gereksiz endişelerim (kv yakın olmak)

Bu kadat önyargılı yaklaşırsanız en ufak bir sorun çok büyür...burdaki konulardan etkilenmeyin burası bir tür sosyal medya insanlarım gerçekte nasıl yaşadığını bilemez, olayların aslında nasıl geliştiği hakkında fikir sahibi olamazsınız...herkea bir öfke bir hırsla yazıyor buralara...

Bir de sizi rahatlatacaksa kendimden örnek vereyim peşin hükümlü olmakla ilgili...1 buçuk yaşında bir kızım var doğmadan önce kv bakacağına söz vermişti fakat bizimle kalması gerekiyordu hafta içi Allah biliyor ya bütün yaz olmaması daha dogrusu hayırlısı için dua ettim...Kayınvalidemle resmi sayılabilecek bir ilişkimiz var yani birbirimizi idare ederiz...ben ona hiç saygısızlık yapmazdım o da beni kırmadızdı ufak tefeği de görmezden geldik hep...Ama özel günler dışinda arayıp sormayız pek o nerdeyse hiç aramaz...Neyse aynı evde yaşama fikri beni çok rahatsız etmişti başta...Ama 6 aylık bebeğimi kimseye de emanet etmek istemedim...Çocuğum için katlanırım diyerek yola çıktım...ben hep "evsahibi ben o misafir" diyerek rahat ettirmeye calıştım o da hiç karışmadı hatta inanılmaz yardımcı oldu şimdi okul açılsa da gelse azıcık yükümü hafifletse diye dört gözle bekliyorum...

Siz de hasta ve yaşlı bir insan diye bakarsanız daha rahat esersiniz üstelik eşinizin annesi...bunu gönüllü bir iş olarak görün...yaşlı ve hasta bir insan var gönüllü olarak ona bakar mısın diye sorulsa ne cevap verirdiniz onu düşünün...kv olunca işler değişmesin yani :KK66:
Yorumunuz cok hosuma gitti teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi kendimi sorgularım sanırım gönüllü yaparım :) Yani nasıl teşekkür etsem bilemiyorum size :)

Size tavsiye vereceğim;
Anne bir ihtiyaç var mı? Var ise yapayım diyin.
Direk elektrik süpürgesine sorgusuz sualsiz atlamayın. Dozunda yardımcı olun suyunu kaçırmayın hep bir çizginiz olsun derim. Bir kere sormadan iş yapmaya kalkarsan devamı gelir. Yardımcı olmamı istediğin işin varsa yapayım diyin. Haldır huldur atlamayın direk:)

Size tavsiye vereceğim;
Anne bir ihtiyaç var mı? Var ise yapayım diyin.
Direk elektrik süpürgesine sorgusuz sualsiz atlamayın. Dozunda yardımcı olun suyunu kaçırmayın hep bir çizginiz olsun derim. Bir kere sormadan iş yapmaya kalkarsan devamı gelir. Yardımcı olmamı istediğin işin varsa yapayım diyin. Haldır huldur atlamayın direk:)
İşte aradığım cevap buydu içime sinen cok teşekkür ederim. Sorarım var derse yaparım o halde :) cooook teşekkür ederim kafama dank etti şimdi :)

İşte aradığım cevap buydu içime sinen cok teşekkür ederim. Sorarım var derse yaparım o halde :) cooook teşekkür ederim kafama dank etti şimdi :)
Ama şöyle birşeyde var. Benim bir arkadasımın validesi alır suyu viledayı direk önüne görebilceği yere bırakır. Eşşek değilsin ya silersin artık mesajı verir:) çok fazla mıç mıç olmayın çizgiyi koruyun. Ama yardımcıda olun tabi sevaptır hastaymıs yaşıda var

Bu seferki konu sahibi pek bir kibar, hanım hanımcık:)
Siz böyle yaklaştıkça bir sorun olmayacaktır, zaten eşinizin dediği gibi yapın, eşiniz de sizi destekleyecektir.
Şans ve Mutluluklar dilerim bende.

