Gereksiz yere mi takıyorum acaba ???

dalgınlık değil canım.çok yaptılar böyle.
yalnız olsam sormasınlarda herkese sorulup ta bir kşiye sorulmaması ilginç.
ama bana geldiklerinde hizmette hiç kusur etmem.buda benim şansım demekki.

konuyu açmadan önce gerçekten büyüttüğümü düşündüm...
ama eskileri andıkça .benim onlara yaptığım hizmetler geldikçe aklıma .
bir kahve sormamaları çok ayıptı

toz pembelikle ne ilgisi var canım benim..
Eğer bir ikram varsa yani kahve yapılıyorsa yiyecek ikram ediliyorsa seni es geçmeleri hoş değil ama kahve ister misin diye sormaları gereksiz geldi bana şahsen..

konuyu açmadan önce gerçekten büyüttüğümü düşündüm...
ama eskileri andıkça .benim onlara yaptığım hizmetler geldikçe aklıma .
bir kahve sormamaları çok ayıptı

Altında başka nedenler olduğu belliydi canım..
Yoksa bir kahve meselsini unutur giderdin buraya değil topic açmak aklının ucuna gelmezdi..
O yüzden yorumlarımızı yanlış anlama lütfen çünkü biz sadece kahve ikram edilmediğinden bozulduğunu düşünerek yorum yazdık

[
dalgınlık değil canım.çok yaptılar böyle.
yalnız olsam sormasınlarda herkese sorulup ta bir kşiye sorulmaması ilginç.
ama bana geldiklerinde hizmette hiç kusur etmem.buda benim şansım demekki.

bence senin iyi bi gelin ve hanimefendiliyden kaynaklanir bu, sen yine hismetde kusur etme.sana sormadiklarinda herkesin icinde kalk kendine yap utanirlar bidaha kesin sorarlar.

toz pembelikle ne ilgisi var canım benim..
Eğer bir ikram varsa yani kahve yapılıyorsa yiyecek ikram ediliyorsa seni es geçmeleri hoş değil ama kahve ister misin diye sormaları gereksiz geldi bana şahsen..

sormamkta es geçmektir be güzelim.
ben kahve sormuş olsaydım görümcem ev sahibi nasılsa diye sormayacakmıydım.
nolur elimemi yapışır 2 tane değilde 3 fincan kahve pişirsem.
hem bende oturacak değilim kalkıp yardım eden insanım

görümcem çok hamarattır .hiç tanımadığı evlerde bile kalkıp yardım eder.
kayınvalidemde durdurmaz zaten bizi kalkın yardım edin diye.ama bize geldilermi
oturdukları gibi geri kalkarlar.kayınvalidem demezki kalk yardım et.
yemeklerini yaparım 8 kişinin pastalarını yaparım çay, kahve,meyve .....
yahu düşman olsa kalkıp yardım edilir.aa asla kalkmazlar.
aman sadece şle kalsa yeter de neyse...

olayda bende bir terslik göremedim , hatta orda ben firlar ben icerim valla derdim :)
bide simdi yorumlari okudum öyle diretiyorsunuzki evet cok haklisin denilmesi icin..kim sizin düsündügünüzden baska bir yorum yaptiysa hayir böyleydi demisiniz... bence gercekten bunlar cok önemsiz seyler. bos yere kafaya takilmamali

haklı olduğumdan şüphem olmasaydı burda sizinle paylaşmazdım.
kafaya takılacak okadar çok şey varken acaba bunu boşamı takıyorm dedim.
ama arkadaşların yorumları ve sorularıyla eskileri anlattığımda
haklı olduğuma karar verdim.

