sorma Kulitta benimde aklımda ama nedens ebi gevşeklik geldi ama madem sözünü açtın bu gece alacağım elime
Salim kafayla tek beyiti anlayabilmek için kırk takla atıyordum DatluCaducum.
Bu kafayla imkansız ötesi.
yeni petrol kanunu yasa tasarısını okuduğum ve anladığım kadarıyla birilerinin bir hayli canını yakacak.
özellikle elinde petrol arama ve işletme ruhsatları olup bu ruhsatlara rağmen o bölgelerde petrol ve doğalgaz çıkarmak için hiç bir çaba göstermeyip bu ruhsatlar sayesinde rant sağlayan insanların elinden ruhsatlar alınacak.
bu çok önemli.çünkü ruhsat sahibinin dışında o bölge de hiç kimse petrol ve doğalgaz çıkartamıyor.bu eski yasadaki açıktan kaynaklanan durumdan dolayı iç ve dış art niyetli insanlar mevcut.
örnek vermek gerekirse 2012 yılında mevcut 380 arama ruhsatında toplam 90 adet arama ve tespit amaçlı kuyu açılmış.yeni sistemde ise tamamında kuyu açılması gerekecek.
Aynı bölgedeki birçok ruhsatta herhangi bir sondaj faaliyeti yapılmadan şirketlerin ruhsatları uzun yıllar elinde tutmasını önleyecek kanuni bir yaptırım yoktu. Tasarıdaki yeni düzenleme ile her bir ruhsatın ilk verilişi ve uzatılması esnasında şirketlerce taahhüt edilen ve teminata bağlanan sondaj yükümlülüğü dahil her türlü saha faaliyetinin yerine getirilmesi şartı aranıyor.
kısacası birçok şehir efsanelerinde olduğu gibi bir firma geldi bir kuyu açtı çekti gitti.ondan sonra başka hiçbir firma yada şahıs o bölge de ki petrolü çıkartamıyor.o ruhsat sahibi haricinde.
tabi ki açamaz oranın ruhsatı bir kişiye ait ama yeni petrol yasa tasarısında artık bu olmicak tabi ki şartlı.
haa eklemeden geçemicem Yeni sistemde arama ruhsatları da objektif kriterlere göre veriliyor. Her bir ruhsat için ayrı bir iş ve yatırım programı ile yatırımın yüzde 2si teminat olarak alınıyor. Son kararı da bakanlık inceledikten sonra veriyor. Uzun yıllar herhangi bir faaliyet yapılmadan ruhsatın işgal edilmesinin önüne geçmek için üst üste iki yıl çalışmasını yapmayanın teminatı yakılarak ruhsatı iptal ediliyor. Şirketlerin mali gücü çok yüksek olsa bile hiçbir yatırımcı bu sistemde tekel oluşturabilecek sayıda ruhsat alarak bunları speküle edemiyor.
öncelikle araştırılmalı :)
aslında bi yerde gezi parkı iyi oldu. islamiyet yükselişe geçti. namaz kılanlar, ellerinde hadis, halifelerin sözleri yazan pankartlar
Sayın melitta birkaç mesaj önce verdiğim konumun linkine tıklayıp zaten sadece 9 sayfa olan konuyu bir okursanız ( ki yarım saatinizi almaz) araştırdığımı ve kanunun çok büyük - lerini görürsünüz
Keşke şiz de kanunu başından sonuna okuyup bütün ayrıntıları göz önüne alabilseydiniz...
Ha tabi petrol aramak için ruhsat alacak bir şirketi varsa kişinin bu ruhsatlandırma sürecindeki + lar mutlaka işine gelir...
Ayrıca bu konu ile ilgili son olarak şunu da eklemeden geçemeyeceğim 26.05.2013 te görüşmeye başlanan kanun 30.05.2013 gece yarısı meclisten geçip 10.06.2013 te cumhurbaşkanından bile onay alıyor
Sadece 15 günde...
Halk başka şeylerle meşgulken...
Böylesine önemli bir kanun böylesine kaos ortamında böylesine yangından mal kaçırırcasına...
Söyleyebileceğimiz tek + ruhsatlandırma süreci yada vergileri ( ki herkes herşeye zaten vergi veriyor) olmamalıydı...
3 can gitmiş muhalefetin ağzı kulağında gösteri yapıyorlar diye...............
Milletini seven bu işi bitirir........... Ekonomimiz daha fazla kötüye gitmesin..............
Yazık değil mi bu ülkeye..........taksim platformu talep listesi yayınlıyor.............
Ben gelecek seçimde adaylar zannettim..........
Istediklerinin bir çoğunun çevre duyarlılığıyla ne ilgisi var..................
Herkesin samimiyetini görüyor bu millet.............
