Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hak için hack diyecek kadar adam

polis telefonunu paylaşınca nasıl bir hakka sahip oldular bilinmez.
eyleme ne gibi bir katkıda bulundu bu paylaşım oda bilinmez.
tc kimlik nosu, adresi paylaşılan eylemciye üzülünürken telefonu adı soyadı paylaşılan polise de üzülünse keşke.
bu hak olarak görülüp haksızlık savunulmasa, sezarın hakkı sezara verilse, insanlar el ele tutuşsa, birlik olsa, uzansak sonsuza.

Başbakanın değil, bu DEVLETİN polisi. Bırakalım da yattığı yerde rahat etsin, o eylemlerde neler olduğunu gayet iyi biliyorum, insanlıktan çıkmış, psikolojileri bozulmuş polisler var ama bir şehit haberinin altına bunları konu edip meseleyi dağıtmak hiç ama hiç doğru değil. Allah rahmet eylesin.

hadi diyelim 17 kişi öldü wall streette
bizde 3 kişi öldü
14 kişi ölene kadar devammı
ya da 3 kişi öldü aman ne var mı diyelim
ayrandan bunlar hep ayrandan

Kötü emsal olmaz.
Falan yerdeki eylemlerde, polis müdahalesi nedeniyle şu kadar insan hayatını kaybetmiş diyerek şiddeti meşru kılmaya çalışıyor.
Türkiye'deki eylemlerin, barışçı uzlaşmacı yaklaşımla sona erdirildiğini dünya örnek alabilseydi keşke. Çok yazık çok.

Her polisinkini paylaşmıyorlar sanırım sadece orantısız güç kullanıp küfür edenleri diye biliyorum. :26: Yoksa niye paylaşsınlar ki? Bir de sicil noları gizlemişlerdi, açıklasınlar bence de yasal değil hiç bir şekilde.

Abdullah Cömert için de Mustafa Sarı içinde aynı üzüntüyü duyarsak işte o zaman vicdan sahibi olacağız.
İkisinin katilinin aynı sistem olduğunu anladığımızda da beyin sahibi insan olacağız.

Ben kesinlikle yandaş değilim, hatta hiç oy vermedim ama bu olaylardan sonra AKP yanlısı olmaya başladım.. Kusura bakmayında adamlar insan gibi gitti insan gibi geldi, Taksimdeki gibi heryeri kırıp döküp araçları yakarak otobüsleri yakarak tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan devlet mallarına zarar vermediler !!!

yok bu tarz bilgileri biliyorum ben.
polnet diye polisin kullandığı bir portal var.
burda emniyet içi yazışmalar yapılır.
önemli günler için yapılan düzenlemeler görevlendirmeler bu portal üzerinden ilgili kişiye bildirilir.
bu paylaşılanda 1 mayıs için hazırlanmış önlemleri içeren ve hangi müdür ve amirin nerde görev alacağı liste.
listede aşağıya doğru inerseniz tarihleri görürsünüz.
bu listenin gezi olayları ile alakası yok.

2 gün önce...

3 gün, abone olduğumuz gazete gelmiyor ve eşim artık 3. gün arayıp soruyor.
İlgileneceklerini söylüyorlar ve dağıtım yapan kişi konuyla özellikle ilgileniyor şikayet üzerine.
Sabah 7 de gazeteyi bırakıyor ve o saatte eşimi arayıp abi gazetenizi bıraktım diyor.
Ama sonra görüyor ki gazete biri tarafından alınıp yırtılıyor, sonra kapıcıyı görüp iletiyor durumu,
adam da öyle bıkmış ki abi bak şikayet oluyor sonra, bu konuyu hallet diyor ve eşimi de arayıp söylüyor.
Eşim tabi durumu öğrenince sinirleniyor, aynı şekilde ben de duyunca sinirleniyorum.
Kapıcımız kameralardan bu kişinin kim olduğunu buluyor, biz öğrenmek istesekte ilk etapta söylemiyor,
sonra öğreniyoruz ki yeni emekli olmuş bir öğretmenmiş bunu yapan.

Önemli olan insan olmaktır öncelikle ama bu kişinin öğretmen olması daha da şaşırttı beni.
Eğitim eğitim diyorsunuz ya, o taze fasülyeleri malesef böyle insanın haklarına şuursuzca
müdahele edebilen, sınırını bilmeyen, bu tarz kişiler yetiştirebiliyor.
Evladımız için endişeniyoruz deniliyor ya, ben de endişenmeye başladım!

Şimdi biz çıkıp bu saygısız insana gidip birşeyler söylesek, ne olacak peki,
işte malesef insanı zorla kavgaya zorluyorlar, sağduyu burada ortaya çıkıyor işte,
biz bu insanla muhatap olmamayı tercih ettik.

Peki işinde gücünde olan dağıtım yapan adamın suçu ne, yazık ya işinden olsa,
bütün bunları kim düşünüyor acaba.

