Burada size eylem yerinden bilgileri benimle paylaşan, konuşmalarımızı burada yazdığım arkadaşımın mesajını paylaşmak istiyorum buda bir tür sonuç :) .
Bu akşam kandil olduğu için sürekli alkol tüketimi olmasın, kandil simidi dağıtalım gibi mesajlar dönünce şöyle yazmış ;
direniş olmalıydı, Türkiye ayaklandı çokta güzel oldu ama tadında kalmalı, mesaj verildi, artık günlük hayatımızı etkileyeme başladı bu konu, umarım bugün son olur
facebookta herkes birbirine düşman oldu, duvarlarda kavgalar, birbirini silen silene, bu da direnişin enteresan sonuçlarından biri
her kelimene katılıyorum ausencia.
şimdi kim ne kazandı ne kaybetti.
durakları,reklam panolarını,kaldırım taşlarını,bankaları yaktın yıktın Türkiye kaybetti.
borsayı etkiledin Türkiye kaybetti tabi birileri %15 kazandı onlar kimler kim bilir.
turizmi etkiledin Türkiye kaybetti.
olimpiyatları etkiledin Türkiye kaybetti.
ileride kredi notun düşecek, ülkeye yabancı yatırım gelmeyecek, kaygan zemin denecek Türkiye kaybedecek.
niye çünkü sen içindeki provakatörleri ayıklamadın Türkiye kaybetti.
eylemin başlarında şöyle bir iddaa ortaya atıldı "eylem 48 saat sürerse hükümet düşecek"
binlerce insan buna inandı ve paylaştı.
yahu bir otur düşün olabilir mi böyle birşey akla mantığa sığıyormu.
işte bende bu yüzden eyleminde belli bir eğitim seviyesine sahip insanlar tarafından yapılması gerektiğini savunuyorum.
eylemin hakkı olduğunu kanunda yer aldığını bilen ve ayrıca yine aynı kanunda eylemin güneş batmadan 1 saat önce bitirilmesi gerektiğinin de farkında olan insanın eylem yapmasını istiyorum.
ama hala birileri gecenin bir vakti şuralara saklanın ıp leriniz şöyle yapın böyle yapın derdinde.
o saatte yapılan eylemin kanun dışı olduğunun da farkında mı acaba.
evet tamam mesajını ilettin.
ama nereye kadar sürecek bu.
ne isteniyor.
şimdiden bazıları mezhep olayını bile bu gösterilere dahil etmeye çalışıyor.
birileride ellerini ovuşturup çekilmiş köşede bunları izliyor.
her kelimene katılıyorum ausencia.
şimdi kim ne kazandı ne kaybetti.
durakları,reklam panolarını,kaldırım taşlarını,bankaları yaktın yıktın Türkiye kaybetti.
borsayı etkiledin Türkiye kaybetti tabi birileri %15 kazandı onlar kimler kim bilir.
turizmi etkiledin Türkiye kaybetti.
olimpiyatları etkiledin Türkiye kaybetti.
ileride kredi notun düşecek, ülkeye yabancı yatırım gelmeyecek, kaygan zemin denecek Türkiye kaybedecek.
niye çünkü sen içindeki provakatörleri ayıklamadın Türkiye kaybetti.
eylemin başlarında şöyle bir iddaa ortaya atıldı "eylem 48 saat sürerse hükümet düşecek"
binlerce insan buna inandı ve paylaştı.
yahu bir otur düşün olabilir mi böyle birşey akla mantığa sığıyormu.
işte bende bu yüzden eyleminde belli bir eğitim seviyesine sahip insanlar tarafından yapılması gerektiğini savunuyorum.
eylemin hakkı olduğunu kanunda yer aldığını bilen ve ayrıca yine aynı kanunda eylemin güneş batmadan 1 saat önce bitirilmesi gerektiğinin de farkında olan insanın eylem yapmasını istiyorum.
ama hala birileri gecenin bir vakti şuralara saklanın ıp leriniz şöyle yapın böyle yapın derdinde.
o saatte yapılan eylemin kanun dışı olduğunun da farkında mı acaba.
evet tamam mesajını ilettin.
ama nereye kadar sürecek bu.
ne isteniyor.
şimdiden bazıları mezhep olayını bile bu gösterilere dahil etmeye çalışıyor.
birileride ellerini ovuşturup çekilmiş köşede bunları izliyor.
katılıyorum.
burda eyleme karşı olan yok.
kanunun öngördüğü şekilde hava kararmadan 1 saat önceye kadar yaptığın protestona, pankart açmana, oturma eylemine, sloganına kimse karışmıyor ve birşey demiyor zaten. destekliyorum da.
ama sen tutupta kanunun belirlediği süre dışında kanundışı eyleme geçiyorsan artık yetmedi mi derim.
demoktratik hakkını antidemokratik bir şekilde almaya çalışıyorsan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derim.
konuyu başka tarafa çekmenize gerek yok ki.
parkta oturmanıza birşey demiyorum farkındaysanız.
eylemi desteklediğimide söylüyorum.
ama kanunen belirlenen sınırların dışına çıkılmasını desteklemiyorum.
kanunlar delinmek için midir sizce?
olayın gidişatından korkuyorum.
nasıl deniz otobüsünü,otobüs rengini,taksi durağı şeklini halka sordularsa bu projeyide anlatabilirlerdi diyorum.
ama olaylar uzadıkça şekil değiştiriyor.
farkında mısınız.
