Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ellerine sağlık ben yorum yaptım diye üyeliğim engellenmişti :)))) ağzına sağlık eline sağlık çok güzel bir yazı bende kopyalıyım arkadasım

Birde bana böyle gelmeyin lütfen, normal yorum yapan kimse banlanmıyor, üstelik siz bu konuda yorum yaptınız diye değil, başka bir topikte yazdığınız yoru yüzünden ceza aldınız.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Site yönetimi ne sadece hükümeti eleştirenleri ne de sadece hükümete sempati duyanları banladı, banlardan herkes nasibini aldı.
Tekrarlıyorum, burayı miting alanına yada küfür edip, aşağılayacağınız bir yere çevirmeyin, herkesi severim ama konu kurallar olunca huyumu da bilirsiniz.

Kazen'i yazmama gerek bile yok değil mi?

Böyle bir yorumu okuyunca kopyalayıp heryere asasım geliyor, teşekkür ederim

40 puanıma ve cezaları veren isme dikkat çekerim

Acımasız fasulye

Şaka bir yana cezaların "taraflı" verildiğini ima etmek çok yersiz ve ayıp.

Son düzenleme:
Bu yazının bir benzeri daha vardı.Ben merak ediyorum şu yazının esas sahibi yazıp heryere kopyalayıp yapıştıran az ama öz gerçek olan verileri girseydi eyvallah derdim de bu kadar muhakemeden yoksun...
Şu 184 lira olan maaş 760 küsür oldu maddesini yazmak cidden komik.Bilinçaltına ilk seferde okuyunca Sanki 1 günde 184 liradan 760 liraya çıkmış mesajını vermek ve bizlerinde bu numarayı yemesi için yapılmış bir kelime oyunu...

30 yıl önce babamın ilk öğretmenlik maaşı 300 küsür liraymış.Şu anda öğretmen maaşı 1800.Bende ekleyeyim oraya.

''Suçlusun 300lira olan öğretmen maaşını 1800 lira yaptın''

Nasılda artmış oyle maaşlarımız bizim vooaavv :))

Bu arada uyandırayım öğretmenler kırtasiye parası adı altında eğitim ödeneği zaten alıyordu bu RTE sürecinde olan ayrıcalıklı bir durum değil.

Günlerdir dikkatimi çeken bişey var yazılanlar konusunda.Belli bi partinin seçmeni olabilirsin,gelip burda da savunabilirsin kurallar dahilinde ,tamam da.Savunurken adeta komik argümanlara başvuruluyo.
Asgari ücret 184 liradan 760 liraya çıkmış 10 senede.
Aynı evin kirası 150 liradan 900 liraya,vakıf üniversitesi ücretleri 10 bin dolardan 20 bin dolara çıktı aynı süre içerisinde.

Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun inşallah.Acılı ailesine ve eşine sabırlar diliyorum.

Artık kasvetle ve acaba bugün ne olacak diye uyanmadığım günler geri gelmeye başladı yavaş yavaş , ne güzel...

Bakıyorum genel havada yumuşadı . Hükümete nefret söylemleri içinde bulunanlar , askeri göreve çağıranlar , büyük hayaller peşinde koşanlar yavaş yavaş süngülerini indirdiler.Bir de hiç öyle bir şey söylemedik demeseler tadından yenmeyecek tablolar bunlar.

Hükümet mitinglerindeki resim oynamalarından bahsedilmiş , aynı karenin çoğaltılması ile oluşan kalabalıktan . Öyle olduğuna inanmıyorum , gerek yok çünkü ; canlı gözlerin gördüğü kalabalık varken, sahte grafiklere ne hacet. Her kim hangi amaçla yaptı ise ; komik olmuş.

Ama diyelim ki hükümet cephesi yaptı bunu.Hani varsayalım ...

Onun kendi tarafını fazla gösterme çabası ile gezi parkının kendi tarafını fazla gösterme çabası ; yanında yöresinde bugüne kadar varolanlara fırsat vermesinden daha çirkin olamaz.
Biri küçük bir hile diğeri yasa dışı ne kadar örgüt varsa , ne kadar terör örgütü yandaşı varsa , ne kadar Türkiyeyi soykırımla suçlamayı Türk insanın tam ortasında yapacak kişi var ise , orada kalabalık gözükmek adına barındırıldı.
Neyse , en son geçte olsa şu iğrenç pankartlarıda gördüm ya bugün ; iyi ki dedim iyi ki ne eylemde ne mitingde yer almamışım.
Biri Emine erdoğana yazılan ağza alınmayacak pankart diğeri de ona cevaben mitingde açılmış olan.
Artık iyice zıvanadan çıkılma aşamasındaydı.Durulmaya başlaması pek isabetli oldu.
Olayın başında Başbakanın çapulcu vs ...söylemlerine acayip öfkeliydim .Şimdi dinliyorum , yakan yıkan değilseniz üzerinize alınmanıza da gerek yok .Ha yok , yakan , yıkan , talan eden ; hükümete küfürler yağdıransanız o zaman da kızmaya gerek yok.
Şuan sadece mitinglerden rahatsızım hükümet cephesinde. Bu gövde gösterisinden hoşlanmıyorum ama 48 saatte hükümeti düşüreceklerini düşünenlere sanırım başka türlü cevap bulamadılar.
Ben olsam bulurdum ama onlar bulamamışlar.
Eylem cephesini ise yazmama gerek yok , yukarıda kazen paylaşmış , bir eylemcinin ağzından dökülenleri. O olayın içinde bunları yazmışken bana buradan laf söylemek düşmez.
İlk günden beri yanlarında değildim , hala öyle.
Gezi parkı eylemleri bitmek üzere iken , benim cephemden sonuçları bunlar. Umarım bir daha bu sayfayı açmak zorunda kalmam bir şeyler yazmak için , umarım artık demokrasi ile yönetilen bir ülkede ''bana ne ben demokrat değilim '' demenin geçerli olmadığı görülmüştür , herkesin istediği olmaz vesselam .

