- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.992
- 548
Ben yemege cagirmadimki sadece dpgum gunu kutlmasi ve ozellikle kayinvalideme aksam 8 gibi gelirsiniz bizde yemegi yemis oluruz zaten demistim bir gun onceden konusunca.
Ben konuyla baglantili ama daha genel olarak sizde bir kararsizlik sezdimBir anda oldu evet bir gun onceden karar verildi ben kutlamayacaktim
Ben kv ye kuru fasulyem var yaprak sarayim dedim saat 2 gibi konustuk hicbana yemek getirecegim demedi nohut. Ozaman bana demesi gerekirdi ben ne yapacagimi soyledim.Ben konuyla baglantili ama daha genel olarak sizde bir kararsizlik sezdim
Cabuk manipule ediliyor gibisiniz
Kalabalik cagirmaniz da problem degil plan belli olmaliydi bir gun oncesi karar verilmisse bile
Cagirdiginiz herkesi bir pasta kesecegiz diyerek cagirmaliydiniz
Biri nohut yapiyor biri kuru fasulye kimsenin kimseden haberi yok
Cocuk huysuzlanmis ev dagiliyor bir taraftan
Bu tabii ki herkesi gerer
Kararinizi sabahtan bildirecektiniz
Kv kaynin yemege geliyormus deyince oyle bir planim yok diyecektiniz
Neden mecbur hissediyorsunuz ki
Azicik kiymetinizi bilin
Mutlaka icinizde kalacaksa da baska bir gune ayarlayalim yemek yetistiremeyecegim diyecektiniz
Ne kendinizi ne de cocuklarinizi boyle uzmeyin
İciniz rahat etmemis bir de kvyi arayip adeta ozur dilemissiniz, sebep?
Cocukla misafir agirlamak ozellikle de o gun kotu bir anina denk geldiysek cocuklarin, cok cok zordur
Asil onlar size anlayis gostersin, yazik yoruldun, yemek de surda kalsin, sen iyi bir annesin deyiversinler
Kuru fasulye var diyen insana da nohut yemeği götürmek nasıl bir akılsa........Ben kv ye kuru fasulyem var yaprak sarayim dedim saat 2 gibi konustuk hicbana yemek getirecegim demedi nohut. Ozaman bana demesi gerekirdi ben ne yapacagimi soyledim.
Evet ama disardan cok masraf olacakti yakinlarda ev yemegi yapan da yok belki onu yaptrrdimBöyle bir durumda o curcuna da sarma sarmak yerine pide veya lahmacun yaptırsaydınız niye canınızı sıktınız ki,hazır birde tatlı tamam. Son dakika haber veren misafir bu kadarını öpsün başına koysun.
Evet ama disardan cok masraf olacakti yakinlarda ev yemegi yapan da yok belki onu yaptrrdim
Ben ortada iğneleme göremedim. Ses tonunda varsa da dile gelmeyeni düşünüp kendinizi yormayın. Sizin derdiniz size yetiyor zaten. Çocuklar büyüsün ne sofralar donatırsınız. Bunlar geçici zamanlarYapi olarak biraz stresli biriyim ben. Dun dogum gunuydu kizimin 5 yas. Neyse kardeslerim falan geldi 11 kisi olduk coluk bizim ev. Aksamda kayinvalidemler kaynim cocuklari falan gelecekti. Neyse ben aksam yemegine kuru fasulye yapmistim kendimize gore bide pilav yeriz baska bsy kalmiyo hazirlanirim zaten ben atisgirsamda olur diyodum. Cunku ev temizligim malesef bir turlu turmuyor. Kucuk 1 bucuk yasinda cocugum daha var oda durmuyor yakama yapisiyor surekli kiz kardeslerim yardim ediyor ama ev curcuna iste cocuklarda gelince. Esas canimi skan kaynim esime yemegi hep beraberr yiyelim demis 2 gibi kayinvalidem aradi nasil yapalim diyor ama aslinda beraber yiyecek iste. Ben sok oldum dogru durust yemek yok ben kurabiye vs yapacaktim daha yemek isi cikti onlar gelecek diye yemekle ugrastim ne yapsam ben simdi diye onu dusundum bi taraftan cocuklar durmuyo. Gelmelerini istemedigimden degil gerildim iyice. Sarma yapalim dedim sadece goze gorunsun bari fasulye de var pilav falan. Ama inanim sinirlerim bozuldu yemege gelcek baska zamani bulammislae gibi. Siz bide sorfa kurusumuzu