"Demokrasi benim için bir amaç değil araçtır" diyen bir şahsın yönetimindeki ülkede hala demokrasi olduğunu vurgulamak traji-komik.
Hele ki son icraatlerden sonra.
12 yıllık süreçte demokrasiye dair "ilk"leri saymamıza gerek yok.
Ayrıca demokrasi ne zamandan beri sandıktan çıkanı destekleme zorunluluğu oldu?
Herkes kendi cephesindeki sonuçlarını, burada başka üyelerin cümlelerini "tırnak içine" almadan yazsın mümkünse.
Cevap vermeye, dolayısıyla polemiğe zorlamayın insanları.
Eylemlerin sona erdirilmesini rica ediyorum. cümlesi çok şey bence.
Kendine karşı direnen, çapulcu küfürbaz olarak nitelediği insanlardan ricada bulunabilmesi...
iki gündür yoktum neler oldu bilemiyorum ama bence muneyle kazen iyi idare etti, e... diye bir öğretmen forumunuda takip ediyorum evlere şenlik, imzasında direnişle ilgili bişeyler yazanları bile siteden attıkları yetmiyormuş gibi, herhalde gıcıklık olsun diye haber akışlarında hep akp yandaşı akp pohpohlayıcısı haberler... neymiş efendim herkese eşitlermiş burası eğitim sitesiymiş, madem eğitim sitesi o zaman neden akp yi pohpohlayan haberler yayınlıyorsun, kusura bakmayın oradan atılan öğretmenlere üzüldüm çok büyük haksızlık yapıldı onlara
onlara bakınca yine de muneyle kazen kimseyi kırmamaya çalışıyorlar bence
Eki Görüntüle 732107
ben varım mesela ibo, temsilci olmasamda destekçiyim
adamların zihniyet genel olarak bu, ben merak ediyorum marjinal ne demek biliyorlar mı
bence marjinal, "bunlar var ya bunlar kesin camide grup sex yapmıştır" diyen adamlar
Tüh keşke böyle yazmasaydınız, benim okuduğum topikte ben ceza almamışım vb yazılınca evrene negatif bir enerji mi gidiyordur nedir, kısa bir süre sonra cezam yok diyene ceza veriyorum, bugüne kadar hiç şaşmadı(( hatta bunu birebir yaşayanlar okusa da cevap yazsa, bu makus talihin sende değişmesini ümit ediyorum h0ly
Yine konuyu dağıttım
Benim mesajıma yorum yapıp ilk mesaja bi yorumda bulunmayanların asla samimiyetine inanmıyorum.
Evet bana göre de DEVLETİN polisi.Ama sanki o sözü ben söylemişim gibi yorum yapıyorsunuz.Burada başsağlığı dileyip direnişçilerin yaralanmasını ölmesini normal görmek tepki çekmiyor demek ki.Her ikisine de aynı değerin verilmesini istemek suçsa buyrun suçlayabilirsiniz beni problem değil.
Kornalar tencere tava sesleri yıkılıyor Ankara Etimesgut
Direniş bitsin diyen ben gaza geliyorum içim coşuyor bu sahnelerde
Türkiye 46 yilinda cok partili sisteme gecmeden önce, sözde padisahligin yikilip, cumhuriyetin geldigini söyleyenler, tek partili sistemle, kendi kendilerini hükümet ilan ediyorlar secim söylemlerine asla izin vermiyorlar, secim yapmak isteyyen halkin kurdugu secim sandiklarini ve kullandiklari oylari yakiyorlardi.
46 yilinda cok partili sisteme gecilmisti, ayni yil secim yapilmis ve " acik oy gizli tasnif" kullanilmisti.
Bir nevi halk yine CHP ye oy vermeye zorlaniyor, gizli tasniflede halk ne derse desin iktidar degismiyordu ki 46 secimlerinden sonra CHP %85 le kazandigini aciklamisti.
Bu duruma Menderesin partisi itiraz etmis ve secimin tekrarini istemisti, 1950 yilinda yapilan secim " gizli oy acik tasnif" sistemi ile yyapildi ve Menderesin partisi %52 ile iktidar oldu.
Bu yildan sonra Menderes hükümeti büyük basarilara imza atti ve ülke kalkinmaya basladi.
Fakat o günlerdede aynen bu sekilde ayaklanmalar baslatildi, ülke kaosa sürüklendi ve sonucunda halkin özgür iradesi ile sectigi iktidar YARGILANARK!!! idam edildi.
O günlerde gösterilen tepkiyi ve yaratilan kaosun nedenini anlayamayan Menderesin yaptigi konusma
Adnan Menderes'in 53 yl nceki konumas
Simdide " sadece eylem hakkimizi kullaniyoruz" diyenler olsada büyük bir kaos ve yikim var.
Yine basta halkin özgür iradesi ile sectigi bir iktidar var ve yine 10 yil kadar bir süre oldu.
Agaclar icin ayaklanildigi söylendi ama bundan önce yapilan agac katliamlari ortada, neden simdi? denildi.
Yasaklar icin denildi bu sefer, Bunlar bircok ülkede olan kanunlar, üstelik herhangi bir yasak yok düzenleme var denildi.
Ama hep karsiliginda birsey söylendi.
Insanlarin itiraz etme ve hak talep etme tabiki haklaridir ama kamu mallarina verilen zarar, giden canlar, yakilip yikilanlar, polisi düsman ilan etmeler " hükümeti düsürecegiz" söylemleri ne olacak.?
Eylemler baslamadan önce Kemal Kilicdaroglu nun yaptigi " saldiracagiz ve hükümeti düsürecegiz" söylemlerini nasil algilamaliyiz?
Polise " sizin ananizi avradinizi s...cem" diyen CHP milllevekiline ne demeliyiz.?
Halkin eylem hakki kanunlarda belirtilmistir.
Eger kanunlara uyulmuyorsa polisin güc kullanmasi neden yadirganiyor. ( asiri güc kullanimi olmussa elbette geregi yapilmali)
13 gün boyunca verilen zararlari kim tanzim edecek.?
CHP nin kanali oldugu asikar olan HALK TV neden sürekli kaos ortami olusturmaya calisiyor.?
Gecmisinden ders almayan milletler yok olmaya mahkumdur.
Gecmisin isiginda bakmak gerek bugüne.
Birseyler oldugu kesin ama gercek nedenini iyi anlamak gerek.
Bende tam bunlardan bahsediyordum.
Belki ilk gün eylem yapmak isteyen kisiler oradaydi ama artik bunun adi eylem degil.
Bu ayaklanma artik hükümete karsi darbeye dönnüsmüs durumda.
Ülkeyi yine 60 darbesi, 80 darbesi yillarina götürebilirmiyiz düsüncesinde ki sirtlanlar kaldi birtek ortada.
Gercekten bir istegini dile getirmek icin eylem yapan insan yok orada. ( varsada artik orada durmakla dorumu yapiyor iyice düsünmeli)
eeee sen demedin mi bak reklamda cepten hemen alabiliyon diye?????
Cami Müezzini hakkında inceleme başlatılmış. Çok manidar. :44:
gezi parkı olayı bana yaramadı, çok fena komplo teorileri uçuşuyor beynimde...............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?