• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gereksiz bir üzüntü mü?

Verilmiyor ne yazık ki 🙂 Zaten artanlar cogunlukla kahvaltılıklar oluyor. Onlarda temızlenıp yerıne aktarılıyor ve yenı müşterilerini bekliyorlar 🙂 kızartma falanda çöpe 😐 hayvanları düşünen işletme vardır elbet ama oldukca azınlıkta. Zaten onlarda zeytın, recel vermezler sanıyorum.
Tırtıklanmış peyniri salamı tekrar sunacaklarını sanmıyorum. Ufak yerler yapar onu.

Verilmiyor ne yazık ki 🙂 Zaten artanlar cogunlukla kahvaltılıklar oluyor. Onlarda temızlenıp yerıne aktarılıyor ve yenı müşterilerini bekliyorlar 🙂 kızartma falanda çöpe 😐 hayvanları düşünen işletme vardır elbet ama oldukca azınlıkta. Zaten onlarda zeytın, recel vermezler sanıyorum.

ne temizleniyor mesela ?
ancak ortak tabakta hiç ellenmemiş peynir/salam dilimleri falan olabilir.
ne yazık ki her restoran için yemek artığı söz konusu. mükemmel dönüşüm sağlanamaz ama belli başlı yerler zaten marka değeri için en azından hayvanlara veriyorlar.

allah affetsin perşembe günü istanbulun sarıyer civarında karadeniz kıyısı olan bir mekanda 2 kişi serpme kahvaltıya 280 tl verdik
ama manzara, mekanda sosyal mesafenin max olması, yanımızdaki masalarda kimse yok diye maskeyi rahat rahat çıkarmak iyi geldi.
ayrıca sevgili olduğumuz mekan olduğu için biraz nostalji oldu
açılmadan beri de ilk kez çıkmış olduk
şimdi her hafta gezebilsek bu parayı vermek istemezdim
ama böyle çok spesifik durumlarda 1 kerelik veriliyor
İstanbullular için bu paralar normal geliyor..ama bence çok.Geçen yıl Orhaniye Kızkumu yakınlarında denize sıfır butik bir mekanda bu rakamdan daha uyguna eşim ve iki çocuğumla kahvaltı yapmış ..gün boyunca da mekanın plajından denize girmiştik.Hey gidi günler 😿

Ayy çocuktan önce giderdik. Hele güzel meze yapan yer varsa oof of.
Bir yerde tarhana soslu enginar yemiştim bayılmıştık, bir yerde mütebbel diye bir şey yedim tarifini bulana kadar ev patlıcan közü kokmuştu deneye deneye 😂😂
Ben dışarda yemek yemeği seviyorum sanırım, kahvaltısı akşamı, alkollü toplantısı her tipine ayrı bayılıyorum
Ben de severim disarida yemeyi icmeyi. Valla yeri geliyor tavuklu mantarli makarna yiyorum disarida evde yapmaya usendigim zaman :D

Ama cidden cok pahalandi her sey ne yazik ki. Gecen gun sokakta iki tombik doner iki kolaya 70 lira odedik resmen.
Hele alkol girerse isin icine cok fena. Mekanlarda verdigim alkol parasina aciyorum resmen. Markette 15 lira olan biraya 45 lira odeyince hele.

İstanbullular için bu paralar normal geliyor..ama bence çok.Geçen yıl Orhaniye Kızkumu yakınlarında denize sıfır butik bir mekanda bu rakamdan daha uyguna eşim ve iki çocuğumla kahvaltı yapmış ..gün boyunca da mekanın plajından denize girmiştik.Hey gidi günler 😿

ama adamların istanbulda ödedikleri kira ile orada ödenen kira bir değil
bahsettiğim yer tüm koyu kapatmış bir yer bu arada
ha bana da kahvaltıya bu parayı vermek çok, normal bulmuyorum
ama o an psikolojimize iyi gelen, iyi hissettiren yer orasıydı
aylardır kapalıyız ve bizim için özel bir yer
o yüzden ödemek üzmedi
ha ama bi daha seneye gideriz o ayrı :)

Ben de severim disarida yemeyi icmeyi. Valla yeri geliyor tavuklu mantarli makarna yiyorum disarida evde yapmaya usendigim zaman :KK70:

Ama cidden cok pahalandi her sey ne yazik ki. Gecen gun sokakta iki tombik doner iki kolaya 70 lira odedik resmen.
Hele alkol girerse isin icine cok fena. Mekanlarda verdigim alkol parasina aciyorum resmen. Markette 15 lira olan biraya 45 lira odeyince hele.

