İnce düşünen kalmadı artık.. haklısınız misafir ağırlamak çocukla zordur.Yapi olarak biraz stresli biriyim ben. Dun dogum gunuydu kizimin 5 yas. Neyse kardeslerim falan geldi 11 kisi olduk coluk bizim ev. Aksamda kayinvalidemler kaynim cocuklari falan gelecekti. Neyse ben aksam yemegine kuru fasulye yapmistim kendimize gore bide pilav yeriz baska bsy kalmiyo hazirlanirim zaten ben atisgirsamda olur diyodum. Cunku ev temizligim malesef bir turlu turmuyor. Kucuk 1 bucuk yasinda cocugum daha var oda durmuyor yakama yapisiyor surekli kiz kardeslerim yardim ediyor ama ev curcuna iste cocuklarda gelince. Esas canimi skan kaynim esime yemegi hep beraberr yiyelim demis 2 gibi kayinvalidem aradi nasil yapalim diyor ama aslinda beraber yiyecek iste. Ben sok oldum dogru durust yemek yok ben kurabiye vs yapacaktim daha yemek isi cikti onlar gelecek diye yemekle ugrastim ne yapsam ben simdi diye onu dusundum bi taraftan cocuklar durmuyo. Gelmelerini istemedigimden degil gerildim iyice. Sarma yapalim dedim sadece goze gorunsun bari fasulye de var pilav falan. Ama inanim sinirlerim bozuldu yemege gelcek baska zamani bulammislae gibi. Siz bide sorfa kurusumuzu gorun kasiklari koyup catallari unutmusuz yemek eksik katilmis once :))) sonradan sonradan kimler eksik diye kattik. Kayinvalidem de oyle bakiyo sanki nasil hazirlamislar der gibi. Sadece dertlesmek icin yazdim. Bugun kayinvalidemi aradim Kusura bakmayin ya gerildim anne biraz cocuklarda durmuyo dedim kayinvalideme gerilcek bsy yok bi sarma yapmissiniz zaten niye geriliyon ki dedi sanki inceden laf sokar gibi sok oldum. Kuru fasulyede yaptim kurabiyede kac kere ev temizledim anne aksama kadar dedim tabi canim falan diye guzellikle gecistirir gibi yapiyo ama canm skldi iste.onlar gelincede salata falan yaptim iste sinirden delirdim dun yemek isi cikincada cunku sofrayi ahri hazirla kaldir yemek yap ekstra seyler cikti 20 kisi olduk nerdeyse
Ah ahh sorma sinirden aglicaktim cociklar durmuyor kucuk olanla ilgilenmiylorum yemek nerden cikti diye sinirden delirdimİnce düşünen kalmadı artık.. haklısınız misafir ağırlamak çocukla zordur.
Makarna yapıp koysaydınız önlerine. Çok bile. Eşinizde de hata size sormadan yemeğe davet etmemeli. Biri bana öyle bir şey dese siz yemeği yiyin çaya bekleriz derim.Yapi olarak biraz stresli biriyim ben. Dun dogum gunuydu kizimin 5 yas. Neyse kardeslerim falan geldi 11 kisi olduk coluk bizim ev. Aksamda kayinvalidemler kaynim cocuklari falan gelecekti. Neyse ben aksam yemegine kuru fasulye yapmistim kendimize gore bide pilav yeriz baska bsy kalmiyo hazirlanirim zaten ben atisgirsamda olur diyodum. Cunku ev temizligim malesef bir turlu turmuyor. Kucuk 1 bucuk yasinda cocugum daha var oda durmuyor yakama yapisiyor surekli kiz kardeslerim yardim ediyor ama ev curcuna iste cocuklarda gelince. Esas canimi skan kaynim esime yemegi hep beraberr yiyelim demis 2 gibi kayinvalidem aradi nasil yapalim diyor ama aslinda beraber yiyecek iste. Ben sok oldum dogru durust yemek yok ben kurabiye vs yapacaktim daha yemek isi cikti onlar gelecek diye yemekle ugrastim ne yapsam ben simdi diye onu dusundum bi taraftan cocuklar durmuyo. Gelmelerini istemedigimden degil gerildim iyice. Sarma yapalim dedim sadece goze gorunsun bari fasulye de var pilav falan. Ama inanim sinirlerim bozuldu yemege gelcek baska zamani bulammislae gibi. Siz bide sorfa kurusumuzu gorun kasiklari koyup catallari unutmusuz yemek eksik katilmis once :))) sonradan sonradan kimler eksik diye kattik. Kayinvalidem de oyle bakiyo sanki nasil hazirlamislar der gibi. Sadece dertlesmek icin yazdim. Bugun kayinvalidemi aradim Kusura bakmayin ya gerildim anne biraz cocuklarda durmuyo dedim kayinvalideme gerilcek bsy yok bi sarma yapmissiniz zaten niye geriliyon ki dedi sanki inceden laf sokar gibi sok oldum. Kuru fasulyede yaptim kurabiyede kac kere ev temizledim anne aksama kadar dedim tabi canim falan diye guzellikle gecistirir gibi yapiyo ama canm skldi iste.onlar gelincede salata falan yaptim iste sinirden delirdim dun yemek isi cikincada cunku sofrayi ahri hazirla kaldir yemek yap ekstra seyler cikti 20 kisi olduk nerdeyse ha buaradagelirken yemek nohut yemegi yapmis getirmis bana yemek yapcam dememisti bizde bi suru ugrastik. Ama cidden moralim cok bozuldu aksam
Bosver atlatmissin ama eşinle konuş bir daha emrivaki olmasın böyle cocuklusun sen yazıkAh ahh sorma sinirden aglicaktim cociklar durmuyor kucuk olanla ilgilenmiylorum yemek nerden cikti diye sinirden delirdim
Ah ne bileyim iste yapmadim oyle bisey.Niye bu kadar stres yaptın ki ? Zaten zora ki gelmişler. Umduklarını değil bulabildiklerini yerlerben olsam yaptırırdım kıymalı pideyi , alırdım bimden ayranı koyadım önlerine
Kıyamamışsındır. Ama seni düşünmeyeni sen hiç düşünme.Ah ne bileyim iste yapmadim oyle bisey.