çok bambaşka alanlara doğru yöneliyor.
Ben de bunun çok yapıldığını gördüm. Mesele insanların görüşü değil, misal bir polis arkadaşımla o kadar güzel konuşuyoruz ki. O bana anlatıyor ben ona anlatıyorum karşıt görüşte olmamıza rağmen. Ama bir diğer arkadaşımı polisten daha polis görüp halka hakaretlerini, bunların topu ..... dediğini görünce orada işin rengi değişiyor.
direniş olmalıydı, Türkiye ayaklandı çokta güzel oldu ama tadında kalmalı, mesaj verildi, artık günlük hayatımızı etkileyeme başladı bu konu, umarım bugün son olur
facebookta herkes birbirine düşman oldu, duvarlarda kavgalar, birbirini silen silene, bu da direnişin enteresan sonuçlarından biri
cheescim ben sadece 1 kişiyi sildi neden biliyor musun? ben destekleyenlerdenim eylemi ve o yazmış ki iletiye ''polis sizin ananızı bel..o.ç ''ee ben ne yapayım bunu kendim de destekliyorken? eylem söz konusu olmasa da hayatımda yeri yok.direniş olmalıydı, Türkiye ayaklandı çokta güzel oldu ama tadında kalmalı, mesaj verildi, artık günlük hayatımızı etkileyeme başladı bu konu, umarım bugün son olur
Bak sana bir örnekte benden sevgili chess , yakın arkadaşım 11 yaşındaki kızının face hesabını kontrol ediyor . Yazılan mesajları görünce '' bu ne ya ? bunları yazan 11-12 yaşında kızımın sınıf arkadaşları mı ? '' diyor.Hepsini sildim dedi.
Ne yazmışlar dedim ?
'' Ooooo bir okusan , değme direnişçilerden direnişçiler , çocukların akıl edeceği cümleler değil bunlar '' geldi cevap olarak.
Peki hepsi mi böyle dedim ?
''Yok yok , çok aklı başında çocuklar var , onlarda bir güzel cevap yazmış bunlara '' dedi .
Peki onlarıda sildin mi ???Çocuk bu , bunları konuşacak yaşı değil dedin mi ?
''Hayır.''
cheescim ben sadece 1 kişiyi sildi neden biliyor musun? ben destekleyenlerdenim eylemi ve o yazmış ki iletiye ''polis sizin ananızı bel..o.ç ''ee ben ne yapayım bunu kendim de destekliyorken? eylem söz konusu olmasa da hayatımda yeri yok.
tekrar gelmişken yazayım şunu benim asıl kızdığımın ne oldugunu anlatırım inşallah
şimdi biz arkadaslarla kahvaltı yapıyorduk koyu şekilde hükümeti destekleyen bir arkadasımla bu mevzuyu tartısıyoruz. olay geldi sınavlarda soruların ''çalınmasına''. o sene de onun kardeşi össye girecek. ben dedim ki ya hu Orhan tamam kabul et de bak senin kardeşin belki o yüzden kazanamadı ne yapcaz bunu?
bana ne derse beğenirsiniz?ne var be o kadar kişi içinden 100 kişiyi kayırdılarsa benim kardeşim de çok çalışsaydı
yemin ederim yarım saat kendime gelemedim.. bazıları tapıyor gibi putlaşmış gibi kabul ediyor. sorun zaten bu ki kişiye sempati duyuluyor stratejiye değil.olay böyle olunca yanlış da yapsa paşamızdır deniyor
bunu yapmayın ne olurha ben mi hakkımı helal etmiyorum bilek gücüyle kazanamayanlara..
cheescim ben sadece 1 kişiyi sildi neden biliyor musun? ben destekleyenlerdenim eylemi ve o yazmış ki iletiye ''polis sizin ananızı bel..o.ç ''ee ben ne yapayım bunu kendim de destekliyorken? eylem söz konusu olmasa da hayatımda yeri yok.
sorma ya, bu polis olayı gerçekten yani çok rahatsız edici bi yere ulaştı
oğlumun okulunun arkasında bazen polis arabası olur, trafik çok sıkıştığından, dün de vardı, sırf polis var diye kaldırım değiştirdiğimi fark ettim, sonra ben manyak mıyım dedim,görende beni yasa dışı örgüt üyesi sanacak
halbu ki denizlide polis süper bi duruş sergiledi, muhteşemdiler
sınav hususunda kimin parmağı varsa bende hakkımı helal etmiyorum. hükumet bunu destekliyor diyemem o konuda bilgim yok ama bunu yapan kesim iflah olmaz kesinlikle. arkadaşına da şaştım kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?