Bulent arinc konusmasinda acikca ozurdiledi. Ayrica guzel arkadasim. Canli yayin araclarini yaktilar. Abimin arkadasi canini zor kurtardi. Biri sonradanplakasini getirmis. Siz simdi nasil olurda basin yok dersiniz anlamakta gucluk cekiyorum. Kusurabakmayin haberlerde gosterilen surekli cani polisler. Eylemcilerin ne yaptigi pek anlatilmiyor.
arkadaşlar burda konumuz polis-eylemci çatışması yada hükümetin icraatleri değil.
biz artık bu eylemin bitmesi gerektiğini düşünen kitleyiz.
konunun kapatılmasına mahal vermeyelim lütfen.
Ausencia, keşke herkes senin gibi saygılı ve konudan sapmadan görüşlerini yazabilse bu forumda..
Hepimizin bildiği, ve benim bu eylemlerde çok net bir şekilde gördüğüm şeyi belirtmek istiyorum; eylemdekilerin derdi hükumetle veya rejimle değil. Anladığım kadarıyla sokaklardaki herkesin bir şekilde başbakanla bir derdi var. O saçma inadın nedeni bu. Olay hiç bir zaman 'iki ağaç' olmadı, bu da toplumun 'bıçak kemiğe dayandı' düşüncesinin harekete geçirilmesi bence.
Karşılıklı inadı ben de desteklemiyorum. Bu durumda hükumete büyük düşüyor bence.
Başbakanın böyle bir durumda Afrika gezisine çıkması herkes tarafından eleştirilse de, ben bunu normal ve ılımlı olarak görüyorum açıkcası. Bence başbakan da kendince ılımlı politika izliyor. Sonuçta en son burada olduğunda 'yuzde 50lik kısmı evinde zor tutuyorum' deyip, akşamında halkı daha da çok sokaklara döküp şiddete yönlendirmişti. Olaylar sakinleşene kadar gözden uzak olması bence hükumetin kendince ılımlı tavrıdır. Bunun da eleştirilmek yerine takdir edilmesi lazım eylemciler tarafından.
Senin de sorduğun gibi ya o beklenen özür gelmezse... Açıkçası ben o beklenen özrün geleceğini düşünmüyorum, ama bir şekilde ılımlı olunacağını düşünüyorum. İki tarafında çok büyük hataları var. Gecenin bir yarısı durduk yere çadırların yakılması polisin hatası mesela, veya 3 gün boyunca orantısız güç kullanılması.. Ama o 2 3 gün dışında olan bütün şiddetin de suçlusu eylemdekiler bence. Tepki bu şekildeyse, eylemlerdekin de polis şiddeti olacağı yerlere gitmemesi lazım.
Neden gezi parkında hiç bir şiddet yok? Ama neden Beşiktaşta, Gümüşsuyunda her gece çatışmalar oluyor? Bunda polis mi suçlu, eylemciler mi? Ben kendim eylemcileri desteklediğim halde, burada suçluyu eylemciler olarak görüyorum. Geziparkında kitap okuma, dans etme, yeme - içme ve yeni dost kazanma faaliyetleri varken, gidip Beşiktaşa polise taş atanlar, bu eylemi başka yönlere çekmeye çalışanlardır diye düşünüyorum.
Mesela herkes Çarşı grubunu ayakta alkışladı, direnişleri çok güzeldi gerçekten. Ama polisin toma aracını, iş makinesiyle kovalamak ne derece doğru?
Toplumun iki yönden düşünmesi gerekiyor. Çok hassas bir süreçten geçiyoruz.
ebushhcum ben eylemin başından beri bitmesi taraftarıyım çünkü bu ülkede ne oy verenler dinleniliyor ne vermeyenler.
zira hiçbir şeye de yaramayacak bunu eylem yapanlar da biliyor sabır noktası işte insanlar ne yapaagını şaşırmış durumda bu yönetim karsısında. ki zaten polis polis denilip duruyor da polise öyle ucuk zararlar verilmediğini yandas kanallar bile söylüyor. zaten magdur olan eylemciler kimse değil
neyseeee sadece soruyorum tüm Türkiye senin benim sözümle geri çekilir mi?
Ben birşeyi merak ediyorum. Bir iktidar halkına alenen hukuksuzluk ve adaletsizlik uyguluyorsa, halk yargının bağımsızlığına, devlet ve medya organlarına güven duyamıyorsa, yolunda gitmeyen birşeyler olduğuna inandıklarında bunu değiştirmek için ne yapmalılar?
başından beri senin benim sözümle sokaga cıkan insanlar şuan benim senin sözümle olaylar bu hal almışken geri çekilemez. olayın büyüklüğümden dolayı bir taraf dursa öteki durmaz. buna da yine senın benim gücüm yetmezTatlim,
Turkiye senin beim sozuyle sokaga cikti yine ayni sekilde geri cekilmeli.
Burda 3luhata oldugunu hep soyledim. Erdoganin berbat uslubu olaylari dahada korukluyor.
Ama bu inatlasma devam ederse hersekilde olan yine ulkemize bize, etrafimiza cebimize olacak.
Sunun surasinda secime ne kadar var? Madem adam anlamiyor sizde sandiga gomeceksiniz bukadar basit degil mi?
yine gidemedim
eğitimi değiştirmeliler. işi para için değil işin en iyisini yapmak için olması gerektiğini öğretmeliler. bu sadece başlangıç olur.
İktidarın yapması gereken çok şey var bana göre de ama, ben şuan sokaklarda olan insanların alternatif tepkisi ne olmalı kısmını merak ediyorum. Çünkü medyada ciddi bir baskı ve dezenformasyon var. İş işten geçene kadar ne olup bittiğini öğrenemiyoruz çoğu zaman, bir gecede, yangından mal kaçırır gibi geçen yasaları duymaya alıştık, bu ülkede kimsenin sağlıklı bir şekilde haber alabildiğine inanmıyorum ben. Yargı desen çoğu insanın ciddi bir biçimde güveni sarsılmış durumda.
Evet olaylar başladı ve topik açıldı,evet herkes düşüncelerini söylemekte özgür hal böyle olunca karşıt fikirler çatıştı ve yazışmalar düello ya dönüştü ve konular kapatıldı.şimdi yine aynı şeyler yaşanıyor eğer aynı fikirli insanlar bir topikte konuşmuş olsaydı ne tartışmalar olurdu ne de banlananlar.yani biz bayanlar söz düellosunda ustayızdır haklaırmızı sonuna kadar ararız doğrumuz neyse onu savunuruz.keşke dediğim gibi tartışmalara mahal verilmeseydi ve topikler ayrı olsaydı.
Şimdi bazı konularda Kazen Bey e katılıyorum.Şöyleki;evet eylem birinci günün de kalsaydı keşke ve bu kadar yaralı ve vefat yaşanmasaydı.ama malesef partiler ve provokatörler bu olayları fırsat bilip sokaklara döküldü.ama bu halkın suçu değil.
bir arkadaşım bayrak yakma olayından bahsetmiş o olay 2010 da çekilmiş bir fotoğraf ve pkk lılar yakıyor yalan haber yayınlamayın diyorsunuz ya ona istinaden yazdım.
Bu konuyla alakalı son yazışım çünkü bazı yazılara gerçekten katlanamıyoru haddimi aşmak istemiyorum.Teşekkürler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?