Geri verilmeyen borç

denizz2009

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
1.056
528
323
Arkadaşlar, abim bi yakınımıza borç verdi.
Geri bi kaç ay içinde ödemesi şartıyla.
Ve tabiki yarım sene oldu ve vermedi.
Çok üzülüyorum, sonuçta para kolay kazanılmıyor.
Borç verdiği akrabamız kendiside eşide memur.
Çokta iyi para geçiyor ellerine.
Ama durumum yok diyor. Ablasının durumu var, ama o da bildiği için kardeşinin ödemeyeceğini, o da vermiyor.
Telefonlara bakmıyor, şu zaman vericem demiyor. Yani gitti para.
Eşininde haberi yok. Eşim öğrenirse evliliğim tehlikeye girer falan diyo.
Bi akrabamızda borç vermiş ve geri alasıya kadar mahvolmuş.
Siz siz olun verip kötü olacağınıza, vermeyip kötü olun.

Böyle cibilliyetsizler yüzünden ihtiyacı olana yardım edemez olduk. Umarım alır abiniz. Ama eşine haber vermeden borç verdiği için en başta o suçlu.

Elinde borç verdiğine dair bir senet vs yok mu? Telefonları da açmıyormuş akraba...bu durumda elinden geldiğince sıkışırsın o kişiyi ama evrak falan yoksa tamamen karşı tarafın dürüstlüğüne kalmış bir durum
Umarım yüksek bir meblağ degildir

Herkes bir değil. Bazılarına asla borç verilmez.

Bu kadar piskin insanlara hayret ediyorum. Borc namustur. Evliligini dusunuyorsa bence esine durumu anlatacaginizi soyleyin, gercekten cekiniyorsa odeyecektir. Ha durumu soyledigi gibi yoksa parca parca odesin.

İnsan akraba diye güveniyor sonuç bu ve borç verip rahatça geri alabilen az insan var 10yıl önce altın olarak 10bin lira olarak verdiğim borç 50 bin oldu hala geri alamadım haram olsun diyorum aklıma geldikçe ne borç verin nede alın en iyisi kredi faiz çok olabilir ama en azından sadık olunmak zorun da

Yok ne seneti, akraba sonuçta. Memur dedik, daralmış dedik

Şu zamanda gözden çıkaramadığın parayı borç vermeyeceksin gerçekten. Hem ekonomi kötü hem de insanlar eskiye oranla.daha yüzsüz. Umarim yakın zamanda alırsınız.

Bu kadar piskin insanlara hayret ediyorum. Borc namustur. Evliligini dusunuyorsa bence esine durumu anlatacaginizi soyleyin, gercekten cekiniyorsa odeyecektir. Ha durumu soyledigi gibi yoksa parca parca odesin.
Eşine asla söyleyemeyiz. Kendi vicdanına bıraktık.

50 bin mi? Baya yüksekmiş. Allah yardımcınız olsun sizinde.

Ya gerçekten çok zor bir durum aynısı ablamın basına geldi borcu geri alamadılar maalesef bir süre, sonra bir sekilde aldıklarında da arkalarından laf falan etmiş sanki hayrına verdi gibisinden.
Ya unutacaksınız versiğiniz parayı ya da bi sekilde baskı kuracaksınız üzerinde yapacak başka bir şey yok maalesef.
Ben çok sıcak bakmıyorum ne borç almaya ne de vermeye bu konular yüzünden, ailemden bile almam borç çok çok çok sıkışmafıkça ve öderim kesin diyemedikçe

Bu ekonomik koşullarda borç ödemek gerçekten zor. birine borç verirken geri dönmeme ihtimalini göze alarak veriyoruz çünkü ya zamanı geçecek ya ödeyemeyecek. En iyisi bunları göze alıp vermek. Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…