Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben Tayip Erdoğana tarafsız objektif sadece onun söylemlerini dinleyerek baksam bile birşey yapmış derim fakat aynı zaman da kendisiyle, söyledikleriyle, makamıyla çok çelişen bir insan görüyorum yani kendisiyle bu kadar çelişen bir insanın yaptıkları da şüphe bırakır insanda

Şimdi de Mi Minör çıktı daha neler çıkartacaklar başımıza milleti neyle itham edeceklerini şaşırdılar!!!

Savcı düğmeye bastı
Ankara’da bir gencin vurulmasıyla ilgili soruşturmada bilirkişi, doğrudan ateş edildiğine dikkat çekti. Savcı Emniyet’ten ateş eden polisi istedi
26 yaşındaki Ethem Sarısülük, gösterilerin ilk günlerinde Kızılay’da Yeni Karamürsel’in önünde başından yaralandı. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Sarısülük’ün başında plastik mermi ya da gaz bombası fişeği olamayacak bir metal cisim olduğu tespit edildi. Ancak Sarısülük’ün ameliyat olması halinde hayatını kaybetmesi riskinin yüksek olduğunu değerlendiren doktorlar, yoğun bakımda tutma kararı aldı. Sosyal medyada beyin ölümü gerçekleştiği iddiasına karşın avukatı Bayraktar, beyin ölümünün gerçekleşmediğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Veli Dalgalı, olay yerinde keşif yaptı. Keşfe olayın üç tanığı ve avukat Bayraktar da katıldı. Yaklaşık 4 saat süren incelemelerin ardından savcı ve bilirkişi heyeti, olay yeri keşif tutanağını hazırladı.

‘Hedef alarak ateş edildi’

Keşif tutanağında, emekli asker olan tanık, “Sarısülük’ün kalabalığın içinde olduğu sırada, Çevik Kuvvet’ten üniformalı bir polisin ateş ettiğini gördüğünü” anlattı. Emekli asker tanık, “aynı polisin, birkaç el ateş ettiğini ve Sarısülük’ün yere düştüğünü” söyledi.

Savcı, bilirkişilerden merminin sekerek Sarısülük’e gelebileceği bir konum olup olmadığını sordu. Bilirkişiler ise merminin sekebileceği bir konum bulunmadığını bildirdi. Bilirkişilerden kapsamlı rapor isteyen savcılık, Emniyetten de hem görüntüleri hem de ilgili polis memurunun ismini istedi. Ancak bu talebe Emniyet’ten 6 gün geçmesine rağmen henüz yanıt gelmedi.

Tanık: Polis silahla vurdu

Olayın tanıklarından İsmail Kızılçay, Sarısülük’ün Çevik Kuvvet polisi tarafından Güvenpark ve YKM arasında kalan yolda vurulduğuna tanık olduğunu söylemişti. Kızılçay, “Alandan geçerken vurulan arkadaşa çevik kuvvet tarafından ateş edildiğini gördüm. Arkadaş yere düşünce 112’yi arattırdım. Yoldan ambulans geçiyordu, durdurduk ve yaralı şahsı hastaneye götürdük” demişti.

Ateş eden tek bir polis

Avukat Bayraktar, VATAN’a yaptığı açıklamada, savcılığın kamera görüntülerini birleştirdiğinde tek bir polisin, bulunduğu gruptan ayrılarak ve kalkanını yere bırakarak göstericilerin üzerine yürüdüğünü, önce bir kişiye tekme attığını ve ardından da havaya ve göstericilerin üzerine ateş ettiğinin görüldüğünü söyledi. Tanıkların da Sarısülük’ün vuruluş şeklini ve polis tarafından vurulduğunu anlattığını belirten Bayraktar, “Yetkili Emniyet amirleri aradan geçen sürede bu ismi bildirmediği için suçu ve suçluyu koruma suçunu işliyor” dedi.

Türkiye 46 yilinda cok partili sisteme gecmeden önce, sözde padisahligin yikilip, cumhuriyetin geldigini söyleyenler, tek partili sistemle, kendi kendilerini hükümet ilan ediyorlar secim söylemlerine asla izin vermiyorlar, secim yapmak isteyyen halkin kurdugu secim sandiklarini ve kullandiklari oylari yakiyorlardi.

46 yilinda cok partili sisteme gecilmisti, ayni yil secim yapilmis ve " acik oy gizli tasnif" kullanilmisti.
Bir nevi halk yine CHP ye oy vermeye zorlaniyor, gizli tasniflede halk ne derse desin iktidar degismiyordu ki 46 secimlerinden sonra CHP %85 le kazandigini aciklamisti.

Bu duruma Menderesin partisi itiraz etmis ve secimin tekrarini istemisti, 1950 yilinda yapilan secim " gizli oy acik tasnif" sistemi ile yyapildi ve Menderesin partisi %52 ile iktidar oldu.

