Gerçekten yorulduğumu hissettim..

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Zor zamanlardan geçiyorum, annem nişan atmak istediğimde izin vermemişti baskı yapmışlardı üstelik daha 19 yaşındaydım o zaman.. Geçmiş geçmişte kaldı ama bir yıllık evliyim dayanamadım en son sorumsuz hallerine kavgalarımıza birde sevgi olmayınca hiç tahammül edemedim çıktm geldim baba evine şimdi zorla yine gönderiyorlar kesinlikle boşanmak gibi bir seçeneğim yokmuş...
Ben eve geri döneceğim ama herşeyin bedelini ben ödemekten yoruldum gidip üniversite sınavlarına çalışacağım madem bu yaşta baba evinde değilde başka yerdeyim, babamın evi gibi göreceğim orayı. Gece gündüz ders çalışıp yemeğinide yapıp akşam önüne koyacağım ne kv ne görümce ne koca hiç biriyle uğraşmak istemiyorum kendi kendime kendi dünyamı kuracağım benden artık kimse bşy beklemesin. Kim Ne yaparsa ne derse desin hiç birini umursamayıp sadece ders çalışacağım.
Çocuk çocuk diye herkes baskı yapıyor. Gidip spiral taktırcam kimsenin haberide olmadan.
Madem ben zorla sürdürmek zorundayım bu evliliği artık herşeyi ben düşünmekten yoruldum bşylerin bedelini ben değil onlar yaşasın.
Belki yanlış düşünüyorum ama gerçekten anlaşılmamaktan bşylere zorunlu kılınmaktan sürekli insanların benden beklentiye girmesinden yoruldum. Hiç bşy düşünmek istemiyorum tek düşüncem maddi birikim ve sınav. Ruh halim berbat durumda.
Ne yaptımı bile bilmiyorum, bu süreçte psikolojik destek almayıda düşünüyorum.
Sadece içimi dökmek istedim

Valla canım yanlış anlamada, şuan kendi istediğini değil yine ailenin isteğini yapıyorsun, söylediğin şeyleri yapmak o kadar kolay değil. Bende üniversite okuyorum, kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışıyorum ama eşimle bagımı kopararak, aileymiş akrabaymıs hiç kimseyi dinlemeyerek mecbur beni böyle kabullenmek zorunda kalıyorlarlar..!

Spiral doğum yapmamış kadınlara takmıyorlar sanırım. Aylık iğne ya da doğum kontrol hapıyla korunmayı deneyin çok daha iyi olur.
Çalışıp ondan sonra kaçıp kendinizi kurtaracaksınız. Allah Yardımcınız olsun, ailenize diyecek sözüm bile yok.

Yürümeyen bir evliliği sürdürmek , insana zulüm çektirmekten başka başka bir şey değil. Senin ne çektiğini ne yaşadığını senden iyi kimse bilmemez, Senin canın istediği kadar yansın ailenin tırnagının ucu kadar hissetmez...

Kendini hasta edersin, yine çalış sınavlarına ama kazandıgın ilk vakit arkana bakma derim. Başka şehirde okul kazanmaya çalış, kyk daha önce almadıysan konuda alırsın devlet yurduna da çıkarsın, altındır vs birkikimin vardır elbet mis gibi okursun sen isteeikten sonra çare çok bulunur

Ben de senin boşanma aşamasında olan halinim aynı şeyleri yaşamışız neredesin konuşup dertleşebiliriz

Ben de senin boşanma aşamasında olan halinim aynı şeyleri yaşamışız neredesin konuşup dertleşebiliriz
Devlet yurtları üniversite talebelerini alıyormuş, ben daha üniversite kazanmadm Bi kaç yurdada sordum üniversite talebesinden başka almıyoruz dediler.
Bende ne yapacağımı bilemiyorum

Boşandınız mı? Benim durumumda olan insanlarla konuşmak iyi geliyor en azından yanlız değilim diyorum.

Ah bu Türk aile gelenekleri. Keşke nişan atabilseymişsin. Benim bi tanıdığım da öyle 22 yaşında ailem zorla evlendirdi diyor. Şuan iki çocukla adamla boğuşup duruyor. Ki ailesi de okumuş görmüş insanlar olmasına rağmen. Damadın ndl olduğunu farkettikten sonra da iş işten geçmiş oldu artık. Kız iki çocukla nsl ayrılayım diyor. Bekarken çalıştığı devlet garantili işten de çıkarmış kocası. Sen en azından yolun balındasın . Şakın hamile kalma. Oku ünv ki kazan. Devlet teşviki ile okursun. Burs veren kurumlar da var. Hayatını kurtar

Canım sana daha gerçekçi düşünmeni tavsiye ederim. Öncelikle evde bir yandan ev işkeri bir yandan kitap okuyarak tıp fakültesini kazanmayı umut ediyorsan umarım kazanırsın derim.
Kazanırsanda hangi parayla okuyacağın ayrı bir dert.
Eşinden gizli taktırdığın spirali bir şekilde bir hastane kaydı veya başka bir rahatsızlıkta eşin farkederse bunu açıklama kısmı sandığın kadar kolay olmaz. Deneyipte hamile kalmayınca eşin bir tedaviye başlayalım felan demeyecek mi?
Eşin için ne diyeyim madem sevmiyordun be kızım ne diye evlendin. Sevgi olmayınca her şey göze batar. Kendinide yaktın adamıda yaktın. Şimdi nereden tutsan elinde kalacak konu.

kusura bakmada dik durmayı bilmiyorsun, bilseydin nianıda atardın, şimdi boşanmayıda göze alırdın....

Devlet yurtları üniversite talebelerini alıyormuş, ben daha üniversite kazanmadm Bi kaç yurdada sordum üniversite talebesinden başka almıyoruz dediler.
Bende ne yapacağımı bilemiyorum
Tabiki önce üniversite kazanan lazım, üniversite kazanana kadar sabret derim

allah yardımcınız olsun

Haklısınız bende kendime çok kızıyorum ama kalacak yerim yok ne yaparım nereye giderim çok çaresiz kaldım
ailen kovcakmı seni..bir kzıar 2 kızar zamanla kabullenirler...ama evliliğini kurtarabiliyorsan, onuda denemelisin...

Madem bir şeyler yapmak istiyorsunuz desteksiz üniversite okumak cok zor engel olmayacak mı eşiniz ama kpss falan hazırlarsanız atansaniz. Sonra maddi imkanınız olur okuyun unv. O zaman

Madem bir şeyler yapmak istiyorsunuz desteksiz üniversite okumak cok zor engel olmayacak mı eşiniz ama kpss falan hazırlarsanız atansaniz. Sonra maddi imkanınız olur okuyun unv. O zaman
Üniversite kazanırsam hem altınları kullanıp hemde çalışmayı düşünüyorum

Ders çalışıp üniversite okumak istemen çok güzel ve sakın vazgeçme. Ama istemediğin evliliğin içine tekrar girme derim. Baba evinde eğer annenin söylenmesi dışında bir sıkıntın yoksa, kulak ardı edersin biraz. Arada tepkini koyup susturabilirsin. Anne baba sonuçta üzüldüğünü görünce kıyamazlar. Bir süre konuşup onlarda sıkılır, konuyu kapatırlar.

Ama eşinle yaşarken mutsuz olmaya, üzülmeye devam edeceksin. Maddi, manevi sorumlulukların daha fazla olacak. Baba evinde kendine daha rahat yatırım yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…