Bir kesim ısrarla ayrıcalıklarını şiddet pahasına da olsa kaybetmek istemiyor............ben büyük resme baktığımda sadece bunu görüyorum
Bunlarınki derken kimleri kastediyorsunuz? Bunlar kimdir, atıyorum İsviçre vatandaşları mı, düşman mıdır BUNLAR? Bunlar onlar diye diye, biz dindarız onlar gavur diye diye yapılan ayrımcılığın bir sonu yok mudur? At gözlükleri ne zaman çıkacak, ne zaman televizyondan izledikleriniz, size dikte ettirilen şeylerin %100 doğru olmadığı düşünülebilecek?
Yukarıda aktarılan olayı savunmuyorum, davranış tarzınızdan, günlerdir orda plastik mermi yiyen, tazzikli su altında kalan, gaz bombası yiyen insanları bunlar olarak ayrıştırmanızdan bahsediyorum.
Çok üzülüyorum bu topikte bu tarz yorumlar gördükçe, umutlarım kırılıyor. Mesela bugün Çağlayan Adliyesindeki avukatları tekme tokat tutukladılar, kelepçe vb. Sırf anayasl haklarını kullandıkları için. Veya bugün yize gazlandı insanlar öğlen saatlerinde, mermiler plastik de olsa uçuştu havada?
Ama sanırım ne yazsak boş, BUNLAR ne yapsa kötü, ne yapsa saçma değil mi?
Molotof atan (polıs oldugu soylenen) eylemcının kımlıgı acıklandıı...ozellıkle valı mutlu acıkladı.polıs oldugu(telsızden yola cıkarak) soylenen kısının resımlerı yayınlandı...hatta baskında sılahlar bıcaklar vsvs.. Ele gecırıldı...
ellerinde sadece bayrak olan insanlara tomalar tazyikli su püskürttü
bu günde elinde molotof kokteyli olanlara bahçe sular gibi su püskürtüyor:44:
Gezi parkına ilk müdahale anı görüntülerini bugün izledim .Eylemcilerin cep telefonu kamerasından.
Hani şu herkes uyurken polisin saldırdığı görüntüleri!!
Bugüne kadar arada kalanlar için üzüntü duyuyor , bakın sizin kendinize göre haklı eyleminize artık gölge düştü , sağınıza solunuza bakıp kimler var diyordum ya hep...
Kendi yazdıklarımı tekzip ediyorum . Eylem başlarken de saf ve masum değildi artık benim için . Ve giderek o sağda solda yerleşke kuranlarla daha da çirkinleşti.
Bir ülke düşünün ki ; bir grup genç gece yarısı bir parkta çadırlar kurmuş , pankartlar asmış , sloganlar atıyor , ülkenin mevcut başbakanına defol sloganları atıyor.Üstelik bu sloganlar atılırken henüz tahrik unsuru oluşturulduğu söylenen polis müdahalesi yok , henüz başbakanın eylemcileri hiçe sayan söylemleri yok !
Polis müdahale etmeyecek öyle mi ? Yakıp yıkmasına gerek yok , polis o kalabalığı dağıtmakla yükümlüdür.Geri çekilin , dağılın talebine karşılık alamazsa , diğer yollara başvurarak dağıtmak zorundadır.
Aksi halde sokaklar her isteğini bu şekilde halledebileceğini düşünen kişilerin , grupların çadırlarından geçilmez olur.
Ne güzel memleket manzarası değil mi ???
Yüzleri gizli, ama hangi partiye ya da örgüte hizmet ettikleri ayan beyan ortada.
O partiye baskın yapılıp her şeyler elle konulmuş gibi bulunuyor. Hem de yepyeni bir şekilde
Üstelik baskın yapılmadan önce, vali çıkmış açıklama yapıyor;
Yok onlar polis değil, polise b.k atmaya çalışan provakatör"
Araştırmadan, daha yakalamadan nasıl net bir açıklamadır bu?
Ha bir de 3 kişinin saatlerce yakalanamaması durumu var.
Cidden bu oyunlara inanıyor musunuz?
Provakatör olduğu çok belli olan tiplerin haber kanallarımızca saatlerce canlı yayınlanması çok ilginç...
30 küsür kişinin 1.000 küsür polis tarafından saatlerce sadece izlenmesi, durdurulamaması çok ilginç...
KK'de Gezi olayları ile ilgili sadece enteresan bir şekilde türban sorununa yoğunlaşmış olan, sadece bu konunun tartışıldığı bu topiğin olması da çok ilginç...
Birde sizlere sorum var arkadaşlarım,
eylemi destekleyen ve desteklemeyenler hepinize sorum zira konu siyaset olunca benim durduğum noktanın açılımı ne oluyor bilmiyorum, bilmekte istemedim gerçi.
