Gerçekten haksız mıyım? Yorumlarınıza İhtiyacım Var...

_Zebos_

TEK DİL,TEK BAYRAK...
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
15.448
92
206
Diğer
Buraya konu açacağım aklıma gelmezdi. Benim kurstan arkadaşlarım vardı.Bunlarla yeniden görüşmeye başladk

Kardeşimde geldi,tabi arkadaşımın dayı oğlu var edebiyat öğretmeni o da geldi

30 yaşında kenddisi ailesinden ayrı yaşıyor.Yaz tatilinde buraya geldi ve toplasanız bu X beyle 2 kere görüşmedik

Neyse X görev yerine döndü. Yaklaşık 2hafta önce kardeşimi aradı kardeşimle 1 saat konuştular.Kardeşim gelip X le çıkıyoruz,evleneceğiz v.s. v.s.

Geçen hafta çocuk kardeşimi görmeye buraya geldi ve bi tavşan,gümüş kolye almış,kardeşim görüştü

Bu arada kardeşim 24 yaşında,2 yıllık mezunu,dgs ye girip derece yaptı ve güzel bi ünv.ye 3. sınıftan başladı.Şimdiyse bırakacağım okulu,dersler saçma off yeter demeye başladı.

Bırakma okulu saçmalama dedim eee okuyunca noluyo sen bitirdin noldu dedi

2 gün öncede doumgünüydü benle hastaneye geldi,otobüs çok geç geldi.Ben eve gidellm Xle görüşcem dedi

Eve geldik tabi babam evde,kardeşim bağırmaya başladı gitmiyorum,geç oldu,bu saatte gitsem ne zaman dönecem,bıktım her şeyden ooo neler neler

git diyorum yok diyor.sonra çocuktan ayrıldı ve 2 gündür şeyi bahane ediyor,bağırıyor

Cevap veriyorum bağırtısından yer gök inliyor vermiyorum her şeyi birbirine vuruyor.Şu anda da öyle

Ben onu çok seviyorum,kardeş değiil arkadaşız çok yakınız

Yine sebepsiz bağırıyor.Okulu bırakıp evlenecek galiba

Benim kızdığım evlenmesi değil,2 gün tanıdığı biiriyle böyle bi karar alması...Ve ben kardeşimi tanıyorum 2 gün sonra adamada bağırmaya başlar. Ve eve döner

Şimdi söyler misiniz kıskanç mıyım ben? Ve ne yapmam gerek

Çok karışık oldu ama ellerrim titriyo sinirden biliyorum bende onun kadar bağırsam bahane edecek çekip gidecek.Yetti artık,ne yaparsan yap diyorum yok bi çözemedim

Konuya gelişmeleri yazıp,konumu güncellemek istemediğim için ekleme yapıyorum: Ayrıldılar kardeşim okulu bırakmıyor

Son düzenleme:
Tabıkı haksız degılsınız.
kardesınızı korumaya calısıyorsunuz.
tanımadıgı bır ınsan sonucta evlılık kararı almak bu kadar kolay mı?

Hele gunumuzdekı bosananların sayısına bakınca
tanımadıgı bır ınsanla bırde ustune okulunu bırakıp evlenmek
ne kadar akıl karı olabılır kı..

tanısınlar gerekırse cok ısrarcıysa soz takılsın.:97:
gorussunler madem bu kadar ınatcı yasıda kucuk degıl kı.
sızın kıskanc oldugunuzu hıc sanmıyorum.
kardesınız bastırmaya calısıyor haklı oldugunuzu bıldıgınden bence.

Cok haklısınız yeni tanısmıslar ne evliligi hemen?
Egitimini bile düsünmüyor..
24 yasında degil, 15-20 yasındaymıs gibi davranıyor..

gerçekten çok sinirliyim şu anda ellerim titriyor,tek tek alıntı yapamadim düşünün

annemgile açsa evlencem dese bağırıp çağırıp ikna eder. kaçmasındansa evlendirirler,buna güveniyor

ben bi şey desem ee kıskandı tabi kendi evlenemedi ya diycek herkes

kesinlikle haklısınız. okulu bırakıp 3 gün tanıdığı biriyle evlenmek de ne demek?

3-5 görüşme insanların birbirini tanıması, sevmesi için ne kadar kısa siz de bilirsiniz. çoğu ilişkilerde cicim ayları geçince asıl karakter ortaya çıkar. ve bazen işte o zaman sorunlar çıkar bu yüzden ayrılıklar olur.

e şimdi kardeşiniz bu kadar kısa sürede bunları düşünüp uygularsa, cicim ayları geçince ne olacak? okulu da bırakmışsa maazallah?

kaygılarınızda son derece haklısnız.

fakat belki başka kelimelerle konuşmayı denemelisiniz. belli ki onun dilinden gelmiyor, ona karşı çıkar gibi değil de.. destekler gibi olun. sadece x ile 3-4 ay geçirmesini sağlayın en azından evlenmeden. "ben sana evlenme demiyorum. sadece acele etme, biraz 3-5 ay görüşün ki ailemiz de onay versin.nerden çıktı bu adam demesinler, alıştıra alıştıra söyleriz " gibi şeyler söyleyin.

zaten 3-5 ay sonra ya kendiliğinden bitecektir o ilişki, yahut belki kardeşiniz daha farklı yaklaşacaktır.
ona direk karşı olmanız, onu iyice adama iter. malum yasaklar hep daha tatlıdır.

allah kolaylık versin.

