karşısında doğru dürüst muhalefet yok. İktidar kendisi için çalışıyor, muhalefet de iktidar için çalışıyor. Bu direnişte kesin iktidarın ekmeğine yağ sürecek görünüş onu gösteriyor. Cumhuriyet mitinglerinden sonra iktidarın oyu artmıştı şimdi de artarsa hiç şaşırmam. Seçimlerde oy vereceğim hiç bir parti yok şu anda, boş atsam oda tayyipin ekmeğine yağ sürer.
Gezi Parkı - Yiğit Bulut MUTLAKA İZLEYİN! - YouTube lütfen sonuna kadar tarafsız dinleyin ve samimi vatanını seven sonuna kadar dinlesin:2:
John Milton yani Can'ın yazısı noktaya virgüle dokunmadan ;
Kaynak : https://www.facebook.com/jhnmilton/posts/180745872088943
Türkiye 46 yilinda cok partili sisteme gecmeden önce, sözde padisahligin yikilip, cumhuriyetin geldigini söyleyenler, tek partili sistemle, kendi kendilerini hükümet ilan ediyorlar secim söylemlerine asla izin vermiyorlar, secim yapmak isteyyen halkin kurdugu secim sandiklarini ve kullandiklari oylari yakiyorlardi.
46 yilinda cok partili sisteme gecilmisti, ayni yil secim yapilmis ve " acik oy gizli tasnif" kullanilmisti.
Bir nevi halk yine CHP ye oy vermeye zorlaniyor, gizli tasniflede halk ne derse desin iktidar degismiyordu ki 46 secimlerinden sonra CHP %85 le kazandigini aciklamisti.
Bu duruma Menderesin partisi itiraz etmis ve secimin tekrarini istemisti, 1950 yilinda yapilan secim " gizli oy acik tasnif" sistemi ile yyapildi ve Menderesin partisi %52 ile iktidar oldu.
Bu yildan sonra Menderes hükümeti büyük basarilara imza atti ve ülke kalkinmaya basladi.
Fakat o günlerdede aynen bu sekilde ayaklanmalar baslatildi, ülke kaosa sürüklendi ve sonucunda halkin özgür iradesi ile sectigi iktidar YARGILANARK!!! idam edildi.
O günlerde gösterilen tepkiyi ve yaratilan kaosun nedenini anlayamayan Menderesin yaptigi konusma
Adnan Menderes'in 53 yl nceki konumas
Simdide " sadece eylem hakkimizi kullaniyoruz" diyenler olsada büyük bir kaos ve yikim var.
Yine basta halkin özgür iradesi ile sectigi bir iktidar var ve yine 10 yil kadar bir süre oldu.
Agaclar icin ayaklanildigi söylendi ama bundan önce yapilan agac katliamlari ortada, neden simdi? denildi.
Yasaklar icin denildi bu sefer, Bunlar bircok ülkede olan kanunlar, üstelik herhangi bir yasak yok düzenleme var denildi.
Ama hep karsiliginda birsey söylendi.
Insanlarin itiraz etme ve hak talep etme tabiki haklaridir ama kamu mallarina verilen zarar, giden canlar, yakilip yikilanlar, polisi düsman ilan etmeler " hükümeti düsürecegiz" söylemleri ne olacak.?
Eylemler baslamadan önce Kemal Kilicdaroglu nun yaptigi " saldiracagiz ve hükümeti düsürecegiz" söylemlerini nasil algilamaliyiz?
Polise " sizin ananizi avradinizi s...cem" diyen CHP milllevekiline ne demeliyiz.?
Halkin eylem hakki kanunlarda belirtilmistir.
Eger kanunlara uyulmuyorsa polisin güc kullanmasi neden yadirganiyor. ( asiri güc kullanimi olmussa elbette geregi yapilmali)
13 gün boyunca verilen zararlari kim tanzim edecek.?
CHP nin kanali oldugu asikar olan HALK TV neden sürekli kaos ortami olusturmaya calisiyor.?
Gecmisinden ders almayan milletler yok olmaya mahkumdur.
Gecmisin isiginda bakmak gerek bugüne.
Birseyler oldugu kesin ama gercek nedenini iyi anlamak gerek.
Üzüldüm..
Aslında polisin geziden çekilmesinin sebebi de buydu ..
Direnişin başladığı yer yok edilirse diğer yerlerde kendiliğinden yok olacaktı ..
Galiba taktik tutuyor..
Zaten günlerdir söyluyoruz sosyal paylasım sıtelerınde ; Ankara bırbırıne gırmısken halay cekmeyın yatıp uyumayın dıye..