aynı makarnayı geçen gün kahvenin 25 tl olduğu yerde 59,5 tl olarak gördüm

bugün toplam 4 top dondurma, 2 şişe su, 1 paket maraş gevreği denen şeye 83 tl ödedik
ben kredi çekelim dedim ama kasadaki çocuk anlamayınca esprim havada kaldı

Biz eşimle kahvaktuya gittiğimizde bile tek bir tabak alırız onu bile biteremeyiz.
Kaldı ki cocuklar, haklısınız neden israf olsun ki
Az paramı sanki. Abiniz düşüncesizce konuşmuş.
Sizde ağlamakla biraz abartmış siniz.
Üzmeyin kendinizi böyle şeyler için.

herhangi bir ana yemeği tek tabak alırsanız o tabağın parasını verirsiniz
kahvaltılar direkt 2 kişilik geliyor ve ücreti de ona göre oluyor ama

Tırtıklanmış peyniri salamı tekrar sunacaklarını sanmıyorum. Ufak yerler yapar onu.
Ne yazık ki hayır. Tırtıklanmış peynır börek içine girdiginde tırtıklandıgı anlasılmaz mesela 🤦‍♀️ Küçük mekan hakkında bilgim yok asıl ama büyükler yapıyorsa kücükler zaten yapar 😐 ne yazık ki gercek bu 🤷‍♀️

aynı makarnayı geçen gün kahvenin 25 tl olduğu yerde 59,5 tl olarak gördüm

bugün toplam 4 top dondurma, 2 şişe su, 1 paket maraş gevreği denen şeye 83 tl ödedik
ben kredi çekelim dedim ama kasadaki çocuk anlamayınca esprim havada kaldı
Yok valla 60 lira da vermem makarnaya :D

Gecen 4 top dondurmaya 20 lira verince sevindim ucuza aldik diye :D

Ayy çocuktan önce giderdik. Hele güzel meze yapan yer varsa oof of.
Bir yerde tarhana soslu enginar yemiştim bayılmıştık, bir yerde mütebbel diye bir şey yedim tarifini bulana kadar ev patlıcan közü kokmuştu deneye deneye 😂😂
Ben dışarda yemek yemeği seviyorum sanırım, kahvaltısı akşamı, alkollü toplantısı her tipine ayrı bayılıyorum

Ben de bayılıyorum dışardan yemeye hergün yiyebilirim hatta bazen evin annesi olduğumu unutup ev yemeği var diye gıcık oluyorum , çünkü dışarda yerdik diyorum. Kahvaltı öğlen akşam mantı pide hiç farketmez balıkçı da olur kebapçı da haha alkolü alkolsüzü 🥸 Karnım toksa dışarı çıkmak istemiyorum mesela çünkü dışarı çıkınca yemek yenir 🤓

Yok valla 60 lira da vermem makarnaya :KK70:

Gecen 4 top dondurmaya 20 lira verince sevindim ucuza aldik diye :KK70:

hala obez olmamakla beraber ben yeme içme işine çok düşkünüm
evde de hazırlamayı severim ama bazen çok yorgun hissediyorum
o zamanlarda dışarıda yemek ödül gibi geliyor

ya eskiden 5-6 sene önce falan haftada 3-4 gün dışarıda olurdum, yemek olmasa da bişiler içerdik
istediklerimi alır giyerdim
şimdi ayda 3-4 gün olsa oley derim
maaş enflasyon karşısında eridi gitti

ne temizleniyor mesela ?
ancak ortak tabakta hiç ellenmemiş peynir/salam dilimleri falan olabilir.
ne yazık ki her restoran için yemek artığı söz konusu. mükemmel dönüşüm sağlanamaz ama belli başlı yerler zaten marka değeri için en azından hayvanlara veriyorlar.
Kahvaltıya gittiniz recel, peynır, zeytın ceşitleri bol bol ve malesef yiyemıyorsunda hepsını. Bir çok kişide böyle keşke hayvanlara yada temız olanlar ıhtıyac sahıbıne verilse bari ama işletme sahiplerinin umrunda degil 🤷‍♀️ üretim aşamasını falan görseler ekmek bile yiyemez insanlar mesela ama bizde görmezden gelip yiyoruz.

