Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

beilk gün için özür diledi evet. ama yakıp yıkan başbakan özrü dilettiği başka bir bakanı. bende bunun samimiyetine inanmıyorum. artistliğe gelince yapıyor özre gelince başkasına diletiyor.. tatlı dil, nezaket çok önemli ama kişilik olarak başkası üzerinden yaptırılan değil.
benim arkadaşlarımda canını zor kurtardı. bana görede basın sadece eylemcilerin yaptığı taşkınlıkları veriyor o halde büyük bir anlaşmazlık var.. belkide farklı kanalları izliyor oluşumuzdandır!
bu arada olayı çeken ama yayınını yapmayan araçları yaktılar evet.

başbakanda evdede kalan %50 yi zor tutuyoruz diyince benim akp'li ev arkadaşımda sokaklara düştü 2 gündür.. buda tahrik oluyor bence.. oy verdik diye, eylem yapmıyoruz diye aynı görüştemiyiz sanki diyerekten..

Taksim Dayanışma Platformu ile Bülent Arınç şu an görüşme yapıyor.

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şu anda Taksim Gezi Parkı eylemini başlatan göstericilerle görüşüyor.

Taksim Platformu üyeleri, Bülent Arınç ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüşecek...

arkadaşlar burda konumuz polis-eylemci çatışması yada hükümetin icraatleri değil.
biz artık bu eylemin bitmesi gerektiğini düşünen kitleyiz.
konunun kapatılmasına mahal vermeyelim lütfen.

iyi madem ben sonucunu almadan bitmemesi gerektiğini düşünüyorum. fikrimide yeterince dile getirdim diye düşünüyorum.
sizlere iyi günlerr..

Aynı düşüncedeyiz bir çok cümlende.

Konunun başına yazdım dün gece gezi parkı eğlenirken , dolmabahçe çatıştı.Çatışırken birinci ağızdan duyduğum isyan (kuzenim) karşısında ; peki ablacım sen neden taksimde durmak yerine oraya yüzlerce provakatörün arasına girdin ?
Grup olarak ne oluyor diye bakalım dedik ?
Kan deli ...Anlıyor musunuz ? Oradaki herkes çok aklı başında adımlar atacak yaşta ve bilgide değil.17 yaşındaki kuzenim işte , oratalık kontrol edecekmiş de polisle çatışma arasında kalmış.Polis seni nasıl ayırt edecek oradaki provakatörlerden ?

Evet çarşı , simge oldu .Ayakta alkışlandı , bende sordum : Sizn ideolojinizin tam aksi için sokağa dökülmüş bu ülke vatandaşları da polis aracının üzerine yürüse yine ayakta alkışlar msınız dedim ?

Yanlış yanlıştır her zaman , illegal her zmaan illegaldir.Sırf benim fikrimi savunuyor olması onu yasal ilan etmez , etmemeli.O zaman nerede kalıyor demokrasi ?

Ben birşeyi merak ediyorum. Bir iktidar halkına alenen hukuksuzluk ve adaletsizlik uyguluyorsa, halk yargının bağımsızlığına, devlet ve medya organlarına güven duyamıyorsa, yolunda gitmeyen birşeyler olduğuna inandıklarında bunu değiştirmek için ne yapmalılar?

arkadaşlar geldiğimiz noktada bişeylerin düzelmesi için hep polis başbakan diyeceğimiz yerde (polisin çekilmesi, özürler vs. olumlu adımlar var) birazda biz desek. birazda şu durumu düzeltmek için fırsatçılara fırsat vermemek için biz ne yapmalıyız desek...

Alıntılayamadım bir arkadaşın söylediği şeyi ben yaptım bütün haber kanallarını izledim ama tarafsız haber yapan şuana kadar tek bir kanal oldu gözümde bir taraf hükümeti savunurken,polisleri korurken diğer taraf hükümeti ezdi, polisi cani olarak gösterdi.Diziler oynarken nerde haber var o kanaldaydım ama gördüğüm şey söylediğim gibiydi.O yüzden hala şu bunu yaptı, şu şunu yaptı demeyeceğim.Burası gerçekten güzel olmuş umarım akşama geldiğimde burada kapanmış olmaz.

Sayın Başbakan, %50 joker hakkını kullanmadan önce seyirci(halk) joker hakkını kullanmalıydı !

zaten hep bir şeyler halktan beklendiği için şuan bu durumdayız.
aslında şuradaki herkes hemfikir tek sorun siz diyorsunuz ki basbakan ben diyorum ki halk.

Tatlim,
Turkiye senin beim sozuyle sokaga cikti yine ayni sekilde geri cekilmeli.
Burda 3luhata oldugunu hep soyledim. Erdoganin berbat uslubu olaylari dahada korukluyor.
Ama bu inatlasma devam ederse hersekilde olan yine ulkemize bize, etrafimiza cebimize olacak.
Sunun surasinda secime ne kadar var? Madem adam anlamiyor sizde sandiga gomeceksiniz bukadar basit degil mi?

yine gidemedim

eğitimi değiştirmeliler. işi para için değil işin en iyisini yapmak için olması gerektiğini öğretmeliler. bu sadece başlangıç olur.

başından beri senin benim sözümle sokaga cıkan insanlar şuan benim senin sözümle olaylar bu hal almışken geri çekilemez. olayın büyüklüğümden dolayı bir taraf dursa öteki durmaz. buna da yine senın benim gücüm yetmez

ayrıca kuzum hangi sandık ya hu?
ister legal ister illegal geçilsin bu memleketin başına
ben oy verip bana uygun hareket edilmiyor fikrim sorulmuyorsa hangi sandık?