Kıskançlıkla ne ilgisi var?
Siz her ablanın yapacağı şeyi yapıyorsunuz.
Her şey bir yana da bir şekilde okulu bırakmasını engellemelisiniz.
Bu da son günlerin modası herhalde. Kadınlarımıza bir haller oldu.
Evliliği duyan okulu elinin tersiyle itiyor.
Ne bulunmaz nimetmiş bu erkekler de haberimiz yokmuş.
Kardeşinizi en iyi siz tanırsınız.Eşref saatini kollayıp adam akıllı anlatın ona.
Sonra kafasını vuracak taşı bile kocasının parasıyla almak zorunda kalır.

kardeşiniz çocuk diyeceğim yaşta da değil. siz kaç yaşındasınız? gerçi yaşınız kaç olursa olsun kardeşiniz şımarık bir yapıya sahip olduğundan onu dizginlemek size dümüş malesef. size tavsiyem uyarınızı yapmışsınız daha ne yapabilirsiniz ki? insanlar hatalarından doğacak sonuçlara da katlanmalı.

Siz bir Abla olarak kardesinize ne güzel yol göstermek istiyorsunuz ama sanirim onun gözleri suan hic birsey görmüyor
kendinizide yipratmayin..belki sadece onu dinlermekle yetinirseniz fikir vermeden, size karsi davranislari biraz degisebilir,
hayat onun hayati madem dogru bir karar verdigine inaniyor,bir sözlensin zamanla hersey belli olur..

Son düzenleme:
normalde aramız çok iyiydi. ama hep böyle yapıyor...

geçen gün çocukta geldi ya aslında iyi biri. ama ben ne iyiler gördüm

sadece 2 defa ya

bi de sanırım çocuk sürpriz hazırlamıştı bu gitmedi.böyle olunca çocuk gitmiş arkadaşlarıma söylemiş

arkadaşlarım ikiz bu arada.bi erkek,bi kız

erkek benden hoşlanıyo ben hoşlanmıyorum

o yüzden mesafeliyim

şimdi onlarda surat yapıyo. yaparssa yapsın kaybetme gibi bi korkum yok o arkadaşları

yakında değiliz zaten

Son düzenleme:
ben bu ayın 27sinde, 27 yaşına gireceğim

ama dediğim gibi. fikrimi soruyor her zaaman bende söylüyorum napim

bıktırdı ya...

evlenip geri dönersede bizi suçlayacak,artık karışmıyorum naparsa yapsın

kuzum sen haklısın
hangi abla kardeşinin kötülüğünü ister
ama o küçük bacılar yok mu
feleğin çemberinden geçmişler sanki bi doğruları onlar biliyo
o modelden bi tane de ben de var
çarpasım geliyo ağzına bazen iki tane
dik dik konuştukça
şimdi ne desen burnu bursadan su içmeyecek
ses etme izle sakinleşince beraber alışverişe falan çıkın
kafası dağılsın..

kuzu öylede ağrıma gidiyo ya,

evde sürekli çemkiren biri.ama made hoşuna gitmeyecek sormasın fikrimi

ben baştan dedim.baak Xle tanıştın ama çıkma sakın

sen çıkarsn,ayrılırsın olmaz dedim

tamam dedi ve çıktı

deli gibi çalıştı dgs ye,ben 4 yıllık bitirdim diye o da bitirecekmiş öyle dedi

ya şimdi

tatlım bırak kendi haline.. cevapta verme daha çok bağırır.

tamam nasıl istiyosan öyle yap ben bişi demiyorum artık de.

zaten neyin ne olduğunu, senin onun iyiliğini düşündüğün için böyle yaptığını anlayınca kafasına dank etcektir

abla sen haklıydın diye gelcektir emin ol

okulunu bırakıp evlenmeyi düşünüyo ama ayrılmış baksana. evlenmeyi düşünen adam ayrılır mı hiç.