gorun kasiklari koyup catallari unutmusuz yemek eksik katilmis once :))) sonradan sonradan kimler eksik diye kattik. Kayinvalidem de oyle bakiyo sanki nasil hazirlamislar der gibi. Sadece dertlesmek icin yazdim. Bugun kayinvalidemi aradim Kusura bakmayin ya gerildim anne biraz cocuklarda durmuyo dedim kayinvalideme gerilcek bsy yok bi sarma yapmissiniz zaten niye geriliyon ki dedi sanki inceden laf sokar gibi sok oldum. Kuru fasulyede yaptim kurabiyede kac kere ev temizledim anne aksama kadar dedim tabi canim falan diye guzellikle gecistirir gibi yapiyo ama canm skldi iste.onlar gelincede salata falan yaptim iste sinirden delirdim dun yemek isi cikincada cunku sofrayi ayri hazirla kaldir yemek yap ekstra seyler cikti 20 kisi olduk nerdeyse ha buarada gelirken yemek nohut yemegi yapmis getirmis bana yemek yapcam dememisti bizde bi suru ugrastik. Ama cidden moralim cok bozuldu aksam
Eski zamanların en çokta gerçek anlamda misafirliğini özlüyorum. O zamanlar yemekmiş ikrammış bunlar çok önemsenmezdi yeter ki muhabbet olsun denirdi. Gelende boş gelmez ya da yardım ederdi. Şimdi misafir çağırmaya korkuyorum ön sipariş verecek diye. Bana sürekli '' naz sen tiramisuyu çok güzel yapıyorsun bana da yapsana, naz sen soğuk kahveyi harika yapıyorsun ben anlamıyorum yapsana '' ayağına sipariş veriyorlarYapi olarak biraz stresli biriyim ben. Dun dogum gunuydu kizimin 5 yas. Neyse kardeslerim falan geldi 11 kisi olduk coluk bizim ev. Aksamda kayinvalidemler kaynim cocuklari falan gelecekti. Neyse ben aksam yemegine kuru fasulye yapmistim kendimize gore bide pilav yeriz baska bsy kalmiyo hazirlanirim zaten ben atisgirsamda olur diyodum. Cunku ev temizligim malesef bir turlu turmuyor. Kucuk 1 bucuk yasinda cocugum daha var oda durmuyor yakama yapisiyor surekli kiz kardeslerim yardim ediyor ama ev curcuna iste cocuklarda gelince. Esas canimi skan kaynim esime yemegi hep beraberr yiyelim demis 2 gibi kayinvalidem aradi nasil yapalim diyor ama aslinda beraber yiyecek iste. Ben sok oldum dogru durust yemek yok ben kurabiye vs yapacaktim daha yemek isi cikti onlar gelecek diye yemekle ugrastim ne yapsam ben simdi diye onu dusundum bi taraftan cocuklar durmuyo. Gelmelerini istemedigimden degil gerildim iyice. Sarma yapalim dedim sadece goze gorunsun bari fasulye de var pilav falan. Ama inanim sinirlerim bozuldu yemege gelcek baska zamani bulammislae gibi. Siz bide sorfa kurusumuzu gorun kasiklari koyup catallari unutmusuz yemek eksik katilmis once :))) sonradan sonradan kimler eksik diye kattik. Kayinvalidem de oyle bakiyo sanki nasil hazirlamislar der gibi. Sadece dertlesmek icin yazdim. Bugun kayinvalidemi aradim Kusura bakmayin ya gerildim anne biraz cocuklarda durmuyo dedim kayinvalideme gerilcek bsy yok bi sarma yapmissiniz zaten niye geriliyon ki dedi sanki inceden laf sokar gibi sok oldum. Kuru fasulyede yaptim kurabiyede kac kere ev temizledim anne aksama kadar dedim tabi canim falan diye guzellikle gecistirir gibi yapiyo ama canm skldi iste.onlar gelincede salata falan yaptim iste sinirden delirdim dun yemek isi cikincada cunku sofrayi ayri hazirla kaldir yemek yap ekstra seyler cikti 20 kisi olduk nerdeyse ha buarada gelirken yemek nohut yemegi yapmis getirmis bana yemek yapcam dememisti bizde bi suru ugrastik. Ama cidden moralim cok bozuldu aksam
Aynen canim ben boyle durumlarda resmen donakaliyorumPlanlamanız hatalı olmuş saat 2 de geleceklerini öğrendiyseniz akşama kadar dünyanın yemeği yapılır.