Evet olaylar başladı ve topik açıldı,evet herkes düşüncelerini söylemekte özgür hal böyle olunca karşıt fikirler çatıştı ve yazışmalar düello ya dönüştü ve konular kapatıldı.şimdi yine aynı şeyler yaşanıyor eğer aynı fikirli insanlar bir topikte konuşmuş olsaydı ne tartışmalar olurdu ne de banlananlar.yani biz bayanlar söz düellosunda ustayızdır haklaırmızı sonuna kadar ararız doğrumuz neyse onu savunuruz.keşke dediğim gibi tartışmalara mahal verilmeseydi ve topikler ayrı olsaydı.

Şimdi bazı konularda Kazen Bey e katılıyorum.Şöyleki;evet eylem birinci günün de kalsaydı keşke ve bu kadar yaralı ve vefat yaşanmasaydı.ama malesef partiler ve provokatörler bu olayları fırsat bilip sokaklara döküldü.ama bu halkın suçu değil.

bir arkadaşım bayrak yakma olayından bahsetmiş o olay 2010 da çekilmiş bir fotoğraf ve pkk lılar yakıyor yalan haber yayınlamayın diyorsunuz ya ona istinaden yazdım.

Bu konuyla alakalı son yazışım çünkü bazı yazılara gerçekten katlanamıyoru haddimi aşmak istemiyorum.Teşekkürler....

konunun amacını anlamış kimse zaten kesinlikle şu haklı bu haklı demiyor.
evet hükümet bunu yaptı yanlıştı evet eylemciler bunu yaptı yanlıştı diyebiliyor.
sadece bir orta yol bulunması için ne yapılması lazım diye kafa yoruyoruz.
ben orta yolu aramak için kafa yormaya çalışırken bana "sen tv seyretmiyor musun, eyleme devam, o öyle yaptı bu böyle yaptı" denmesinin faydası olacağını da düşünmüyorum.
tabiki senin kararın eylemini yap hakkını ara ama yasal sınırlamalarını da unutma.
insanların özgürlüğü bir diğerininkini engellememelidir.

başlığa cevap vermem gerekirse, insanların gerçek yüzü ortaya çıktı medyada hatta gerçek gündelik hayatımızda

mesela sosyal medyada takip ettiğim kadarıyla müge anlı hanfendiler direnişe karşıymış, mesela neye karşısınız dünyanın en muazzam projesi olan 3. köprüye mi gibi bi ton bişey sıralamış, meseleyi 3 ağaca bağlayan zihniyette yani

bende face de içimi döktüm rahatladım, o yüzden burda dökmiyim

para çok tatlı değil mi diyorum

Son düzenleme:
arkadaşlar bu eylem devam ederse ne yazıkki kötü şeyler olabilir. biriler karşıt görüşlüleri kışkırtıyor. sokaklara insin insanlar birbirine girsin diye. hadi onlarda inse ne olacak. olaylar bu kadar masumluktan çıkmışken onlara ne diyebileceğiz bu defa. bu olaylar devam ederse kötü şeyler olur Allah korusun lütfen bu eylem bitsin artık

yine gidemedim

eğitimi değiştirmeliler. işi para için değil işin en iyisini yapmak için olması gerektiğini öğretmeliler. bu sadece başlangıç olur.

İktidarın yapması gereken çok şey var bana göre de ama, ben şuan sokaklarda olan insanların alternatif tepkisi ne olmalı kısmını merak ediyorum. Çünkü medyada ciddi bir baskı ve dezenformasyon var. İş işten geçene kadar ne olup bittiğini öğrenemiyoruz çoğu zaman, bir gecede, yangından mal kaçırır gibi geçen yasaları duymaya alıştık, bu ülkede kimsenin sağlıklı bir şekilde haber alabildiğine inanmıyorum ben. Yargı desen çoğu insanın ciddi bir biçimde güveni sarsılmış durumda.

hala anlamayanda var aslında bu eylemlerin herkes için yapıldığını. bugün bunu yapacaklar biz ses etmeyeceğiz ama yarın onlarında fikirlerine karşı gelen bir şey yapıldığında kimse ses etmeyecek bunumu istiyorlar anlamıyorum.
bence bu hükkümette yeterince cebini doldurdu başka biri gelsinde birazda o sömürsün artık bizi!!!!

Direniş neden bitmeli, o nedenlerden biri de;

(bu karikatür çok şey anlatıyor)

isteseydi, olayları 5 dakikalık bi konuşmasıyla bitirebilirdi, sadece 5 dk
ama tam tersini tercih etti körüklemeyi
çünkü bu olaylar ona oy olarak geri dönecek
çok komplike bi plan değil, gayet açık bana göre

bence amaç karşıt fikirli insanların bile, provokasyon yapmadan, karşısındaki fikre saygı duyarak, forum kurallarına ve daha da önemlisi ahlak kurallarına uygun bir dille konuşabilmesi.

Herkesin kazen ve mune'nin ne demek istediğini anladığını düşünüyorum.

'O başlık senin, bu başlık benim' tarzı bir yaklaşım da, 'tarafını seç' gibi olur. Bu da aslında bu forumu bile ayrıştırmaktır, ki hepimizin eleştirdiği nokta toplumun bölünmesi, bu da en başa dönmek olur derim ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…