Belki bişeylerin umudu olacaktı gezi parkı ama '' marjinallerin iktidara baş kaldırması '' olarak tarıhın tozlu sayfalarında yerını alacak gb duruyor umutlarım kırıldı bu yazıyla tamamen.
ben ilk günden beri daha öncedende olduğu gibi yiğit bulutu takip ediyorum ezberledim artık neler söylediğini...
yazılarında ya da söylediklerinde haklı aslında ama bir çok kişi için sadece üslup meselesi haline gelen olayların temelinde Başkana vardır önce o bizi ayrıştırdığı gibi bir araya getirmeli gerisini el birliğiyle hallederiz zaten...
Hayırdır İnşallah.7/24 gündem gezi parkı eylemi olurmu arkadaş dün gece rüyamda rte yi ağırlıyorum tüm korumaları vs..evim tıklım tıklım siyah giymiş adamlar ve yandaş medya varbenim evimde basın toplantısı yapıyor offff çok dinledim ben bunları sallıyor yine diyorum ve konuşması bitsin bak neler diyorum ben kendisine dedim konuşması bitti tam ağzımı açtım dökecem içimi günlerdir biriktirmişim patlıyorum apar topar kalktılar gittiler bende arada kaynadım içimde kaldı ayol önemli olan dünden beri devletin imkanlarını kendi gövde gösterisinde kullanıyor bana sordularmı diyorum vatandaş olarak yetmedi basın toplantısını geldi benim evimde yaptı benim evimide kullandı hem içimdekileri dökemedim hemde evime kadar gelip çapulcu dedi hayır olsun inşallah Amin sanırım açıkta kalan yerlerim olmuş gece
ilk başlarda bende çok eleştirdim başakanını...dedim ne yapmaya calşıyor ama günlerdir bakıyorum ki herkesi dinliyorum buradaki yorumları okuyorum çevremdekilerle konusuyorum yok adam haklı birazcık yumuşasa daha çok üstüne gidecekler aaa bak ayaklandık yıktık yaktık yumusadı o zaman devam her istediğimizi bu şekilde yaptıralım diye devam edecekler...aslında oda varkında ama bu uslupşa konuşmak zorunda kalıyor...
Yiit bulutun açıklamalarını bende dinledim geçmişine bakın ilk önce daha 3-5 yıl önce Akp derhal kapatılmalı, özelleştirmeleri çok yanlış, ergenokunu eleştiren insandı ne olduda 180 derece döndü bir ona bakmak lazım
Hayırdır İnşallah.
hele o konusmaları yokmu yanımda olsa bı kasık suda bogardım onu nasıl nefret geldı anlatamam sızezaten dünki konuşmaları dinlediğim için gece rüyama girdidün o kadar çok mitirng kıvamında canlı yayınlarda konuştuki hep aynı cümlelerle bir ara patlıyorum artık dedim eşime halbuki dinlememek gibi bir seçeneğim varken kendime işkence ettim bir çeşit harakiri oldu gece rüyama girmeside kaçınılmaz oluyor tabii
artık yavaş yavaş noktayı koysak mı ?
daha fazla kalp kırmadan daha fazla ötekileştirmeden ?
Seneye 1 haziranda görüşmek üzere...
hele o konusmaları yokmu yanımda olsa bı kasık suda bogardım onu nasıl nefret geldı anlatamam sıze
bna kufur ettıler dıyor haketmedımı acaba kufuru bıde tehdıt edıyor hala mılletı
hele o konusmaları yokmu yanımda olsa bı kasık suda bogardım onu nasıl nefret geldı anlatamam sıze
bna kufur ettıler dıyor haketmedımı acaba kufuru bıde tehdıt edıyor hala mılletı
empati yapabilsek zaten bu kadar uçlar oluşmazdı taraf olmak başka çok uçlarda olmak başka...
hep başörtüsü üzerinden giden başbakanımızdan kaynaklı bir kaç birşey söyleyim...
mesela ben açık bir bayanım tesettürlü bir sürü arkdaşım var ve zamanında onların hakları için birlikte mücadele verdim ben şimdilerde onları yanımda görememek çok üzücü kaldıki ben istifa edilsin demiyorum...zamanında ben empati yaptım onları anladım destek oldum özgürlükse hepimize eşit olmalı dedim ama şimdi benim onlara ihtiyacım varken aldığım cevap şu namaz kılan bir başbakana sahip olmamız seni rahatsızmı ediyor...ben açık ama aynı zamanda abdestinde namazında bir hatunum üniveriste mezunuyum vs..en iyi kendileri bilirler yaşam tarzımı ama ben yanımda kimseyi göremiyorum bu dönem...empatiiiii keşke olsa...
Yiit bulutun açıklamalarını bende dinledim geçmişine bakın ilk önce daha 3-5 yıl önce Akp derhal kapatılmalı, özelleştirmeleri çok yanlış, ergenokunu eleştiren insandı ne olduda 180 derece döndü bir ona bakmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?