Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sayın Başbakan, %50 joker hakkını kullanmadan önce seyirci(halk) joker hakkını kullanmalıydı !

Mesela ?

Seyirci halkta sokağa mı çıkmalıydık ? Yok ben tam bu kategoride hissettiğim için kendimi özellikle soruyorum .

Ne bu elem için sokağa çıkarım ne yarın Başbakanın % 50 si sokağa dökülürse ...

Burada karşıt fikirlerle yazıştığımız gibi Başbakanla da yazışma imkanım yok tabii , sadece vatandaş olarak şöyle kendimce okkalı bir mail yolladım , benimle hem fikir arkadaşlarıma da bu yolu gösterdim.

Amaç ; direnişler dışında ve kendisine yürü be kim tutar seni başbakanım diyenlerin dışında bir ''halk'' olduğunu ve bunların durumdan son derece rahatsız olduğunu dile getirmekti.

Başka seyirci(!) halk olarak ne yapmak gerek ?Aklıma yatarsa bir dakika beklemem yaparım , samimiyetle soruyorum .

zaten hep bir şeyler halktan beklendiği için şuan bu durumdayız.
aslında şuradaki herkes hemfikir tek sorun siz diyorsunuz ki basbakan ben diyorum ki halk.

Yoooo canım , biz başbakan demiyoruz , direnişlerde demiyoruz ; Halk diyoruz , vatan diyoruz.Her ikisi de ipun ucunu kaçırdı ve bu hiç hayırlı sonuçlar doğurmayacak diyoruz .

Temenni olarak aynı noktadayız ama sorumlu olarak tek tarflı sorumlu aramıyorum ben kendi adıma.

kelimesi kelimesine katılıyorum

Başlık,karşıt fikirler için açılmış ama görüyorum ki burada da,savunduğu fikre uymayan mesajları alıntı yapıp kendi fikirlerini empoze etmeye çalışanlar var...Sen nasıl benim düşünceme ters isen,kendi fikrini de bana kabullendiremezsin,bu yüzden bu boşa uğraşa kimse girmesin;ne banlanalım ne de konu kapansın,baştan bunu söylüyorum ki kimse yorumumdan alıntı yapmasın...

Kazen öncelikle teşekkür ederim başlık ve duyarlılığın için...Günlerdir üzülüyorum,kendi derdim bir taraftan,ülkenin hali bi taraftan uykularda haram oldu..Bu benim Türkiyem olamaz,bu benim Vatanım olamaz....Şu ana kadar hiç fikrimi yazmadım ta ki bu başlık açılana kadar.

Eylemin amacı başta masumane olabilirdi,bu şekilde herkes destek olurdu zaten.Fakat gün geçtikçe olaylar farklı bir hal almaya başladı.İsrail bayrakları,pkk bayrakları sallayanlarla benim ülkemin bayrağını sallayanlar bir arada olmamalıydı...Polise teröristmiş gibi lanse ettirilmesinden duyduğum utancı anlatamam,polis tamamen haklı demiyorum elbette onlarında içlerinden yakışmayacak davranışta bulunanlar oldu ve haberlerde okudum bugün,güç kullanan polisler bulunacakmış zaten,bulunsunda hepsi inşaallah..Ama şöylede bir gerçek var,polise kışkırtıcı hareketlerde bulunulursa elbette poliste müdahele edecek.Sen orda polise onu yapmasanda,fırsattan istifade edenler var..Eylem yapılan yerde elbette polis olacak,polisin görevi taşkınlığı engellemek...Kaç polis arabası ve kaç yer yakılıp yıkıldı.Bu vatan evladına ve bu vatanın polisine yakışmadı,hemde hiç..

Gerçekten vatanını seven,vatansevere yakışacak şey; ordaki şerefsizlerin salladığı bayrakları,oluşturdukları kaosu polisle bir dayanışma içinde olup,fırsat vermeyip seslerini kesmek olmalıydı o adilerin.Onlar için bulunmayacak bir ortamdı çünkü bu.Ve olay başka bir hal mi almaya başladı,eyleminde ne kadar haklı olursan ol,VATANIN için son verecektin,vermeliydin.Fırsat vermemeliydin ortalığı karıştıranlara.Gerçek VATANSEVERLİK budur....

burada kimse ses etmeyin demiyor zaten demeye hakkı da yok.
herkesin hakkını savunmasından yanayım ben.
ama süreç uzadıkça ortaya çıkacak tablodan korkuyorum.
eylemin ekseninin başka yöne kaymasından korkuyorum ki zaten sinyallerini de veriyor artık.
daha fazla kayıp olmadan sonlansın istiyorum.