Ama şöyle birşeyde var. Benim bir arkadasımın validesi alır suyu viledayı direk önüne görebilceği yere bırakır. Eşşek değilsin ya silersin artık mesajı verir:) çok fazla mıç mıç olmayın çizgiyi koruyun. Ama yardımcıda olun tabi sevaptır hastaymıs yaşıda var
Böyle yapınca insanın içinden iş yapmak da gelmiyor:işsiz:

İlk evlenince insan hevesli oluyor her islerine kosuyorsun surekli gorusuyorsun ama sonra anliyorsun ki uzak oturmakta fayfa varmis. Bence kiz kendi annesine yakin oturmali, kaynanaya degil. Ama kesinlikle kisiden kisiye degisir. Genellemeler ve onyargilar ile degil tecrube ederek gorebilirsiniz.

Ayy Allah korusun öyle kvlerden. Bende diyorum mecbur tutulup görevimmiş gibi davranmadıkları sürece az buçuk yardımcı olurum. :)

İlk evlenince insan hevesli oluyor her islerine kosuyorsun surekli gorusuyorsun ama sonra anliyorsun ki uzak oturmakta fayfa varmis. Bence kiz kendi annesine yakin oturmali, kaynanaya degil. Ama kesinlikle kisiden kisiye degisir. Genellemeler ve onyargilar ile degil tecrube ederek gorebilirsiniz.
Kesinlikle anneme yakın olmak isterdim ;( ama şartlar böyle malesef. Bu konuda cok cok haklısınız. İnan’ın öyle bir hevesim yok sadece benden beklerler mi diye merak ettim :)

Bu seferki konu sahibi pek bir kibar, hanım hanımcık:)
Siz böyle yaklaştıkça bir sorun olmayacaktır, zaten eşinizin dediği gibi yapın, eşiniz de sizi destekleyecektir.
Şans ve Mutluluklar dilerim bende.
Teşekkür ederim siZin güzel görüşünüz:) inşallah öyle olur cok sağolun sizde cok mutlu olun ınsallah :)

Ya neden kaynanalarınızı gözünüzde bu kadar devleştiriyorsunuz? 65 yaşında diyorsunuz, o gel yap demese bile siz “anne bi ihtiyacın var mı” yada “şunu da ben yapıyim” demeyecek misiniz? Yapmayın ya, ilerde Allah nasip ederse siz de bir anne bir kayınvalide adayısınız. Gelecek ne getirir bilinmez, sizde birilerinin yardımına ihtiyaç duyacak durumda olabilirsiniz. Bilmiyorum bana çok tuhaf geliyor bu konudaki çekinceler, kadının size bir zararı da yokmuş. Nolucak yani görümcenizle 2 haftada bir veya ayda bir temizliğe gidip yardımcı olsanız? Şimdiden bunun stresine girecek birşey yok ortada

Geçenlerde bir konu açılmıştı kv temizliğe gider misiniz diye. Okudukça benim de aklıma düştü.

2 ay sonra düğünüm var. Evi kv yakınından tuttuk.

Kendisi 65 yaşında ve şeker hastası. Bundan sebep bir sürü rahatsızlıkları var. Evde hiç yemek yapmaz, çoğu zaman nişanlım yumurta kırıp yiyor. temizliğini karşı binada oturan görümcem yapıyor ayrıca çalışıyor görümcem.

6 aydır nişanlıyım hiç kötü bir lafını duymadım kv’nin. Daima Gülümser pek de konuşmaz.

Ben çalışmıyorum. Ev yakın olunca sürekli benden temizlik yemek Yani “gelinlik” beklerler mi diye endişelerim vardı. Nişanlıma açtım konuyu. Oda “her zaman olmasada arada gider halini hatrını sorar, benlik bir iş var mı dersin. Oda zaten yok kızım der “dedi.
Burdan okuduklarımdan mı etkilendim bilmiyorum hep “ya benden sürekli böyle bir şey beklerlerse” diye endişeleniyorum.