Ötekileştimek mi...
Peki benim okuduğum gazeteyi öğretmen sıfatına sahip bu insan hangi hakla yırtabiliyor,
bunu yaparken beni ötekileştirmiyor mu?
Face de listemde ki arkadaşlarım, tayyibi savunan mesajlar yazanları sildim , farkında olmadıklarım varsa silsin beni derken,
beni ötekileştirmiyor mu?
Başı açık kişiler heryere eli kolunu sallaya sallaya girerken, başı örtülü kişiler başını açmak zorundayken,
ötekileştirilmiyorlar m?
(Üniversite bitene kadar açık biriydim, şimdi ise kapalı, her ikisinide yaşamış biriyim,
yaşayınca daha iyi anlıyor insan arada ki farkı, kapalıya ne gözle bakıldığını gayet iyi görüyorum.)
RTE destekleyenelere koyun derken, bu kişiler ötekileştirilmiyor mu?
(Siz kendinize göre fikilerinizi savunduğunuzda, bu fikilere yakın kişileri desteklediğinizde,
koyun olmuyorsunuz da, size ters gelen birşeyi destekleyen insanlar neden koyun oluyor onu da anlamış değilim,
insanları koyun ve aptal yerine koymaya kimsenin hakkı yok, herkes en az sizin kadar akıllı merak etmeyin.)
vs.vs.

Bunlar istisna kişiler denilecek şimdi, malesef özellikle adı taraf ise, bu tarafa kimse saygı duymuyor,
o kadar çok kişi var ki böyle, iş hayatında orda burda karşılaştığım o kadar çok insan var ki.
Bu kişilerin genel bakışı bu, istisnalar bana göre çok az.

RTE aşığı bir insan değilim, sizin tabirinizle koyun değilim şükür,
kimse de beni silah zoruyla biryere çağırmıyor ya da oy verdirmiyor, siz nasıl hür iradenizle,
mantığınızla hareket ediyorsunuz, o koyun dediğiniz kişilerde öyle yapıyor.

Biz en ufak karşıt birşey yazdık mı kışkırtıyor oluyoruz ama sizler burada her türlü yalan ya da doğru
haberleri mantık süzgecinden geçirmeden yazarken, çeşitli karikatür ve sloganlar paylaşırken,
ne kadar saygı duyuyorsunuz bize, bu kışkırtma olmuyor mu?
örn; Anıtkabir diyip duruluyor, Anıtkabire dokunacak insan daha anasının karnından doğmamıştır heralde,
biraz mantık süzgecinden geçirin bazı şeyleri bari.

Tıpkı başbakana söylediğiniz gibi hani bu ne kibir geri dönmüyor ,diyorsunuz ya,
herkeste var bu kibir malesef, hangisi dönüyor gittiği yoldan,
herkes yolunda gitmeye devam etsin en iyisi bu olsa gerek...

Size de teşekkür ederim o zaman.

Yaşadığınız olay elbette sizin kişilik haklarınıza saldırıdır. Lakin Taksim gezi parkı eylemiyle kıyaslanamaz.
Benim senin kibirli olman yakınlarımızı kızdırıp yıldırabilir. İsterlerse bize tahammül etmeyip hayatlarından çıkarabilirler.
Başbakanın kibri, egosu ülke'de tek adam tavrıyla yönetim sergilemesi onaylanabili bir durum mudur.?

Bende kesinlikle Akepeli değilim ama, bu seçimlerde oyumu akepeye vercem. Çünkü bu gezideki insanlar, dişi çıkmamış yetimin hakkını yediler nasıl yediler bilmiyom ama yediler yani:44:. Ayrıca akepelilere orantısız zeka Güç'ü kullandılar bu yüzden akepeliler başbakanı karşılarken " Tayyip şaşırma, sabrımızı taşırma" diye slogan attılar yedirmeyiz size onuuuu

Başbakana gerçekten anlam veremiyorum artık. Danışmanları, haber aktarımını mı yanlış yapıyorlar korkudan, halkı ayrıştırmasının arkasında bambaşka bir plan mı var bilmiyorum ama, tuzu kuru beyaz yakalıları, apolitik 90'lı öğrencileri, eller havaya sanatçılarını, 70'lerde 80'lerde hiç bir olaya karışmamış, ciddi bir siyasi görüşe sahip olmamış teyzeleri dahi, marjinal addettiği gruplara sempati beslemeye, destek olmak için uğraşmaya sevk ettiriyor konuştukça. Başka illerden hiç beklemediğim akrabalarım aradı bugün mesela, para gönderirlerse gezidekilere alışveriş yaparmıymışım sormak için, annem aradı, -yine aynı şekilde hiç beklemiyordum, havaalanı konuşması öncesi öyle bir eğilimi yoktu- birşey yapamadığım için kötü hissediyorum, gelirsen kek,börek yapıcam onları da götürürsün dedi. Ne biliyim bi şaşırdım.

