Gereksiz toplum baskısı yüzünden oluşan düşünceler...

Oncelikle cevrenizi degistirin , akli basinda , egitimli , duzgun hicbir erkek zaten 30 dan once evlenmiyor bu devirde
Evlenirken de cogunlukla kendileri gibi olan kadinlarla hayatlarini birlestirmek istiyor
Siz 25 ustu kadina yasli diyrn , sacma sapan erkek guruhunu bi uzaklastirin cevrenizden
Daha duzgun tiplerle arkadaslik edin

Haklısınız. Bu dedikleriniz hepsinin farkındayım aslında. Çoğunlukla mantıklı düşünmeye çalışıyorum ama bir an geliyor böyle şeyler yüzünden kendimi kötü hissediyorum. Bu tarz şeyleri okumak özellikle uzun ve sorunlu bir ilişkiden çıktıktan sonra hiç kolay gelmiyor. Ama toplum baskısına yenilmemeli insan bunun da farkındayım.
Ayrılık durumunu ilk kez yaşıyorsan bunları hissetmen ,kaygılanman çok doğal. Ben ilk sevgilimden ayrıldığımda 23 yaşında idim. Bir daha kimseyi sevemem diye düşünüyorsum. Ya onu unutamazsan diye kaygılanıyordum. Ama bir başkasını sevdim de onu unuttum da. Yani ilk ayrılıklarda insan acemi oluyor. Bu duyguyla nasıl baş edeceğini bilemeyebiliyor. Sen bu tür kaygılardan kendini korumak için o tür siteleri açıp okuma. Oradakiler ezikliklerini başka insanlara saldırarak gideren aciz insanlar. Herkes 25'ine kadar evlenecek diye bir kaide yok. Rahat ol, zihnini meşgul edecek işler bul. Şu an uzun ilişki sonrasında yaşanan boşluk seni kaygıya itiyor. Boşluktasın ve bu çok normal. Kendini yalnız da hissedebilirsin. Bunlar çok insani duygular. Burada bu tür duyguları dile getirince evlilik meraklıaı yaftası yapıştıranlar oluyor. Onlara sakın aldırma. Ayrılık sonrası bu tür gelgitler normal.Adamla kanlı bıçaklı ayrılsan bile bazen "ya aslında iyi adamdı" diyorsun. Sonra kendine geliyorsun. İnsanız, kadınız duygusal anlarımız oluyor. Desteğe ihtiyaç duyduğun bu süreçte çevrendekiler de bu tür psikolojik baskı yapınca, içinde bulunduğun olumsuz duygular pekişiyor. Sana iyi gelen insanlarla görüş,onlardan destek al. Enerji emici,negatif insanlara mesafe koy. Hatta onlar karşısında hep dik dur. Canın sıkıldığında, samimi olarak iyiliğini düşünen insanlarla paylaş bunu.

Çok doğru söylüyorsunuz. Aslında olay, olaylara bakış açımızı değiştirmekte bitiyor. Teşekkür ederim.

Estağfurullah yaş da bizim bulduğumuz bir şey para gibi. Nine " ruhlar yaslamdi ahir zaman " der. Inancimda ruhlar aynı anda yaratılmıştır. Dunya ' yı bi gün sayıyorum ben yaşlarla ilgili tv. Reklamı vardı ya :)

Dediğiniz gibi siz de kendi bakış acınızı üstün tutun ve olumsuzlukları bertaraf edin bi güzel.

