Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kendinizi nereye koyduğunu ben bilemem, ben Türk halkına "halk" diyorum.
Havada kalacağını bildiğiniz sorular sormayın bence. Ne cevap vereyim şimdi bunlara?
"Evet, körsünüz" mü diyeyim? Yoksa hayır kör değilsiniz ama....deyip devam mı edeyim?

"Boş kahramanlık gösterisi" 30 yılın en büyük direnişi için çok acımasız bir yorum.
En azından faşist ve tek taraflı uygulamalara karşı birileri elini taşın altına koyuyor.

Ben artık çok umutsuzum. Bence olaylar başladığı zaman bariz bir şekilde haklı olduğunu düşündüğüm tek taraf vardı, o da eylemciler, sokaktakiler ve düşünceleriyle onları destekleyenler.. Ama şu anda öyle düşünmüyorum.

Hükumetin tutumuna karşı çıkan, demokrasi ve özgürlük eylemi diye bilinen ve başbakanın konuşma tarzından rahatsız olan bizlerin de tavrı bu şekilde olmamalıydı.

Başbakan bugünkü konuşmasında 'doğayı savunanlar gezi parkındaki kötü kokuyu almıyor mu, izmaritleri görmüyor mu' gibilerinden bir şey dedi. Bir kaç gün önce buraya da yazmıştım, gezi parkında çok yoğun bir idrar kokusu olduğunu..

Başbakan yine bugün dedi ki 'dün doğayı savunanlar, sertlikten rahatsız olanlar, belediye otobüslerini yaktı yıktı, duvarlar yazılarla dolu her yerde, vandallık kol geziyor dedi'. buna kim haksız diyebilir ki? Bunu yapanlar aslında çok haklı bir gerekçeye sahip olan, haklıyken haksız durumuna düşenler. Vandalizm aşmış kendini gitmiş.

Ya sokaklarda dizi spoilerları bile yazıyor, pazar günü taksimde yerde kocaman 'robb stark ölecek' yazısı gördüm.
Sonra bir otobüs durağında kocaman 'RIP Robb ve anası' 'F.ck you joffrey p.ç.' yazısı gördüm. Ve abartmıyorum, bütün otobüs durağını kaplamıştı.

Şimdi bu durup dururken kamu malına zarar deseler, haksız mı olurlar?

Ben desteklediğim eylemin içinde, bunlardan çok rahatsızım. Çok rahatsızım hem de.

Gidişat ne olur bilmiyorum, iki tarafında şu anda tutumunu beğenmiyorum.

Bence artık vandalizmi bir kenara bırakmak ve daha mantıklı düşünmek gerekiyor. Herkesin ekstradan hassas ve sakin olması lazım.

Hükumet çok hatalı, ama bu hataya karşı çıkan halk aynı hataları kendisi yapıyor farkında değil.

Bu topiğe son yorumum sanırım bundan sonraki yorumlarım sadece sakin olun, tartışmayın, hakaret etmeyin gibi şeyler olacak(

Ülkece daha çok katetmemiz gereken yol var ne yazık ki, ekonomik istikrar, gelişmiş ülkeler arasındaki yerimizi almak için yaptığımız siyasi icraatlar yanında toplum bilinci, eğitim, kültür düzeyimiz, benim gibi olmayana saygı, herkese eşit muamele, tarafsız yargılanma hakkı, herkese eşit hukuk, düşünce özgürlüğüne saygı.
Bu liste uzar gider, gün gelir hepsine kavuşuruz inşallah, ben göremezsem çocuğum, o da göremezse torunum görebilir umuduyla...

Bu yazdıklarına hak vermemek elde değil.
Ama öyle bir durumda kalıyor ki insan, özeleştiri yapacakken bir de bakmışsın, kıyasıya savunmaya girmişsin.

Bıraksan aslında direnişi teröristler başlattı diyecekler var.

Bir de işi gerçekten abartanlar var. Mutlaka görmüşsünüzdür 'kanyon avm de mahalle baskısı' isimli videoyu.

İzlediğim anda saatlerce güldüm.

Özgürlük diye ayaklananlar, kitchenette'te oturmuş yemek yiyen adamı zorla kaldırmaya çalışıyor. Neden? Çünkü Kitchenette Doğuş grubuna bağlı, protesto ediyoruz..

