gereksiz endişelerim (kv yakın olmak)

Ttlım sen evlenince görümcen elini çekicek gibi olursa, görümcenle konuşursun(abla, anneme yardımcı bulalım haftada yarım gün gelsin, sen de çalışıyosun yoruluyosun gibi) aradada yemeğe alırsın, nasıl başlarsa öyke gider, iyi olur inşallah herşey
Cok cok güzel bir yorum teşekkür ederim :)

Geçenlerde bir konu açılmıştı kv temizliğe gider misiniz diye. Okudukça benim de aklıma düştü.

2 ay sonra düğünüm var. Evi kv yakınından tuttuk.

Kendisi 65 yaşında ve şeker hastası. Bundan sebep bir sürü rahatsızlıkları var. Evde hiç yemek yapmaz, çoğu zaman nişanlım yumurta kırıp yiyor. temizliğini karşı binada oturan görümcem yapıyor ayrıca çalışıyor görümcem.

6 aydır nişanlıyım hiç kötü bir lafını duymadım kv’nin. Daima Gülümser pek de konuşmaz.

Ben çalışmıyorum. Ev yakın olunca sürekli benden temizlik yemek Yani “gelinlik” beklerler mi diye endişelerim vardı. Nişanlıma açtım konuyu. Oda “her zaman olmasada arada gider halini hatrını sorar, benlik bir iş var mı dersin. Oda zaten yok kızım der “dedi.
Burdan okuduklarımdan mı etkilendim bilmiyorum hep “ya benden sürekli böyle bir şey beklerlerse” diye endişeleniyorum.

Veya böyle hiç kötülüğü görülmemiş kv siz olsanız yardımcı olr musunuz ?
Su var kv hasta ise ve sizde yakininda oturucaksaniz muhakkak beklerler yardim ve bencede sayet kv iyi bi kadinsa elbette yardim et

Bana bi zararı dokunmazsa kendi halinde bi kadınsa elimden geldiğince yaparım. Gerçi benimki şeytanın kankisi olmasına rağmen 6 yıl boyunca her işini yaptım sonradan ee yeter artık hem.işini yap hem yuvanı yıkmaya uğraşsın dedim ve çektim elimi. İsterse pisliğin içinde otursun umrumda değil.

Bana bi zararı dokunmazsa kendi halinde bi kadınsa elimden geldiğince yaparım. Gerçi benimki şeytanın kankisi olmasına rağmen 6 yıl boyunca her işini yaptım sonradan ee yeter artık hem.işini yap hem yuvanı yıkmaya uğraşsın dedim ve çektim elimi. İsterse pisliğin içinde otursun umrumda değil.
Bende yanılmaktan korkuyorum bu şekilde..

Geçenlerde bir konu açılmıştı kv temizliğe gider misiniz diye. Okudukça benim de aklıma düştü.

Kendisi 65 yaşında ve şeker hastası. Bundan sebep bir sürü rahatsızlıkları var. Evde hiç yemek yapmaz, çoğu zaman nişanlım yumurta kırıp yiyor. temizliğini karşı binada oturan görümcem yapıyor ayrıca çalışıyor görümcem.

6 aydır nişanlıyım hiç kötü bir lafını duymadım kv’nin. Daima Gülümser pek de konuşmaz.

Ben çalışmıyorum. Ev yakın olunca sürekli benden temizlik yemek Yani “gelinlik” beklerler mi diye endişelerim vardı. Nişanlıma açtım konuyu. Oda “her zaman olmasada arada gider halini hatrını sorar, benlik bir iş var mı dersin. Oda zaten yok kızım der “dedi.
Burdan okuduklarımdan mı etkilendim bilmiyorum hep “ya benden sürekli böyle bir şey beklerlerse” diye endişeleniyorum.

hiç yardım etmem, sormam da, hiç yemek falan da yapıp götürmem, kapısına ayağımı basmam. gerek yok.
deeermişim.
ne olacak hep beklese, hiç birşey yoksa karma için yapın, iyilik yap iyilik bul ilkesinden hareketle. güzel olur temiz hissettirir. bir kap yemek sizin için de pişecek fazla yapar götürürsünüz, ufak alışverişini yaparsınız. gönlünü hoş edersiniz.

Ben gidip yardım ederdim ihtiyacı varsa ve elimden geldigi kadar. Benim esim mesela anneme yardim eder elinden geldiği kadar, bende esirgemem..Hepimiz yaslanacagiz, hastalık hepimiz için. Kimin ne olacağı belli olmaz yani.

Benim kv de görünüşte çok iyi ancak evliliğimizin ilk zamanları benden temizlik yapmamı bekledi. Hem bana söyledi hem de eşime duyurdu. Eşimde yapmamı beklemişti ve ona benim bir tane evim var ben kendi evime bakarım. Ben yokken işler nasıl yürüyorsa bundan sonra da öyle yürüyecek o yüzden bir daha bu konu açılmasın diye uyardım. Artık yapmayacağımdan emin oldu için hiçbir şey demez kv. Tavsiyem siz de net olun. Benlik iş var mı diye sormak zorunda değilsiniz. Eşiniz dayanamazsa gider kendisi yapar. Bir kere yaptınız mı arkası hep beklenecektir.