Ayrılık durumunu ilk kez yaşıyorsan bunları hissetmen ,kaygılanman çok doğal. Ben ilk sevgilimden ayrıldığımda 23 yaşında idim. Bir daha kimseyi sevemem diye düşünüyorsum. Ya onu unutamazsan diye kaygılanıyordum. Ama bir başkasını sevdim de onu unuttum da. Yani ilk ayrılıklarda insan acemi oluyor. Bu duyguyla nasıl baş edeceğini bilemeyebiliyor. Sen bu tür kaygılardan kendini korumak için o tür siteleri açıp okuma. Oradakiler ezikliklerini başka insanlara saldırarak gideren aciz insanlar. Herkes 25'ine kadar evlenecek diye bir kaide yok. Rahat ol, zihnini meşgul edecek işler bul. Şu an uzun ilişki sonrasında yaşanan boşluk seni kaygıya itiyor. Boşluktasın ve bu çok normal. Kendini yalnız da hissedebilirsin. Bunlar çok insani duygular. Burada bu tür duyguları dile getirince evlilik meraklıaı yaftası yapıştıranlar oluyor. Onlara sakın aldırma. Ayrılık sonrası bu tür gelgitler normal.Adamla kanlı bıçaklı ayrılsan bile bazen "ya aslında iyi adamdı" diyorsun. Sonra kendine geliyorsun. İnsanız, kadınız duygusal anlarımız oluyor. Desteğe ihtiyaç duyduğun bu süreçte çevrendekiler de bu tür psikolojik baskı yapınca, içinde bulunduğun olumsuz duygular pekişiyor. Sana iyi gelen insanlarla görüş,onlardan destek al. Enerji emici,negatif insanlara mesafe koy. Hatta onlar karşısında hep dik dur. Canın sıkıldığında, samimi olarak iyiliğini düşünen insanlarla paylaş bunu.
Gerçekten beni en iyi anlayan yorum sizinki oldu, size ayrıca teşekkür ederim. Aynen öyle ne hemen evlenme meraklısıyım ne de koca derdine düştüm. Biraz hayatımı yaşadıktan sonra doğru insanı bulup evlenmek istiyorum. Çünkü şu sıralar biraz dinlenip kendime gelmeye ihtiyacım var. Şu an hemen birini aramaya kalkarsam yanlış yanlışı çeker misali gene yanlış işler yaparım biliyorum bunu. Bu tarz gereksiz toplum baskılarını mümkün olduğunca göz ardı ederek gerçekten zamanı geldiğinde doğru ve düzgün bir evlilik yapmak istiyorum. Dediklerinizi de göz önüne alacağım. Tekrar teşekkür ederim. :)

Herkese merhabalar. İyi günler değerli hanımlar. Benim bir sorunum var. Şöyle ki uzun ve sorunlu olan bir ilişkiden 1 ay önce çıktım, ben bitirdim ilişkiyi. (Konularımda ilişkinin detayları mevcut). Ama asıl konu bu değil. Tam olarak 25 yaşıma bastım birkaç gün önce, 93 doğumluyum. Uzun ve sorunlu bir ilişkiden sonra kendimi yeni yeni keşfetmeye, isteklerimi daha iyi anlamaya, aslında kim olduğumu tanımaya ve hayattan gerçekten ne istediğimi anlamaya başladım. Gözümün önünden bir perde kalktı açıkçası. Aynı zamanda okuldan mezun olalı 2 sene oldu ama ben henüz yeni yeni istediğim bir işe gireceğim inşallah. En az birkaç ay hatta 1 sene kadar böyle yaşamak istiyorum kendimi daha iyi tanımak, daha iyi ne istediğimi bilmek ve yeni şeyler deneyimlenmek istiyorum. Bu süre zarfında karşıma biri çıkar mı çıkmaz mı ya da ben birini ister miyim istemez miyim bilemiyorum ama düşüncem bu yönde. Fakat çevremde olsun, internette olsun “25 yaş üstü kadının gençliği ve albenisi gider, evde kalmıştır” vs tarzında şeyler yazılıyor erkekler tarafından. Bu tür düşünceler beni biraz bunalıma sokuyor. Uzun ve sorunlu bir ilişkiden de çıkmamın etkisiyle kendimi zaman zaman kötü hissediyorum. Yıllarımı saçma sapan bir ilişkiye harcadığım tekrar tekrar aklıma geliyor böyle şeyler okudukça. Bir yandan diyorum ki; “bir süre böyle olayım ne güzel kendimi keşfedeyim böyle kafamın rahat olmasını çok sevdim, paramı kendim için harcayayım” diyorum, bir yandan “acaba gerçekten evlenmek icin geç mi kalıyorum, birisini bulmaya mı çalışsam” diyorum. Ekonomik özgürlüğümü elime alıp yapmadığım şeyleri yapmak, deneyimlemediğim şeyleri deneyimleme fikri bana çok cazip geliyor ama işte bir yerde toplum baskısına yeniliyorum ister istemez. İnternette kadınlar hakkında yazan bu yaş yorumları saçmalığın daniskası bunu biliyorum ve kadınlar da erkekler de içlerine sindiği zaman yaş fark etmeksizin evlenmeliler bunu da çok iyi biliyorum ama böyle internetten ve çevreden duyulan olumsuz cümleler insana kendini ve düşüncelerini sorgulattırıyor işte. Hemen birini bulma telaşına girmeyi hiç istemiyorum aslında, biraz kendimi yaşamak istiyorum. Sizce nasıl bir düşünce tarzı benimsemek bu tarz olumsuz düşünceleri kafamdan atmama yardımcı olur? Ve eğer benim geçtiğim yollardan geçenleriniz varsa demek istediğim daha önce kafasında bu tarz düşünceler oluşan varsa, nasıl kurtuldunuz bu düşüncelerden? Teşekkür ederim şimdiden. :)

