Gereksiz elestiri, vasat ve siradan oldugumun vurgulanmasi.

Aigerim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
361
172
103
31
Derdim tam da bu.
Ne zaman bir arkadas ortaminda sohbete dahil olsam basima benzer seyler geliyor. Yaydigim elektrikle cekiyor olabildigimi sanirdim ama cok mutlu ve kendimden emin oldugum gunlerde de ayni sorunlari yasadim.

Cevremdekiler birbirlerini destekler ve overken beni bir elestirme ve vasatlastirma cabasi icindeler. Mesela sinavlardan yuksek almak icin benim birkac kez tekrar yapmam gerekirken, bir arkadasimiz bir kez okusa yetermis. Bu kiskanclik degil de nedir?

Dersi beklerken, cay/kahve icerken ya da bos otururken israrla moralimin bozuk oldugunu, cok kotu/mutsuz/uykusuz/hasta gorundugumu soyleyen bir arkadas vardi. Sadece birkac yas buyuk olmasina ragmen surekli cok kucuk oldugumu, ablalik yapabilecegini soyluyordu. Kirici bir tepki vermemek icin selami kestim mecburen.

Fiziksel ozelliklerim de ayni sekilde elestiriliyor. Boyum soyledigimden cok daha kisaymis (sen asla o boyda degilsin, tamam mi? hih! tarzi tepkiler aliyorum :KK49:) , giyim tarzimi ve makyajimi dedikleri gibi degistirirsem iyi olurmus. Sormadigim halde fikir soylemeler, elestiriler, saygisizca isime karismalar.

Bu arada okuyan/calisan, evli/bekar, ayni yasta olan ya da olmayan arkadaslarim var, uzun sureli dostluk kurabiliyorum yani.

Kiskanc insanlarla aninda selami kesmek pasifize olmak midir? Laf sokmayi mi ogreneyim? Yoksa bunlar kiskanclik degil de gunluk normal konusmalar da ben mi aliniyorum?

Derdim tam da bu.
Ne zaman bir arkadas ortaminda sohbete dahil olsam basima benzer seyler geliyor. Yaydigim elektrikle cekiyor olabildigimi sanirdim ama cok mutlu ve kendimden emin oldugum gunlerde de ayni sorunlari yasadim.

Cevremdekiler birbirlerini destekler ve overken beni bir elestirme ve vasatlastirma cabasi icindeler. Mesela sinavlardan yuksek almak icin benim birkac kez tekrar yapmam gerekirken, bir arkadasimiz bir kez okusa yetermis. Bu kiskanclik degil de nedir?

Dersi beklerken, cay/kahve icerken ya da bos otururken israrla moralimin bozuk oldugunu, cok kotu/mutsuz/uykusuz/hasta gorundugumu soyleyen bir arkadas vardi. Sadece birkac yas buyuk olmasina ragmen surekli cok kucuk oldugumu, ablalik yapabilecegini soyluyordu. Kirici bir tepki vermemek icin selami kestim mecburen.

Fiziksel ozelliklerim de ayni sekilde elestiriliyor. Boyum soyledigimden cok daha kisaymis (sen asla o boyda degilsin, tamam mi? hih! tarzi tepkiler aliyorum :KK49:) , giyim tarzimi ve makyajimi dedikleri gibi degistirirsem iyi olurmus. Sormadigim halde fikir soylemeler, elestiriler, saygisizca isime karismalar.

Bu arada okuyan/calisan, evli/bekar, ayni yasta olan ya da olmayan arkadaslarim var, uzun sureli dostluk kurabiliyorum yani.

Kiskanc insanlarla aninda selami kesmek pasifize olmak midir? Laf sokmayi mi ogreneyim? Yoksa bunlar kiskanclik degil de gunluk normal konusmalar da ben mi aliniyorum?
arkadaş ortamını değiştir
çekemiyorlar belli ki

Derdim tam da bu.

Yoo ne alakasi var oyle sacma insanlarla ne ugrasacaksin, salla gitsin

Bizim uzak akrabamız var
Düğün de ya da piknikte
Her beni gördüğünde 'ayy sen niye böylesin biraz yemek ye rengin de solmuş yoksa hasta mısın' diyo
Bu kadın annemle yaşıt, kendi de kızı da esmer ve kilolu
Ben fazla beyazım diye 29 yıldır hasta olduğumu düşünüyo :KK70: selam mı keseyim şimdi
Yoo dedim en son dayanamayıp, ben doğduğumdan beri böyleyim X teyze :KK70:

Bizim uzak akrabamız var
Düğün de ya da piknikte
Her beni gördüğünde 'ayy sen niye böylesin biraz yemek ye rengin de solmuş yoksa hasta mısın' diyo
Bu kadın annemle yaşıt, kendi de kızı da esmer ve kilolu
Ben fazla beyazım diye 29 yıldır hasta olduğumu düşünüyo :KK70: selam mı keseyim şimdi
Yoo dedim en son dayanamayıp, ben doğduğumdan beri böyleyim X teyze :KK70:
:D

baykuş sendromu yaşıyorlar bence. Takılma herkes iyi niyetli olsa keşke. Etrafında motivasyon bozucu enerji emici insan varsa uzaklaştır gitsin. İyiliğini düşünen böyle davranmaz zaten.