Allah allah her türlü olay burada flaş flaş diye geçerdi ama kimse bundan bahsetmemiş ama ben bahsedeyim
demokrasi nin beşiği taksim de çarşı grubu sözcüsü bir seyyar içki satıcısı tarafından "içki satmayın " dedi diye bıçaklanmış iki cm ile ölümden dönmüş.
ben böyle bir özgürlük böyle bir demokrasi istemiyorum.
al işte " içkime karıştın " "sigarama karıştın " diyenler birbirlerinin özgürlüğünü kısıtlamak üzere ....
bitsin artık bu eylem ....yakında polis müdahalesi olmadan hepsi birbirini yiyecek.polisi beğenmeyenler yerden yere vuranlar şimdi de polis i mumla arayacaklar....
yakında polis merkezlerine burada niye polis müdahale etmiyor yeter artık tazyikli suuu biber gazı diye bağıracak ....
sizde diyorsunuz ya çok kalabalıktı ortalık karışıktı vs... hani kaba kuvveti savunmuyorum ama o hengamede polis nasıl direk biinsanın gözüne hedef alabilirki? gerçekten merakımdan soruyorum.... yani bide ordaymışsınz insanlar özel mülke zarar verdiler bakın polis arabası demiyorum polise kin vardı çünki ha ben şahsım onada karşıyım.... elektirk direkleri yerlerinden söküldü kaldırım taşları söküldü yai siz bana açıklayın bende öğreneyim polis o hengamede göz mü görür kaşmı görür.... kaldırım taşlrı üzerine yağrken adam poligonda değildi düşünsün taşınsın hedef alsın....ben anlam veremiyorum o eylemde ilk günden beri ablam ve bende vardım polis geldi ve çadırlarımızı yakıp portakal gazı olduğunu öğrendiğimiz gaz ile saldırdı sonra zaten halk insanlar insan olanlar bu durumdan sonra tepki verdi aslında o eylem o gün bitecekti bizim uğramış olduğumuz saldırıya halk tepki verdi ve üzerine bize çapulcu dendi bir başbakan nasıl kendi halkına çapulcu der ben anlam veremiyorum bu sefer dahada tepki çekti ve biz daha çoğaldık bakın polis emir kuludur gaz at denilmiştir atar ama bunu milletin kafasına nişan alarak yada 10 kişi bir kişiye saldırarak yapmaz sonra böyle bir durumda başbakanımız terk ediyor ülkesini birde üstüne üstlük yüzde elliyi salarım diye halkı birbirine düşürmeye çalışıyor mahşer yeri gibiydi heryer tazyikli su kafamıza sıkıldı revirler açıldı oralara bile gaz bombası atıldı bir çok insan kör oldu 3 kişi öldü kör olan insanlar rın bir kısmı portakal gazının kimyasal etkisinden lensleri eriyerek kör oldu bir kısmı da plastik merminin göze nişan alınarak atılmasından kör oldu köpekler bile inlediler gazdan etkilenip insaf be vicdan be
ben anlam veremiyorum o eylemde ilk günden beri ablam ve bende vardım polis geldi ve çadırlarımızı yakıp portakal gazı olduğunu öğrendiğimiz gaz ile saldırdı sonra zaten halk insanlar insan olanlar bu durumdan sonra tepki verdi aslında o eylem o gün bitecekti bizim uğramış olduğumuz saldırıya halk tepki verdi ve üzerine bize çapulcu dendi bir başbakan nasıl kendi halkına çapulcu der ben anlam veremiyorum bu sefer dahada tepki çekti ve biz daha çoğaldık bakın polis emir kuludur gaz at denilmiştir atar ama bunu milletin kafasına nişan alarak yada 10 kişi bir kişiye saldırarak yapmaz sonra böyle bir durumda başbakanımız terk ediyor ülkesini birde üstüne üstlük yüzde elliyi salarım diye halkı birbirine düşürmeye çalışıyor mahşer yeri gibiydi heryer tazyikli su kafamıza sıkıldı revirler açıldı oralara bile gaz bombası atıldı bir çok insan kör oldu 3 kişi öldü kör olan insanlar rın bir kısmı portakal gazının kimyasal etkisinden lensleri eriyerek kör oldu bir kısmı da plastik merminin göze nişan alınarak atılmasından kör oldu köpekler bile inlediler gazdan etkilenip insaf be vicdan be
sizde diyorsunuz ya çok kalabalıktı ortalık karışıktı vs... hani kaba kuvveti savunmuyorum ama o hengamede polis nasıl direk biinsanın gözüne hedef alabilirki? gerçekten merakımdan soruyorum.... yani bide ordaymışsınz insanlar özel mülke zarar verdiler bakın polis arabası demiyorum polise kin vardı çünki ha ben şahsım onada karşıyım.... elektirk direkleri yerlerinden söküldü kaldırım taşları söküldü yai siz bana açıklayın bende öğreneyim polis o hengamede göz mü görür kaşmı görür.... kaldırım taşlrı üzerine yağrken adam poligonda değildi düşünsün taşınsın hedef alsın....
Kendine Müslüman diyenler,dindar diyenler nasıl olur da bu olanları savunur aklım almıyo.Ya benim bildiğim İslam başka bişey ya da millet pankartlara yazabilmek için hadis öğreniyo,tepki olsun diye namaza başlıyo.
Bu bi haber,isteyen daha fazlasını araştırır.
Ankara'da vurulan belediye işçisi gözünü kaybetti - Hürriyet GÜNDEM
evet bitmeliydi.böyle olacağı belliydi.gezi parkı artık biber gazı değil idrar kokuyormuş.
ha birde hastalık olmasın diye belediye ilaçladı gözlerimle tvde gördüm :):):)
başbakan ın yurtdıış gezileri aylar öncesinden planlıdır.bu cumhurbaşkanı içinde geçerli.
biz daha da çoğaldık lafını kabul etmiyorum.masum eylemciler artık yok .dediğin gibi bitmeliydi dediğin zaman masumiyette bitti.kimler kimler gezi parkına tanıklık ve misafirlik etti.
aa eklemeliyim eylemciler bile kırık içki şişelerini toplamaktan yorulmuş.bugün haberlerde gördüm yorgun bitkin ellerinde çöp poşetleri çöp topluyorlardı ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?