Başbakanın danışmanın sözleri işte;

"HALK LİDERİNE SAHİP ÇIKACAK"

Haber Türk televizyonunda konuşan Akdoğan, Başbakan Erdoğan'a partinin ve halkın sahip çıkacağını söyledi. Akdoğan, "Halk liderine sahip çıkacak anlamında. Başbakan ile ilgili bir takım şeyler söyleniyor. 10 yıl önce de söyleniyordu. Korku üretilmeye çalışılıyordu. Gizli gündem, İslamcılık... Bir psikolojik hareket yapıldığını gördük. Bunlardan hiç biri tutmadı. 10 yıldan sonra Başbakanımız bu kadar icraat ortaya koymuşken bu kadar her konuda farklı politikalar ortaya koymuşken artık bunlar tutmaz. Bir takım eleştiriler elbette olabilir. Yanlış yapmayan liderler denebilir mi? Elbette denilemez. Burada mesele başbakanımızın siyasi üslubuna değil. Siyasi varlığına tahammül edemeyen bir kesim var. Yol yap köprü yap ama İmama Hatip yapma. Sayın Başbakanımızın bir karakteri var. Bu bilinmeyen bir karakter mi? Bu karakter birilerinin işine gelmiyor. Türkiye 10 yılda bir değişim geçirdiyse bu karakter sayesinde geçirdi. Klasik sağcı tipi bir lider olsaydı aşırı dengeci sürekli ezik alttan alan vesaire. Böyle bir lider bu dönüşümü yapabilir miydi? Bu dönüşümü bu lider tipi ve bu karakter yapmıştır. Bu da yeni bir şey değildir. Ak Parti bütün bu eleştirileri nazara aldığı için, doğru okuduğu için yüzde 34'ten yüzde 50'ye geldi. Bugün muhalefet toplumu doğru algılamayabilir. Ama iktidar toplumu mümkün olduğu kadar toplumu anlamaya çalışıyor empati yapıyor" diye konuştu.

"DÜNYA BU LİDER TPİLOJİSİNDEN RAHATSIZLIK DUYUYOR"

Akdoğan,"Dünyada bir takım güçler uluslararası güçler bu lider tipolojisinden rahatsızlık duyuyor. Başbakanımız hem batı ile işbirliği içerisinde hem batıyı sorguluyor" dedi. Seçim çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Akdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Seçimden biz yüzde 50 oy aldık. Seçimden çıktık. Ne oldu? Diğer partiler dükkanı kapattılar bir dahaki seçime kadar. Belki bir yıl sonra toparlanırlar. Biz ertesi sabah toparlanıyoruz. Yani maçın hemen ardından o maçın analizini yapıyoruz. Yani yüzde 50 oy aldık. Yeter deyip gidip yatmıyoruz. Burada elbette hepimizin bir takım yanlışları olabilir. Eleştirilecek yönleri olabilir. Önemli olan bunların serbestçe, rahatça tartışılabilmesidir."

"ZIR CAHİL YAZAR TAKIMI"

Yazarları sert bir dille eleştiren Akdoğan, "Koca koca yazarlar işte Danışman böyle olursa Başbakan tabi anlamaz. Biraz ağır olacak ama burada 'zır cahil bir yazar takımı' var. Yani tamamen cahilce hareket eden bir yazar takımı var. Bu konuda benim söylediklerim çok belli. Benim yazdıklarımı, söylediklerimi okumamış, dinlememiş gazete başlıklarına bakıp yazı yazıyorlar" şeklinde konuştu. Akdoğan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının yarın İstanbul'da yapılacağını da söyledi.

bende oyumu akpye vermiştim,ama körü körüne yaşayan boş kafalı biri değilim,takdir ettiğim güzel işlerinin dışında ,maço davranışları,kabadayılıkları,ve halkına uygulattığı en son gezi parkı olayındaki orantısız güç hoşuma gitmedi .ben karizmatik ,ülkesini kaosa sürüklemeyen ,halkı halka düşman etmeyen,askeri ,polisi kaynaştıran akıllı bir başbakan istiyorum ,maşallah tayyip bu gidişle bunlarıda yok edecek ,yada satacak.ülkemin topraklarının ve kurumlarının yabancı sermayelerin eline geçmesinden hoşlanmıyorum,torunlarımıza ne bırakacağız,unutmayınki bu toprakları 1 cm sini vermemek için ecdadımız az kan dökmedi,bizimde ülkemize sahip çıkmamız lazım ve sakin olmamız gerekir,şiddet yanlısı olmamalı ,seçimlerde gereken yapılmalı diye düşünüyorum .sevgilerimle

Buna kimin itirazı olabilir ki? Özgür iradenle demokratik hakkını kullanacaksın.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…