E adama yapılan saygısızlık ne olacak? Adamın özgürlüğü ne olacak? Hakları ne olacak?

Adam hiç bir tepki vermeden oturmaya devam etmiş gayet sessiz bir şekilde de..

Açıkçası bana öyle bir şey yapılsa, öleceğimi bilsem masamdan kalkmam. Bu mu yani bizim anladığımız demokrasi?

Çok üzülüyorum...

15 gün geçti ...Sizce bir ben miyim bu eylemi desteklemeyen , şu forumda yazan sayıları belli kişiler mi ?

Sorum gayet açıktı , havada kalacak bir yanı yok ki ... Bu eylemi desteklemeyen milyonlarca insan ''halk'' değil mi dedim ?

Bu eylemi desteklemeyen insanlar mı bir tek gerçekleri görmüyor dedim ?

Cevap bence havada falan değil , hemen karşımızda gözümüzün içine bakıyor bence.

Ülkenin yakılıp , yıkılmasına , türlü grupların meydanları boş bulup sloganlar atmasına , ülkenin başbakanın defol sloganları karşısında gerekli soğukkanlılığı bir müddet koruyamamasına sebeb veren = Türkiyeyi kaosa sürükleyen hiç bir direniş benim için ''30 yılın en büyük direnişi '' ilan edilemez.

3- 5 günde olsa gezi parkında yer almış biri olarak söyleyeceğim bir kaç şey var... her şeyden öte herkesin siyasi tutumuna karşı saygılı bir insanım, oy hakkı herkesin insiyatifinde olan bir şeydir, mantığıyla uyuşan herkes istediği dilediği partiye oy verir falan filan..

ama şu var; bu ülkedeki gazeteler, televizyonlar gerçeği hiçbir şekilde yansıtmayıp habercilikten zerre anlamayan bir zihniyetle provokatörleri gösteriyor, sivil polis memurları 300 tl'lik maskeler takarak polise molotof kokteyli atacak kadar düştüyse burada bir şeyler var arkadaşlar... akp'li, mhp'li, chp'li hangi partili olursanız olun burada olan şey insanlığın gerçekten de elden gittiği. ben orda bizden olup (halk) da polise küfür eden, taş atan görmedim bunu tüm tarafsızlığımla söylüyorum, bunu yapanlar hiç süphe duymayın ki ülkeye ihanet edenler, gerçekleri saptırmaya çalışanlar. bunu ama başbakan ama zihniyeti bu yönde olanlar için söylüyorum. bu ülke elbet hepsinden hesap sorucak.

neyi tutarsanız tutun, kendinizi kullandırmayın..başörtülü arkadaşlarımın üzerinden prim yapmaya çalışan bir zihniyet var, chp nasıl atatürkü kullanıyorsa akp de insanların dini duygularını sömürüyor bunun ötesi yok

Benim içinse; bu direniş 30 yılın en büyük direnişi olduğuna, ülkeyi kaosa sürükleyen ayrıştırıcı tavır başbakana ait olduğuna ve bu konuda aynı noktada buluşamayacağımıza göre, tartışmanın manası yok.

hayır ne bekliyordu ki? mecburen yapacak. Eğer sen bu ülkenin başbakanıysan yapacaksın. Sanki babasının parasıyla yapıyor, benim verdiğim vergiler bana yol su elektrik olarak geri dönmeyecekse istifa etsin.

evet yapacak ama ...o zaman zamanında başbakan olan kişiler niye yapmadı bunları yaaa niye niye niye niye....allhım yapacak tabi denildiğinde bende cinnet geçiriyorum resmen yapmayanlara niye bu sekilde karsı cıkılmadı herkes verdiğimiz vergilerle ceplerini dolduruken niye böyle eylemler yapılmadı la havle... o eylemciler( değil ama eylemci gibi görünen provokörtetler ki bunlar eylemciler zemin haırladı ) benim verdiğim vergi ile alınan polis arabasını babasının parası ile alındı sanıpta mı yaktı yıktı o zman..