Veya böyle hiç kötülüğü görülmemiş kv siz olsanız yardımcı olr musunuz ?

Ben çalışmasam ev de yakında gider haftada bir temizliği ve o gün olan yemeği yaparım . Kadın neredeyse gelmiş 70 yaşına sanki elime mi yapışacak.

Yapmam diyenlere saygım var ama biz de Allah ömür verirse yaşlanacağız gün gelecek biz de muhtaç duruma düşebiliriz . Unutmamak lâzım

Her kaynana gelinden is bekler ben bunu anladim artik. Daha 2 hafta oldu kardesim evleneli. Hergun muhakkak ugrarlar. Annem ilk gunden basladi "yemekten sonra bulasik birakmayin, hemen yikayalim de ki alismasin" demelere. Kendi annemde de gordum ya hicbir kaynanaya guvenim kalmadi. O yuzden ne kadar uzak okadar iyi.

Benim esim de senin nisanlinin dedigini demisti zamaninda :) 1,5 sene oluyor evleneli ve cok sükür kizim bunu burdan al suraya koy dememistir. Yapmak istersem yapiyorum. Yardima ihtiyaci olursa yardimci oluyorum yoksa kimsenin bisey dedigi yok.

Ya neden kaynanalarınızı gözünüzde bu kadar devleştiriyorsunuz? 65 yaşında diyorsunuz, o gel yap demese bile siz “anne bi ihtiyacın var mı” yada “şunu da ben yapıyim” demeyecek misiniz? Yapmayın ya, ilerde Allah nasip ederse siz de bir anne bir kayınvalide adayısınız. Gelecek ne getirir bilinmez, sizde birilerinin yardımına ihtiyaç duyacak durumda olabilirsiniz. Bilmiyorum bana çok tuhaf geliyor bu konudaki çekinceler, kadının size bir zararı da yokmuş. Nolucak yani görümcenizle 2 haftada bir veya ayda bir temizliğe gidip yardımcı olsanız? Şimdiden bunun stresine girecek birşey yok ortada
Yanlış anlamaya ne kadar meyillisiniz. Baya hararetli yazmışsınız ama anlamamışsınız anlatılmak istenileni. Ben yapmam demiyorum elbet yaparım. Bu konuda da oldukça da merhametliyim. Benim anlatmak istediğim bu benim bir görevimmiş gibi algılarlar mı. Yani süreklilik anlamında soruyorum. Benim kendi evim, çevrem vs var yakın olsa dahi her dk kosamam. Şimdilik bir şey yok ama ilerde değişirler mi ? Düğüne az kala gereksiz endişelerimden ötürü yorumlarınızla içimi ferahlatmanızı istemiştim. Neyse selametle.

Benim esim de senin nisanlinin dedigini demisti zamaninda :) 1,5 sene oluyor evleneli ve cok sükür kizim bunu burdan al suraya koy dememistir. Yapmak istersem yapiyorum. Yardima ihtiyaci olursa yardimci oluyorum yoksa kimsenin bisey dedigi yok.
SiZin de eviniz yakın mı veya eşiniz şuan sizden bu noktada bir şey bekliyor mu :)

Ben çalışmasam ev de yakında gider haftada bir temizliği ve o gün olan yemeği yaparım . Kadın neredeyse gelmiş 70 yaşına sanki elime mi yapışacak.

Yapmam diyenlere saygım var ama biz de Allah ömür verirse yaşlanacağız gün gelecek biz de muhtaç duruma düşebiliriz . Unutmamak lâzım
Yapmam demiyorum zaten ben süreklilik anlamında sormuştum. Ayrıca muhtaç durumda değil şuan.

Back
X