Çene Estetiği Geride olan çenem ileri alındı !

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı
14 subat ameliyatim var doktorum ust cenen geride dedi ve öne cekecekmis bilmiyorum heyecanliyim bende dunden raziyim dislerimin ve cenemin duzelmesini istiyorum artik

Merhaba, ben buraya iki sene önce kadar da yazmıştım ve o sıralar çene ameliyatıyla ilgili çok çekincelerim vardı. 9 ay kadar önce ben çene ameliyatımı oldum ve şu anda bu ameliyatı olduğum için çok mutluyum. Benim çenem öne ve sağ tarafa doğru kaymıştı ve ameliyatla çenem doğru yerine getirildi. Başka arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla 8 ay kadar hiç çenelerini açamadıklarını ve aşırı ağrı çektiklerini öğrenmiştim fakat benim için hiç böyle olmadı. Ameliyatımı anlatmam gerekirse , ilk günüm çok zor geçti ameliyatımda olan bir sorundan dolayı beni hemen ameliyat sonrası uyandırdılar ve ağrı kesicileri kestiler yanlış bilgi de vermek istemiyorum ama benim anladığım kadarıyla beni ameliyatta uyuttuklarında verdikleri ilaç beni nefessiz bırakmış ve nefes alamamışım bu sebeple bana solunum cihazı takmışlar ve tekrar nefesim kesilmesin diye tüm ilaçları da kesmişler. İlk günüm yoğun bakımda çok zor geçti hiç uyuyamadım sabaha kadar kustum. Ve bu kusmam da çok zordu çünkü ağzımın içinde bir plaka vardı dişlerime tam oturan ve de dişlerimden tamamen dikşli bir şekilde çenem kapalı haldeydi ve kafamı da çevreleyen bir alçı vardı, kusarken de ben mecburen dikişleri kesmek zorunda kaldılar ve her defasında kusarken boğulmamam için ağzıma hortum sokuşturdular. İlk gün acıdan ölmek istedim. Ertesi gün beni normal odama aldılar ve kusmam durdu bu sefer de hiç birşey yiyemediğim için su içmem gerekiyordu sabahtan akşama kadar yarım bardak suyu bitiremedim. 2 gün hastanede kaldım 3. gün taburcu edildim ve eve geldim. Kendimi çok aç hissediyordum fakat hiç bir şey yiyemiyordum yarım bardak su içmek bile işkence gibi geliyordu. Annem çorba yapıyordu bana o da dişlerimden geçemiyordu ve ben ağlıyordum sonra ensure diye bir tıbbi besin bulduk aynı su kıvamında onunla kendimi çok rahat hissettim. 1 bardak kadar ensure beni tok tutuyordu 1 hafta sonra acılarım azaldı rahat rahat uyumaya başladım. Tabi bu ensure içmem de şu şekilde oluyor zaten ağzınıza bardağı dayayıp içemiyorsunuz bir pipet yardımıyla çekmeye çalışıyorsunuz. Ve bu arada 1 hafta sonra alçım da çıktı sadece yine alçı gibi çenemi ve başımı çevreleyen bir sargı kullanmaya başladım. Yüzüm ilk ameliyattan çıktıktan sonra çok fazla şişmişti, dudaklarım morarmıştı ama 2 hafta içinde yavaş yavaş şişlerim indi yüzüm daha normal bir görüntüye ulaştı. 4 hafta sonra dikişlerim alındı ağzımdaki plaka çıkarıldı ve ben çenemi oynatıp konuşmaya başladım. İlk hafta gerçekten çok büyük zorluklar çektim fakat sonrasında geri kalan 3 hafta o kadar işkence halinde geçmedi ve çenemi oynatmaya başladığımda sanki o kadar zorlukları çeken ben değilmişim başka insanmış gibi bitti gitti diyebildim.Şu anda çenemde hiç bir problem yok sadece yanaklarımda ufak his kayıplarım var onlarda 2 sene içinde kendi haline döneceklermiş. Peki hayatımda ne değişti ? hemen söyleyim dışarı çıktığım zaman kendimi çok mutlu ve güvenli hissediyorum. Kendimi çok güzel buluyorum ve insanların bana karşı davranışlarının bile değiştiğini hissediyorum sanki daha normal davranıyorlar daha güler yüzlü:) Şu anda tek problemim halen daha diş telleri takmam onlar da ameliyattan sonra dişlerimin tam yerlerinde olması için o da az bir zaman sonra çıkınca gayet mutlu olacağım. Ameliyatla ilgili herhangi biri sizin ameliyat olduğunuzu anlayamaz çünkü dışardan hiç bir iz olmuyor ağzınızın içinde bazı izler oluyor, ve ben ameliyat olduğumu söylediğimde insanlara inanamıyorlar gayet doğal ve çok güzel bir yüzüm olduğunu söylüyorlar. Ameliyatın ilk haftasını dert etmezseniz eğer ve yanınızda sizinle ilgilenebilecek biriniz (anneniz yada eşiniz , erkek arkadaşınız) varsa size olan destekleriyle hiç bir problem çıkmadan sağlığınıza kavuşursunuz. Bu bir çene ameliyatı olduğu için 1 ay yatağa bağlı kalmanız da gerekmiyor , ben ameliyatımı haziranda olmuştum ve 1 hafta sonra denize de girdim de alışverişe gittim normal aktivite olarak herşeyi yapabilirsiniz. Şimdiden bu ameliyatı olacak insanlara geçmiş olsun diyorum ve acil şifalar dilerim.