Benim kv de görünüşte çok iyi ancak evliliğimizin ilk zamanları benden temizlik yapmamı bekledi. Hem bana söyledi hem de eşime duyurdu. Eşimde yapmamı beklemişti ve ona benim bir tane evim var ben kendi evime bakarım. Ben yokken işler nasıl yürüyorsa bundan sonra da öyle yürüyecek o yüzden bir daha bu konu açılmasın diye uyardım. Artık yapmayacağımdan emin oldu için hiçbir şey demez kv. Tavsiyem siz de net olun. Benlik iş var mı diye sormak zorunda değilsiniz. Eşiniz dayanamazsa gider kendisi yapar. Bir kere yaptınız mı arkası hep beklenecektir.
İşte bende bundan korkuyorum. Bunun bir görev gibi sürekli beklenti halinde olmalarından. Kafam o yüzden karışık

Ben gidip yardım ederdim ihtiyacı varsa ve elimden geldigi kadar. Benim esim mesela anneme yardim eder elinden geldiği kadar, bende esirgemem..Hepimiz yaslanacagiz, hastalık hepimiz için. Kimin ne olacağı belli olmaz yani.
Nişanlımda suan ailemin her işine koşuyor ama ben sundan korkuyorum hani bu sanki bir görevmiş gibi sürekli beklenti içinde olurlarsa

hiç yardım etmem, sormam da, hiç yemek falan da yapıp götürmem, kapısına ayağımı basmam. gerek yok.
deeermişim.
ne olacak hep beklese, hiç birşey yoksa karma için yapın, iyilik yap iyilik bul ilkesinden hareketle. güzel olur temiz hissettirir. bir kap yemek sizin için de pişecek fazla yapar götürürsünüz, ufak alışverişini yaparsınız. gönlünü hoş edersiniz.
Baştan bi acabaa?? Dedim sonra okuyunca gülümsedim :) teşekkürler yorumunuz için

Bence tek başına temizliğe vb girişmek yerine ayda bir eşiniz ile gidin evi güzelce temizleyin. Geri kalanı kızı halleder. Ben tek başına gidilip iş yapılmasına veyahut oğlu otururken senden iş beklentisinin olmasına karşıyım. Sonuçta eşinin annesi ise en çok onun uğraşması lazım. Temizlik kadınlara özgü değil, kadınların kaderi hiç değil.. :)

Nasıl alistirirsan öyle gider baştan çok sıkı sıkı olma benden tavsiye

Eğer girebiliyorsan da bı işi gir kızıyla aynı durumda ol

Eli boş işi olmayan kişiye herkes daha çok yüklenir her konuda

En azından yemekleri yapabilirsin arada zaten şekeri yaşı varmış onların yemekleri hafif olur.

Bu kadat önyargılı yaklaşırsanız en ufak bir sorun çok büyür...burdaki konulardan etkilenmeyin burası bir tür sosyal medya insanlarım gerçekte nasıl yaşadığını bilemez, olayların aslında nasıl geliştiği hakkında fikir sahibi olamazsınız...herkea bir öfke bir hırsla yazıyor buralara...

Bir de sizi rahatlatacaksa kendimden örnek vereyim peşin hükümlü olmakla ilgili...1 buçuk yaşında bir kızım var doğmadan önce kv bakacağına söz vermişti fakat bizimle kalması gerekiyordu hafta içi Allah biliyor ya bütün yaz olmaması daha dogrusu hayırlısı için dua ettim...Kayınvalidemle resmi sayılabilecek bir ilişkimiz var yani birbirimizi idare ederiz...ben ona hiç saygısızlık yapmazdım o da beni kırmadızdı ufak tefeği de görmezden geldik hep...Ama özel günler dışinda arayıp sormayız pek o nerdeyse hiç aramaz...Neyse aynı evde yaşama fikri beni çok rahatsız etmişti başta...Ama 6 aylık bebeğimi kimseye de emanet etmek istemedim...Çocuğum için katlanırım diyerek yola çıktım...ben hep "evsahibi ben o misafir" diyerek rahat ettirmeye calıştım o da hiç karışmadı hatta inanılmaz yardımcı oldu şimdi okul açılsa da gelse azıcık yükümü hafifletse diye dört gözle bekliyorum...

Siz de hasta ve yaşlı bir insan diye bakarsanız daha rahat esersiniz üstelik eşinizin annesi...bunu gönüllü bir iş olarak görün...yaşlı ve hasta bir insan var gönüllü olarak ona bakar mısın diye sorulsa ne cevap verirdiniz onu düşünün...kv olunca işler değişmesin yani ;)

Bu işler niyete bakar. İyi niyetli kv nin işini yaparım ben. Düşünsene senin annen yakında ve ihtiyacı olacak.
Fakat kv sırf gelinsin diye yapmak mecburiyetindeymişsin gibi dayatıyorsa insanın içinden gelmez. O yüzden böyle şeyler kişiden kişiye değişir kendi kendini doldurma. Gidişata göre bakarsın.

Arada iki işin ucundan tutuver ablacım ne olur ki?Hem sevaptır kadımcağız hastaymış.Tabii ki hizmetçilik yapmak aşamasına getirme bunu ama gönül al duasını al!İnan bana hem senin için huzurlu olur hem sevdiğin adam mutlu olur sana sevgisi çoğalır.

Arada iki işin ucundan tutuver ablacım ne olur ki?Hem sevaptır kadımcağız hastaymış.Tabii ki hizmetçilik yapmak aşamasına getirme bunu ama gönül al duasını al!İnan bana hem senin için huzurlu olur hem sevdiğin adam mutlu olur sana sevgisi çoğalır.
Teşekkür ederim bu yorum beni ikna etti :)

Bu işler niyete bakar. İyi niyetli kv nin işini yaparım ben. Düşünsene senin annen yakında ve ihtiyacı olacak.
Fakat kv sırf gelinsin diye yapmak mecburiyetindeymişsin gibi dayatıyorsa insanın içinden gelmez. O yüzden böyle şeyler kişiden kişiye değişir kendi kendini doldurma. Gidişata göre bakarsın.
Cok haklısınız gidişata göre yön veririm ben zaten vicdanlıyım muhakkak yardımcı olurum yada onların devamındaki tavrına göre hareket ederim :)

Back
X