Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşimde hafta sonu taksime gidiyor arkadaslarıyla
hamile olmasam bende giderdim
bulundugumuz ilde yürüyüşlere katıldık
herkesin eline ayagına gönlüne sağlık
elimden geldiğincce maddi destek verdim manevi destek verdim vermeye de devam edicem
inceldiği yerden kopsun
padişahlık biteli cok oldu bu ülkede kimse kendini padisah sanmasın

Bu başlığın açılmasını ısrarla ve samimiyetle istemiş biri olarak yazıyorum.

Lütfen birbirimizden alıntı yapmaktan bu kadar korkmayalım .Kimse bir diğerinden alıntı yaptığı için ceza almıyor , alıntının cevabına içerikten grileşiyor.

Çok söylemek istediklerim vardı , belki yazdığım tek bir cümle birine acaba mı dedirtir , belki okuduğum tek bir mesaj bana ''hiç böyle düşünmemiştim '' dedirtir mi derdindeyim.

Çünkü aynı dilden konuştuklarımızı anlamakta problem yok , mesele aynı olaya farklı bakarken karşımızdakinin neden böyle düşündüğüne inebilmek.

Şu içinde bulunduğumuz olay , tam manasıyla buna en güzel örnek değil mi aslında ? Ilımlı ve acaba bu insanlar ne istiyor diye ? sorulsa idi ilk gün ?

Olaylar karışınca ''bizde bir yerde yanlış yapıyoruz '' deseydi karşı taraf .

Sataşmadan ve çatışmadan fikir paylaşamıyoruz klavye başında bile ?
Sonra kaos içindeki meydanlardan bahsedilince , onların hiç biri eylemci değil provakatör deniliyor ? İnsanlar daha burada çatışırken , orada herkesin gülüp oynayan kesim olduğunu , kimsenin saldırgan olmadığını savunmakta ironik değil mi?

Gezi parkı eyleminin sonucu :

Benim için ; daha bölünmüş , daha da ötekileşmiş bir ülkeye dönmemizden gayrı bir şekil ifade etmiyor.

bizim halkımız sigara gibi, hem rahatlatıyor hem zarar veriyor. dindar ve muhafazakar bir çevrede büyüdüm , kandil kutlaması nedir bilmedik. sadece geceleri namaz kıldık. işe başladım. örtümle uğraşan müdürlerim elleirnde kandil simitleri oda oda gezip kandil kutladılar:44:

Ben de bunun çok yapıldığını gördüm. Mesele insanların görüşü değil, misal bir polis arkadaşımla o kadar güzel konuşuyoruz ki. O bana anlatıyor ben ona anlatıyorum karşıt görüşte olmamıza rağmen. Ama bir diğer arkadaşımı polisten daha polis görüp halka hakaretlerini, bunların topu ..... dediğini görünce orada işin rengi değişiyor.

anonymous-suriye ortak saldırısı
şimdi bu çok mu iyi oldu. suriye destekliyormuş tebrikler.
biz aramızda ayrıştık el dostumuz oldu

arkadaşım tebrik ediyorum bundan güzel açıklama yapılamaz dı
ağzına emeğine sağlık gerçekten
ama anlayabilne tabiki

sonra yatırımlar azalınca ,kredi notları düşünce yine hükümet istifa diye yine eylemlere dönüşecek işler
eğitim neden önemli deidk yıllardır işte bunun için
sana sonuna kadar hak veriyorum

bazı maddeleri yanlış hatırlamıyorsam ilk başlıkta paylaşmıştım.

Madde 3 – Herkes, önceden izin almaksızın, bu Kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç
saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

kısacası şu maddenin devamı ;

İSTİSNALAR

MADDE 4 - Aşağıda belirtilen toplantı ve faaliyetler bu Kanun hükümlerine tabi değildir.

a) Siyasi partilerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, vakıfların, derneklerin, ticari ortaklıkların ve diğer tüzelkişilerin özel kanunlarına ve kendi tüzüklerine göre yapacakları kapalı yer toplantıları,

b) Kanunlara uymak, kendi kural ve sınırları içinde kalmak şartıyla kanun veya gelenek ve göreneklere göre yapılacak toplantı, tören, şenlik, karşılama ve uğurlamalar.

c) Spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar,

d) Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların Devlet ve Hükümet işleri hakkındaki toplantı ve konuşmaları ile Türkiye büyük Millet Meclisi üyelerinin halk ile yapacakları sohbet niteliğindeki görüşmeler.

