• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geri gidecek altınları kim öder ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.233
7.022
398
Arkadaşım adına açıyorum konuyu 2016 da evlenmiş bir çok şeyi kendileri yapmalarına rağmen eşinin ailesi borç kisvesi altında düğünde takılan çeyrek gram ne varsa almış kendi masraflarına kullanmış kız tarafından takılanlar dahil şimdi bu yıl 4 çeyrek borçları varmış düğünler olacakmış kayınbabası üç maymunu oynuyormuş siz yapın demeye getiriyormuş arkadaşımın ikiz bebekleri olacak 33 haftalık hamile bebeklere masraf yapılacak doğum olacak oğlumun gelinimin masrafı var demiyormuş ne yapması gerekiyor yorumlarınızı bekliyoruz okuyacağız

Boşanılacağı zaman altınlar istenebiliyor da hala evliyken yasal bir yaptırımı olduğunu pek sanmıyorum. Yine de hukukçu üyeler daha iyi bilir tabi. Şunu merak ettim toplamda 4 çeyrek mi borçları kalmış yoksa bu yıl 4 çeyrek mi lazımmış düğün için?

İkiz bebekleri olacaksa düğüne zaten gitmesin. Altınları da düğüne giden kimse yapsın.
Gitmese bile çeyreği bir şekilde ödemeleri gerekiyor.Yaşadığımız yerde biri çeyrek taktı ise her hulükarda ona geri gider altın takan da borç yaptım der zaten hediye taktım demez tabiri caizse

Gitmese bile çeyreği bir şekilde ödemeleri gerekiyor.Yaşadığımız yerde biri çeyrek taktı ise her hulükarda ona geri gider altın takan da borç yaptım der zaten hediye taktım demez tabiri caizse
Açık açık desin arkadaşınız o zaman altınları bile aldınız, şimdi geriye siz ödeyin diye. Neyi düşünüyor?

Boşanılacağı zaman altınlar istenebiliyor da hala evliyken yasal bir yaptırımı olduğunu pek sanmıyorum. Yine de hukukçu üyeler daha iyi bilir tabi. Şunu merak ettim toplamda 4 çeyrek mi borçları kalmış yoksa bu yıl 4 çeyrek mi lazımmış düğün için?
Bu yıl 4 çeyrek lazımmış akrabalarıymış hep takan kişiler de biri hatta damadın teyze oğlu sanırım öyle yakın kişiler

Bu yıl 4 çeyrek lazımmış akrabalarıymış hep takan kişiler de biri hatta damadın teyze oğlu sanırım öyle yakın kişiler
Arkadaşınızın değil de eşinin ailesiyle konuşup halletmesi gerekir. O ne düşünüyormuş giden altınlar konusunda?

Şu var kızlar ben kendi eşimin tarafından da biliyorum oğullarına kendilerini acındırmayı iyi bilirler eminim ki arkadaşımın eşine de aynı şekilde acındırdılar kendilerini babası tam ne dedi bilemiyorum ama eşi biz ödeyeceğiz mecbur diyormuş

Şu var kızlar ben kendi eşimin tarafından da biliyorum oğullarına kendilerini acındırmayı iyi bilirler eminim ki arkadaşımın eşine de aynı şekilde acındırdılar kendilerini babası tam ne dedi bilemiyorum ama eşi biz ödeyeceğiz mecbur diyormuş
O zaman arkadaşınıza bir bardak soğuk su ya da sakinleştirici ilaçlar filan önerebilirim sadece. En azından kafası rahat olur.

Benim kv de kartları alıp borçlarına vermişti. Yerine verdi bilezigimi de kartı da ama ben kv beraber gittiğim hiç bı düğünde kartı ben yapmadım. Para takılacak kişilere yarı kv verdi yarı biz.

Kızlar konudan bağımsız olarak ben şunu anlamıyorum mesela ben 2018 de evlendim o zaman çeyrek 450 tl idi şimdi ise gram 450 tl civarı bana biri 450 tl ye çeyrek taktı ise ben ona gram taksam haksızlık mı oluyor ? Para aynı para değil mi ?🤔 Arkadaşıma da dedim ederi neyse onu taksanız diye ee diyor çeyreğin adı var neyse o takılmalı

şimdi bu altında borç işi var da sonuçta teyze oğlu evlenirken bir küçük altın borç denilip çıkılmaz ki o işin içinden

kv nin kaç çocuğu var teyzenin kaç çocuğu var

kaçı evli

kim ne taktı hesaplanır

o borç kv ve teyze arasında olur

geline düşmez ki

ama gelin de kuzenlere hediye takabilir

örneğin biz kuzenlerin bir kaçına kendimiz altın taktık ama onlara ayrıca kv de aldı kendi hediyesini

başka şehirde olanlara da kv altın aldı biz de gittik yol masrafı yaptık mesela

ama bunların hiçbirinde borç siizn vs diye bir konuşma olmadı

lakin konudaki arkadaşın zaten kimsenin ne düğününe gidecek ne de altın yapacak durumu yok

sussun bebekleri ile ilgilensin biri bir şey derse de durum malum desin

Kızlar konudan bağımsız olarak ben şunu anlamıyorum mesela ben 2018 de evlendim o zaman çeyrek 450 tl idi şimdi ise gram 450 tl civarı bana biri 450 tl ye çeyrek taktı ise ben ona gram taksam haksızlık mı oluyor ? Para aynı para değil mi ?🤔 Arkadaşıma da dedim ederi neyse onu taksanız diye ee diyor çeyreğin adı var neyse o takılmalı
Ona göre kazancımız veya alım gücümüz de farklıydı ama. İlla karşılığı verilmesi gereken bir kültürse çeyrek geldiyse çeyrek takmalısınız bence. Kültür çok bağlayıcı değilse maddi gücünüze uygun takarsınız.

Back
X