Gerçekten hayırsız bir evlat mıyım ? :(

maria65

No pain , no gain
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
121
48
28
Merhaba Ablalarım ,
Öncelike bayramınız mübarek olsun.
Konuma gelirsek annemle birtakim sorunlarım var .15 yaşındayım . Anneme elimden geldiğince yardım ederim ama 10 kişilik bir aileye yemek yapamadıgim için hep laf yiyorum.Gerçekten bıktim ya .Dısari çıkıp da gezmiyorum .Sadece yemek yapamadigim icin her seferinde laf söylemeye hakki var mi sizce ?

ergenlik dineminde oldugun icin normal boyle seyler. madem annen azarliyor hadi anne bugun beraber yapalim de mesela senin pilavinin ustune tanimam de. beraber mutfakta vakit gecirin biraz. alttan almaya calis sorular sor annene suyuna gitmeye calis. her genc kiz geciyor bu yollardan. ilerde muhakkak iliskiniz oturacaktir ama temelleri bu donemde atiliyor.

Bu annenizin gelenekleriyle alakali eger bir genc kiz mutlaka ev islerini yemek yapmayi bilmeli diye buyutulmusse ona gore normaldir bu. Benim gibiyse onemli degil zaten ben istemeden surekli mutfaga girip pasta borek yapiyolar kilo aliyoruz

ben şu yaşımda 10 kişiye yemek yapamam. yapsam da elim ayağıma dolaşır.
anneniz niye böyle yapıyor. mutfağın sorumluluğunu almak için çok küçüksünüz.

inan hayırsız bir evlat değilsin.

15 yaşında olup da kk da ne tür konular acan uyeler gördük sen gayet normal bir evlatsin :)

Bütün sorumluluk anneniz in üzerinde ise
Sizden yardım destek bekliyor
Üstte arkadasin dediği gibi suyuna git
Annenize ne kadar güzel yemek yaptığına dair güzel sözler de bulunun

Annen senin öğrenmen için yapmanı istiyor
Evlendiğin zaman zorlanma die
Bn evlenene kdar mutfağa girmedim ama pişmanım evlenince zor oluyor

Evleninceye kadar bende girmedim tamam tuzlu yemekler fln yedirdim ama hicde ole zorluk bir durum yok. Bu tur seyler icten gelir zorla yaptirilmaz zaten cocuklar anneleri mutfaktayken gorup cozuyorlar az cok yemek nasil yapilir

Ahh o anneler :) yaptigin banaysa ogrendigin kendine lafi altin bir sozdur .. Buarada annem hamur isi yaptiginda hep kizardim gene mi is cikardin diye.. Simdimi? Cocugum icin her hafta en gec 2 haftada bi hamur isi yapiyorum nerdeyse.. Yani iyiki ogretmis bana.. Sende ogren ama aradada takil tabii bu gunler geri gelmeyecek..

hayırsız evlat değilsin sadece kendini ezdirmiyorsun

yaşının gerektirdiği 10 kişiye hizmetçilik değil

hayır yok
annenlerin bi sağlık sorunu yoksa yemeği sen yapmak zorunda da değilsin zaten
bu ne ya aileler ne bencil oldular böyle
15 yaşındaki bi kız kendi odasını toplayabilir, kendi kıyafetlerini ütüleyebilir, sofra kurup kaldırırken yardım edebilir. arada öğrenmek için annesiyle mutfağa girebilir ama okuldan ödevden arta kalan zamanlarda o da.

Annenin mide ve karaciğer rahatsızlığı var .Ya ben zaten yemeğin malzemelerini hazırlarım , annemde pişirir. Tüm evi düzeltirim her şeyi yaparım da işte yemek yapmayı tam öğrenemedim

Problem sende değil canım uzulme . Annene yardım etmen cok guzel ama senin önceliklerin bunlar değil okullar açılacak derslerine odaklanman lazım . Elinden geleni yaptığına inanıyorsan uzulme annen ne derse desin bosver . Mesela ben de anneme hiç yardımcı olmam içimden gelmez cunku beni boyle alıştırdı hala da demiyo gel kızım sunu yap diye . Keske diyorum zamanında sıkı tutsaydı da elimden iş gelseydi birazcık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…