Fakat kayınvalidem bunu da fırsat biliyor malesef. En son 2 çağırmamda da yapacağını yaptı.
İlk çağırdığımızda, aile daveti bu değil mi yani, ben istiyorum biz bize çekirdek aile olalım, hem de gücüm bu kadarına yetiyor.
Ağır misafir alamam diye.
Tam yemekteyiz kapı çaldı "hayırdır" dedik biz eşimle, bir baktık eşimin teyzesi gelmiş.
Kayınvalidemin bizde olduğunu nereden öğrendiyse artık gelmiş.
2. çağırmamızda, yine yemek yerken kapı çaldı bir baktık bu sefer eşimin 2 teyzesi birden geldi...
Daha kalabalıklar yani... Ne yapacağımı nereye yetişeceğimi şaşırdım.
Kayınvalidem durumdan haberdar tabii şaşırmıyor bile... Ama zahmet edip bana söylemek yok.
Bende ona göre kendimi hazır tutarım, söylemiş zaten "gelin isterseniz" diye...
bu "başına buyruk, dediğim dedik" olan kişi yeni mi geldi canım, daha önce hiç bahsetmemiştin de bu sıkıntından:26:
Malesef benim kayınvalidem böyle, düşüncesiz bir insan.
Kaç sefer kendim bizzat kulaklarımla şahit oldum.
Biri arıyor misal kayınvalidemi ve telefonu açıyor yanımızda konuşuyor doğal olarak
"Biz souvvenirdeyiz, sende gel istersen" muhtemelen karşı taraf diyordur " kız müsait mi nereden bilelim" gibisinden...
kendi eviymiş gibi "aaa nolacak gelin ya, birşey olmaz.." yani bir danışsan bir sorsan...
Ben mesela asla kimseye yapamam böyle davranışı, kendi anneme dahi yapamam...
Nasıl iş anlamadım ben, beni üzüyor ve yoruyor sadece....
yeni sayılır bir kaç aydır var.normalde ben anlatmayı pek sevmem,arkadan konuşmayı ne olursa olsun.ama sabah sabah kan beynime sıçradı.
sıkıntılı zamanlarım biliyorsun.kimseyi çekecek durumda değilim.
Ay bi an bizimkilerdne bahsediyorsun sandım
Bu kadar olur yani..
Benim kayınvalidem de böyle, hatta o demese bile kardeşleri duyarsa zıplayıp geliyorlardı
Bende eşime söyledim
Biz de bu işler böyle değil, ya davet edilir de gelinir ya da arayıp müsait misiniz denilir de öyle gelinir
Belki ben müsait değilim
Belki sadece annenlere göre ikramlık hazırladım
Bu tarz şeylerden hoşlanmıyorum, kimse bana emri vaki yapmadı bu yaştan sonra da yaptırmam dedim
Bilmiyorum kış diye mi duruldular, geç te olsa anlıyolar mı ama bu ara sakin ortalık çok şükür..
Senin tek teyzeler galiba, benim bi de onların çocuklaır var bizlerle yaşıt
Hani şu anlattığım meşhur kuzen, tek işyerime değil eve de zıplıyo görümcemle samimi ya duyarsa onların geldiğini o da geliyo
Sanki o da onların aileden gibi birlikte geliyo
üzücü canım yaa.. eğer çok rahatsız olmaya başlarsan bu rahatsızlığını belli et en iyisi
yeni sayılır bir kaç aydır var.normalde ben anlatmayı pek sevmem,arkadan konuşmayı ne olursa olsun.ama sabah sabah kan beynime sıçradı.
sıkıntılı zamanlarım biliyorsun.kimseyi çekecek durumda değilim.
Bu tarz şeyler biraz aile yapısıyla alakalı
Benim annem çağrılmadığı yere gitmez, bende öyleyimdir
Eşimin aileisyse tam tersi, biri diğerine oturmaya gittiyse eee biz niye duruyoruz diyen cinsten
İlk çok afalladım ailemde öyle görmediğimden de
Şu evlilik insana çok şey öğretiyor, ne aileler varmış be diyorsun
Şimdi eskisi kadar değiller en azından
Geçen anlatmıştım sanırım
Annemlerle epeydir görüşemiyordum ; Annem, ablam ve yeğenlerimi bize çağırmıştım
Konuşurken eşimden duymuş ( eşim annemler gelince önce bizi başbaşa bırakır, akşama babam ve eniştem gelince o da gelir ) kayınvalidem, ben belki size uğrarım Cumartesi öğleden sonra gibi..