SEÇİM ZAMANINA İLİŞKİN HÜKÜMLER

MADDE 5 - Seçim zamanlarında yapılacak propaganda toplantıları ile ilgili kanun hükümleri saklıdır.

İKİNCİ BÖLÜM

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Yerleri

TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YER VE GÜZERGAHI

MADDE 6 - Toplantı ve gösteri yürüyüşleri, tüm il veya ilçe sınırları içerisinde aşağıdaki hükümlere uyulmak şartıyla her yerde yapılabilir.

Şehir ve kasabalarda ve gerekli görülen diğer yerlerde hangi meydan ve açık yerlerde veya yollarda toplantı veya yürüyüş yapılabileceği ve bu toplantı ve yürüyüş için toplanma ve dağılma yerleri ile izlenecek yol ve yönler vali ve kaymakamlarca kararlaştırılarak alışılmış araçlarla önceden duyurulur. Bu yerler hakkında sonradan yapılacak değişiklikler duyurudan onbeş gün sonra geçerli olur. Toplantı yerlerinin tespitinde gidiş gelişi, güvenliği bozmayacak ve pazarların kurulmasına engel olmayacak biçimde, toplantıların genel olarak yapıldığı elektrik tesisatı olan yerler tercih edilir.

TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ZAMANI

MADDE 7 - Toplantı ve yürüyüşlere ve bu amaçla toplanmalara güneş doğmadan başlanamaz.

Açık yerlerdeki toplantılar ile yürüyüşler güneşin batışından bir saat önceye, kapalı yerlerdeki toplantılar saat 23.00 'e kadar sürebilir.

devamı da var ....

kısacası ilk başta yayılan resimler ,yalan haberler den anlaşılmalıydı halkı bu noktaya getirecekleri.malesef herkes birbirini ayaklandırdı olaylar büyüdü bu noktaya geldi.

sorma ya, bu polis olayı gerçekten yani çok rahatsız edici bi yere ulaştı

oğlumun okulunun arkasında bazen polis arabası olur, trafik çok sıkıştığından, dün de vardı, sırf polis var diye kaldırım değiştirdiğimi fark ettim, sonra ben manyak mıyım dedim, görende beni yasa dışı örgüt üyesi sanacak

halbu ki denizlide polis süper bi duruş sergiledi, muhteşemdiler

Son düzenleme:

Bak sana bir örnekte benden sevgili chess , yakın arkadaşım 11 yaşındaki kızının face hesabını kontrol ediyor . Yazılan mesajları görünce '' bu ne ya ? bunları yazan 11-12 yaşında kızımın sınıf arkadaşları mı ? '' diyor.Hepsini sildim dedi.

Ne yazmışlar dedim ?

'' Ooooo bir okusan , değme direnişçilerden direnişçiler , çocukların akıl edeceği cümleler değil bunlar '' geldi cevap olarak.

Peki hepsi mi böyle dedim ?

''Yok yok , çok aklı başında çocuklar var , onlarda bir güzel cevap yazmış bunlara '' dedi .

Peki onlarıda sildin mi ???Çocuk bu , bunları konuşacak yaşı değil dedin mi ?

''Hayır.''

Bu bendeki örnek , elbette tam tersi de var şimdi kimse yanlış anlamasın tek taraflı örnek diye.

Ben zaten direnişe destek de vermiyorum ( hep dip not düşmeli bazı şeyleri )

Son düzenleme:
Bu akşam kandil olduğu için sürekli alkol tüketimi olmasın, kandil simidi dağıtalım gibi mesajlar dönünce şöyle yazmış ;

Oğlum alkolik çapulcular olarak girdiğimiz eylemden, toplu Miraç Kandili kutlayıp, simit yiyerek çıkıyoruz. Tayyip bizi oyuna getirmiş olmasın ?

