Gereksiz yere mi takıyorum acaba ???

minikkedicik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2009
825
4
96
Antalya
kızlar geçenlerde kayınvalidemlere gittim.
tam oturdum 3-5 dk sonra teyze geldi.(kayınvalidemin kardeşi).
neyse hoş beş nasılsın iyimisin falan.
kayınvalidem teyzeye x... kahve alırmısın dedi.
görümcem daha yanıt almadan ayaklandı hemen.
teyze de yok almam dedi.
görümcem de oturdu yerine.
bana sen alırmısın diye tek kelime etmediler.çok zoruma gitti.
bundan önceki gidişimdede hiçbişe sormadılar .bende kahve içelim bari dedim .
biz içtik kalk sen kendine yap dediler.
bu neyse de hadi.hiç sormamalarına kırıldım gerçekten.
ama gereksiz yere mi kırıldım diye de düşünmeden edemedim.
sizce boşyere mi kırıldım.
bazı arkadaşlar diceklerdir bunu mu dert ettin diye.işte o yüzden yazıyorum gereksiz yere dert ettiysem bundan sonra etmeyim diye

Son düzenleme:
o evin gelinisin sen, bence senin kahve istermsiniz diye sorman gerekir zaten... bi de sen bana sormadilar diye kirginlik yapiyorsun... sanki biraz terslik var bunda..

Eğer kayınvalidenle olan tek sorunlar bunlarsa yani bundan öncesinde böyle imalı şeyler olmadıysa iyi niyetinden seni yollamak istememiştir, hemen kötü bir niyet algılamamak lazım. Bunlar ufak tefek şeyler ne de olsa sen şimdi ben gelin konumundayım psikolojisiyle yanlış anlamışta olabilirsin çünkü. Bundan sonraki davranışlarını daha dikkatli analiz edip pozisyonunu ona göre alabilirsin...

Yok o evde seni misafirr olarak görmezler ki dönüp birde sana ''siz içer misiniz''desinler.
Kendi başıma gelmiş gibi düşündüm olayı hemde takıntılı biri olarak -ıı ııhh burda neden böyle yaptılar diyecek bişey göremedim.
Görümcen küçükse hadi belki ''yenge sen içer misin'' dese fena olmazdı (bu da bir yorum)

belkide o ailede büyüklerin isteğine göre hareket ediyolardır adetleri böyledir sonuçta teyze içmeden oturup senin içmen ayıp kaçar gözüyle bakabilirler

canim bencede teklifi senin yapman lazimdi, ayrica sonucda sen o evin gelin kizisin, canin ne isterse gider mutfaga alamn yemen , gerek o rahatligi hissetmelisin . yabanci gibi durman belki onlari kiriyordur, sahsen ben gitdimde canim sunu bunu istedi ssizde istermisiniz diye sorarim.

kendi gayinvalidemgilden yolla cikarsam sana sunu diye bilirim. yeni gelin geldigimde yabanci gibi utanirdim bende kendime biseyler yapmaya. kvalidem bana birgün, kizim yabanci durma bura seninde evin ben mutlu olurum, evindeki gibi davran canin ne isterse ye ic .kalk pisir, yap. beni mutlu edersin dedi.bence bicok kvalideler böyle görüyo.

ha bu arada belirteim ben gelin gibi görsem hiç bişe yapmazdım.
çok yaptım ben kızların yapmadığını yaptım.ama bana gelince benle yaşıt görümcem dahi suyunu ayağna kadar getirten insan.buna rağmen ben yine kayınvalidemin hatırı için yine evlerine gidince hiç durmazdım

siz kızkardeşiniz geldiğinde bişey alırmısın diye sormazmısınız.yada ooo yabancı değil zaten diye hiçbişe mi sormazsınız

belkide o ailede büyüklerin isteğine göre hareket ediyolardır adetleri böyledir sonuçta teyze içmeden oturup senin içmen ayıp kaçar gözüyle bakabilirler