Aradı beni kayınvalidem tam o gün napıyosunuz oğluma ulaşamadım sanki bize gelecekti gibisinden, arkadaşı çiğköfte yapacakmış o gelmedi dedim o yüzden hala işyerindeler dedim.. Sonrası aynen şöyle..
Eee sende kim var annenler mi ?
Evet
Kim kim var ?
Annem, ablam ve yeğenlerim..
Hımm iyi görümcen de birazdan işten gelecek?
İyi size de iyi oturmalar dedim.. Bi ara sizinle de görüşürüz..
Şaşırdı
Hoşçakalın iyi günler vs.. Kapattık..
Ben bile kendime şaştım ama artık bize kim gelse gelmek istemelerini anlamıyorum, benim ailem sakinlikten yanalar
Zaten ayda yılda bir bana gelirken bir de sürekli kayınvalidemlerin de bulunması hoş olmuyor
Bu arada eşim gelince dedim
Annen sana ulaşamamış galiba beni aradı
Cumartesi uğrayacakmışsın oraya, kadın seni bekliyormuş neden çiğ köfteden dolayı iptal ettim gelemeyecem demiyorsun belki hazırlık filan yapmıştır gibisinden sordum..
Allah Allah ben babamla konuştum gelemeyecem dedim
Babam evdeyim de dedi, anneme mi söylememiş anlamadım dedi
Bilmem dedim annen de gelmek istiyordu sanki ama bu sefer çağırmadım dedim
İstersen onları da haftaya alalım..
Her ailen gelince de gelmesine gerek yok zaten dedi, bu hafta babamın izni yok hafta arası olacak o zaman biz gideriz görmeye dedi..
Tamam dedim
Çok iyi idare etmişsin canım.
Benim teyzemin eltileri de öyleydi.
Annem ile çok görüşemezlerdi, uzaklıktan dolayı.
Ama ne zaman biz teyzeme gitsek, eltileri görürdü dayanamaz gelirlerdi.
Bir gün yine aynı şekilde geldiler kapıyı açtı teyzem ve aynen şunu dedi (aynı binada oturuyorlar)
"Aaa sen mi geldin canım, kusura bakma bugün kardeşim geldi, onlarla ilgilenicem biz nasılsa her gün görüşüyoruz istersen yarın gel otururuz" dedi.
Ben daha o zaman 12-13 yaşındaydım ve hiç unutmam içeri girince annem dedi ki "ayıp olmasın öyle dedin ama her gün yüz yüze bakıyorsunuz"
Teyzem de "sıkıldım artık ama her misafir geldiğinde de bana gelinmez ki, sen benim kardeşimsin iki özel muhabbet edeceğiz, rahat sohbet edemiyoruz, kızdıkları yere buz bi zahmet"
İlk kez duymuştum kızdıkları yere buz lafını... Ama ne gülmüştük... Teyzeciğimin kulakları çınlasın...
Eh canım sen benden daha tecrübelisin tabii, evli olma süresi açısından.
Eşinin nabzına göre davranmasını da biliyorsun.
Çok iyi demişsin, inşallah bende zamanla nabız durumlarını öğreneceğim.
Zaman ve tecrübe istiyor böyle şeyler...
İnsan iki özel sohbet yapacaksa onu da yapamıyor.
Bir de kalabalıkta anlaşılmıyor, kimse kimse ile doğru düzgün sohbet edemiyor.
Harala gürele geçiyor işte, o yüzden bende kalabalığı çok sevmiyorum.
Şimdi arkadaşımdan telefon geldi, bu akşam da misafirim var.
Şimdi arkadaşımdan telefon geldi, bu akşam da misafirim var.
Herkeste öyle ince düşünce yok Kader'cim malesef.
Ama ben diyorum şanslıyız ki böyle yetiştirilmişiz.
Çocuklarımızı da böyle yetiştireceğiz.
En azından adab, edep bilen bireyler olacaklar öyle düşünüyorum.
Biz eşime çıktığımız dönemlerde şaşırırdı bana "teyzene telefon açıp mı gidiyorsun" diye.
Ben de böyle yetiştim, belki misafiri var, belki evde değil, belki eniştem müsait değil.
Kısaca belki kadın evde istediği gibi gezmek oturmak istedi bugün misafir almak istemez canı, kuzeni bile olsa...
En ekstremi bile düşünerek hareket etmekte fayda var.
Allah
Perşembe, Cuma, Cumartesi dolusun bu hafta
Allah kolaylık versin
Ama arkadaşlar insanı pek yormaz ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?