Pide yaptirsaydiniz madem niye kendinizi yoruyorsunuz canınıza yazık o kadar kişiye yemek mi yetisirYapi olarak biraz stresli biriyim ben. Dun dogum gunuydu kizimin 5 yas. Neyse kardeslerim falan geldi 11 kisi olduk coluk bizim ev. Aksamda kayinvalidemler kaynim cocuklari falan gelecekti. Neyse ben aksam yemegine kuru fasulye yapmistim kendimize gore bide pilav yeriz baska bsy kalmiyo hazirlanirim zaten ben atisgirsamda olur diyodum. Cunku ev temizligim malesef bir turlu turmuyor. Kucuk 1 bucuk yasinda cocugum daha var oda durmuyor yakama yapisiyor surekli kiz kardeslerim yardim ediyor ama ev curcuna iste cocuklarda gelince. Esas canimi skan kaynim esime yemegi hep beraberr yiyelim demis 2 gibi kayinvalidem aradi nasil yapalim diyor ama aslinda beraber yiyecek iste. Ben sok oldum dogru durust yemek yok ben kurabiye vs yapacaktim daha yemek isi cikti onlar gelecek diye yemekle ugrastim ne yapsam ben simdi diye onu dusundum bi taraftan cocuklar durmuyo. Gelmelerini istemedigimden degil gerildim iyice. Sarma yapalim dedim sadece goze gorunsun bari fasulye de var pilav falan. Ama inanim sinirlerim bozuldu yemege gelcek baska zamani bulammislae gibi. Siz bide sorfa kurusumuzu gorun kasiklari koyup catallari unutmusuz yemek eksik katilmis once :))) sonradan sonradan kimler eksik diye kattik. Kayinvalidem de oyle bakiyo sanki nasil hazirlamislar der gibi. Sadece dertlesmek icin yazdim. Bugun kayinvalidemi aradim Kusura bakmayin ya gerildim anne biraz cocuklarda durmuyo dedim kayinvalideme gerilcek bsy yok bi sarma yapmissiniz zaten niye geriliyon ki dedi sanki inceden laf sokar gibi sok oldum. Kuru fasulyede yaptim kurabiyede kac kere ev temizledim anne aksama kadar dedim tabi canim falan diye guzellikle gecistirir gibi yapiyo ama canm skldi iste.onlar gelincede salata falan yaptim iste sinirden delirdim dun yemek isi cikincada cunku sofrayi ahri hazirla kaldir yemek yap ekstra seyler cikti 20 kisi olduk nerdeyse ha buarada gelirken yemek nohut yemegi yapmis getirmis bana yemek yapcam dememisti bizde bi suru ugrastik. Ama cidden moralim cok bozuldu aksam
Cok haklisin ben dogum gunu kutlamayacaktim oda onlarin yuzunden olduİyi de akşam geleceklerini zaten biliyormuşsunuz. Üstelik kalabalık gelecekler, yemeğe kalmalarının sürpriz olması garip geldi. Siz çok hazırlıksızmışsınız. Her şeyi son dakikaya bırakmışsınız, pastanın yanına hiç mi bir şey yapmadınız bir gün evvelden? Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş, aç kalmamışlar işte hiç dert etmeyin. Keşke ufak bir çocuğunuz da varken bu kalabalık doğum günü partisi işine hiç girmeseydiniz.
Ben yemege cagirmadimki sadece dpgum gunu kutlmasi ve ozellikle kayinvalideme aksam 8 gibi gelirsiniz bizde yemegi yemis oluruz zaten demistim bir gun onceden konusunca.Kaynananlarin gelecegini zaten biliyormuşsunuz. Bir yemek vermek bu kadar olay olacaksa baştan o kadar kişiyi eve doluşturmazdim ben olsam. Bu kadar kalabalik dogum gunu kutlayan herkes dogum gunu organizasyonlarinin yapildigi mekanlarda kutladilar ya da dış ortamdi yemekleri ikramlari hazir alinmisti. Benim gittigim kalabalik dogum gunleri boyleydi.
Kuru fasulye pilavda hazirlamasi zaman alan devamli basinda beklenen zor bir yemek degil bir şey yapmamişiniz zaten sarma sadece zaman almistir ki o da kiloluk satiliyor pişmiş şekilde.
Evine gittigim insan bu kadar gerilse sinir olurum. Yapamiyorsan cagirma derdim.
Tamam haklisin evhamliyim sanirimIyi de niye kaynanayi arayip aciklama yaptin ki , ev kalabalikmis, misafirin yemekli olacagi sonradan kararlastirilmis, dogum gunuydu pastasiydi kosturmacasiydi derken hersey oldugu kadar olmus iste. Yenmis doyulmus onlar da yemek getirmis, tamam oldu bitti iste, niye uzatiyorsunuz.
Kv de kotu bisey dememis ki, niye gerildin nolcak demis dogru demis, bide sok oldum yazmissiniz, bu cevapta sok olcak ne var.
Siz bence cok evhamli, alingan ve paniksiniz, biraz sakin olun, kendi kendinize olamiyorsaniz bi terapi alin bence. Cocuklar da etkilenir bu durumdan, biraz degismeye calisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?