Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
fikirlere saygı,kavgasız gürültüsüz fikir belırtme diyoruz sabahtan beri
buyrun bana gelen cevap...:)
ben bişi demıycem zaten cevabını almış,bann!!!

kaç gündür bakıyorum nette.ilk kez aklı başında bişeyler yazanları gördüm.şu facebook,twitter suyunu çıkardı hakkaten.aile fertleri face üzerinden birbiriyle tartışıyor.artık yeter ya.kimseye faydası yok olanların...

Tarıh boyunca Anadolu ,bogazlar herkesın dıkkatını cekmiştir....

Afrıkada bır ulke olsaydık kımsenın umrunda olmazdık.....

amın dıyorum

İzmir de sosyal medya tahrık yaptılar dıye 25 kısı goz altına aldındı..

yaz sezonu başliyor, okullar kapaniyor turistler tatil yapmak için ülke seçiyor...

en gözde ülkelerden biri TÜRKIYE, en güzel şehirler Istanbul, Izmir, Antalya...

bu olaylar burda gelişti

şimdi tamda Türkiye'ye sicak para girecek mevsimdeyiz, gurbetcilerde gelecek, ama Türkiye'nin bu halini gören gelirmi?

üstelikte bu Sabah TV ye açtim, yabanci bir kanali, orda "ISTANBUL sim siyah OLDU" dendi, ve bunu herkes duydu,

hem manevi kayip, ki zaten kardeş kardeşi dövdü, hem maddi zarar, yakilan araçlar, kullanim dişi kalan araba ve otobüsler, yikilan agaçlar ve iş yerleri...

Türk milletini kendine gelip bu duruma son vermeli, yada eger protesto ediyorlarsa, açsinlar müzigi gündüz vakti, halay çeksinler, istiklal marşimizi söylesinler, şarkilar türkülersöylesinler, ve aslinda Türkler böyle oldugunu göstersinler
biz ki , diger ülkeler tarafindan kiskaniliyoruz "birbirinize çok baglisiniz, bayraginiza çok saygilisiniz" duyan biri olarak, bu durum bana çok aci çektiriyor

Mûbarek Kandil gününde, bariş ve sevgi diliyorum kinle dolmuş kalplerin sevgiyle dolmasini diliyor, Ülkemizde barişi ve dostlugu diliyorum, ALLAH Ülkemizi korusun, kem gözlerden korusun
nazara geldik biz...

[video=youtube_share;uZ0dC6RtWvk]http://youtu.be/uZ0dC6RtWvk[/video]

50, 50 değil %100 olarak halkın piyon olduğunu düşündürdü bana bu video, başbakanınız istifa ederse sevinmeyin o da planın bir parçasıdır diyor

Son düzenleme:
iki ucu boklu değnek ;

daha düne kadar adaletimizi yere göğe sığdıramayan yurdumun insanı bu gün "bu konu açılınca bizim tarafımızı da görmüş" ya tebrik ediyorum...

aslında özet çok güzel ÇIKARLARINI KORUYARSA BİRİLERİ paşasın ama çıkarlarına ters düşüyorsa işte o zaman vurun kahbeye....

bu başlıkta eylemi destekledim diyenlere öcü muamalesi yapıldı da biz mi görmedik ?

Diğer konuda buna izin vermiyormuşuz eee ablacım diğer konuyu ne amaçla açtık ? sadece iletişim dediniz. Öylede açıklama yaptık, hala ben görüşümü yazamıyorum dersen "perhiz lahana turşusuna" getiririm konuyu.

İlk açılan konuda düzeyimiz göklerdeydi de biz balta mı vurduk ?

Ne zaman ki öteki kelimesini kullanmazsınız işte o zaman siyaset yaparsınız...

Ötekileştirme başladı tebrikler

bi de ütopik bi senaryo çizersem ABD nin barış sağlamak için geldiğini düşünsenize,

evet çok ütopik oldu demeyin, bir zamanlar o ülkeler içinde ütopikti ama oldu

evdeki %50 kasten diğer %50 ye düşman ediliyor

böyle demokrasi olmaz, bunu %100 olarak tüm halkın kabul etmesi lazım

ilkokullarda sınıf başkanları bile; en çok oyu ben aldım, istediğimi yaparım, bana oy veren konuşanları tahtaya yazmıyorum, demez be

karşılıklı inatlaşma diyosunuz yani. arkadaşlar hükumet gerekli adımları atmaya çalışıyor. karşılıklı diyaloglar vs. başbakan gelmezse özür dilemezse biz bi yere gitmeyiz varsın Türkiye yansın modunda insanlar. nasıl bu kadar gözümüzü karartabiliyoruz anlamıyorum. taleplerimiz karşısında adımlar atılmaya başladı bizde aynı şekilde adımlar atsak. başbakana takılmasakta Türkiye'yi de ateşe atmasak nasıl olur

Sayın Kazen sıze nıye Teşekkür için konu açtım ben..