Kendinize vakit ayırmaya gelişmeye büyümeye öğrenmeye devam edin.
Yolun sonunda size o sözleri söyleyenlerin kalburaltı olduklarını anlayacaksınız.

Hangisinin oranı daha çoktur daha azdır bilemem ama “en haklı sizsiniz” diyeyimde bari istediğiniz cevabı almış olun. Yoksa belliki insanları rahat bırakmayacaksınız. Tamam en birincide en haklı da sizsiniz, insanlar çok sığ ve düşüncesiz. Yer yüzü sizin gibi insanlar kaynamalı, benim gibi insanların yaşamaya hakkı bile yok. Ama sizin gibi kendini eleştiri kraliçesi sananlar çok yaşamalı ki insanlar sizin o çoooook değerli eleştirilerinizden maruz kalmasınlar. :)
Off ne dram yaptın yahu,şurada haklı olsam ne olmasam ne çok da dert :)
Bir üye vardı kk çok severdi,Ela idi adı onu hatırlattın kulakları çınlasın :)

bana internetde bu tür yazilar denk gelmiyor nedense- belkide yasimdan dolayi ilgimi cekmiyor :)
25 yasindan sonra kimsenin albenisi gitmez. Albenin varsa vardir- yoksa yok. Bunun yasla alakasi yok zaten. kadin olarak misal: Jennifer Lopez, Selma Hayek, Gülben Ergen... bu kadinlar cirkinmi? Sexy degillermi?
Ben 31 yasindayim ve hala cok güzelim ve albenim var. hep vardi. yeri gelince, bakimsiz, spor yapmayan, kici basi bir yana kaymis 20lik genc kizlara tas cikartiyorum. bakimli, spor yapan kizlarada tas cikartiyorum ama neyse.
sen kendini gelistir, oku, gez, ye, ic. Kendine deger ver ve kendinle ilgilen. Spor yap, yemene dikkat et- albenin gitmez merak etme (varsa eger).

gerisi gelir.

bana internetde bu tür yazilar denk gelmiyor nedense- belkide yasimdan dolayi ilgimi cekmiyor :)
25 yasindan sonra kimsenin albenisi gitmez. Albenin varsa vardir- yoksa yok. Bunun yasla alakasi yok zaten. kadin olarak misal: Jennifer Lopez, Selma Hayek, Gülben Ergen... bu kadinlar cirkinmi? Sexy degillermi?
Ben 31 yasindayim ve hala cok güzelim ve albenim var. hep vardi. yeri gelince, bakimsiz, spor yapmayan, kici basi bir yana kaymis 20lik genc kizlara tas cikartiyorum. bakimli, spor yapan kizlarada tas cikartiyorum ama neyse.
sen kendini gelistir, oku, gez, ye, ic. Kendine deger ver ve kendinle ilgilen. Spor yap, yemene dikkat et- albenin gitmez merak etme (varsa eger).