Cok güldüm......Rabbımde sızı guldursun.

tekrar gelmişken yazayım şunu benim asıl kızdığımın ne oldugunu anlatırım inşallah

şimdi biz arkadaslarla kahvaltı yapıyorduk koyu şekilde hükümeti destekleyen bir arkadasımla bu mevzuyu tartısıyoruz. olay geldi sınavlarda soruların ''çalınmasına''. o sene de onun kardeşi össye girecek. ben dedim ki ya hu Orhan tamam kabul et de bak senin kardeşin belki o yüzden kazanamadı ne yapcaz bunu?
bana ne derse beğenirsiniz? ne var be o kadar kişi içinden 100 kişiyi kayırdılarsa benim kardeşim de çok çalışsaydı
yemin ederim yarım saat kendime gelemedim.. bazıları tapıyor gibi putlaşmış gibi kabul ediyor. sorun zaten bu ki kişiye sempati duyuluyor stratejiye değil.olay böyle olunca yanlış da yapsa paşamızdır deniyor

bunu yapmayın ne olur ha ben mi hakkımı helal etmiyorum bilek gücüyle kazanamayanlara..

cheescim ben sadece 1 kişiyi sildi neden biliyor musun? ben destekleyenlerdenim eylemi ve o yazmış ki iletiye ''polis sizin ananızı bel..o.ç ''ee ben ne yapayım bunu kendim de destekliyorken? eylem söz konusu olmasa da hayatımda yeri yok.

çok yanlış bence 11-12 yaşında ki bi çocuğun politik görüşleri oluşmaya başlar hatta daha erken, kimse çocuğunu eyleme falan yollamak istemez ama, en azından sanal ortamda doğruyu yanlışı kendisinin bulmasına izin vermeliydi, bi anne, cinsel saldırı olmadıkça çocuğunun hesaplarına müdehale etmemeli bence

Son düzenleme:

hak etmiş canım:13::13:

hiçbişey paylaşamıyorum facete bileiki kelime yazsam millet saldıracak.

kavga edip küsecez dostlarla şiştim ama susmaya devam
Facede bir arkadaşın yazdıkları.Fikirler saygı değilmi:)

Son düzenleme:

sınav hususunda kimin parmağı varsa bende hakkımı helal etmiyorum. hükumet bunu destekliyor diyemem o konuda bilgim yok ama bunu yapan kesim iflah olmaz kesinlikle. arkadaşına da şaştım kaldım

denizli polisine her yerden teşekkür ediyorum buradan da edeyim, gerçi okumıcaklar muhtemelen ama

Biz bölünmüyoruz daha da çok birleşiyoruz bakın dün polis müdahale etmedi ve hiç birşey olmadı orda o kadar güzel olaylar yaşanıyor ki birliği beraberliği görseniz ağlarsınız ayrıca bunca eylem niye yapıldı belli istek ve talepler yerine getirilmeden bırakmak saçma olaysız bir şekilde direniş devam etmelidir

sınav hususunda kimin parmağı varsa bende hakkımı helal etmiyorum. hükumet bunu destekliyor diyemem o konuda bilgim yok ama bunu yapan kesim iflah olmaz kesinlikle. arkadaşına da şaştım kaldım

benim etrafımda hep bu kesim insanlar var ne yazık ki. ha silmek demişken ben Orhan'ı silmedim mesela
her hık diyeni sileceksek nerde kaldı bütünlük?

çok üzülerek söylüyorum bende bu konu ile ilgili bi başlıkta yazıştım.beni de bi arkadaş silmiş bende içim acıya acıya engelledim.

kanunların dışına çıkılmadığı sürece bir sorun olmayacağını düşünüyorum.

tahrik söz konusu olduğunu düşünüyorum.insanları yalan haberlerle ,duyurularla yok yere birbirine kattılar diye düşünüyorum....

kaç gündür arkadaşlık listemi kontrol ediyorum bende, beni silen var mı acaba diye

5 günde 5 yılki kadar paylaşım yapmamıştım çünkü

Allahtan fire yok şimdilik

ama normal hayatta arkadaş olanların, komşu olanların hakarete varacak şekilde duvarlarında kavga etmesini görmek üzücü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…