Canım biraz sakin ol yarım yamalak anlatmak yerine ne yaşadığını ne hissettiğini daha açık bir şekilde yazarsan arkadaşlarda buna göre yorum yapabilirler.

peki teyze içerim deseydi görümceniz bir tek onamı yapıp getirecekti kahve yoksa sizede yaparmı böyle durumdfa.

bence insan ne olursa olsun kahve icermiyiz der topluca konusarak hadi onu gecelim kayinvalidenin evide olsa gelinden önce görümce var yasit olsalar dahi kayinvalide kadar görümcede evin hanimidir kaldiki madem kahve alirmisin soruluyor gelinde olsa onu es gecmek dogru olmadigini düsünüyorum eger bu herzaman böyleyse.Evden biri olarak sayiliyor olabilir tabiki ama görümce neden o zaman abisinin evinde elline bi bardak su icin bile hizmet istiyor ayni sekilde o da rahat olmasi gerekir madem böle bi düsünceye sahip.

evın gelını demek bana gore kızı demek..
sorma gereksınımıde bu sefer sıze mısafırsınız otur yerınde ımajı verırdı..
gorumcenız bekar dıye evın kızı dıye herseferınde sıze bısıler ıkram etmek zorunda degıl kı..
kalkıp kendınızde yapabılcenızı bılıyo cunku ..

kalkıp kendinde alabilirsin tabide,bence sorulmalıydı yinede.
o evde yaşamıyorsun,misafir sayılırsın.
k.valide yapmayacak sonuçta kahveyi,görümce yapacak.
benim k.validem bile sorar ne yersin ne içersin diye ısrarla.
bende kendim alabilirim istediğim şeyi,kendi evim gibi rahatım ordada.
ama önemsenmek ilgi görmek güzel bişey.
ama ince düşünen insanlar değiller demekki,
onun için takma kafana:umursamaz:

ne olursa olsun evin kızı gibi görselerde sormaları gerekirdi bence en azından teyzeye sorupta sana sormamaları ayıp olmuş bence ...kırılmakta haklısın ..

siz kızkardeşiniz geldiğinde bişey alırmısın diye sormazmısınız.yada ooo yabancı değil zaten diye hiçbişe mi sormazsınız

Ben evime gelene bişey sormam demedim ki..Sorarım ben görümceniz değilim.
Sormuşsunuz iyi niyetle yorum yaptım şimdi de aynı niyetle cevap yazıyorum.
İnsan evine gelene yer misin içer misin vb. ikram sorularını tabii ki sorar.
Siz tek başınıza gittiğinizde size bunları sormuyor iseler yanlış tabii ki.
Teyzeye sorduktan sonra sizede sorsa niye sordun denmez tabii.
Ama sormamasında art niyet aramak gerekmez dedim hatta ne dedim siz yaşıtız demeden önce deseniz ki görümcem küçük o zaman sizide es geçmemeliydi.
Neyse,zaten sonra yazmışsın ne ilk ne son vukuatlarıymış bu.

canım eğer aynı binada oturuyosanız yada çok görüşüyosanız sormaması gayet normal benim görümcem yan tarafımda oturuyo hergün bizde ben kalkıp ona kahve alırmısın asla demem yeterince ezildiğimi düşünüyorum bide her geldiğinde ona hizmet edemem belki oda böyle düşünüyodur açık net

ozellikle bir baskasina sorulduysa en yakinin da olsa sen icer misin diye sorulmali. nezaketten ve karsindakine verdigin degerdendir. hatta biz ortamda bulunan bir kisi onceden bir seyi yemisse bile yeni gelen kisiyle birlikte ona da ikram edilir. o yer veya yemez kendi bilir. ama kisi ayirt edilmez. misafir de kendini iyi hisseder, sanki sadece kendisi icin yapiliyormus gibi olmaz. yani bir incelik yaparak herkesin gonlunu almaktir. bence ikram en yakinin bile olsa en az iki kez teklif edilmelidir. insan bazen en yakin akrabasinin evinde bile cekinebiliyor.

belki sen ailedensin canın isterse kalkar yaparsın diye düşünmüş olabilirler buda seni kendilerinden saydıklarını gösterir ........başka şeyler yoksa takacak bişey yok canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…