Kazen'in kastettiği o değildi Vardır ya bilgi yarışmalarında seyirciye sorma hakkı %50 jokeri vs vs. %50 seçmenini ortaya sürmek yerine sokaktaki halka da bi parça kulak vermesinin daha iyi olacağı kastettiği.

ben hiçbir zaman tek taraflı bakmamolaylara
her zaman 2 tarafta da suc vardır diyenlerdenim
zira düşündüm de. önce savunmayanları düşündüm: Atatürk'e AYYAŞ dendi(hayatta kabul edilemez şahsım adına,bunu hoş görenlere diyecek sözüm yok)
halkına çapulcu dendi kabul edilemez. halkın kaile aınmadıgının ayrıca göstergesidir benim nezdimde
sen 1isen ben 100 im dendi benim %50m var dendi.. misilleme kabul edilemez. kimi kime bölüyorsun?
bu olaylar zaten durulur hele ben bir Fas'a kadar uzanayım dendi.. ülke önce düşünülmeli

sonra savunanları düşündüm polis arabaları yakıldı dendi ama bunu provakatörler yaptıgı söyleniyor. kesin bilgi değil halk yapmışsa kabul edilemez.
polisler eylemle ugrasmaktan eve gidemeyip hanımını görememişler. 1 insanı öldürmekten daha önemli değil ha öldürmeyenler için evet kabul edilemez. kimse kimsenin hakkını alamaz.
eylem için ülke geriye gitti evet fena prestij kaybıdır etrafa zarar verenin provakatörler oldugu bellidir ki teyit edildi bunları halk bu haldeyken nasıl ayrıştırsın yine kime düşer diyorum.

Bilemeyiz ki canım , ne iyi niyetliyim bu konuda ne de felaket senaryosu yazarım .

Belki tüm o mailler (eminim sayısı boyut aşmıştır ) fakslar vs..ler ışığında en iyisi ben susayım , Bülent Arınca da sende ılımlı açıklama yap , halkı rahatlat denildi .Belki işe yaradı bir adım bir nebze yapılanlar.

Ya da yaramadı , bu yaramadı diye sokağa dökülmem en fazla tercih değiştiririm. O da en fazla . İstekleri olmayan halk sokağa dökülmeye başlamışsa önce o halkın sayısına bakılır , herkes mi rahatsız bir kesim mi ? Bir kesim diye ne ülkede herşey topyekun değişir ne de hiç görmezden gelinir.Burada kantarın topuzunu kaçırmamak önemli hükümet adına.
Bunun içinde seçim ve referandumlar dışında demokratik bir yol yoktur.

Başbakan ülkeler arası seyahatlerine başlarken , karşıtları kaçtı derken , yandaşları kaale almadı iyi yaptı derken ; ben gibi bir kısımda sadece ''iyi oldu '' dedik.
Başbakanın ülkede olmadığı zamanlarda vekaleti devredilen şahısın yaptıkları ortada işte .
Eğer kendisi olsaydı , dizginleyemediği üslubu ile olaylar daha büyük boyutlara gebe olacaktı .Gitti ve bu karşılıklı tarafın bir cephesi susmuş oldu bence iyi de oldu.Eğer düzeltemiyorsan , daha da bozma taktiği.

Mesajın uzun olmaması için,ikinci bir mesajla devam ediyorum yazıma...Masum halkı inandırmak ve o ortama sürüklemek için o kadar çok yalan haber vardı ki...Ve malesef istediklerini yaptılar...Hükümetin düşmeyeceği aşikar değil mi?Ben asla savunmuyorum onları,peki düştü diyelim,başa kim geçecek,var mı adam akıllı bir adam,keşke olsada hemen düşse hükümet,gerçek bir VATANSEVER geçse başına,her kesime hitap etse...Başbakanın şu aşamada tutumu çok basit ve hiç ılımlı değildi.Onun ılımlı olması ortamı yatıştıracaktı eminim.Ne halk ne de halkın seçtiği adam,yakışır bir tavır sergilemedi...Gördüklerim beni utandırdı,bu abartılar utanç kaynağı benim için.Birileri kalkıp ne yazmış biliyor musunuz,justin biebere lady gagaya ulaşacaklarmış,böylece daha kolay dünya gündeminde yer alacaklarmış,yahu böyle bir rezalet olabilir mi?Tüm dünyanın ve yabancı ünlülerin desteği varsa,durup bir düşünmek gerekir.Sanıyormusunuz ki,onlar bizim iyiliğimizi istiyorlar.TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR...Onların ki kuyruk acısı,düşülen şu duruma bi taraflarıyla gülüyorlar eminim.Manevi olarak böldükleri,açık-kapalı,sağcı-solcu-,alevi-sünni diye böldükleri bizleri birde iç savaşa sürükleselerdi tam olacaktı.Bizler uyanık olmalıyız.Kolay kazanılmadı bu VATAN,bir karış toprağını bırakın,iğne ucu yeri kadar için bile bu canı ortaya koymaya hazırım.VATAN SEVDASI yüce bir sevdadır.

