismak icin olmasa bile bir başsagligina gelmediler ,telefonla aradilar.

Sonraki süreçte kendi tek gelmek istedi ailesi izin vermedi. Uygun kaçmaz onlara gitmen diyip.
Sizce de mi uygun kaçmaz? Ben bu kisiyle 3-4 ayda bir zaten görüsüyordum o zaman uygun oluyordu da simdi mi uygun olmuyor.? Insan bi yolunu bulup gelmez miydi destek olmak için? Şuan ayrılık durumundayız iyi günümde yanımdasın dedim.

Lütfen yorumunuzu bekliyorum. Ne yapmam gerek bilmiyorum.
Arkadas bile cıkar gelir cenazeye..Hic dusunme sil gitsin ben asla bu tip yorum yapmazdım ama annen ölmüş ya destek nerde bundan eş mi olur

Siz olsaniz tabiki giderdiniz empati yapinca bu sonuc cikiyor ortaya.oyuzden onun gelmemesi cok dusuncesizce olmus

Başınız sağolsun. Hadi ailesi izin vermedi uygun olmaz dedi diyelim, gelip sana kimseye gözükmeden destek olamazmıydı. Çok ciddi bir konu bu sakın görmezden gelme derim. Böyle bir zamanda yanında olmayan kişiden hayır gelmez. Ne bahaneyle olursa olsun. Her şerde vardır bi hayır. 3-4 senene acıyıp ömrünü feda etme bu kişiye.

Herkese merhaba arkadaşlar. Sevdiğim insanla 4 senedir beraberiz. Ve yakin bir zamanda da annemi kaybettim. Bu kişi ne annemi uğurlamaya geldi (ailesiyle veya tek), ne de bu zor süreçte bir gün de olsa yanıma geldi. Aramizdaki mesafe 4 - 5 saat arabayla.

bayramda da aileleri tanıştırma planımız var. (Tanışma işi de ertelene ertelene ağustosa kadar ertelendi.).
Anneciğimin zamaninda, ona ailesini getirmesini çok ısrar etmiştim, annemin durumunu anlatıp. ( bu arada annemle daha önceden bu insan birbiriyle tanisti telefonlasti da bi kaç kez).
En son tamam ramazanda geleceğiz dedi ama nasip olmadı anneciğim gidince. Kaybimizi da bildikleri halde tanismak icin olmasa bile bir başsagligina gelmediler ,telefonla aradilar.

Sonraki süreçte kendi tek gelmek istedi ailesi izin vermedi. Uygun kaçmaz onlara gitmen diyip.
Sizce de mi uygun kaçmaz? Ben bu kisiyle 3-4 ayda bir zaten görüsüyordum o zaman uygun oluyordu da simdi mi uygun olmuyor.? Insan bi yolunu bulup gelmez miydi destek olmak için? Şuan ayrılık durumundayız iyi günümde yanımdasın dedim.

Ölümde bile yanında olmamış bu saatten sonra gelmesin zaten sen nasıl hala devam ediyorsun anlayamadim

Bir insanın annesinin kaybı dünyadaki en büyük acılardan biridir. En zor günlerden biridir. Biz ne söylesek boş tabi ama bu kişi kötü gün dostu değil. Evlilik zorluklarla dolu bir süreç zor zamanınızda yanınınızda olmayacak biriyle hayatı devam ettirmek sizi zorlar kanaatindeyim. Allah annenize rahmet eylesin. Başınız sağolsun.... çok büyük ayıp hem de çok....

Ailesinin ogullarinoda alıp gelmeleri gerekir. Bu ölüm gelenek görenek hesaplama zamanı değil

Öncelikle başınız sağolsun, Allah sabır versin. Ben size sonuna kadar hak verdim, çok büyük bir acı yaşamışsınız ve yanınızda olması yüzde yüz gerekli. İki eli kanda olsa da fizan da otursa da bu süreçte size destek vermek için gelmeliydi.
Ailesinin izin vermemesi de bir bahane. Ne demek uygun düşmez? Asıl yanınızda olmaması uygun düşmeyen. Telefon arkadaşı değilsiniz sonuçta, aileleri tanıştırma, evlilik planı yapıyorsunuz, sizinle başka zamanda görüşmeye gelen adam en zor gününüzde ortada yok. Akıl alacak iş değil.

ben de çok bozulurdum bence haklısınız,evlilik kararı alıyor ama başsağlığına gelebilmek için ailesinden izin alamıyor,sanki hala ailesine bağımlıymış gibi hissettim bence bu kısım da cenazeye gelmemesi kadar tehlikeli.

ve acımız oldugu icin oğullarinin basina ne gelecegi belli olmazmis. ( mezheplerimiz farkli oldugu icin ona karsi zarar verilebilir diye dusunuyor annesi)

:KK57:bir kere daha görmemişin oğlu olmuş sendromuyla karşı karşıyayız. Çok garip cidden.

Bu arada başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin kıymetli anneciğinize. Sevgilinizin sizin bu zor zamanlarınızda ilk araçla yanınıza gelmesi lazımdı koşa koşa. Ve böyle bir durumda annesinin davranışı da çok düşündürücü. Bence bu olay ilişkinizi masaya yatırmanız gerektiğine işaret.

Arkadaşım,sana sabırlar diliyorum,anneciğine de rahmetler..Fakat sen baştan aşağı yanlış bir adamlasın farkında dğeil misin? Ailesini geç bir defa adam kendisi kocaman bir yanlış! Bu adamla ciddi bir yola çıkmayı inşallah düşünmüyorsundur.Senin en zor anında ailesinin koltuğuna saklanan bir ufaklıkla ne olursun devam etme daha fazla.Benim burada iken içim cız etti bu ne vicdansız ne biçim bir herif!!! Bu tarz adamları lutfen zor zamanlarınızda test edin mutlaka ve verecekleri tepkileri ciddi manada değerlendirin.İnsan laylay yapıp eğlenirken herkes sever ve herkes yanında oluyor.Ama acı başa düştümü herkes AA CANIM ÇOK ÜZÜLDÜM DİKKAT ET KENDİNE den başka bir şey diyemiyor her nedense! SENİN İÇİN NE YAPABİLİRİM ŞU AN DA diyebilen arkadaşlıklar edinin lutfen.Kız ya da erkek farketmez.Bu adama senin her saniyen bir lüx ve ona bu lüksü tattırma.Yol ver gitsin nereye gitmek isterse.Ailesi zaten afedersin ama dangalağın önde gideni

Ben de bu yüzden güvenemiyorum artık ona. Güzel çokca günlerimiz oldu. Yakın olsak yine mutlu oluruz diyor. Ama ben çok yalnız bırakıldım onun tarafından bu süreçte.sindiremiyorum
ben böyle şeylere inanmıyorum bahane gibi geliyor
insanlar bişeyi yapmıyorsa bahanesi çoktur
uzaktayken dahi gelemese dahi seni yalnız hissettirmeyecek kadar destek olsaydı sen şu an bunu demiyordun...

Net: Ayrilin. Ne o adam nede ailesi size layik degil. Sizi oyaliyorlar zaten. Bu durumda bile yaninda degiller. Annesinin öne sürdügü sebebe birsey demicem ban yerim sonra. Basiniz sagolsun.

Back
X