gerisi gelir.
Maşallah o zaman size de. Umarım albeniniz hiç gitmez. Ben de sporla çok haşır neşirim zaten hatta pilates eğitmeniyim aynı zamanda. Albenim olduğunu da düşünüyorum. Spor yapan kadın kim ne derse desin her zaman bir adım öndedir. :)

Ya ben gerçekten üzülüyorum ya..Adamlar marsa koloni kurmanın peşinde..Bizim gençlerimiz evlilik derdinde..
Evlilik dediğiniz o kadar da büyütulecek ,üzerinde düşünulecek bir şey değil ki..Bir başarı bir kazanım da değil..Iki insanın aynı çatı altında yaşaması..Bu kadar yani..
çünkü her genç kızın hayalidir gelinlik giyip kendi evinin sultani olmak.sosyal medyada o kadar cok cicili bicili şeyler var ki..nisan konseptleri,babyshowler, balayı görüntüleri.hevesleniyor insan inanin evlilik bir ekşilik.basini gogsune gömüp uyuyup bütün dertleri unutacağım biri olsun istiyor insan

çünkü her genç kızın hayalidir gelinlik giyip kendi evinin sultani olmak.sosyal medyada o kadar cok cicili bicili şeyler var ki..nisan konseptleri,babyshowler, balayı görüntüleri.hevesleniyor insan inanin evlilik bir ekşilik.basini gogsune gömüp uyuyup bütün dertleri unutacağım biri olsun istiyor insan
Herkes gibi benim de hayalim bu. Ama doğru insanla güzel tabi bütün bunlar. Bunun için de bir süre beklemem gerekirse beklerim mecburen. Ama bu saçma toplum baskılarından dolayı mantığımı kaybetmeden beklemek istiyorum. Tekrar yanlış bir seçim yapmak istemiyorum.

çünkü her genç kızın hayalidir gelinlik giyip kendi evinin sultani olmak.sosyal medyada o kadar cok cicili bicili şeyler var ki..nisan konseptleri,babyshowler, balayı görüntüleri.hevesleniyor insan inanin evlilik bir ekşilik.basini gogsune gömüp uyuyup bütün dertleri unutacağım biri olsun istiyor
Hayatiniz dolu olsa bir amacınız olsa,hayata dair dünyaya dair..O zaman böyle bir eksiklik hissetmezsiniz..

ne gibi amaç mesela? is güç var iyi bir aile eeee.baska ne.ölene kadar terfi almak okumak istrmiyorum ben mesela.kendi ailemi kurmak kendi çocuklarımı dogurmak.onlarla tatile gitmek.benim hayallerim bunlar.marsa koloniyi kurmak isteyenler kursun uzaya gitmek icin astronot olsun tarihe adını yazdırsin.beni ırgalamaz ki.

ne gibi amaç mesela? is güç var iyi bir aile eeee.baska ne.olen kadar terfi almak okumak istrmiyorum ben mesela.kendi ailemi kurmak kendi çocuklarımı dogurmak.onlarla tatile gitmek.ben hayallerim bunlar.marsa koloniyi kurmak isteyenler kurşun uzaya gitmek icin astronot olsun tarihe adını yazdırsin.beni ırgalamaz ki beni.
Mesajımı alıntıladığın için sana yanıt vermek gafletine düştüm..Seni ırgalamıyorsa mesajımı görmezden gelebilirsin..

Mesajımı alıntıladığın için sana yanıt vermek gafletine düştüm..Seni ırgalamıyorsa mesajımı görmezden gelebilirsin..
iyide ne bu atarlanma asabiyet.normal bir şekilde yorumunuza karşılık verdim.karsit fikirdeyim diye uslununuz cok çok yanlış

iyide ne bu atarlanma asabiyet.normal bir şekilde yorumunuza karşılık verdim.karsit fikirdeyim diye uslununuz cok çok yanlış
Yok şekerim ne atarlanması elbette karşı olabilirsin. Bu çok normal..Ama yani bu tercih meselesi tartışacak bir şey yok..Herkesin hayatına kimse karışamaz..
Bu arada dahi anlamındaki de ayrı yazılır..

Back
X