Bazıları ise hedeflerini belli etmişler,sadece gezi için değil farklı şeyler içinde diye.Bunlardan biride 3.köprü ismi.Takılmışlar bi isim derdine?Neyse ki,diğer konuda bu düşüncelerimi belirttim,burda tekrarlamak istemiyorum.Özgürlük istemek kadar doğal birşey yok.Fakat bu istediğin özgürlük sadece kendi görüşlerini kapsayacak sınırlarda olmamalı.Özgürlük demek,tüm fikirleri barındırması gereken bir eylemdir...Bugün eylem yapanlar,özgürlük demokrasi diyenler;yıllarca başörtülülere yapılan zulme,ellerinden alınan haklara niye sesini çıkarmadılar,niye onlarla aynı safta yer alıp,onların özgürlüğü için mücadele etmediler....Ben bir başörtülü olarak bu Kandil gününde yemin bile edebilirim ki,aynı şey başı açıklara olsa,yani üniversite için örtülü olmak zorunlu olsa,ben açık kardeşlerimin yanında olur gereken desteği veririm...Keşke özgürlük dediğimiz şeyi herkes için istesek,kendi görüşlerimize uymayanlar içinde geçerli olsa.

İnşaallah bu mübarek günün hürmetine,ülkem gerçek vatanseverlerle dolu olur.Ve bu şekil değiştiren eylem biter.Devam edecekse de kimsenin canı yanmasın,analar ağlamasın.Rica ediyorum orada yakınlarınız varsa,aranızda gidenler olursa VATANI BÖLMEK İÇİN ORDA OLAN SOYSUZLARA FIRSAT VERMEYİN.Ellerinizle teslim edin polise onları.VATAN KUTSALDIR.Kutsalımızı ayaklar altına almalarına lütfen izin vermeyelim.İç savaş çıkmasını isteyen tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizi gösterelim.POLİSLE HALK AYNI SAFTA OLSUN,TÜM DÜNYA TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRSÜN..ÜLKEM İÇİN HERŞEY ÇOK GÜZEL OLSUN,BİRLİK OLMA ZAMANI ŞİMDİ,EL ELE,OMUZ OMUZA,YÜREK YÜREĞE OLMA ZAMANI,ZİRA BU VATAN ÖYLE KAZANILDI....

Kazen'in kastettiği o değildi Vardır ya bilgi yarışmalarında seyirciye sorma hakkı %50 jokeri vs vs. %50 seçmenini ortaya sürmek yerine sokaktaki halka da bi parça kulak vermesinin daha iyi olacağı kastettiği.

Evet yanlış anlamışım.

Olsun , yine de sorayım daha ne yapabiliriz seyirci joker hakkı olarak ?

Pardon , kazen .

o zaman çağrın eylemcilere değil başbakana değil mi? çünkü eylemi başlatan, büyüten ve devam ettirenin o/tavırları olduğu gibi sonlandıranda o olacaktır..

..Eylem cok güzel başladı...Aylardır yabancı devletler yılların düşmanları bugunu beklıyordu..Orantısız bir ğüç ve olanlar oldu..Haklı olan bır eyleme yabancı ajanların katılmasıyla dukkanlar taşlandı .Beledıye otobuslerı zarar gordu...Camılerde içki içiliyor..Kapalılar tacız edılıyor dıye yuzlerce yalan haber ..Amac güçlenen Türkiye yi iç savaşa suruklemek hukumetı devırmek..Masum kişilerde hala bu oyuna ıstemeden

alet oluyor.İşler cıgrından cıkarsa..Ekonomı şimdiden sınyal verıyor..Gemı batarsa hepimiz zarar gorecegız..Dilirim mubarek kandıl gunu bu karışıklık son bulur

diyelm x kişi bu stratejiyi sevmiyor ama sonucta olay sandıkta bitiyor ya hani demokrasi(!) dedi kabul etti
peki ona uymayan tarafları nasıl halledeceğiz?
sadece %50nin değil Türkiyenin hükümeti bu. herkesi ayrı ayrı memnun edemezsin ama olayların orta yolunu bulmalısın. millet kabul etmıyor ama nasıl olsa cogunluk kabul etti diye ben de tamam demek zorunda mıyım? yoksa orta yol mu aranmalı. aranmayınca bunların olması su götürmezdir

polisin yaptıklarından rahatsızım, başbakanın ılımlı olmayan konuşmalarından rahatsızım.