yok canım öyle bişey.öyle insanlar değiller.
nezaketen sorulması lazımdı.
evinize gelen misafirin birine sorup diğerine sormama olurmu

canım ben 2 aylık evli değilim.3 yıllık evliyim.kendimi yabancı gibi de hissetmem.
ben o evin kızı gibi davranıyordum zaten.
şimdi ben misafir geldiğinde kahve alırmısınız diye sorduğumda görümceme de sorarım kayınvalidemede.
ozaman sormayayım onla nasılsa ev sahibi.böyle bi mantık olabilirmi???
ayrıva görümcem benle yaşıt.büyük olsaydı zaten asla iş yaptırmam

Canım bak kendini misafir gibi görüyorsun işte.. Bence de yorumlara katılıyorum ben şu an bile nişanlımın evinde onlara sormadan yemek de yaparım kahve de hiç de beklemem söylemelerini..
Hem sen takıntılı mıyım sizce diye ikileme düşüp açmışsın topici ama hala sormaları gerek diye diretiyorsun? O zaman niye açtın bu topici?

siz kızkardeşiniz geldiğinde bişey alırmısın diye sormazmısınız.yada ooo yabancı değil zaten diye hiçbişe mi sormazsınız

canim kardes baska evin gelini baska, belki sana sorsalar ve getirseler teyzenin yaninda laf olur, gelinin ayagina kahve getiriyorlar falan diye. cok deyisik düsüncede insanlar var ne düsündü kim bilir onlarda, birde yanlis anlama beni ama görümcenle bence esit gitme o evin kizi , sen ne yaparsan kendine ve esin icin yaparsin. ben görümcemeden hayatda bisey beklemem oda evlenip gidecek el kapisina nasil olsa bizde annemisin nazlisiydik rahatdik arada bi yapsak yapismas ya bosver görümcen diyorum ya oda gelin olunca mecbur yapacak. sahsen ben annemin evindede ne yengemden beklerim nede k.validemin evinde görümcemden. ama yengem herseyi benden ve kizkardesimden bekliyordu.annemisin evinne gitdimisde o ayaktayken biz oturuyo olsak dünya laf duyardik oysa biz misafir giderdik 2 günlügüne.zehir ederdi. cok sükür yavas yavas hatasini onu kirmadan anlasdirdik.

Siz kendinizi misafir gibi görüyorsunuzdur belki de onlar öyle görmüyordur
mesafeli misiniz ne kadarlık evlisiniz bilmiyorumkismile

3 yıllık evliyim canım.bu güne kadar hiç misafir gibi hissetmedim kendimi.
evin kızından çok iş yaptım.hiçkimseden bişe beklemeden yaptım.
ama bana geldiklerinde kayınvalidemi saymıyorum tabiki saygıda kusur etmem.
ama benle yaşıt görümcem yer içer hiçbişeye sürmez elini.suyunu ayağına ister.
taaa3 yıl sonra dedimki kayınvalidem yanlızsa ona hiçbir iş yaptırmayacam.
ama görümcem varsa da bişey yapmicam.
bana gelince el gibi davranıyor.ama her gittiği yerde yardım eder herkesebi bana etmez.

aslinda kismi oarak haklisin canim, bende sorarim yengeme ama belki dalkinlik oldu kasitli deyildir, nebiliyim gecmisinize de bagli biraz, aranizin nasil olduguna.

ama bence yinede büyütecek bisi yok sen kalkip alsaydin kendine anarlardi belki de yanlis yaptiklarini... yada senin öncelikle sormani beklediler, nebiliyim bi cok hakli haksiz sebebleri var her iki tarafinda

güzelim daha nişanlısın herşey tozpembe sana .
ben yıllarcahizmet ettim .kendi evim gibi yattım kalktım yemek yaptım .mesele bu değil zaten.
bir ortamda bişey ikram edilirken sen es geçilsen nolur.
herkese ikram ediliyor zaten sana nye etmiyolar dimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…