Geyik Muhabbeti / Off-Topic

Evet evlendikten sonra 1 yıl içinde çıkıp tazminat alma hakkın var

Bu durumda bence de çıkma, bu adar beklemişken azıcık daha dişini sık
Umarım çok daha güzel olur herşey netleşince

çok işim var ama sabah itibariyle işten kopmuş durumdayım.
çay bile içmedim daha..iş yerinde dik kafalı, dediğim dedik, belli bir yaşın üstüne çıkmış birine amirlik yapmak zor gerçekten.

Souvvenir masan çok şık ve lezzetli görünüyor

Bircan hoş geldin iyiyiz sağ ol sen nasılsın

Ben deiyiyim canım yoğun başladı günüm bir servise geç kaldım

Benimkide bitmiyor canım ya sinir oluyorum kardeşim her geldiğinde annemlere gönderiyorum ya da eşimin ablasına gönderiyorum..

Bugün pert olman normal tabiki ben de eşimin abilerini cumartesi akşam caya mı çağırsam diye düşünüyorum.. Ama sabah kalktığımdaki piskolojime bağlı

Sağolasın canım benim, kısmetse cumartesi günü de fotosunu çekerim...
Pazartesi paylaşırım...

Sakatat eşim ve kayınpederim çok sever.
Bende seviyorum gerçi, onun da elbet bir yararı var...

Tam anlamıyla söz vermiş değiller, biraz Allah'a emanet durumdayız şu an.
en azından maaşlar tam veriliyor, sigorta tam yatıyor, yemek + yol parasından kesme yok.
benim için tek sıkıntı sabah gel akşam git ama boş boş otur üretkenlik yok tam tersine körelme var.
dediğin gibi iyi düşünmekte fayda var canım, sağolasın, inşallah iyi olur zaman ne gösterecek bekliyoruz bizde...

inşallah netleşir bir an önce canım..belirsizlikten ben de hoşlanmıyorum hiç.

Amin canım inşallah... Sabırla bekliyorum bende...

Son düzenleme:

Evet benim için de öyle
Hem biliyorsunuz kızlar benim masam içeriye sığmadığından bahçedeki kapalı alanda duruyor
Bu yüzden ben maalesef sadece yazın yemeğe alıyorum ailelerimizi
Onlar da sağ olsun hep çaya geliyoruz derler bu yüzden
Gerçi kayınvalidemler de yemek muhabbeti pek yok akşam yemeğinde de salata ve hamur işi olur onlarda..

Bende mecburen evim müsait olmadığından sehpalar eşliğinde tabak ve çay yapıyorum.. Hamur işi, kısır, pasta vs...

Evet evlendikten sonra 1 yıl içinde çıkıp tazminat alma hakkın var

Bu durumda bence de çıkma, bu adar beklemişken azıcık daha dişini sık
Umarım çok daha güzel olur herşey netleşince

Sağolasın canım bilgi için, ben tam netliğini bilmiyordum bunun.
Eşim muhasebeci ya sözde, ona soracaktım dün akşam, kargaşada koşturmaca da unuttum tabii...
Neyseki net bir bilgi almış oldum... Sağol canım...
Ben de aynısını düşünüyorum, hayırlısı bakalım inşallah...

çay bile içmedim daha..iş yerinde dik kafalı, dediğim dedik, belli bir yaşın üstüne çıkmış birine amirlik yapmak zor gerçekten.

Allah kolaylık versin canım...

Bugün pert olman normal tabiki ben de eşimin abilerini cumartesi akşam caya mı çağırsam diye düşünüyorum.. Ama sabah kalktığımdaki piskolojime bağlı

Ben psikolojime bakarak davranırsam varya kimseyi davet edemem eve.
Kronik bir yorgunluk hali var üzerimde, bahar & yaz gelse de şu miskinliği silksem üzerimden.
Ben genelde kafaya koyuyorum ve programı yapıyorum kafamda hemen davet ediyorum davet edeceklerimi.
Sonra da işe koyuluyorum zaten öyle ya da böyle misafir geldikten sonra geçiyor o saatler.
Akşam eşime de dedim "oh bunu da atlattık, şimdi sırada cumartesi akşamı" diye...

Ben deiyiyim canım yoğun başladı günüm bir servise geç kaldım

Kızlar Allah kolaylık versin
Önceden bende öyleydim gelir gelmez nefes almadan bilgisayarı açar hemen işlerimi halletmeye uğraşırdım
Baktım kimse kendi işini bile sallamıyo
Bana da hatta hızlısın vs. diyorlardı

Bende önce gelip bi kahvaltı yapıyorum ; simit, açma veya börek her ne aldıysam yanına da bir çay
Biraz kk ya bakınıyorum
Türkan Şoray kanunlarım var benim
Bunlar olmadan ayılamıyorum belli bi süre çünkü..

Ondan sonra işlerime başlıyorum , ya Allah diyerek

çaya geldiklerinde bence en iyisi açık büfe yapmak, böylelikle herkes istediğinden istediği kadar yiyor ve pasta tabaklarında ısırılmış, yarım kalmış şeyler olmuyor, yada böreğe yaş pasta bulaşması gibi durumlar olmuyor ve tabaklar bomboş geliyor hoop makineye giriveriyor

bizde eskiler "gavura kızıp oruç bozulmaz." demişler..kendimi işe vereyim en iyisi
pazartesi kdv nin -muhtasarın-sgk nın son günü.gerçi geriye sadece kdv kaldı ama toparlayım.

iyi sohbetler sizee..

kadercim ben de gelir gelmez işe başlamam..hatta çoğu zaman 11.00 i bulur işe başlamam..hatice değil netice soruluyor bana
genelde..ama bu süreçte işleri organize eden ve sonlandıran da benim..bir kişi takımda sallansa ben zora düşüyorum..kendimden bihayli büyük,
yalnız yaşamaya alışmış ve dik başlı birine iş göstermek zor

Öyle tabii ki canım, zaten herkes ev sahibine uyum sağlamalı bence.
En güzelini yapıyorsun boşver, en azından fazla yorulmazsın.
Biz de eşimle karar verdik, benim annem genelde yalnız malum, kayınvalidemlerde sever böyle gidip gelmeyi.
Bundan mütevelli bizde dedik ayda bir ya da bir buçuk ayda bir onları yemeğe alalım.
Gönülleri olur, evlatlarının evine yemeğe gelirler.