Bu yildan sonra Menderes hükümeti büyük basarilara imza atti ve ülke kalkinmaya basladi.
Fakat o günlerdede aynen bu sekilde ayaklanmalar baslatildi, ülke kaosa sürüklendi ve sonucunda halkin özgür iradesi ile sectigi iktidar YARGILANARK!!! idam edildi.

O günlerde gösterilen tepkiyi ve yaratilan kaosun nedenini anlayamayan Menderesin yaptigi konusma
Adnan Menderes'in 53 yl nceki konumas

Simdide " sadece eylem hakkimizi kullaniyoruz" diyenler olsada büyük bir kaos ve yikim var.
Yine basta halkin özgür iradesi ile sectigi bir iktidar var ve yine 10 yil kadar bir süre oldu.

Agaclar icin ayaklanildigi söylendi ama bundan önce yapilan agac katliamlari ortada, neden simdi? denildi.
Yasaklar icin denildi bu sefer, Bunlar bircok ülkede olan kanunlar, üstelik herhangi bir yasak yok düzenleme var denildi.
Ama hep karsiliginda birsey söylendi.

Insanlarin itiraz etme ve hak talep etme tabiki haklaridir ama kamu mallarina verilen zarar, giden canlar, yakilip yikilanlar, polisi düsman ilan etmeler " hükümeti düsürecegiz" söylemleri ne olacak.?
Eylemler baslamadan önce Kemal Kilicdaroglu nun yaptigi " saldiracagiz ve hükümeti düsürecegiz" söylemlerini nasil algilamaliyiz?

Polise " sizin ananizi avradinizi s...cem" diyen CHP milllevekiline ne demeliyiz.?

Halkin eylem hakki kanunlarda belirtilmistir.
Eger kanunlara uyulmuyorsa polisin güc kullanmasi neden yadirganiyor. ( asiri güc kullanimi olmussa elbette geregi yapilmali)

13 gün boyunca verilen zararlari kim tanzim edecek.?
CHP nin kanali oldugu asikar olan HALK TV neden sürekli kaos ortami olusturmaya calisiyor.?

Gecmisinden ders almayan milletler yok olmaya mahkumdur.

Gecmisin isiginda bakmak gerek bugüne.
Birseyler oldugu kesin ama gercek nedenini iyi anlamak gerek.

Son düzenleme:

karşısında doğru dürüst muhalefet yok. İktidar kendisi için çalışıyor, muhalefet de iktidar için çalışıyor. Bu direnişte kesin iktidarın ekmeğine yağ sürecek görünüş onu gösteriyor. Cumhuriyet mitinglerinden sonra iktidarın oyu artmıştı şimdi de artarsa hiç şaşırmam. Seçimlerde oy vereceğim hiç bir parti yok şu anda, boş atsam oda tayyipin ekmeğine yağ sürer.

Gezi bir tane bile olası bir istek belirtmeden dağılmak üzere."Gezi parkindan Can isimli eylemci

GEZI PARKININ CICI COCUKLARI BIRBIRINE DÜSERSE...

Eylemcinin gözünden Gezi Parkı gerçeği

Taksim Gezi Parkı eylemlerine baştan beri katılan Can isimli bir eylemci, son günlerde yaşadıklarını kaleme alarak internette paylaştı.

Twitter'da dolaşan yazıda isyanını dile getiren eylemci, "Bir kere parka dair yanılgıları anlatayım dilim döndüğünce. Parkta yaptığımız şeyin adı "Eylem" değil artık. Orada olan şeyin adı "İşgal" olmuş durumda. 10. gün bitti. 10 koca gün. Ve biz bir şey yapamadık. Bir şey kazanmayı bırak; doğru dürüst bir şey bile isteyemedik. Bakın, çok önemli bu nokta, bizim isteklerimiz bile belli değil daha. Ve maalesef eylem düşüş sürecine girdi artık" dedi.

HANİ SİYASİ DEĞİLDİK

İlginç yazıda, "Biz o parkı işgal etmek için mi geldik yoksa parkı halka kazandırmak için mi? Her yere çadırlar kuruldu, her yere. Parkta oturacak yer kalmadı, yürünmüyor. Parkta meydan bile kalmadı doğru düzgün. Direnişçi çadırlarını hadi bir nebze anlarım ama nerede bir siyasi parti var, bir dernek var, bir örgüt var; çadır kurdu parka. Işıklandırdılar çadırları. Her yerdeler. Sodep, Ödp, Tkp, Edp, Dsip ... niceleri daha. Dostum hani siyasi değildik? Parkı işgal ettiniz bildiri dağıtımı yaptığınız çadırlarınızla, oturacak yer kalmadı. Ben senin bildirini almak için mi geliyorum oraya? Senin propagandalarını dinlemek için mi geliyorum? Üstüne basa basa "Sol" dedim, açıklayayım. Hani "Her kesimden herkes orada." var ya, heh işte, o artık değişti. Her kesimden herkes oradaydı. Artık değiller" ifadeleri dikkat çekti.