Anamnez Anamnez gizli takipçim azcık da sen yaz ben güleyim, canım sıkıldı dolunay gecesi uykum kaçtı zabaha kadar burdayım😁

Kahvaltıya gittiniz recel, peynır, zeytın ceşitleri bol bol ve malesef yiyemıyorsunda hepsını. Bir çok kişide böyle keşke hayvanlara yada temız olanlar ıhtıyac sahıbıne verilse bari ama işletme sahiplerinin umrunda degil 🤷‍♀️ üretim aşamasını falan görseler ekmek bile yiyemez insanlar mesela ama bizde görmezden gelip yiyoruz.

çare dışarda yememek o zaman

Keşke 🤷‍♀️ her yedigimde pişman oluyorum ama mecbur kalıp yine yiyorum

bu kadar dramatize edilecek birşey değil bence
aslında ironi yapmıştım ben de.
sizin bahsettiğiniz o birşeyleri birşeylere ekleme olaylar uhd otellerde oluyordur
ama sıradan yemek yiyip kalktığımız yerlerde bu derece olamaz. zira bir sürü yarım şeyin üzerine çöpleri de ekleyip alıyorlar çoğu kez.

tamam israf olmasın ama evlerde bile ziyadesiyle oluyor
lokantalar için çok daha normal

bu kadar dramatize edilecek birşey değil bence
aslında ironi yapmıştım ben de.
sizin bahsettiğiniz o birşeyleri birşeylere ekleme olaylar uhd otellerde oluyordur
ama sıradan yemek yiyip kalktığımız yerlerde bu derece olamaz. zira bir sürü yarım şeyin üzerine çöpleri de ekleyip alıyorlar çoğu kez.

tamam israf olmasın ama evlerde bile ziyadesiyle oluyor
lokantalar için çok daha normal
Çalıştınız mı hiç bu tarz işletmelerin mutfaklarında :) yada fırın dedım ya hamur yapılan yerde falan ne kadar süre gecirdiniz 🙂 gittiginiz yerlerde ortaya gelen herseyı tabagınıza doktugunuzu sanmıyorum yıyeceklerınızı alıyorsunuzdur. Burada sıklıkla konular acılıyor gecen acılan konuda bir bayan kayınvalidesinin wc den cıkıp elini yıkamadıgını söyledi herkes tiksindi dogal olarak ama dısarıda yerken bu durum düşünülmüyor. Yada biri yemegın tadına baktı kasıgı içinr soktu diyor.. Biri abisinin tencereden yemesinden tiksiniyor dogru hoş olmuyor fakat dısarıda ultra hijyen saglanıyor sanıyorlar sanırım. Gercekler bunlar afiyetle yiyin yani 😁 İsraf konusunda herkes evinde kendi mutfagından sorumlu hamd olsun benim için önemli

Çalıştınız mı hiç bu tarz işletmelerin mutfaklarında :) yada fırın dedım ya hamur yapılan yerde falan ne kadar süre gecirdiniz 🙂 gittiginiz yerlerde ortaya gelen herseyı tabagınıza doktugunuzu sanmıyorum yıyeceklerınızı alıyorsunuzdur. Burada sıklıkla konular acılıyor gecen acılan konuda bir bayan kayınvalidesinin wc den cıkıp elini yıkamadıgını söyledi herkes tiksindi dogal olarak ama dısarıda yerken bu durum düşünülmüyor. Yada biri yemegın tadına baktı kasıgı içinr soktu diyor.. Biri abisinin tencereden yemesinden tiksiniyor dogru hoş olmuyor fakat dısarıda ultra hijyen saglanıyor sanıyorlar sanırım. Gercekler bunlar afiyetle yiyin yani 😁 İsraf konusunda herkes evinde kendi mutfagından sorumlu hamd olsun benim için önemli
Profesyonel aşçınım, bu eğitimden geçmiş bir yerin bu tarz şeyler yapacağını düşünmüyorum. Turizmci arkadaşlarım da var, hiç böyle şeyler duymadım. Elbette kötü yerler var ama iyi yerleri de arada lekeleyen bir yazı tarzınız var. Emeğe haksızlık.

şaka mısınız ? :)

neden gaza geldiniz bu kadar ? yada nerelerde yiyorsunuz dışarıda da bunları gördünüz :)

Profesyonel aşçınım, bu eğitimden geçmiş bir yerin bu tarz şeyler yapacağını düşünmüyorum. Turizmci arkadaşlarım da var, hiç böyle şeyler duymadım. Elbette kötü yerler var ama iyi yerleri de arada lekeleyen bir yazı tarzınız var. Emeğe haksızlık.

bazı insanlar dışarıda yemeyi haram, israf, gereksiz görüyor gerçekten. öyle bir arkadaş sanırım.
neden bu kadar gaza geldi anlamadım da.
beğenmiyorsa yemesin.

Back
X