Boy durumu hariç arkadaşın olmasa da uzak akraba bile yapar bu tarz şeyleri
Çok ta tın yani
Sen fazla alıngansın biri bişey deyince selamı keseceğine cevabını versen daha iyi

Iste ben onlarin yaptigi gibi sesimi yumusatip gozlerimi devirerek tatli tatli laf sokamiyorum. Cevabimi verdim mi kirici ve kesin bir dille soyluyorum, kirmamak icin de susuyorum.

Cok da umursamazdim uzak akraba, komsu falan olsa da. Haftanin 4-5 gunu gordugum insanlar :(

sadece bir yere yorum yapacağım, dersini defalarca tekrar edip yüksek not alanlar sadece bir kere okudum diyor hem de çoğu kişi...

Evet, katiliyorum kesinlikle :D
Sorun su ki ben defalarca okudum/calistim demiyorum. Arkadas benim kapasitemin vasat hatta dusuk oldugunu vurgulamaya calisti. Yoksa yine mi alinganim?!

Iste ben onlarin yaptigi gibi sesimi yumusatip gozlerimi devirerek tatli tatli laf sokamiyorum. Cevabimi verdim mi kirici ve kesin bir dille soyluyorum, kirmamak icin de susuyorum.

Cok da umursamazdim uzak akraba, komsu falan olsa da. Haftanin 4-5 gunu gordugum insanlar :KK43:
Bende gözümü devirmeden diyorum :KK53:
Örnek verdiğim gibi dümdüz 'doğduğumdan beri böyleyim X teyze' diye

Evet, katiliyorum kesinlikle :KK70:
Sorun su ki ben defalarca okudum/calistim demiyorum. Arkadas benim kapasitemin vasat hatta dusuk oldugunu vurgulamaya calisti. Yoksa yine mi alinganim?!
O kişi art niyetli yaklaşmış. Fakat tam terside oluyor. Düzenli ders çalışma ve 1 tekrarla cok güzel sonuç alabiliyorum. Sınav günü millet mor gözle sınava girerken ben hep relax oldum. Benide inek yemeyip içmeyip ders calıstığımı söyleyerek dışlarlardı. İkiside aynı şey işte.
Takmayınnnn üzülmeyin, gülerek lafınızı çakıp devam edin.

Bende gözümü devirmeden diyorum :KK53:
Örnek verdiğim gibi dümdüz 'doğduğumdan beri böyleyim X teyze' diye

Sizin yaptiginiz laf sokmak degilmis ki cok hakli olarak cevabini vermissiniz :D

Asiri beyaz ve biraz kiloluyum, tipim cevredekilere dert olmus durumda :D Hala sessizligimi bozamadim...

Sizin yaptiginiz laf sokmak degilmis ki cok hakli olarak cevabini vermissiniz :KK70:

Asiri beyaz ve biraz kiloluyum, tipim cevredekilere dert olmus durumda :KK70: Hala sessizligimi bozamadim...
Derler derler
Beyazsan hasta derler
Esmersen kara derler
Zayıfsan hasta derler
Kiloluysan dombili derler
Yani arayan buluyo, takma. Uzatanları da hakla gitsin :D hak ediyolar

selam sabahı kes çok mu ederleri var ciğerlerinin ?? amannnn nefret ediyorum insanlardan bu yüzden az insan çok huzur sloganıyla çıktığım yolda tın tın tınnnnn diye ilerleyerek mutlu mesut yürüyorum... sonuç : kimse benden değerli olamaz!!!

O kişi art niyetli yaklaşmış. Fakat tam terside oluyor. Düzenli ders çalışma ve 1 tekrarla cok güzel sonuç alabiliyorum. Sınav günü millet mor gözle sınava girerken ben hep relax oldum. Benide inek yemeyip içmeyip ders calıstığımı söyleyerek dışlarlardı. İkiside aynı şey işte.
Takmayınnnn üzülmeyin, gülerek lafınızı çakıp devam edin.

Ay gercekten duymak istedigim buydu, cok tesekkurler.
Gunu gunune calisan bi insanim, not konusunda hirs ve takintilarim yok.
Surekli birilerinin daha zeki, akilli, basarili oldugunu soylemek cok kirici ama :/

Ay gercekten duymak istedigim buydu, cok tesekkurler.
Gunu gunune calisan bi insanim, not konusunda hirs ve takintilarim yok.
Surekli birilerinin daha zeki, akilli, basarili oldugunu soylemek cok kirici ama :/

Önemli olan sizin, kendi hayallerinize bakmanız. Onları gerçekleştirdiyseniz, sizin standardınızda başarmışsınızdır. Gerisi önemli değil. Siz kendi ruhunuzu doyurun yeter.

Back
X