Ben demokrasi derken özgürlük derken herkesi kastetdim herzaman.
Kapalı kadında özgür olmalı, açıkta, mezheplerde, etnik kökenlere de.
İnsanca yaşamayı savundum hep, birinin hayatına müdahale edilmesi, kısıtlanması beni sevindirmedi hiç, yasaklara kahkaha atmadım.
Ama anlamıyorum, anlayamıyorum beni senden niye ayırıyorlar? Açığım diye dinsiz miyim? Demokrasi istiyorum diye çapulcu muyum?
Kapalıyım diye yobaz mıyım? Koyun muyum?
Muhafazakar ne demek? Ben muhafazakar olmaz mıyım?
Ben hiçbirşey yakılıp yıkılmasın derken Anıtkabir'e dil uzatmak niye? Parmakla işaret eder gibi hiçbir taşkınlık yapmadan eyleme destek veriyorum diyen sanatçılaraı hedef göstermek neden?
Bugün sokakta birtanesinin başına birşey gelse, destek verdin teröristsin diye öldürülse bunun müsebbibi kim? Bu sorumluluğu toplumca alacak mıyız? İzmir insanına ... demek ? Eylemcilerle görüşürüz ama alevi olmayacak demek?
Bir ülkenin başbakanın karısına hakaret hak mıdır?
Herkes kendi penceresinden bakıyor, kendiniz gibi düşünmeyenleri anlamaya çalıştınız mı? Farkında mısınız eylemden bahsederken bizim özgürlüklerimiz ne olacak diyen kapalı kardeşlerimde var, hadi açıkları geçtim bir kalem, tutun ki bencilim kendi giyimimden başkasını önemsemiyorum ben, kapalı kardeşlerim çarşaf giyenlerin haklarını savundunuz mu hiç?
Herkes sadece kendini düşünür oldu, herkes benim özgürlüğüm diyorda başka birşey demiyor, ne yapıyorum ben diye kendinize sordunuz mu hiç?
Siyaset birilerine parmak sallamak mıdır? Ya da duble yol yaptında ne oldu, ağaçları katlediyorsun x bey demek midir?
Tıkandık, görmüyor musunuz? Birbirinizin sesine kulaklarınızı tıkadınız, tek yapılan olabildiğince savunmak, etkiye tepkiden ileri gidilmiyor burada.
Hangi oyunlara ???
Etraf oyun dolu da ...
Şimdi bu konunun ta başında bir arkadaş sormuştu sizlere , yahu madem o kadar haklısınız , madem yaptığınızdan gocunmuyorsunuz neden yüzleriniz kapalı diye ?
Hep bir ağızdan cevap vermiştiniz.
Sakın ola atılan gazlar yüzünden yüzleri kapalı olmalısın diye.
İşte o hangi örgütten olduğunu saklama gereği duymayan ama nedense yüzünü kapanmış dediğiniz kişilerde sakın ola o gazdan kapamış olmasın ???
Gelelim ikinci soruna ;
Hep demiyor musunuz ? Zaten bu polisi bu şekilde harakete zorlayan , bu emri veren devlet diye. Eeee adam o kadar emin ki , böyle bir emir verilmediğinden , ve yine o kadar emin ki , ortada böyle bir emir yokken polisin aklından zoru olması gerektiğinden bu şekilde haraketler yapması için ...O yüzden onlar asla polis değil diyor.
Eminler kendilerinden , bu kadar basit.
Oyunlar , oyunlar , oyunlar .... Komplo teorileri kurmakta en büyük oyun değil midir ?
Ausencia,
ben o ilk görüntüleri taaa 15 gün önce izledim, hemde tv kanalı kameralarından, halk tvde değil yanlış anlaşılmasın, kanal D ve star tvden seyrettim, ayrıca başbakanın söylemi var hayatım, o kanalın haber arşivine erişsem koyacağım buraya.
Ben etrafta sadece hükümet kanadının oyunlarını görüyorum, onun haricinde bir de gözünü hırs bürümüş, kendi çıkarları için her şey mübahtır diyen insanlar görüyorum.
Ben "neden yüzleri gizli" demedim.
Neden yüzleri gizli olan bu örgüt, ayan beyan hani gruba veya partiye ait olduklarını aleni ifşa ediyor dedim.
Onlar kendilerinden emin olsalardı, 2 adamı 5 saatte 50 kere yakalarlardı, kaldı ki olay esnasında molotofçuların etrafında gezi parkı kalabalığı da yoktu.
Adamların emin olduklarını halk artık yemiyor.
Bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?