[/FONT][/COLOR]ÖCALAN POSTERLERİ

Yazısında parkta kalan bir çok kişinin Öcalan posterlerinden de rahatsız olduğunu belirten eylemci, "Bir kere yedim Bdp'li dayağı, tekrar yemek gerekirse yine yerim, dert değil. Gezi'de görüştüğümüz arkadaşlar gördüler zaten ne halde olduğumu, dayak arsızı oldum, yine yerim. Ama işe yaramıyor. 2 - 3 saat uğraşıyoruz bir Öcalan posteri indirtmek için. Müzakere ediyoruz, konuşuyoruz, tartışıyoruz, kavga ediyoruz ... iniyor poster, en az 2 saatlik uğraş sonucu. 10 dakika sonra tekrar kalkıyor? Ne yapalım biz? Yok mu yapacak bir şey? Var. Oraya geldiklerine pişman edebiliriz onları, o şerefsizin posterlerini bu arkadaşların görünmeyen yerlerine koyup gönderebilecek kişiler var parkta. Ama o zaman da zaten hazırda bekleyen medya 'Eylemciler birbirine girdi' diyecek. Demeyecek mi? Diyecek. Tamamen düşeceğiz o zaman. Biz arada kaldık. Orada olan herkes arada kaldı. Dün gece sabahladım, bu sabah ayrıldım, tüm gece boyunca konuştuğum ki varsa, 100 insandan 100 tanesi de rahatsız o posterlerden. Ama süreci anlattım işte size, kan çıkarmadan gitmeyecek densizler. O zaman da eylemciler kötü olacak herkesin gözünde" dedi.

KAFASINA ESEN YAZMIŞ

"Kafasına esen parti - örgüt - dernek parkın isteklerini yazdırmış afişlere, asmışlar parka. Hepsi farklı birbirinden, biri diyor kalk gidelim, diğeri diyor bok yeme otur.

'Anayasanın Gezi Parkı'nın temsilcileri ile yeniden yazılması' diye madde gördüm be istekler arasında. Böyle bir örgüt bastırmış afişe, asmış oraya. Ruh hastalarına bak, anayasa yazılacakmış Gezi temsilcileri ile beraber. Yavrum sen kimsin? Gezi temsilcileri kim? Yahu orada yaşıyorum ben, benim neden haberim yok? Temsilcimiz mi var bizim? Bizim ne istediğimiz bile belli değil yahu'

HANİ POLİS ORAYA GİREMEZ KONULARI

Polis bizi yavru kediler gibi dağıtır oraya girse. Yaptığımız 10 barikatın 8 tanesini aşmak bir panzerin 3 dakikasını almaz. Diğer 2'si de 5 dakika ya sürer - ya sürmez. Hayatında panzer görmemiş, Toma'ya panzer diyen adamlar gaza geliyor orada. Google'a yazıp bakalım panzer nedir. Bir de barikatlara tekrar bakalım sonra. Polis kendi girmiyor oraya. Giremiyor değil, girmiyor. Ya parkta çok çocuk var, bebek var, ihtiyar var diye ya da bunlar nasıl olsa kendi kendi yiyecek diye, bilemiyorum. İkisi de yatıyor benim aklıma.

İSTİSNASIZ HER SABAH KAVGA VAR

Kadınlar - erkekler - gruplar. Promil sınırını aşan herkesin bir kavgası var. Tuvalet sırasında, yemek sırasında, yer sorununda ... revire durmadan hasta taşınıyor. Ya alkol koması, durmadan kusanlar ya da kavga edip bir yerleri parçalanan tipler. Polis gelmese bile revir çalışıyor yani. Toz pembe değil orası. Dün ilk kez yemekte kavga çıktığına şahit oldum. İnsanlar yemek kalmadı diye yemekhaneye laf atmaya - bağırmaya başladı. Hani şu bedava yemek dağıtılan yer, oradan bahsediyorum. Hani herkesin gönüllü çalıştığı, halkın getirdiği malzemeler ile o sıcakta ateş önünde yemek pişiren arkadaşlar; heh işte onlara bağırıyorlardı 'Madem yemek kalmayacak söyleyin lan, ne diye sıra beklettiniz' diye. Birbirlerini dövüyorlar olmasın diye ağzının orasına çarpamıyorsun da. Sabah çöp toplayan ekip ilk kez sinirliydi bugün. Kırık bira şişesini temizlemekten yoruldular. Yerlerden izmarit toplamaktan sıkıldılar. Artık çatlak sesler yükseliyor, görün bunu artık

PARK DÜŞÜYOR

Park düşüyor. Park işi sadece lay laya vurdu. Gece 2'den sonra zor yürüyor insanlar alkolden. Hiç bir şey kazanmadığımız halde kazandık havalarına girdik.