Sadece annem, kayınvalidem ve kayınpederim olsun istiyorum ben.

Fakat kayınvalidem bunu da fırsat biliyor malesef. En son 2 çağırmamda da yapacağını yaptı.
İlk çağırdığımızda, aile daveti bu değil mi yani, ben istiyorum biz bize çekirdek aile olalım, hem de gücüm bu kadarına yetiyor.
Ağır misafir alamam diye.
Tam yemekteyiz kapı çaldı "hayırdır" dedik biz eşimle, bir baktık eşimin teyzesi gelmiş.
Kayınvalidemin bizde olduğunu nereden öğrendiyse artık gelmiş.

2. çağırmamızda, yine yemek yerken kapı çaldı bir baktık bu sefer eşimin 2 teyzesi birden geldi...
Daha kalabalıklar yani... Ne yapacağımı nereye yetişeceğimi şaşırdım.
Kayınvalidem durumdan haberdar tabii şaşırmıyor bile... Ama zahmet edip bana söylemek yok.
Bende ona göre kendimi hazır tutarım, söylemiş zaten "gelin isterseniz" diye...

Bu 3. bakalım.
Onlardayken ben demiştim "bize yemeğe bekliyoruz sizi annemi de çağırıcam" ve kayınvalidem dedi ki
"Filanca teyzende ne zamandır size gelmek istiyordu onları da çağırsak mı"
yahu ne anlamaz kadın, bu aile yemeği, onu sair zamanda çağırırız.
Eşiim zaten olaya el attı, "hayır, souvvenir zorlanmasın biz çekirdek aile olarak beraber yemek yiyelim istedik onları başka zaman çağırırız" dedi.

Bakalım yaşayıp göreceğiz, ben souvvenirsem, o dediği teyze gelir o akşam....
Ama kayınvalidemleri de son davet edişim olur...

Son düzenleme:

Bence en güzelini yapıyorsun canım...
Çalışıyoruz diye kölelik yapacak değiliz, insan kendine de vakit ayırmalı.
Zaten günün en büyük bölümü iş yerinde geçiyor malesef...

Aynı benim taktik canım... Ben o yüzden masa kuruyorum.
Herşey daha kolay ve pratik oluyor...
Yedikten sonra herkes çaylarını alıp geçiyor koltuğa, ohhh...
Bende 2dk da toparlıyorum ortalığı alıp çayımı oturuyorum.
Daha keyifli oluyor bana göre...

İş bölümü yapılsa çok iyi olur
Biz de öyle mesela

Ben satış faturalarından ve çekler girişlerin sorumluyum, onu hatasız ve normal süresinde bitirdikçe karışanım edenim olmuyor
Ha bir de ayda bir BA-BS lerim var.. Aslında başka arkadaşın da, o sağ olsun programı çözemediğinden teknik işi ben yapıyorum..
Maili olanlara mail atıyorum , olmayanları o arıyo tek tek teyit ediyo.. Maillerini de öğren bari bi dahakine aramazsın diyorum ama akıl başka yerlerde işte.. Ama beni bağlamıyo, ben ona yardım ediyorum sadece gerisini kendi bilir..

Alışlar ve çek çıkışlarından da bi başka arkadaş sorumlu mesela

Yaklaşık 50 şubesi, 1 kumaş merkezi, 1 eşarp merkezi, 1 mağazacılık merkezi ve 1 fabrikası olan bir yer için bunlar bile ayrı külfet çünkü..

iş bölümü mevcut zaten.herkesin işi belli.rutin evrak girişleri onlarda.
ba bs ye de artık ben bakmıyorum..ben sadece kontrol ve beyanname yapıyorum.

ama hani ofis içi başına buyruk durumlar olur ya can sıkıcı o..

souvvenir kv nin yaptığı hoş değil gerçekten .. senin evin sonuçta habersiz kimsenin gelmesini istemezsin. belli bir hazırlık yapıyorsun ve sürprizler .. birde o kapı çalıncaya kadar haberin yok durumdan:26:

bu "başına buyruk, dediğim dedik" olan kişi yeni mi geldi canım, daha önce hiç bahsetmemiştin de bu sıkıntından:26:

souvvenir kv nin yaptığı hoş değil gerçekten .. senin evin sonuçta habersiz kimsenin gelmesini istemezsin. belli bir hazırlık yapıyorsun ve sürprizler .. birde o kapı çalıncaya kadar haberin yok durumdan:26:

Malesef benim kayınvalidem böyle, düşüncesiz bir insan.
Kaç sefer kendim bizzat kulaklarımla şahit oldum.
Biri arıyor misal kayınvalidemi ve telefonu açıyor yanımızda konuşuyor doğal olarak
"Biz souvvenirdeyiz, sende gel istersen" muhtemelen karşı taraf diyordur " kız müsait mi nereden bilelim" gibisinden...
kendi eviymiş gibi "aaa nolacak gelin ya, birşey olmaz.." yani bir danışsan bir sorsan...
Ben mesela asla kimseye yapamam böyle davranışı, kendi anneme dahi yapamam...
Nasıl iş anlamadım ben, beni üzüyor ve yoruyor sadece....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…