Sarma bu dar zamanda yapılacak en son yemek.
İç harcını hazırlayıp fırında pide yaptırırdım. Yanına da mercimek çorbası, salata, ayran bitti gitti.
Veya kuru fasülye ve pilavın yanina kızların dediği gibi çorba yapar, fırına da tavuk verirdim.Salata ve ayranla 10 numara olurdu.
Durduk yere stres olmuşsunuz.
Merhaba; son anda emr-i vaki yaparak yemeğe gelen kişi umduğunu değil bulduğunu yer. Bu kadar basitYapi olarak biraz stresli biriyim ben. Dun dogum gunuydu kizimin 5 yas. Neyse kardeslerim falan geldi 11 kisi olduk coluk bizim ev. Aksamda kayinvalidemler kaynim cocuklari falan gelecekti. Neyse ben aksam yemegine kuru fasulye yapmistim kendimize gore bide pilav yeriz baska bsy kalmiyo hazirlanirim zaten ben atisgirsamda olur diyodum. Cunku ev temizligim malesef bir turlu turmuyor. Kucuk 1 bucuk yasinda cocugum daha var oda durmuyor yakama yapisiyor surekli kiz kardeslerim yardim ediyor ama ev curcuna iste cocuklarda gelince. Esas canimi skan kaynim esime yemegi hep beraberr yiyelim demis 2 gibi kayinvalidem aradi nasil yapalim diyor ama aslinda beraber yiyecek iste. Ben sok oldum dogru durust yemek yok ben kurabiye vs yapacaktim daha yemek isi cikti onlar gelecek diye yemekle ugrastim ne yapsam ben simdi diye onu dusundum bi taraftan cocuklar durmuyo. Gelmelerini istemedigimden degil gerildim iyice. Sarma yapalim dedim sadece goze gorunsun bari fasulye de var pilav falan. Ama inanim sinirlerim bozuldu yemege gelcek baska zamani bulammislae gibi. Siz bide sorfa kurusumuzu gorun kasiklari koyup catallari unutmusuz yemek eksik katilmis once :))) sonradan sonradan kimler eksik diye kattik. Kayinvalidem de oyle bakiyo sanki nasil hazirlamislar der gibi. Sadece dertlesmek icin yazdim. Bugun kayinvalidemi aradim Kusura bakmayin ya gerildim anne biraz cocuklarda durmuyo dedim kayinvalideme gerilcek bsy yok bi sarma yapmissiniz zaten niye geriliyon ki dedi sanki inceden laf sokar gibi sok oldum. Kuru fasulyede yaptim kurabiyede kac kere ev temizledim anne aksama kadar dedim tabi canim falan diye guzellikle gecistirir gibi yapiyo ama canm skldi iste.onlar gelincede salata falan yaptim iste sinirden delirdim dun yemek isi cikincada cunku sofrayi ayri hazirla kaldir yemek yap ekstra seyler cikti 20 kisi olduk nerdeyse ha buarada gelirken yemek nohut yemegi yapmis getirmis bana yemek yapcam dememisti bizde bi suru ugrastik. Ama cidden moralim cok bozuldu aksam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?