üzme sen kendini hatasını anlıcaktır o

ablalık böyle birşey işte sen istediğin kadar onu düşündüğünü söyle anlamaz hep seni suçlar ayrılsa yine suölusu sen olursun sen yine takipte ol ama kardeşin kendi kararlarını kendi versin zaman herşeyin ilacıdır eğer hatalıysa mutlaka bunu anlar sana herşeyi anlatması için onun yanındaymış gibi davran allah yardımcın olsun canım kaedeşin içinde hayırlısını versin

%100 haklısın,abla olarak kardeşini düşünüyorsun.müdahale etmeye hakkın var tabi. deli gibi 2 haftada evlenmek mi olur ya.mesajlarını okumaya devam et kardeşinin(ciddiyim).şu aralar pek üstüne gitmemeye çalış yoksa ters tepebilir. çok büyük bir aşk yaşadığını sanıp hemen evlenmek isteyebilir.kendi haline bırak biraz ama kontrol altında tutmayı da ihmal etme.allah yardımcın olsun.

canım benim çok üzüldüm, kardeşinde çocuk yaşta değil aslında, ama sanrm bi sevgisizlik boşluğu yaşıyormuş, karşıdaki x bey de buna cevap verince olan olmuş, denize düşen yılana sarlır mantığıyla hareket ediyo galiba, ama sen kskanç davranmamşsın rahat ol, sadece onu uyarmaya çalışmışsn, belki de kardeşinin kendince doğru veya yanlş içinde büyüttüğü bişeyler vardı bu yüzden size sürekli agrasif davranıyor, eğer geç olmayacaksa biraz durulmasnı bekle ve o zaman yeniden konuşmayı dene, yok eğer acil düzelmesi lazım diyosan sözünü dinleyeceği birilerini devreye sokabilirsin, üzme canını, kardeşinin ters zamanna denk gelmişsin galiba

kardeşiniz 24 yaş itibariyle çok küçük sayılmaz ama tabiki hayat tecrübesi yeterli değildir bu yaşta
Bence evlenmeyi istemekten ziyade
kendisine ait bir hayat kurmanın cazibesine kapılıp
ya da evden uzaklaşarak daha özgür bir hayat
yaşayabileceğini düşünüyor olabilir nacizane fikrim..

Kısa zamanda tanıdığı biri ya onu gerçekten çok etkiledi
ya da yukarda da anlatmaya calıştığım gibi evlilik ona aslında kendi dünyasına bir başlangıç yapmasını
sağlayacak olan bir vasıta..

O konuyla alakalı sert çıkışlar yapmayınız mümkün olduğu kadar,
alacağı cevapların ^^hayır^^olması,onu bu meselede inatlaşmaya itebilir
geçici bir heves gibi görüyorum ben de sizin gibi.
Evlenme fikrine karşı olmadığınızı ama öncesinde karşıdaki insanı 6-7 ay ya da daha uzun süre tanıması gerektiğini
ondan sonra kendisinin aldığı karara saygı duyacağınızı belirtin nitekim birkaç ayı geçmeyecektir bu heves
zira çabuk başlayan etkilenme
çabuk geçer insanlarda hele ki bu yaşlarda ve kardeşinize kısa zamanda cazip gelen kişi
etkisiini kaybetmeye başlar.
Umarım mesele hallolur kimse kırılmayacak şekilde
sevgiler....

Son düzenleme:

yo demesin haklısın demesin
her saniye onun bağırmasından bıktım.evde herkese böyle

sırf bağırmasın diye ses çıkarmıyoruz.düşün bağırınca siteyi ayağa kaldırıyo.

hem ayrılıyo hemde msjlaşıyo daha şimdiden böyle
ablacım, ben ne dersem diyeyim.fikrimi sorar söylerim

hoşuna gitmezse günlerce trip atar,sonra ne yapar eder bi şekilde kavga çıkarır

sonra haklı olduğumu görünce,gene haklı çıktın der surat yapar

yok msjlarına şifre koymuş şimdi bay Xte bana msj atıyo zebani kardeşin nerde,neden msj atmıyo

e tabi kafası karışık,okul mu ilişki mi o da haklı yazmış

yani bi acelecilik var.hemen evlenip bu şehirden gitme derdinde

bende bay Xi msjlarrınıı engellemeye aldım
evet içinde büyüttüğü çok şey var. en küçük kardeşimde başka bi ilin ünv.ni kazandı

tartıştılar hemen başladı,yok ben çok iyilik yaptm yok bu eşyaları ben aldım felAn

evet bazı eşyaları o aldı.ama başa kalkıyor hep

onun ters olmayan zamanı yok.artık yok...ne zaman bi ilişkisi olsa böyle

Son düzenleme:
ben sana bişi diyim mi canım senin çok üzerine gelmiş bence bırak naparsa yapsın kardeşse kardeş yani sana bu denli bağırmaya hakkı yok onun kendi hayatı madem o kadar müdahele etmenizi istemiyo kıskanıyosun moduna sokuyo seni bu kadar düşünme bence ailene söyle onlar halletsin

Tabi ki de haklısın ben de olsam aynısını yapardım.
Kardeşin çok tepkili geldi bana iki gündür tanıdığı adam için nasıl bu kadar kararlı olabilir anlamadım.
Sanırım senin sakin olman gerekiyo.
Mümkün olduğu kadar bir şey söyleme ama takip et.
Böyle ailesini dinlemeyip inatla evlenenler sonra çoğunlukla pişman oluyorlar ama dilerim kardeşin hayırlısı neyse onu yaşar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…