Gergin olmamak sizce normalmi

Valla yorumunu cok begendim aynen

Kaynim. Bide senin canin skkn gibi duruyo dedi dun:)))) dalga gecee gibi

Ben yemege cagirmadimki sadece dpgum gunu kutlmasi ve ozellikle kayinvalideme aksam 8 gibi gelirsiniz bizde yemegi yemis oluruz zaten demistim bir gun onceden konusunca.

O zaman yemeğim yok ev kalabalik beraber yemeyelim deseydiniz. Ne diyeyim. 20 tane insani pastayla kurabiye yemeye mi cagiriyorsunuz sizde. Bu nasil hazirlik anlamadim.

Hayatimda hiç 10 kişiyi evde agirlamadim cunku beceremem zaten ev kucuk.
Toplamda 5 kişi olacaksak bile sıkışacaksam veya fazla yemek yapamayacaksam disardan ev yemeği satin alirim genelde.

Ha illa sofrada coook cesit olmasina gerek yok bana gore güler yuz çok daha onemli ama hem insanlara kuru pilav verip yanina bir sarma sardiniz diye gerile gerile dolaşirsaniz o hiç olmaz.

Temizlik vs iste yoruldum haklisin

Doğum gününde akşam yemeği ne alaka?

Pastanın yanına bi poğaça ya da börek, bi de kısır veya patates salatası gibi bişey yapsaydınız. Tatlı niyetine de pastayı keser, herkese birer tabak yapardınız. Çayla birlikte yenirdi.

Madem böyle yapmadınız, o zaman eşiniz emrivaki yaptığında, “benim o kadar insana yemek hazırlamam mümkün değil, madem annenler de gelecek dışarıdan sipariş veririz” diyebilirdiniz.

Ya da kayınvalide sonradan ağız aramak için aradığında, “yemekten sonra çaya bekliyoruz, pastayı da o zaman keseriz” diyebilirdiniz”

Hiçbirini yapmayıp strese girmiş bi de üstüne kayınvalideyi arayıp kendinize zorla laf sokturmuşsunuz.

Kucuk cocukla zor zatenmisafir agirlamak.. ya makarna yapsaydin ya hazir manti filn.. ya da iste yaptirsaydin bi pide ya da pahmacun yaninada ayran oh yeterdi.. gerek yoktu bu kadar strese

Kaynim. Bide senin canin skkn gibi duruyo dedi dun:)))) dalga gecee gibi
Yoo neden canim sikilsin Allah iki tane kuzu vermis bana, saglikla buyuyorlar daha ne isterim ama yoruldum tabii, gerildim cocuklarla hazirlanirken diyecektiniz boylece hem de bir daha kv'yi arayip dun gergindim demek zorunda kalmazdiniz.
Herkes duymus olurdu.

Dogum gununu nasil planlamistiniz ki
Yani insanlari davet ederken bir pasta kesicez maksat bir arada olmak mi dediniz
Cunku ben boyle diyorum, bu siralar kayin ailenin bazi bireyleri bize gelmek istiyorlar cocuklarimin dogum gunlerinde yanlarinda olalim diye
Biz her defasinda biz buyuk bir organizasyon dusunmuyoruz kesecegimiz bir pasta cocuklarin gonlu olsun diye diyoruz.
Ben cagirmis olsaydim hazirlik yapardim ama ben cagirmiyorum ki yani dogum gunu tertiplemiyorum.
Ama yemegi biz de yiyecegiz sonucta kalmali da geliyorlar o yuzden yemegimi yaparim.

Sizde de adeta bir anda dogum gunu planlamasi gerceklesmis gibi.

ay ben gerilirim hemen :)
o yuzden gerilmek normal,

ama biraz plansizlik olmus.

Hem yemek, hem kurabiye pasta ile ugrasmak onca insana zor, birinden birini tercih etmeliydiniz.

aparatiflerle acik bufe bir sofra hazirlasaydiniz, kurufasulye pilav olayina hic girmeseydiniz. Ya da direk klasik bir aksam yemegi ve sadece pasta seklinde de olurmus.

bir de temizlik falan olayini acmak da olmamis, neticede oyle ya da boyle bu kadar insan davet ediliyorsa temizlik elbette bir is kolu olacak.

en guzeli farkli gunlerde iki aileyi agirlamak olurmus sizin icin, olsun ogrenmis oldunuz, seneye o sekilde dusunursunuz.

Aile olduğunuz insanlar yemeğe geliyor diye bu kadar gerilmeniz bana normal gelmiyor.

Ben olsam yemeğe geleceklerini öğrenince kayınvalideyi arar “annecim yetişemem sen bi çeşit yemek getiriver hayrına” deyip ardından elti görümce ne varsa onları da arayıp kek kurabiye vs. yaptırır evdeki yemeklerle de takviye yapar neşeli eğlenceli yorgunluktan da bayılmadan bir aile toplantısı düzenlerdim.

Iyi fikirmis de ben diyemem iste oyle

1 ay önceden planlanmış olsa da ben 20 kişiye yemek yapamam. Kazanla mı yapıcam yemeği nasıl yetecek

Gerilmeniz çok normal ama dışardan bir lahmacun ayran salata bitti bu kadar yapılabilirdi. Ekstra iş yükü bindirmezdim üstüme.

Annenin yoruldugu cocuklarin da ihmal edildigi bir dogum gunu cok manasiz gibi geliyor bana.
O gun en cok cocuk mutlu edilmeli gezdireyim yedireyim icireyim oynayayim isterim
Cocugumun dogum gununde cocugumu birakip da kimin ne yiyeceginin derdine dusmek istemem ben cagirmadiysam

Ayrica bu cocugu ben dogurdum asil birileri bize organizasyon yapsin :))

Bana gore hataniz
1. Planlama
2. Bir de kvyi arayip gereksiz bir kendini aciklama durumu

Onların emirvakisi hic hoş olmamış ama siz de pek kriz yönetebilen biri değilsiniz. Doğum günü icin sadece kurabiye mi yaptınız onu da anlamadım ben olsam hicbir şey yapamıyorsam hemen lahmacun söylerim, bilemedim .Kayinvalideniz de iyi laf sokmuş yalnız . Emirvakiden asla hoşlanmam ama bu kadarda elim ayağıma dolanmaz ,siz sanki doğum günü birden çıkmış gibi olmuşsunuz

KutlamayacakTim kucuk bebegim var diye cuma gunu gece kararlastirdik gibi bi baktim kayinvalidemler kutlayalim falan gelelim. Dediler

Bir anda oldu evet bir gun onceden karar verildi ben kutlamayacaktim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…