- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Öğretmen maaşıSana az zam gelmiş
Asgari ücret zammına göre normal (pandemi dönemini kast etmiyorum tabi ki )![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öğretmen maaşıSana az zam gelmiş
Asgari ücret zammına göre normal (pandemi dönemini kast etmiyorum tabi ki )![]()
Nasıl ne yapması gerekiyor?Eşiyle konuşsun eşi alsın paraları geri.Boşanma olsa anlarım ne yapması gerekiyor sorusunu da şimdi anlamadım ne gibi bir şey söyleyebiliriz.Zorla da alamayacağınıza kendi rızanızla verdiğinize göre...Arkadaşım adına açıyorum konuyu 2016 da evlenmiş bir çok şeyi kendileri yapmalarına rağmen eşinin ailesi borç kisvesi altında düğünde takılan çeyrek gram ne varsa almış kendi masraflarına kullanmış kız tarafından takılanlar dahil şimdi bu yıl 4 çeyrek borçları varmış düğünler olacakmış kayınbabası üç maymunu oynuyormuş siz yapın demeye getiriyormuş arkadaşımın ikiz bebekleri olacak 33 haftalık hamile bebeklere masraf yapılacak doğum olacak oğlumun gelinimin masrafı var demiyormuş ne yapması gerekiyor yorumlarınızı bekliyoruz okuyacağız
Maaşlarımız iki katına çıkmadı bizim :) sizin çıktıysa bilemiyorum.O zaman yuvarlak domatesi de 0.75 kuruştan 1 liradan alıyorduk, şimdi pazarda 3.5 tl![]()
Ayçiçek yağı 28 liraydı 39 olmuş 4 lt si ne saçma yeaaaaa. Maaşlar yükseldi ama burası mühim değil![]()
Nerdee, rahmetli babamdan alıyorum. Kast ettiğim asgari ücrete yapılan zamdi. Yoksa kimseye altın maltin takmam benMaaşlarımız iki katına çıkmadı bizim :) sizin çıktıysa bilemiyorum.
Keşke düğün olmasa, nikah yapılsa da insanlar nefes alsaÖğretmen maaşıçok şükür şikayetçi değilim kimse öyle anlamasın da sadece 2018 ve 2020 maaşını karşılaştırmak açısından yazdım. Maaşlar normal düzeyde yükselirken altın anormal yükseldi . Keşke artık düğünlerde tamamen altın olayı kalksa da TL takılsa . Geline de gümüş takı.
Size ev alacağız ne ya. Hadi alın eksiğini tamamlarız . Ortada ev yokken nasıl götürüp veriyor bu erkekleri anlamak zor.Aynı benim eşimin ailesi gibi uyanıklar maşallah.Bizim düğünde kız tarafından gelen hediye altınları paraları annem babam bana verdiler 150 gr 5 tanede bilezik taktılar ailede ilk ben evlenen ben olduğumdan çok yüklü hediye altın takıldı bana parada çabası annem benim çantamı götürmüştü bütün zarfla gelen paralarida ona koymuş bana verdi düğünden sonra.Peki benim kv ne yaptı takı merasiminde çantasını açtı bütün takıları parayı indirdi çantaya oğlunun yakasına bir çeyrek dahi takmadı bana 4 tane incecik bilezik aldılar zorlana zorlana.Dügünden sonrada altınları almak için kırk takla attılar amaç onların kendi yaptıkları nı almak deyil benim ailemden gelenleri almaktı bir nevi çalmak.En son size ev alacağız dediler eşim inandı beni ağlata ağlata aldı altınları.Ev tabiki almadılar.Eşimin babası vefat etti.Kv babanızın borcu şuna altın buna altın diye emir yağdırıyor benim saf eşimde alıyor babamın borcu diye.Pes diyorum ne talihsiz başim varmiş bukadar görgüsüz bir aileye gelin gittim.Görgü çok önemli.Simdiki aklım olsaydı aileme hiçbirsey yaptırmazdım çok pişmanım.Enayi yerine koydular benide ailemi de bu olaylar yüzünden boşanma derecesine geldik.