ama amacının farklı noktalara kaydığı ayan beyan ortada olan eylemin sürmesinden daha doğrusu etrafı yakıcı yıkıcı bir hale dönüşmesinden de rahatsızım.

bayrağımızı, asla hoşgörü ile bakamayacağım grupların bayraklarının yanında görmek istemezdim.

bunu dile getirdiğimde vatan haini gibi bakıyorlar bana. mahalle baskısı tek taraf için mi geçerli dersiniz?

o kadar güzel bir ülkeyizki bütün devletlerin gözü üzerimizde..
umarım siyasi politikamız bu düşmanların sinsiliklerine alet olmaz ve kendi politikamızı kendimiz yönetecek kadar erkil bir duruma gelebiliriz..

evet herkes herşeyden memnun olmayabilir. tepki verilebilir. ama şu an içinde bulunduğumuz durum? olay 3. kişilerin zarar görmesi boyutuna geldi. tepki bu şekilde olmamalı. iki tarafında kendine çeki düzen vermesi gerekli bence

kimyada bilmem bilir misiniz ayrıştırma yöntemleri içinde çökeltme yöntemi vardır.
örneğin içine toprak karıştırılmış bulanık bir suyu belli bir süre bekletirseniz içinde toprak dibe çöker su berraklaşır.
suyu berraklaştırmak adına artık sonlanmasını istiyorum. gerçek protestoculardan ayrılan "teröristlerin, provokatörlerin, ajanların" dibe çökmesini istiyorum.
bundan dolayıda bardağın çalkalanmasına son verilmesini diliyorum.
çağırım bu olayı aklı selimle sonlandırabilecek herkese.

ben de sadece 1 taraf demedim zaten
önceki mesajımı okursanız 2 taraflı değerlendirme yaptım.
tepkiyi hiçbir şekilde gösteremeyen halkın sabır noktasıdır bu.
ben de demiyorum zaten yakılsın yıkılsın ki halkın yakmadıgı teyit edilmişken.

Sayın Kazen sözde degil gercek demokralıgınızı gösterdıgınız ıcın bır kez daha teşekkürler

Bu eylemde olayları en ıyı yoneten sızsınız...

Bu kadar kadının olduğu bır siteyi yönetmek ülkeyi yönemekten zordur...

Bizim kk tıpkı ülkem gıbı....Bır acı varsa herkes orda tek yurek...

Bır mutluluk varsa yıne herkes orda mutlulugu tebrık eder....

Soz konusu kayınvaldeyse o konu hıc bıtmez...

Bır yerde tarışma var sa yıne ordayız en alası yapılır....Kişi ceza alacagını bılsede devam eder.

Sayın Kazen sız bu eylemde o kada farklı goruşlere elınızden geldığince adaletınızle sabrınızla davranmaya çalıştınız..

Bır çok site gormuş bırı olarak tebrık edıyorum sızı ve Sabrı ıcın Mune yı...

Tabıykı herşey sandık degıl..Ama herseyde eylem degıl..

Etrafımızdakı olaylara bıze dokundugunda tepkı verıyoruz...Bıreysel olarakta hukumetın yaptığı şeylerı eleştirip kanunsuz bırsey gordugumuzde adlı yollarla başvurabılırız..

Ben Mıllı eş özrumde tayınım cıkmadı..Memurlugu kabul etmedım.Ücretsız izne ayrıldım..Bakanlıgı mahkemeye verdım..4 ay sonra atandım ..Mahkeme kararıyla..

Bır cok ınsan bunu yapmadı....

Şahsen benim en çok üzüldüğüm ve utandığım olay, halkla polisin bu denli karşı karşıya getirilmesi, işlerin nefret boyutuna taşınması.

Yarın öbür gün başımıza bir şey gelse, yine ilk arayacağımız yer 155 olacak.

Başbakan 2 veya 3 hazirandaki konuşmasında 4 5 kere üstüne basa basa 'benim polisim' diye cümleye başlasa da, o benim de polisim. hepimizin polisi..

şimdi çıkmam gerek arkadaşlar
alıntılayp cevap atarsanız gelince yazarım inşallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…