Bunuda konunun ta başında yazmışım , beklenen artılar gelince değecek mi demişim iyi niyetle ?

O beklenen artılarda gelmedi , sadece ülke adına eksi veren bir bakiye ve daha da güçlenmiş bir hükümet . Ben bundan ötesini göremiyorum.

Tabii herkes baktığı yerden başka şeyler görüyor bu ülkede aynı manzaraya baktıkları halde , benimkide onlardan biri sadece .

Bende katılıyorum komedi resmen. Ee o zaman 8.000 tl olan ev şuan 180.000 tl. Ev kiraları da almış başını gidiyor. Asgari ücretlinin oturduğu evin kirası şuan en az 500 tl. 760 oldu da sanki refaha kavuştu adam. Kiralardaki artış ne oluyor o zaman? Savunulacak tarafı yok.

direnişi çok güzel özetleyen bir karikatür (resme tıklayın)

Son düzenleme:
Ben göremedim cezalarımı hiç almamış mıyım

Almamışsın heralde

Tüh keşke böyle yazmasaydınız, benim okuduğum topikte ben ceza almamışım vb yazılınca evrene negatif bir enerji mi gidiyordur nedir, kısa bir süre sonra cezam yok diyene ceza veriyorum, bugüne kadar hiç şaşmadı(( hatta bunu birebir yaşayanlar okusa da cevap yazsa, bu makus talihin sende değişmesini ümit ediyorum h0ly
Yine konuyu dağıttım
-----------------
Konuya dönecek olursak, eylemler uzun ve kısa vadede ne getirir ne götürür birlikte yaşayıp göreceğiz sanırım ama maaşlar konusuna gelirsem, çalışan biri değilim ama emekli maaşı alan veya halihazırda aktif çalışan tanıdıklarım var, işçi emeklisinin maaşı kira+faturalar+ mutfak masrafı düşünüldüğünde yeterli değil, küçük şehirlerdeki kiralarla büyükşehirlerdeki kiraları mukayese bile edemeyiz.
İstanbul'da oturduğum sürede yan komşum yaşlı karıkocaydı, kadın öğretmen emeklisi, eşi işçi emeklisi. Kira 1000 lira, doğalgaz 350 lira+ mutfak masrafı derken ellerindeki çift maaş ancak geçinmelerine ve barınmalarına yetiyordu, çokta geçmişten bahsetmiyorum, sömestr tatilinde İstanbul'a gittiğimde ziyaret ettim kendilerini, doğalgazı en kısıkta çalıştırıyorlar, battaniye altına giriyorlardı, bunlar iki kişi, okula giden çocukları yok, evde başka yaşayan yok, giyim alamıyorlar, birikim zaten yok.

Evet birşeyler yapılıyor belki ama yeterli değil,milletvekilleri cep telefon faturalarımız çok geliyor, giderler fazla diyerek kendi maaşlarının artması için onay verirken memura işçiye ilk altı ay %5, ikinci altı ay %10 artırım olacak demek
Tek bir vekili ayırmıyorum, lafım herkese, ömür boyu vekil maaşları olacak, alsınlar amenna ama o maaşlar 15-20 bin değilde 3000-5000 olsaydı ya, onlar vekillikleri sona eeince danışmanlık vs yapıyorlar yine zora düşmüyorlar ama işçi emekli olunca aldığı maaşla evini döndüremiyor, işe giriyor, işçi emeklisine bu zamanda kaç para verirler ki, kalkıpta adama al sana 5000 lira maaş denileni gördünüz mü?

Vekillerle eşit yaşam hakkı demiyorum yanlış algılanmasın, en azından makul yaşam şartları, ayrıca şu sebze meyve gibi tüm insanların yemesi gereken gıdalara bir çözüm bulunsun, ben burada yaz meyvesini 50 kuruş ila 1 lira arası bir fiyatla alıp yiyorum, başka şehirlerde kilosunun 11 lira 12 lira olduğunu görüyorum, burada elli kuruşa aldığım eriği geçen sene İstanbul'da 5 liranın altında alamadım ben.

"Demokrasi benim için bir amaç değil araçtır" diyen bir şahsın yönetimindeki ülkede hala demokrasi olduğunu vurgulamak traji-komik.
Hele ki son icraatlerden sonra.

12 yıllık süreçte demokrasiye dair "ilk"leri saymamıza gerek yok.

Ayrıca demokrasi ne zamandan beri sandıktan çıkanı destekleme zorunluluğu oldu?

Herkes kendi cephesindeki sonuçlarını, burada başka üyelerin cümlelerini "tırnak içine" almadan yazsın mümkünse.
Cevap vermeye, dolayısıyla polemiğe zorlamayın insanları.

Son düzenleme:

ben varım mesela ibo, temsilci olmasamda destekçiyim

adamların zihniyet genel olarak bu, ben merak ediyorum marjinal ne demek biliyorlar mı

bence marjinal, "bunlar var ya bunlar kesin camide grup sex yapmıştır" diyen adamlar

Son düzenleme:
ben artık kucaklayıcı bir tavır takınacağı umudumu dün ki konuşmalarından sonra yitirdim dediği gibi sandığı bekliyorum

Eylemlerin sona erdirilmesini rica ediyorum. cümlesi çok şey bence.
Kendine karşı direnen, çapulcu küfürbaz olarak nitelediği insanlardan ricada bulunabilmesi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…