Amaç bize ev almak deyildi ki ailemden gelen bütün altınları bilezikleri almaktı başardılarda.Eşime dedim ev alacaksak biz alırız niye onlar alıyorlar dedim.Ama beni dinlemedi.Sen erkek değilsin altınları bir karından alamıyorsun demişler.Beni ağlata ağlata aldı bütün altınları.Size ev alacağız ne ya. Hadi alın eksiğini tamamlarız . Ortada ev yokken nasıl götürüp veriyor bu erkekleri anlamak zor.
Onlar versin elindekini siz keyfinize göre alın evi. Çok ilginc gerçekten..
Uyanık olmayan eş ailesi göstersene banaAynı benim eşimin ailesi gibi uyanıklar maşallah.Bizim düğünde kız tarafından gelen hediye altınları paraları annem babam bana verdiler 150 gr 5 tanede bilezik taktılar ailede ilk ben evlenen ben olduğumdan çok yüklü hediye altın takıldı bana parada çabası annem benim çantamı götürmüştü bütün zarfla gelen paralarida ona koymuş bana verdi düğünden sonra.Peki benim kv ne yaptı takı merasiminde çantasını açtı bütün takıları parayı indirdi çantaya oğlunun yakasına bir çeyrek dahi takmadı bana 4 tane incecik bilezik aldılar zorlana zorlana.Dügünden sonrada altınları almak için kırk takla attılar amaç onların kendi yaptıkları nı almak deyil benim ailemden gelenleri almaktı bir nevi çalmak.En son size ev alacağız dediler eşim inandı beni ağlata ağlata aldı altınları.Ev tabiki almadılar.Eşimin babası vefat etti.Kv babanızın borcu şuna altın buna altın diye emir yağdırıyor benim saf eşimde alıyor babamın borcu diye.Pes diyorum ne talihsiz başim varmiş bukadar görgüsüz bir aileye gelin gittim.Görgü çok önemli.Simdiki aklım olsaydı aileme hiçbirsey yaptırmazdım çok pişmanım.Enayi yerine koydular benide ailemi de bu olaylar yüzünden boşanma derecesine geldik.
takılan takılar gelinindir. boşanma dahi olsa o takılar ikiye bölünmez. kadına verilir. kadın çalışsın çalışmasın o da fark etmez... yasal olarak bu böyle...Arkadaşım adına açıyorum konuyu 2016 da evlenmiş bir çok şeyi kendileri yapmalarına rağmen eşinin ailesi borç kisvesi altında düğünde takılan çeyrek gram ne varsa almış kendi masraflarına kullanmış kız tarafından takılanlar dahil şimdi bu yıl 4 çeyrek borçları varmış düğünler olacakmış kayınbabası üç maymunu oynuyormuş siz yapın demeye getiriyormuş arkadaşımın ikiz bebekleri olacak 33 haftalık hamile bebeklere masraf yapılacak doğum olacak oğlumun gelinimin masrafı var demiyormuş ne yapması gerekiyor yorumlarınızı bekliyoruz okuyacağız
Ya öyle konuları görünce anlıyorum insanlar evlenir evlenmez neden soğuyor eşinden, ailesinden. Kocası diyememiş mi altınları alamazsınız ne oluyoruz diye.. Öf pasif erkeklerden gına geldi artık.
Benim esmn ailesi de aldı düğünde takılanları ama doğumda takılanları direk bana verdiler, kına akşamı elimdeki kınayı yıkamadan açtırıp çeyreği alan kadın hayret etmiştim36 ya da 37. haftada bebekleri alacakmış zaten doktoru şurada 1 ay var yok işte bebeklere gelenleri de vermeye kalkarlar yazık yani erkek ailelerinden nefret ediyorum hepsi aynı
Anne babasına para yedirmek istiyorsa sonsuza kadar onlarla yaşayıp çalışsın yedirsin, ne demeye evleniyor o zamanÇünkü böyle yapan kocaların da isteği bu aslında anne babada kalması ondan ses etmiyorlar.. şimdiki erkekler boşanma olursa kadının olmasın istiyor.. yoksa istemeseler anasına babasına hayır ne münasebet derler