Gerçekten yardima ihtiyacim var

birkaç gün önce öğrenmişsiniz
iftira'nın kapsamı ne? adliyeye gidip sormadınız mı?
taciz mi, tecavüz mü, sarkıntılık mı, hakaret mi, alıkoyma mı?
hangi konuda iftira etmişsiniz?
bunu öğrenmediniz mi? (bunu öğrenmediyseniz ağladığınıza dair yazdıklarınız hiç inandırıcı olmaz bence)
bunu öğrenmek için illa avukatınız olmasına gerek yok ki

bildiğim kadarıyla da eğer karşı tarafta çok büyük bir mağduriyet yoksa 5 yıl kadar gözetim cezası veriyorlar, yani diyorlar ki 5 yıl aynı şekilde şikayet olmayacak hakkında, olursa o zaman ceza veririz diyorlar.

Siz tam olarak ne için üzülüyorsunuz şu an?Anlayamadım.Gece kötü bişey olmuştur diye mi? Yoksa dava var diye mi?

Bi temas yoktu aramızda sadece yanımda oturuyordu.Taksici olduğu yerden ayrılmış.Karakoldayken çantama baktım telefonum yoktu.Taksici getirdi telefonumu.İfadesini verdi ama ben bilmiyorum.
taksicinin ifadesi çok önemli.barodan ücretsiz avukat talep edersen araştırırlar taksicinin ifadesi.adam mı suçluydu yoksa sen mi öğrenir.

Arkadaşımın tanıdık avukatı var o mahkemedeyken baktı fakat sadece iftira olduğunu söyledi.Ben şehir disindayim.Gidemedim daha.O da 5 yıl gözetim olabilir dedi ama kesin bir şey söylemedi.Çocuk benden şikayetçi olmadığını söylüyor ama mahkemeye gelmeme gibi bi hakkı var sanırım gelmesi benim aleyhime mi olur.

taksicinin ifadesi çok önemli.barodan ücretsiz avukat talep edersen araştırırlar taksicinin ifadesi.adam mı suçluydu yoksa sen mi öğrenir.
Barodan istenilen belgelerde fakirlik belgesi var verirler mi bilmiyorum ailemle yaşıyorum.Denemekte fayda var gideceğim haftaya inşallah olursa.Konuştuğum avukat 4000 tl dedi.Benim için pahalı bir rakam.Annemin babaminda haberi yok.Onlardan da alamam.

Bişey olmaz şikayetçi olmayacaksa neden korkuyorsun ki. En fazla hükmün açıklanmasını geri bırakılma alırsın o kadar.

Bişey olmaz şikayetçi olmayacaksa neden korkuyorsun ki. En fazla hükmün açıklanmasını geri bırakılma alırsın o kadar.
Kamu davası olduğu için şikayetçi olup olmamasi bişey degistirir mi bilmiyorum.Ben sizden şikayetçi olmuyorum sizde benden olmayın dediğimde tamam dedi ama belki mahkemeye gelemeyebilirim dedi.İnternette okuduğum iftira davalarinda baya kesin yaptırımlar var.En büyük korkum sanırım hapise girmek.

iftira suçu:failinin, suçsuz olduğunu bildiği bir kimseye ihbar veya şikayet suretiyle suç isnat edip etmediğidir. Bence anlattığın kadarı ile işlenmiş bir iftira suçu yok ama önemli olan dosyada nelerin olduğu ve hakimin kanaati.Kimi ne ile suçladığın ve suçlarken onun masum olup olmadığını,bilip bilmediğin önemli olan.şayet mahkeme aksi kanaatte olursa, duruşmadaki iyi halin,sabıkasız oluşun da nazara alınarak duruma göre ceza ertelenir ya da hükmün açıklanmasınn geri bırakılması kararı verebilir.hükmün açıklanmasının geri bırakılması demek mahmeme seni mahkum eder ama 5yıl içinde kasten bir suç işlemezsen ceza indaz edilmez.işlersen seni yeniden mahkemeye çağırır ve hükmü açıklar.
Barodan ücretsiz avukat talep ddebilirsin.bunu da mahkemene gidip bir dikekçe ile baronun cmk servisinden avukat talep ediyorum dersin olur biter.cmk'dan avukat talebi için fakirlik kağıdı aranmaz o uygulama adli yardım servisinde geçerli.(cmk ceza davaları için, adli yardım hukuk davaları için ücretsiz avukat sağlar)

Hapise gireceğinizi zannetmiyorum. En fazla hükmün açıklanmasını alırsınız, olay anında sarhoşmuşsunuz zaten. İnternette okuduğunuz şeylere bakmayın siz, ayrıntılar önemli. Ama mutlaka mahkemeye gidin.

Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Ceza ertelendiginde ne oluyor peki?Bir de bu kararların hepsi sabikamda çıkıyor değil mi.

İnşallah dediginiz gibi olur.Gün sayıyorum 16 aralikda bi an önce gideyim bitsin istiyorum.

Sabıka kaydım yok ama bundan sonra olacak gibi.Ogretmenlik okuyorum.Atanamayacaktim şimdi hiç atanamayacagim.Sabıka kaydıyla is bulabilir miyim peki sizce?

Siz hangi nedenle ceza alabilirsiniz ki ? Iftira ! Bir kisiye iftira atmaniz icin bir nedeniniz olmali.Intikam olur,Santaj olur birsey olur.Siz bu insani tanimiyorsunuz bile.Bence herhangi birsey olmayacak.Kendinizi bunaltmayin derim.Mahkemeye de en presentable halinizle gidin ve akli basinda bir sekilde kendinizi ifade edin.ilk defa boyle birsey duyuyorum.Neticeyi de yazarsaniz iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…