Herkese merhabalar. İyi günler değerli hanımlar. Benim bir sorunum var. Şöyle ki uzun ve sorunlu olan bir ilişkiden 1 ay önce çıktım, ben bitirdim ilişkiyi. (Konularımda ilişkinin detayları mevcut). Ama asıl konu bu değil. Tam olarak 25 yaşıma bastım birkaç gün önce, 93 doğumluyum. Uzun ve sorunlu bir ilişkiden sonra kendimi yeni yeni keşfetmeye, isteklerimi daha iyi anlamaya, aslında kim olduğumu tanımaya ve hayattan gerçekten ne istediğimi anlamaya başladım. Gözümün önünden bir perde kalktı açıkçası. Aynı zamanda okuldan mezun olalı 2 sene oldu ama ben henüz yeni yeni istediğim bir işe gireceğim inşallah. En az birkaç ay hatta 1 sene kadar böyle yaşamak istiyorum kendimi daha iyi tanımak, daha iyi ne istediğimi bilmek ve yeni şeyler deneyimlenmek istiyorum. Bu süre zarfında karşıma biri çıkar mı çıkmaz mı ya da ben birini ister miyim istemez miyim bilemiyorum ama düşüncem bu yönde. Fakat çevremde olsun, internette olsun “25 yaş üstü kadının gençliği ve albenisi gider, evde kalmıştır” vs tarzında şeyler yazılıyor erkekler tarafından. Bu tür düşünceler beni biraz bunalıma sokuyor. Uzun ve sorunlu bir ilişkiden de çıkmamın etkisiyle kendimi zaman zaman kötü hissediyorum. Yıllarımı saçma sapan bir ilişkiye harcadığım tekrar tekrar aklıma geliyor böyle şeyler okudukça. Bir yandan diyorum ki; “bir süre böyle olayım ne güzel kendimi keşfedeyim böyle kafamın rahat olmasını çok sevdim, paramı kendim için harcayayım” diyorum, bir yandan “acaba gerçekten evlenmek icin geç mi kalıyorum, birisini bulmaya mı çalışsam” diyorum. Ekonomik özgürlüğümü elime alıp yapmadığım şeyleri yapmak, deneyimlemediğim şeyleri deneyimleme fikri bana çok cazip geliyor ama işte bir yerde toplum baskısına yeniliyorum ister istemez. İnternette kadınlar hakkında yazan bu yaş yorumları saçmalığın daniskası bunu biliyorum ve kadınlar da erkekler de içlerine sindiği zaman yaş fark etmeksizin evlenmeliler bunu da çok iyi biliyorum ama böyle internetten ve çevreden duyulan olumsuz cümleler insana kendini ve düşüncelerini sorgulattırıyor işte. Hemen birini bulma telaşına girmeyi hiç istemiyorum aslında, biraz kendimi yaşamak istiyorum. Sizce nasıl bir düşünce tarzı benimsemek bu tarz olumsuz düşünceleri kafamdan atmama yardımcı olur? Ve eğer benim geçtiğim yollardan geçenleriniz varsa demek istediğim daha önce kafasında bu tarz düşünceler oluşan varsa, nasıl kurtuldunuz bu düşüncelerden? Teşekkür ederim şimdiden. :)