İşin kötüsü kazandık havasından bile sıkıldık artık. O bile bitiyor. Gezi düşüyor. Gezi bir tane bile olası bir istek belirtmeden dağılmak üzere.

iNTERNETHABER

Son düzenleme:
Gezi parkı ile ilgili bi kurum telefon açıp sorular sordu. Yok kimi destekliyorsunuz, şu isimleri beğeniyormusunuz falan diye. Telefonu kapattım ama yine arayınca cevapladım bende. Sizi de aradılar mı sakata gelmiyim

Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili de sordular ben o cemaatin dersanesine gidiyorum beğenmiyorum falan dedim atmasınlar beni

HADİ YAAA.... 155 i ara ve danış bilg almak istediğini söyle...varmı böyle bişey diye

Bende tam bunlardan bahsediyordum.
Belki ilk gün eylem yapmak isteyen kisiler oradaydi ama artik bunun adi eylem degil.
Bu ayaklanma artik hükümete karsi darbeye dönnüsmüs durumda.
Ülkeyi yine 60 darbesi, 80 darbesi yillarina götürebilirmiyiz düsüncesinde ki sirtlanlar kaldi birtek ortada.
Gercekten bir istegini dile getirmek icin eylem yapan insan yok orada. ( varsada artik orada durmakla dorumu yapiyor iyice düsünmeli)

Görevi başında şehit düşen bi polisin arkasından bu yorumu yapan zihniyet karşısında SESSİZ kalmayı tercih ediyorum.
Yazık.. çok yazık.

Darbeyi kimse istemiyor direnişçilerin çoğu da istemiyor bunu o yüzden sağduyulu davranıyor darbe o kadar basit bir mevzu değil ayrıca ordu mu kaldı hepsi içer de ki ne darbesi... orda o bayrağı onlara açma cesaretini kim verdi meclise kim soktu bunları bi düşünmek lazım

Son düzenleme:

Bahsedilen kurum bilinen bir kurum mu?
Bence kurumu da arayıp , böyle bir araştırma yapıp yapmadıklarını öğrenmeye çalışın.
Umarım anormal bir durum yoktur.Yine de her ihtimale karşı böyle bilgi almak isteyenlerle konuşmamak en doğrusu olur sanırım.

koskoca türk ordusu içerdeki kişilerden ibaret değil herhalde...... nasıl bundan yıllr önce başbkan içeri alnıp yargılandı yargı sonucu idam edildi ise onlarda yargılanır sebepsizse içerialındılarsa dışarı çıkarlar yok boşu boşuna alınmadılarsa içeriye korkmalarına gerek yok idam kaldırıldı...........

ha açıklama yapayım darbe yanlısı falan değilim açık bi darbe görme gizli olduğu idia edilenlerde de yaşım küçüktü anlayamadım... sakın olaki darbe istemi gibi anlaşılmasın yukardaki mesajım....

John Milton yani Can'ın yazısı noktaya virgüle dokunmadan ;

Kaynak : https://www.facebook.com/jhnmilton/posts/180745872088943

Olayı en iyi özetleyen yorum bu olmuş. Helal olsun.

geçmişin yanlışlarını savunup taraf olacak değilim ama bugünün yanlışlarınıda görmezden gelerek susacak değilim...
geçmiştekide yanlış şimdiki düzende...
küfürbazların hepsine söyleyeceğim tek şey kötü söz kendilerine aittir ne Atatürküme ne Başbakanımıza küfür edenleri tasvip etmiyorum...
bugüne kadar halk tv nin varlığından haberdar olmayan beni 13 gündür halk tv izleyicisi yapanlar bellidir benim haber alma özgürlüğüm engellenmiştir...Başbakanın her adımı canlı yayında gösterilirken neden meydandaki halka duyarsız kalınmış görmemezlikten gelinmiştir..Neden korkmaktadır başbakan birileri bu ayaklanmayı görürde gözü açılırmı sandı acaba...
Neden bir yarışın içine girip siz kalabalık toplarsanız ben alasını toplarım şeklinde hareket ediyor kime ne gösterisi yapıyor...
Neden benim insanıma beni yuhalatıyor izin ver taksimi ezelim diyenleri neden susturmuyor meydandakilere gelince biber gazı vs...
Bugüne kadarki maddi zararı kim mi ödeyecek...
Benim vergimle devletin belediyelerin tüm imkanlarını kendi yandaşları için kullanan buna para harcayanlar ödeyecek...
Arz ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…