- Konu Sahibi minikkedicik
-
peki teyze içerim deseydi görümceniz bir tek onamı yapıp getirecekti kahve yoksa sizede yaparmı böyle durumdfa.
bence insan ne olursa olsun kahve icermiyiz der topluca konusarak hadi onu gecelim kayinvalidenin evide olsa gelinden önce görümce var yasit olsalar dahi kayinvalide kadar görümcede evin hanimidir kaldiki madem kahve alirmisin soruluyor gelinde olsa onu es gecmek dogru olmadigini düsünüyorum eger bu herzaman böyleyse.Evden biri olarak sayiliyor olabilir tabiki ama görümce neden o zaman abisinin evinde elline bi bardak su icin bile hizmet istiyor ayni sekilde o da rahat olmasi gerekir madem böle bi düsünceye sahip.
ben bana hizmet etsin demedimki.her an emrime amade olsun da demedim.evın gelını demek bana gore kızı demek..
sorma gereksınımıde bu sefer sıze mısafırsınız otur yerınde ımajı verırdı..
gorumcenız bekar dıye evın kızı dıye herseferınde sıze bısıler ıkram etmek zorunda degıl kı..
kalkıp kendınızde yapabılcenızı bılıyo cunku ..
kalkıp kendinde alabilirsin tabide,bence sorulmalıydı yinede.
o evde yaşamıyorsun,misafir sayılırsın.
k.valide yapmayacak sonuçta kahveyi,görümce yapacak.
benim k.validem bile sorar ne yersin ne içersin diye ısrarla.
bende kendim alabilirim istediğim şeyi,kendi evim gibi rahatım ordada.
ama önemsenmek ilgi görmek güzel bişey.
ama ince düşünen insanlar değiller demekki,
onun için takma kafana:umursamaz:
ne olursa olsun evin kızı gibi görselerde sormaları gerekirdi bence en azından teyzeye sorupta sana sormamaları ayıp olmuş bence ...kırılmakta haklısın ..
Ben evime gelene bişey sormam demedim ki..Sorarım ben görümceniz değilim.
Sormuşsunuz iyi niyetle yorum yaptım şimdi de aynı niyetle cevap yazıyorum.
İnsan evine gelene yer misin içer misin vb. ikram sorularını tabii ki sorar.
Siz tek başınıza gittiğinizde size bunları sormuyor iseler yanlış tabii ki.
Teyzeye sorduktan sonra sizede sorsa niye sordun denmez tabii.
Ama sormamasında art niyet aramak gerekmez dedim hatta ne dedim siz yaşıtız demeden önce deseniz ki görümcem küçük o zaman sizide es geçmemeliydi.
Neyse,zaten sonra yazmışsın ne ilk ne son vukuatlarıymış bu.
canım eğer aynı binada oturuyosanız yada çok görüşüyosanız sormaması gayet normal benim görümcem yan tarafımda oturuyo hergün bizde ben kalkıp ona kahve alırmısın asla demem yeterince ezildiğimi düşünüyorum bide her geldiğinde ona hizmet edemem belki oda böyle düşünüyodur açık net[/QUOT
eskiden haftada 2 -3 görüşürdük.
adam yerine koymayan tavırlarından sonra 15 te bir.
ozellikle bir baskasina sorulduysa en yakinin da olsa sen icer misin diye sorulmali. nezaketten ve karsindakine verdigin degerdendir. hatta biz ortamda bulunan bir kisi onceden bir seyi yemisse bile yeni gelen kisiyle birlikte ona da ikram edilir. o yer veya yemez kendi bilir. ama kisi ayirt edilmez. misafir de kendini iyi hisseder, sanki sadece kendisi icin yapiliyormus gibi olmaz. yani bir incelik yaparak herkesin gonlunu almaktir. bence ikram en yakinin bile olsa en az iki kez teklif edilmelidir. insan bazen en yakin akrabasinin evinde bile cekinebiliyor.[/QUOTE
ikramda bulunurken misafir ev sahibi ayrımında bulunulmaz.çok haklısın canım
canım eğer aynı binada oturuyosanız yada çok görüşüyosanız sormaması gayet normal benim görümcem yan tarafımda oturuyo hergün bizde ben kalkıp ona kahve alırmısın asla demem yeterince ezildiğimi düşünüyorum bide her geldiğinde ona hizmet edemem belki oda böyle düşünüyodur açık net[/QUOT
eskiden haftada 2 -3 görüşürdük.
adam yerine koymayan tavırlarından sonra 15 te bir.
canım bence fazla görüşünce aradaki saygı kalkıyo insanı adam yerine koymuyolar her zaman mesafeli olabilmek en iyisi
bu konuyu ben olsam onlarla olan ilikilerime göre yorumlardim
aranizdaki mesafe hani sizi evin kizi gibi gördügü icin ikram etme geregi duymamis olabilir
mesela benim kayinvaldemde misafirligim bir gündür ikinci gün ne ben ondan hizmet beklerim ne o bana hizmet eder
haid kizim kalk kendine yemek isit hadi kizim cay koy ic böyledir iliskimiz
sizin kayinvaldenizin de orda size kizim sen kendine kalk kahve koy da ic demesi uygun olurdu
ama belliki sizi misafir gibi görmüyor
canım bence fazla görüşünce aradaki saygı kalkıyo insanı adam yerine koymuyolar her zaman mesafeli olabilmek en iyisi
evet işte sık görüşünce evin kızı yerine koymayı bırak adam yerine koymuyolar.
mesafeliyim artık aklım başıma geldi
ben sadece sizin yazdiklarinizi bu olay icin yazdiklarinizi düsünerek yorum yapmak istedim.... o anki olayi kafaya takilmiyacak buldum... ama bu ilk meseleniz degilmis görümcenizin hayli vukuati varmis .. o yüzden düsünür tasinir bundan sonra sizde icinizden geldigi gibi ona davranirsiniz..
Sizi o evin insanı olarak görüyorlardır.
Teyzeniz misafir olduğu için ona sormaları doğal bence...Bu kadar dert etmeyin.
Sonra bu tür ufak tefek şeyler içinizde zamanla dağ olur.
bende size zaten sormuyorsunuz demedim.sadece en yakınımız bize geldiğinde dahi sorarız demek istedim.
görümceme bi nevi hak vermiştiniz şimdi ben görümcenizmiyim tabi sorarım diyorsunuz.
çelişiyor cevaplarınız.
ben size kötü niyetle yorm yapmadım zaten sadece örnekle anlatmaya çalıştım.
herman yaptığı için art niyet aramamak mümkün değil
Cevaplarım çelişmiyor arkadaşım.Görümcenize hak vermedim haksız da görmedim.Ortada bu kadar sorun edilecek bir durum yok dedim.TA Kİ SİZ;
tek hareketlerinin bu olmadığını söyleyene kadar.
Yani;bugüne kadar güllük gülistanlıksınız da bu olayda bir şey var mı ben mi abartıyorum dersen -evet abartıyorsun derim.
Bundan önce -şöyle şöyle durumlar vardı dersen o zaman haklısın derim,bu kadar basit.
(Bu arada sizde ona göre davranın olsun bitsin.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?