Face de once grup kurdular sureklı senı davet ustune davet.....

Şimdi eylem le ılgılı o grupta tek kelıme olumsuz yazdım..Hemen grupttan cıkarmalar...
Bu memlekette herkes kendı işine geldiği kadar demokrat.....

Kendı cıkarları varsa sana işi düşmuşlerse o zaman senin görüşünün önemi yok..

Ama işlerini halledınce senı tanımıyorlar...

Samımıyee bazılarının ınanmıyorum...

Hukumetı yerden yere vuranlar...Gun gelıyor alkışlar attıyor........

Hukumetı cok sevenler gun gelıyor ıhale kaybedıyor yerden yere vurmalar....
..........Bende çözemedim.........
..

Bir ekleme...
Şu an aktif olan diğer konu dün açıldı, ondan önce açılan ve sabahlara kadar bizzat takip ettiğim 800 sayfalık topikte fikirlerin söylenmesi engellenmedi, provoke edenler, hakaret edenler, polemiğe girenler ceza aldı sadece, fikrini seçtiği naif sözcüklerle dile getiren kimseye sus denmedi.

Topikleri taraf olmak, tarafımızı belli etmek için açmıyoruz, bu ülkede her düşüncede insan var, birilerini konuşturur, birilerini susturursak taraf oluruz asıl.

Eylemi destekliyorum diyen ve bunu en güzel kelimelerle ifade eden kimseye yasak uygulanmadı burada, şimdi desteklemiyorum, sebeplerimse şunlar diyen, partizanlık yapmayan, saygısızlık yapmayan insanların konuşmasına niye demokratik hakkıdır elbette konuşacak denmiyor?

Sadece benim fikrim diyen varsa bir daha düşünsün savunduğu demokrasi mi? Savunduğu insan hak ve özgürlükleri mi?
Yoksa savunduğu birtek kendi düşüncesi mi?

Herkese söz hakkı ama saygıyla, ama hakaret etmeden, ama küçümseyip alay etmeden...

Son düzenleme:

Konunun açılmasını isteyenlerden biri olarak üzerime alındım ve ne amaçla istediğimi belirtmiştim ama tekrar yazma ihtiyacı duydum, size attığım mesaj budur:

Konuyu kapatmanızı anlıyorum ancak başka bir çözüm bulunamaz mı?
Ben ciddi bir sosyal medya kullanıcısıyım ve burada ciddi bir bilgi akışı vardı. Okunulası köşe yazarları, son durum, yardım çağrıları, olaylara farklı bakış açılarını görüyorduk.
Bir haftada 800 küsür sayfa olmuş bir konu.
Rica ediyorum farklı bir çözüm bulup konuyu tekrar açalım,
Dikkate alacağınızı umuyorum.
Saygılar

% 100 katılıyorum chloen

Bu eylemle uyutulan millet biz 4. gun uyanip, uyandirmaya calisirken yeni yeni anlamis olanlari...

Facemde paylastigim yaziyi paylasayim

"Sen eylemdeyken, petrol yasaları
geçiyor şip-şak. Meclis hummalı
mesai yapıyor. Ne iktidardan, ne
muhalefetten ''çıt çıkmıyor'' bazı
kanunlarda. Ve dolar kıvırtıyor.
Borsa dönme dolap misali.
Sermaye kimler arasında el
değiştiriyor? Kimler zengin olmaya
başlayacak yine? Ya uykudayken,
ya eylemdeyken yakalıyor bazı
şeyler bizi. Ortasını bulamadık.... "

Her iki taraf da karşılıklı olarak suçlu. Hak böyle alınmaz. Herkes gerekeni söylemiş zaten, bana birşey kalmamış. Olay sadece gezi parkı değil diyenler, gezi parkı park olarak kalırsa susacağız eylem bitecek diyor. Orası da garip. Derdin sadece gezi parkı ise, yani doğa ise o verdiğin zararlar doğaya değil havaya mı gitti diye sorarlar adama? :44:

Siz üzerinize alınmayın lütfen, diğer konuda yorum yazdım zaten...