Son düzenleme:

sivil polis memurları 300 tl'lik maskeler takarak polise molotof kokteyli atacak kadar düştüyse burada bir şeyler var arkadaşlar.. bu iddianızı bir resim bir video bi belge ile ıspatlarmısınz..... ama yalan montaj kurgu düzen olmayacak...... orayı destekleyen cebi dolu insanların 300 lira verip maske alması zor değil ki....

arkadaşım merhaba,
niye bu şekil karşı çıkılıyor söyliyim bu adam bizim milli bayramlarımızı yasakladı, atatürk ve silah arkadaşlarına ayyaş dedi, ülkenin üretken olan bir çok fabrikasını tesisini zarar ediyor göstererek özelleştirdi, bu adam suçsuz yere bir sürü insanı hapse attı içeri girenler de suçlu var mıydı kesinlikle vardı, haktan hukuktan anlayan gazetecileri içeri attı, bu adam bir çok kapalı arkadaşımızı dini vecibeleri yerine getiren insanları kandırdı, kendisinden olmayanı dışladı ayrıştırdı. sence de haklı değil miyiz ?

Evet, bunu halk terörü olarak nitelendirmek gerçekten çok ayıp.
"dağdaki terörist bitti, sokaktaki geldi" diyen var... Sanırım benzerlerini bu forumda da okumuştuk

Ben eylemi desteklesem de, bu konuyla ilgili sokakta yapılan protestolara, eylemlere katılmayı düşünmüyorum. Düşüncelerimi sokağa taşımayı bir daha düşünmüyorum. Daha temiz bir yol bulunursa, giderim en önde desteklerim. Ama bu şekilde değil.

Çünkü bu şekilde olunca, hükumet yine kazanacak. Hem de daha fazla kazanacak. Kimseni ekmeğine bal sürmeye lüzum yok diye düşünüyorum. Biraz sakinleşip, konuşarak çözüm bulmak lazım.

Belli oldu ki, bu iş sokaklara taşınınca mutlaka suyu çıkıyor.. Bir takım kurallara uymayı iki tarafta beceremiyor.

işten eve gittiğimde kesinlikle iddiamı ispatlayacağım arkadaşım. sen de bana aksini kanıtlayabilecek misin? mesela silahı olan bir direnişçiyi (size göre) , bana göre polis memuru olan bir kişiyi ?

Kesinlikle katılıyorum.
2 gün öncesine kadar direnişin bitmemesi taraftarıydım lakin tiyatrolar oynanmaya başlandı.
Sakinleşmek gerek dediğin gibi.

işten eve gittiğimde kesinlikle iddiamı ispatlayacağım arkadaşım. sen de bana aksini kanıtlayabilecek misin? mesela silahı olan bir direnişçiyi (size göre) , bana göre polis memuru olan bir kişiyi ?
böyle silahı olan direnişci iddiasında bulunmadım ama elinde taş sopa sapan hatta sokak lambası direği olan eylemciler gördüm canılı yayınlarda eğerki silahlı sivil görür vede buda eylemci polis değil dersem kesin olduğuna inandığım resim yada videolar paylaşırım....

bende artık böyle düşünüyorum en basta kızmıstım ama haklıymıs ılımlı olmamakta ...daha ne desin adam anlamıyorum ki 76 milyonun hizmetkarıyım diyor bunu hangi egosu tavan yapan insan der ...ama baska türlü görmek istiyenler cımbızla laf cekiyor yok benim pğolisim demişde bizim polisimiş ki daha sonrada kaç kere bizim diyor amannnn ....ılımlı olsaydı oooo olacakları bile düşünmek istemiyorum rabbim basımızdan eksik etmesin

ben iddiada bulundun demedim zaten arkadaşım aksini kanıtlayabilir misin diye bir çıkarım yaptım. elinde taş sopası olan insanlar var ki ben bunlara insan demiyorum benim gözümde bir diğer kişiye bile isteye zarar vermek isteyen insan olamaz.
ben benim gibi düşünmeyen insanların fikirlerini de önemsiyorum bu nedenle aksini söyleyebilecek beni bilgilendirecek herkese açığım, şimdiden paylaşımda bulunacağın için teşekkürler

bilmeyen cok konusur derler de cok doğru derler

hep soyut hep farazi söylemler...

siz de savunacaksın ama savunulcak sey olmayınca ortada işte sizde haklısınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…