Gereksiz yere mi takıyorum acaba ???

görümcem abisinin evine gelince suyunu ayağına getirttiği halde ben yine her gittiimde yardım ettim.bende bu evin kızıyım artık dedim.
ama aynı niyetle yaklaşılmadı bana.
ben soracakken görümce sordu.
ha ben sorsaydım görümce bu evin sahibi deyip onu es geçmezdim.
şidiye kadar geçmedimde zaten

bu konuyu ben olsam onlarla olan ilikilerime göre yorumlardim
aranizdaki mesafe hani sizi evin kizi gibi gördügü icin ikram etme geregi duymamis olabilir
mesela benim kayinvaldemde misafirligim bir gündür ikinci gün ne ben ondan hizmet beklerim ne o bana hizmet eder
haid kizim kalk kendine yemek isit hadi kizim cay koy ic böyledir iliskimiz
sizin kayinvaldenizin de orda size kizim sen kendine kalk kahve koy da ic demesi uygun olurdu
ama belliki sizi misafir gibi görmüyor

ben bana hizmet etsin demedimki.her an emrime amade olsun da demedim.
ayrıca ben zaten ayak ayak üstüne atıp hizmet bekleyen biri değilim.
herkese kahve sorulurken nezaket icabı bana sorması gerek dedim.
ben kendi evlerinde kahve yapacağım zaman görümceme sorarım.nolcak peki şimdi misafir mi o ???
sormayim ozaman o da kalksın bir cezve alsın kendine pişirsin.ben yapamam.bu da benim iyi niyetimle alakalı.
ama görümcelere gelinlere hizmet etmek zor geliyor.

kesinlikle kalkıp alabiirim.hiç gocunmam.
her türlü hizetide yaptım ben.
benm deridm ayağıma kahve gelsin değil.
ama herkese soruluyo neden bana sorulmuyor.
ben zaten yine kalkıp yardım edecem görümceme.
geline hizmet etmek zor geliyo bence

bende size zaten sormuyorsunuz demedim.sadece en yakınımız bize geldiğinde dahi sorarız demek istedim.
görümceme bi nevi hak vermiştiniz şimdi ben görümcenizmiyim tabi sorarım diyorsunuz.
çelişiyor cevaplarınız.
ben size kötü niyetle yorm yapmadım zaten sadece örnekle anlatmaya çalıştım.
herman yaptığı için art niyet aramamak mümkün değil

ah kuzum işte ben kayınvalidemde hiç misafir olmadım.
kayınvalidemden hiç hizmet beklemem.ayıp denen bişey var.ben dururken olurmu hiç.
misfir geldiğinde görümcemle birlikte hizmet ederiz.
o benden ben ondan bişey beklemeyiz.
kim önce sorarsa kahveyi çayı değşmez.hazırlarız.
o günde ben soracakken o sordu. ben sorsaydım zaten 1 cezve kaynamıcakmı onada sorar yapardım.ama o sorma tenezülünde bulumadı hiç.

ben sadece sizin yazdiklarinizi bu olay icin yazdiklarinizi düsünerek yorum yapmak istedim.... o anki olayi kafaya takilmiyacak buldum... ama bu ilk meseleniz degilmis görümcenizin hayli vukuati varmis .. o yüzden düsünür tasinir bundan sonra sizde icinizden geldigi gibi ona davranirsiniz..

evet canım haklısın.kendimi çok yıprattım.karşılık beklemeden yaptım herşeyi.
ama artık kaldıramıyorum.

Sizi o evin insanı olarak görüyorlardır.

Teyzeniz misafir olduğu için ona sormaları doğal bence...Bu kadar dert etmeyin.

Sonra bu tür ufak tefek şeyler içinizde zamanla dağ olur.

eskileri düşünüyorumda beni en başından beri adam yerine koymamış.
bakın anlatayım.

duvak mevlüdüm kayınvalidemlerde oldu.
ben gelinliği giydim oturdum.neyse misafirler geldi kalktım hoş geldiniz dedim.üstüme düşeni yaptım.
benle birlikte salonda 5 kişi vardı.misafirlerin tamamı gelmemişti.
görümcem sırayla başladı yine kahve sormaya .1.kişiye sordu , 2.kişiye sordu ,3.kiş benim atladı hemen yanımdakine sordu.
kahveler geldi tabi ben içmiyorum ama canım nasıl kahve çekti anlatamam.ama isteyemedim.

Cevaplarım çelişmiyor arkadaşım.Görümcenize hak vermedim haksız da görmedim.Ortada bu kadar sorun edilecek bir durum yok dedim.TA Kİ SİZ;
tek hareketlerinin bu olmadığını söyleyene kadar.
Yani;bugüne kadar güllük gülistanlıksınız da bu olayda bir şey var mı ben mi abartıyorum dersen -evet abartıyorsun derim.
Bundan önce -şöyle şöyle durumlar vardı dersen o zaman haklısın derim,bu kadar basit.
(Bu arada sizde ona göre davranın olsun bitsin.)

anlaştık şimdi canım.aklım başıma geldi artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…