O konu ne için açıldı ? Yardım akışı devam etsin diye değil mi ? Konu dışına çıkan HERKES ceza aldı mı ? ALDI

Peki bu başlık ? Eylem sonuçlarını buyrun masaya yatıralım başlığı değil mi ? konunun ismini okuyan bile bu sonucu çıkartır. Lakin ısrarla ortamı germek adına orası eylem karşıtlarının başlığı ise burası ne iş ? kötü içerik butonu çalışmıyor gibi cümleler doğru mu ?

Hayır şimdi bu konuyu açtığımda eyleme destek vermeyenler burada yazsın diye bir mesaj, bir ima var mı ? Bunu böyle olarak başka başlıkta anlatıp eline ne geçecek ? Ama ben öyle anladım ! Anlamamışsın işte, özel mesajla da sorun cevap verdim buna rağmen anlamamışsın.

geçen petrol yasası son derece manidar, halkın %100 olarak piyon olduğunun bi göstergesi

petrol aşkı kimde var, hoşgeldin amerika diyelim şimdiden

şimdi bişeyler yazacağım çok ama çok politik olacağım.
artık yaşımı bilmeyen yok ama ben bi daha tekrar edeyim:33
ilk işe başladığım 2000 yılında Rahmetli Bülent Ecevit başbakandı. baş örtüsü baş sorunumuzdu. kimse türbanı ile kamusal alanlara giremiyordu vesair. çok sıkıntılar yaşadığımız bir dönemdi. Şuanki Başbakanımızda o zamanlar ciddi sorunlar yaşamış ve siyasi yasaklı ilan edilmişti. benim yaşımı sürekli zikretmem gibi oda sürekli bu mevzuyu hatırlatır. her neyse . vel hasıl çok çalkantılı dönemler geçirdik. sonra seçimler yapıldı malumunuz. bizim için hazılranmış yasaklar bir bir aşıldı. "elhamdülililah" bugün dinimiz çok rahat bir şekilde yaşıyoruz amma tatmin miyiz? değiliz. çünkü bir zamanalar bizim için konulmuş yasaklar şimdi başkalarının önüne konuyor. biz böyleyiz diye herkesin böyle olmasını beklemek saçma, bunu kabul ediyoruz ama diretmeye devam ediyoruz. şimdi ben hangi % de olduğuna karar veremeyen , kafası karışık ben seçimler yaklaştıkça tedirgin oluyorum. bir yanım , yahu ne belediyecilik gördün, hele hele şu başbaknın sözlerinede bak hele, nasılda tahrikkar ve tahripkar diyor öbür yanım yahu ya kaybedince yerine kim gelecek diyor. bu belediye seçimi. birde genel seçim var. RTE nin demokrasi vurgusu yaptığı genel seçim. ordada boş oy atınca ya eski günlere dönersek, ya yine anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelirse diye korkular yaşıyorum. bugün biz, yasakları reddeiyor, yasaklara bu hükümete oy vermenelrle karşı çıkıyoruz , yarın onlar hükümet olduğunda bize sahip çıkacaklar mı. herşey köprüyü geçene kadardı hadi bakalım eyvallah sen yoluna ben yoluma mı diyecekeler.

Yapilan sey danisikli dovus dedik dinletemedik
Koru korune savunmayin ,
kimseye bir sey olmaz olan yine benim guzel vatanima olur dedik,
halk gaza gelmis sekilde savundu durdu

Sosyal paylasimda yapilanlarin bile provakasyon oldugunu anlamayan bir milletiz vesselam
(Her iki taraf icin de gecerlidir bu)

Acisi yeni yeni cikiyor iste
Durun daha neler cikacak...
Arastiran, bilen, vatanini seven, sahip cikan 4. gunden sonra destegini ceker daha fazla prim vermezdi olaylara...

Yazik sadece yazik diyorum..

Son düzenleme:
Burada size eylem yerinden bilgileri benimle paylaşan, konuşmalarımızı burada yazdığım arkadaşımın mesajını paylaşmak istiyorum buda bir tür sonuç :) .

Bu akşam kandil olduğu için sürekli alkol tüketimi olmasın, kandil simidi dağıtalım gibi mesajlar dönünce şöyle yazmış ;

Oğlum alkolik çapulcular olarak girdiğimiz eylemden, toplu Miraç Kandili kutlayıp, simit yiyerek çıkıyoruz. Tayyip bizi oyuna getirmiş olmasın ?

direniş olmalıydı, Türkiye ayaklandı çokta güzel oldu ama tadında kalmalı, mesaj verildi, artık günlük hayatımızı etkileyeme başladı bu konu, umarım bugün son olur

facebookta herkes birbirine düşman oldu, duvarlarda kavgalar, birbirini silen silene, bu da direnişin enteresan sonuçlarından biri

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…