@jeyloo

yazdıklarınız hakkında biraz daha bilgi almak istiyorum sizden. benimde üst çene darlığım var ve yaşım 20. ameliyat ile genişletmem gerektiğini söyledi doktorlar, daha sonra tel tedavisine başlayacağım ayrıca alt çenemde biraz geride sanırım, özellikle yan profilden daha çok fark ediyorum. sizin yaşadığınız problem ile aynı işte :) ben istanbulda yaşıyorum ve deli gibi doktor arayışı içerisindeyim, zor bir ameliyat olsa gerek ve her doktora da güvenemeyiz. siz nerede oldunuz? süreç nasıl geçti, ne kadar maliyet ödediniz :) umarım cevaplayarak bana yardımcı olursunuz çünkü çoook ihtiyacım var bu cevaplara.

benimde çenem geride kızlar. ama bu konuda bugüne kadar hiç doktora görünmedim kaç cm ne kadr hiçbi fkrm yok gerçekten. bu konudaki işlemleri daha önce bilen biri en baştan anlatabilir mi buna?

bu konuda doktorlar ne kadar istiyor? neler yapıyor ? operasyonun riskleri nelerdir falan gerçekten hiç bilmiyorum ama artık bu ameliyatı olmak istiyorum sanırım.

bi yardımcı olursanız sevinirm

Bende alt cene ameliyat olucam yaklasik 5-6 aydir ortodontik tedavi goruyorum.Dislerimde herhangi bir bozukluk yoktu.Telleri alt cenemi dahada geriye almak icin takiyolar eskiden duzgun olan dislerim suan bayaa ayrildi ve cenem dahada geriye gidiyo.Hatta ceneyi geriye alabilmek icin alttan 2 disimi cektiler.Sizdede boyle bi uygulama yaptilar mi? Veya bununla ilgili bir bilginiz var mi?
Bir de ameliyat oncesi yaklasik kac ay kadar tel tedavisi gordunuz? Ben lise 2de okuyorum ve 2 yil sonra sinavim var bu ameliyat isi araya girerse cok zorluk cikacak bana....

Ameliyattan memnun kaldınız mı ? Şuan durumunuz nasıl aynı sorun bende de var bana yardımcı olur musunuz ? Sorularım hakkın da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…