Biz halk değil miyiz ?
Bizler görmüyor muyuz gerçekleri , kör müyüz ?
Neden belli bir kesimdeki insanları tüm halkın sözcüsü ilan etme gayreti ?
Sizin için sokaklardayız denilen insanlara soruldu mu ? Senin için sokağa çıkıyorum , ister misin diye ?
Hep boş kahramanlık gösterileri. Eylemi desteklemeyenler haklarını sokağa birileri dökülsün de savunsun diye bekleyen biçareler değil. Kimse benim gibi eylemi desteklemeyenler için sokağa döküldüğünü savunmasın . Herkes kendi derdindeyken gerek yok bu milli kahraman ilan edilme çabalarına.Eğer gerçekten tablo böyle olsaydı idi , işte o zaman halkın tamamı bağrına basar , destek verirdi yaşananlara .Ama yok öyle bir şey , hayalden öte değil ?
En acısı da bu ütopik hayalleri uğruna birilerinin , ülkenin içinde bulunduğu durum .Hayal kurdum bir gün , sokağa döküldüm , olur sandım , olmadı ... Tarih bu eylemi böyle yazacak .
Ben artık çok umutsuzum. Bence olaylar başladığı zaman bariz bir şekilde haklı olduğunu düşündüğüm tek taraf vardı, o da eylemciler, sokaktakiler ve düşünceleriyle onları destekleyenler.. Ama şu anda öyle düşünmüyorum.
Hükumetin tutumuna karşı çıkan, demokrasi ve özgürlük eylemi diye bilinen ve başbakanın konuşma tarzından rahatsız olan bizlerin de tavrı bu şekilde olmamalıydı.
Başbakan bugünkü konuşmasında 'doğayı savunanlar gezi parkındaki kötü kokuyu almıyor mu, izmaritleri görmüyor mu' gibilerinden bir şey dedi. Bir kaç gün önce buraya da yazmıştım, gezi parkında çok yoğun bir idrar kokusu olduğunu..
Başbakan yine bugün dedi ki 'dün doğayı savunanlar, sertlikten rahatsız olanlar, belediye otobüslerini yaktı yıktı, duvarlar yazılarla dolu her yerde, vandallık kol geziyor dedi'. buna kim haksız diyebilir ki? Bunu yapanlar aslında çok haklı bir gerekçeye sahip olan, haklıyken haksız durumuna düşenler. Vandalizm aşmış kendini gitmiş.
Ya sokaklarda dizi spoilerları bile yazıyor, pazar günü taksimde yerde kocaman 'robb stark ölecek' yazısı gördüm.
Sonra bir otobüs durağında kocaman 'RIP Robb ve anası' 'F.ck you joffrey p.ç.' yazısı gördüm. Ve abartmıyorum, bütün otobüs durağını kaplamıştı.
Şimdi bu durup dururken kamu malına zarar deseler, haksız mı olurlar?
Ben desteklediğim eylemin içinde, bunlardan çok rahatsızım. Çok rahatsızım hem de.
Gidişat ne olur bilmiyorum, iki tarafında şu anda tutumunu beğenmiyorum.
Bence artık vandalizmi bir kenara bırakmak ve daha mantıklı düşünmek gerekiyor. Herkesin ekstradan hassas ve sakin olması lazım.
Hükümet çok hatalı, ama bu hataya karşı çıkan halk aynı hataları kendisi yapıyor farkında değil.
Kendinizi nereye koyduğunu ben bilemem, ben Türk halkına "halk" diyorum.
Havada kalacağını bildiğiniz sorular sormayın bence. Ne cevap vereyim şimdi bunlara?
"Evet, körsünüz" mü diyeyim? Yoksa hayır kör değilsiniz ama....deyip devam mı edeyim?
"Boş kahramanlık gösterisi" 30 yılın en büyük direnişi için çok acımasız bir yorum.
En azından faşist ve tek taraflı uygulamalara karşı birileri elini taşın altına koyuyor.
Ülkenin yakılıp , yıkılmasına , türlü grupların meydanları boş bulup sloganlar atmasına , ülkenin başbakanın defol sloganları karşısında gerekli soğukkanlılığı bir müddet koruyamamasına sebeb veren = Türkiyeyi kaosa sürükleyen hiç bir direniş benim için ''30 yılın en büyük direnişi '' ilan edilemez.
hayır ne bekliyordu ki? mecburen yapacak. Eğer sen bu ülkenin başbakanıysan yapacaksın. Sanki babasının parasıyla yapıyor, benim verdiğim vergiler bana yol su elektrik olarak geri dönmeyecekse istifa etsin.
hangi ezilmişlik bu anlmıyorum ki...
hangi millli değerlerimiz yerle bir edildi...
bir takım düzenlemeleri toplum yararına olduğu düşünülen birçok yapılanmlar neden başka tarafa çekiliyor...
uyan türkiye diyenler merak etmeyin bu millet gayet uyanık
zamanında iki lafı bir araya getiremeyen birilerinin ağzına bakan sözde başımızdakilere millet uyumadan gayet yerinde cevap vermiştir...
gerçekten bu ülkede kötü gidişat varsa ona dur demeyi bilen yurttaşımız vardır...
türk milletini, vatandaşımızı hafife almayın uyuyorsunuz diyerek...
evet yapacak ama ...o zaman zamanında başbakan olan kişiler niye yapmadı bunları yaaa niye niye niye niye....allhım yapacak tabi denildiğinde bende cinnet geçiriyorum resmen yapmayanlara niye bu sekilde karsı cıkılmadı herkes verdiğimiz vergilerle ceplerini dolduruken niye böyle eylemler yapılmadı la havle...
