Geri verilmeyen borç

Tamam, normal işçi olsa doğru, ama karı koca memur ve süper aylık alıyorlar. Ona güvenerekten. Bilmiyorum nasil napıyor adam parayı.

Tamam, normal işçi olsa doğru, ama karı koca memur ve süper aylık alıyorlar. Ona güvenerekten. Bilmiyorum nasil napıyor adam parayı.
Sizin durumdan bağımsız söylüyorum. İki kişi çalışsa da insanın elinde para kalmıyor. Ekonomi o kadar kötü ki. Tek maaş alanlara, asgari ücret alanlara Allah yardım etsin
Şirketler batıyor, insanlar borçlarını alamıyor, ödeyemiyor. Yani bu bireysel bir durum değil maalesef
Bizim de birçok kişiye borcumuz var, ödemek için uğraşıyoruz. Fazladan harcamamız yok ama yetişmiyor. İki sene önce borç alıp geri ödediğimiz zengin bir arkadaş battı . Geçen gün bizden borç istedi. Cebimizde kalanın birazını yolladık ama borç olarak düşünmedik. Ödeyemez çünkü

Abiniz sıkıştırsın sürekli. Kendisinden alamazsa eşinden isteyeceğini söylesin. Eşinin haberi olmadan sağa sola borç yapan bi insanın evliliği zaten tehlikededir sizlik bir durum yok. Böyle saçmalık mı olur. İnsanlar ne zorluklarla kazanıyor o parayı. Sana güvenmiş vermiş. Ne demek geri ödememek.

Ama şöyle düşünün, ondan alıyo misal borç ödemiyor, bundan alıyor ödemiyor.
Mesela bi daha kesinlikle borç vermeyiz bidaha.
Sonra kimden isteyecek? Kimse vermez artık, sonu ne olacak?

Yeni evli falan filan. Başımın gözümün sadakası olsun diyo. Şimdi bişey desek, bişey olsa, biz kötü oluruz, herşeyin sebebi biz oluruz.

Hayatta artık kardeşten başkasına borç vermem bende. Buda herkese ders olsun.
Vermeyin kötü olun daha iyi gerçekten

Bizimde oyle kaldi paramiz. 7 bin lira. Yillar ggecti. Adam olmadigindan vermiyor degil. Mizaclari boyle . Kime ne caksam kar gozuyle bakiyorlar. Valla kanit da olmayinca bir sey yapilamiyor maalesef. Ama ben olsam esine anlatirdim. Ogrensin hatta baskalarina da anlatin. Belki utanir, sanmam da. Esim beni ise bir karistirsa ben o parayi alirdim da iste karistirmiyor. Gerekirse esine gider, is yerini basar rrezalet cikartirdim.

Ama şöyle düşünün, ondan alıyo misal borç ödemiyor, bundan alıyor ödemiyor.
Mesela bi daha kesinlikle borç vermeyiz bidaha.
Sonra kimden isteyecek? Kimse vermez artık, sonu ne olacak?
Orası öyle. Kimi gerçekten ödeyemiyor, kimi sallamıyordur belki

Yeni evli falan filan. Başımın gözümün sadakası olsun diyo. Şimdi bişey desek, bişey olsa, biz kötü oluruz, herşeyin sebebi biz oluruz.
Yeni eski hiç fark etmez. Meblağ çok büyük değildir inşallah. Borç verirken dünyanın en iyi insanı oluyorsunuz da geri isterken neden kötü oluyormuşsunuz. İstetmeden vericeklerdi o zaman. Madem ki gözden çıkardı o parayı, bence isteyin alın o parayı etrafta birsürü ihtiyaç sahibi insan var onlara verin. Yüzsüzlüğün daniskasıdır bu yaptıkları.

Evlerine giren para iyi diyorsunuz, borç aldığını gizlemiş diyorsunuz....
Eee kumar-iddia oynuyordur bu adam. Ailesi de bir iki vermiştir artık elini çekmiştir.
Safa yatıp eşine söyleyin, sanki eşinin haberinin olacağını düşünmüşsünüz gibi... Kadın eşi iyice borca saplanmadan öğrensin.

Hayatımda kimseden borç almadım ya, 1 liram varsa, kuru ekmek yer, ona göre yaşarım ki parasız olduğum çok dönem oldu. Vermekten vazgeçeli de yıllar oldu. En son çok yakın bir arkadaşıma vermiştim. Diyelim 150 lira verdim. Aylar sonra geri getirdi, baktım eksik, 130 olsun o da. Eee utandım söyleyemedim bu para eksik diye. Ama boş ver de diyemedim, acaba fark etmedi mi, ne kadar borç aldığını mı unuttu, yoksa o kadar eksikten bir şey olmaz diye mi düşündü, diye aklımda döndü durdu. Bu işler bana göre değil valla. Sonra bir daha istedi, yok dedim. Sonra bir kere de parasız olduğundan dem vurdu, para lazım mı diye sormamı istedi sanırım, sormadım. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Hayat memat meselesiyse, o zaman ancak veririm. Sizin durumda yapılabilecek şey sıkıştık, para lazım, borcunuzu öder misiniz diyebilmek ama işte bu da bir kabiliyet. Yapabilir mi abiniz?

Evet dedi, ver paramı zor durumdayım. Araba masrafım falan var dedi. Işte yok diyo. Rlime geçince ilk seninkini vercem demiş. Bi yerden beklediğim para var diyomuş. Müdürle bi konuşayım diyormuş. Sallıyor yani.
Sizde keşke param eksik deseydiniz.

Yani gerçekten biyle yani. 2 öğretmen baya iyi kazaniyor, siz düşünün.
Evlenmeden öncede böyle para sıkıntısında olduğunu biliyorduk. Ama bi türlü söylemiyor heralde. Anneside bilmiyor, yada biliyor bize söylemiyor.
Eşi biliyor mu, bilmiyor mu bilmiyoruz. Eşini 2 kere mi ne gördük uzaktayız tanımıyoruz pek.
Bence bilmiyordur eşi.
Zaten sadece bize borçlu olduğunuda sanmıyorum, eşinin mutlaka bir gün bir yerden haberi olacak.

O zaman bence de eşine duyurun ya da ailesinde bu işleri gurur meselesi yapacak bir aile büyüğü varsa, ona...
Ben diyemedim ya, şimdi olsa derdim de, o zamanlar daha toy, utangaç zamanlarımdı. =)

O zaman bence de eşine duyurun ya da ailesinde bu işleri gurur meselesi yapacak bir aile büyüğü varsa, ona...
Ben diyemedim ya, şimdi olsa derdim de, o zamanlar daha toy, utangaç zamanlarımdı. =)
Kadın hamile, şimdi bişey bile olur bizden bilirler. Kaçıyormuydu falan derler. Zaten böyle devam ederse bu evlilik zor. O yüzden karışmak istemiyoruz, yani sebebi biz oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…