Günaydın kızlar
Cumartesileri izin isteyince, müdür 'pasta börek yaparsan pazartesi bekleriz ' diyordu
Ne zamandır aklımda
Temizlikçi abla da daha önce ıslak kurabiyeden yemişti, beğenmişti
Bende ıslak kurabiye yaptım bolca, az önce getirdim
Bakalım beğenecekler mi
Merhaba
Ben de bu pasta börek işlerine meraklıyımdır.ıslak kurabiye nasıl oluyo acaba?
Şöyle :
ISLAK KURABİYE
Önce şerbet için şeker ve suyu kaynatıp, 2 dk kaynatıp limon suyu ekleyip soğumaya bırakalım.
yarım paket margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3 su bardağından biraz az un kullandım ben)
Şerbeti için;
1 yemek kaşığı limon suyu
2 çay bardağı su
1 su bardağı şeker
yumurta, sıvıyağ, toz şeker ve eritilmiş ılık margarini şeker eriyene kadar çırpın. kakaoyu ekleyin.
en son un-kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurup ceviz boyutunda kurabiyeler yapıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin ama çok dikkatli olun çünkü çok çabuk pişiyorlar, üstleri hafif çatlayınca fırından çıkarın. Ben önceden ısınmış fırında 14 dk pişirdim. fırından çıkan sıcak kurabiyeleri elle tutulur ısıya gelince önceden hazırladığınız şerbete daldırıp çıkarıyoruz ve kurumadan üstüne süs olarak ne koyacaksak koyuyoruz, kuruyunca yapışmıyor çünkü tam olarak.
Biraz serin yerde dinlendirilip servis edilirse süper oluyor.
Teşekkür ederim ilk fırsatta yapmaya çalışıcam.
Günaydın KK'nın hamarat hatunları...
Herkese selamlar...
Cuma akşamı erken çıktım biraz ofisten, eve gider gitmez de menüyü tamamlayarak çaya misafirlerimi ağırladım...
Çok güzel oldu herşey...
Cumartesi evde temizlik vardı, akşamsına da anneleri aldım, gayet güzel geçti ama ben felaket yorgundum.
Cuma akşamı 4 gibi falan yattım ama hazırladığım menüye değdi vallahi...
- Kereviz Çorbası
- Zeytinyağlı kereviz & yer elması
- Zeytinyağlı beyin haşlama
- Tepsi kebabı
- Bulgur Pilavı
- Çiğ köfte (eşim almış hazır yani)
Yemek sonrasında acayip tatlısı tuzlusu bir sürü şey vardı, 2 sofra hazırladım ama çok güzel geçti
Günaydın Canım ellerine sağlık
Benim de yoğun geçti ama güzeldi yazdım az önce ve artık karar aldım işlerimiz hepsini hafta sonuna bırakmayacağım cumartesi çok yoruldum çünkü..
Maşallah canım sende döktürmüşsün valla...
En güzeli, tek güne bırakınca hakikaten insan harab oluyor.
Ertesi gün sopa yemiş gibi hissediyor kendini.
ya sorma beni bir görseydin dün, 3 akşam üst üste misafir, bir de hepsinde geç yatmak zorunda kaldık.
Pazar günü üzerimden tren geçmiş gibiydim...
Ama hava o kadar güzeldi ki, eşime dedim öldürmeyelim günümüzü.
Fatih'ten yürüye yürüye vezneciler, oradan beyazıt, oradan sultanahmet, oradan eminönü yaptık.
Sonra balıkçılara girdik, fanusta 2 balığımız vardı, akvaryum aldık şimdi 4 balığımız var...
Güzel bir haftasonu geçti, hem yürüyüş yapmış olduk, hem de sevdiceğimin gönlü oldu...
Ne zamandır akvaryum akvaryum diyordu...
kimse yok mu
soviiimmmkuzum naber
kimse yok mu
Maşallah kadercim senin de haftasonun güzel geçmiş...
Cipsçi seni...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?