Bu yazdıklarına hak vermemek elde değil.
Ama öyle bir durumda kalıyor ki insan, özeleştiri yapacakken bir de bakmışsın, kıyasıya savunmaya girmişsin.
Bıraksan aslında direnişi teröristler başlattı diyecekler var.
sivil polis memurları 300 tl'lik maskeler takarak polise molotof kokteyli atacak kadar düştüyse burada bir şeyler var arkadaşlar.. bu iddianızı bir resim bir video bi belge ile ıspatlarmısınz..... ama yalan montaj kurgu düzen olmayacak...... orayı destekleyen cebi dolu insanların 300 lira verip maske alması zor değil ki....
Evet, bunu halk terörü olarak nitelendirmek gerçekten çok ayıp.
"dağdaki terörist bitti, sokaktaki geldi" diyen var... Sanırım benzerlerini bu forumda da okumuştuk
Ben eylemi desteklesem de, bu konuyla ilgili sokakta yapılan protestolara, eylemlere katılmayı düşünmüyorum. Düşüncelerimi sokağa taşımayı bir daha düşünmüyorum. Daha temiz bir yol bulunursa, giderim en önde desteklerim. Ama bu şekilde değil.
Çünkü bu şekilde olunca, hükumet yine kazanacak. Hem de daha fazla kazanacak. Kimseni ekmeğine bal sürmeye lüzum yok diye düşünüyorum. Biraz sakinleşip, konuşarak çözüm bulmak lazım.
Belli oldu ki, bu iş sokaklara taşınınca mutlaka suyu çıkıyor.. Bir takım kurallara uymayı iki tarafta beceremiyor.
böyle silahı olan direnişci iddiasında bulunmadım ama elinde taş sopa sapan hatta sokak lambası direği olan eylemciler gördüm canılı yayınlarda eğerki silahlı sivil görür vede buda eylemci polis değil dersem kesin olduğuna inandığım resim yada videolar paylaşırım....işten eve gittiğimde kesinlikle iddiamı ispatlayacağım arkadaşım. sen de bana aksini kanıtlayabilecek misin? mesela silahı olan bir direnişçiyi (size göre) , bana göre polis memuru olan bir kişiyi ?
Aynen bende artik birseyleri aciklamaya calismak, insanlarin sakinlesmesini istemek ve gecmisle birlikte bugünün degerlendirilmesini anlatmaya calismaktan yoruldum.
Alkol yasagi diye basbas bagirilan seyin yasak degil düzenleme oldugunu,
bircok ülkede bu düzenlemelerden daha sert düzenlemeler oldugunu anlatmaya calismak.
Dikkatinizi cekerim bu ülkeler dini islam olan ülkeler degil.
Rusya, isvec, norvec, fillandiya, hollanda, danimarka, ingiltere, italya, ispanya, litvanya ve daha bircok ülke.
22:00-06:00 arasinda alkol satisi yasak bircogunda, bircogunda sokaklarda icki icmek yasak, kimisinde cocuklarinda icinde oldugu faliyetlerde alkol satici ve tüketimi yasak.
Yani Türkiye nin müslüman bir ülke olmasi ve hükümetin muhafazakar olmasi bu düzenlemeleri özgürlük kisitlamasi yapiyorsa, diyecek sözüm yok benim.
" Basbakan daha ilimli olmaliydi" diyenler, olamazdi.
Eger sadece kanuni eylem hakkini kullanan ( yani aksama kadar eylemini yapip, aksam olunca evine dagilan) insanlar olsaydi sokaklarda, o zaman " evet ilimli olmaliydi".
Fakat yakip, yikan, proveke eden, " saldiracagiz ve hükümeti düsürecegiz, hükümet istifa" diyen insanlara ilimli yaklasmasi demek, bu isin cigrindan cikmasi demektir.
Basbakanin " rica ediyorum bitirin bu eylemi" demesini bile firsat bilip, akillara zarar istek maddeleri dizenler, eger Basbakan ilimli olsaydi ne isterleri acaba?
Gercekten hisr, kin, öfke insanin gözünü kör etmemeli.
Herkes sapkasini önüne koyup, olan biteni ve amacin ne oldugunu iyice bir düsünmeli.
böyle silahı olan direnişci iddiasında bulunmadım ama elinde taş sopa sapan hatta sokak lambası direği olan eylemciler gördüm canılı yayınlarda eğerki silahlı sivil görür vede buda eylemci polis değil dersem kesin olduğuna inandığım resim yada videolar paylaşırım....
Hangi oyunlara ???
Etraf oyun dolu da ...
Şimdi bu konunun ta başında bir arkadaş sormuştu sizlere , yahu madem o kadar haklısınız , madem yaptığınızdan gocunmuyorsunuz neden yüzleriniz kapalı diye ?
Hep bir ağızdan cevap vermiştiniz.
Sakın ola atılan gazlar yüzünden yüzleri kapalı olmalısın diye.
İşte o hangi örgütten olduğunu saklama gereği duymayan ama nedense yüzünü kapanmış dediğiniz kişilerde sakın ola o gazdan kapamış olmasın ???
Gelelim ikinci soruna ;
Hep demiyor musunuz ? Zaten bu polisi bu şekilde harakete zorlayan , bu emri veren devlet diye. Eeee adam o kadar emin ki , böyle bir emir verilmediğinden , ve yine o kadar emin ki , ortada böyle bir emir yokken polisin aklından zoru olması gerektiğinden bu şekilde haraketler yapması için ...O yüzden onlar asla polis değil diyor.
Eminler kendilerinden , bu kadar basit.
Oyunlar , oyunlar , oyunlar .... Komplo teorileri kurmakta en büyük oyun değil midir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?