Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Molotof atan (polıs oldugu soylenen) eylemcının kımlıgı acıklandıı...ozellıkle valı mutlu acıkladı.polıs oldugu(telsızden yola cıkarak) soylenen kısının resımlerı yayınlandı...hatta baskında sılahlar bıcaklar vsvs.. Ele gecırıldı...

Bunlar derken kastedilen çok açık değil mi arkadaşım ?

Masanın etrafını sarmış bir grup insan !

Hangi ülke vatandaşı olduklarını bilemem ama attıkları sloganlar ve kullandıkları düzgün Türkçe neticesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını düşünüyorum.

Eğer o grubun yaptıklarını savunmuyorsam , o gruptan bahsederken bunlar , onlar , şunlar demekte bir beis göremiyorum ben.
Bu Türkiye'nin yıllardır yaşadığı ve hepimizin kınadığı ötekileştirme değildir.
Bu işaret etmektir.
Bunlar ne yapıyor Allah aşkına demektir ?
Altında başkalaştırma aramaya gerek yoktur bence.Siz o gruba ''onlar'' demeyin de başka bir şey deyin.Vardığımız sonuç aynı.Yaptıklarının elle tutulur yanı yok.
Bunlar ne yapıypr Allah aşkına diye sormaktan daha fena ötekileştirmek nedir biliyor musunuz ?
Bunu bir başka fikirdeki ''şunlar'' yapsa ; burada ağza alınmayacak sözler edeceklerin şimdi bu görüntülere kayıtsız kalmaları.

Ayrıca;
Aynı fikri savunmadığınız insanlar neden hep at gözlüklerini takmış oluyor?
Neden bu insanlar hep araştırmayan , önlerine ne konulursa onu yiyen oluyor?
Siz şuan hayata ve olaylara bakış açınızı hangi kaynaklardan edindiyseniz , araştırarak , deşerek ... o insanlarında aynı mücadele ile araştırıp , inandıklarını savunduklarını düşünmek çok mu zor?

Benim anlamadığım, bugün neden taksime metro yok? Ve neden kadıköy - beşiktaş vapur seferleri iptal edildi?

ellerinde sadece bayrak olan insanlara tomalar tazyikli su püskürttü
bu günde elinde molotof kokteyli olanlara bahçe sular gibi su püskürtüyor:44:

Gezi parkına ilk müdahale anı görüntülerini bugün izledim .Eylemcilerin cep telefonu kamerasından.

Hani şu herkes uyurken polisin saldırdığı görüntüleri!!

Bugüne kadar arada kalanlar için üzüntü duyuyor , bakın sizin kendinize göre haklı eyleminize artık gölge düştü , sağınıza solunuza bakıp kimler var diyordum ya hep...

Kendi yazdıklarımı tekzip ediyorum . Eylem başlarken de saf ve masum değildi artık benim için . Ve giderek o sağda solda yerleşke kuranlarla daha da çirkinleşti.

Bir ülke düşünün ki ; bir grup genç gece yarısı bir parkta çadırlar kurmuş , pankartlar asmış , sloganlar atıyor , ülkenin mevcut başbakanına defol sloganları atıyor.Üstelik bu sloganlar atılırken henüz tahrik unsuru oluşturulduğu söylenen polis müdahalesi yok , henüz başbakanın eylemcileri hiçe sayan söylemleri yok !

Polis müdahale etmeyecek öyle mi ? Yakıp yıkmasına gerek yok , polis o kalabalığı dağıtmakla yükümlüdür.Geri çekilin , dağılın talebine karşılık alamazsa , diğer yollara başvurarak dağıtmak zorundadır.

Aksi halde sokaklar her isteğini bu şekilde halledebileceğini düşünen kişilerin , grupların çadırlarından geçilmez olur.

Ne güzel memleket manzarası değil mi ???

Yüzleri gizli, ama hangi partiye ya da örgüte hizmet ettikleri ayan beyan ortada.
O partiye baskın yapılıp her şeyler elle konulmuş gibi bulunuyor. Hem de yepyeni bir şekilde

Üstelik baskın yapılmadan önce, vali çıkmış açıklama yapıyor;

Yok onlar polis değil, polise b.k atmaya çalışan provakatör"

Araştırmadan, daha yakalamadan nasıl net bir açıklamadır bu?

Ha bir de 3 kişinin saatlerce yakalanamaması durumu var.

Cidden bu oyunlara inanıyor musunuz?

Birde sizlere sorum var arkadaşlarım,
eylemi destekleyen ve desteklemeyenler hepinize sorum zira konu siyaset olunca benim durduğum noktanın açılımı ne oluyor bilmiyorum, bilmekte istemedim gerçi.
Ben demokrasi derken özgürlük derken herkesi kastetdim herzaman.
Kapalı kadında özgür olmalı, açıkta, mezheplerde, etnik kökenlere de.

İnsanca yaşamayı savundum hep, birinin hayatına müdahale edilmesi, kısıtlanması beni sevindirmedi hiç, yasaklara kahkaha atmadım.
Ama anlamıyorum, anlayamıyorum beni senden niye ayırıyorlar? Açığım diye dinsiz miyim? Demokrasi istiyorum diye çapulcu muyum?
Kapalıyım diye yobaz mıyım? Koyun muyum?
Muhafazakar ne demek? Ben muhafazakar olmaz mıyım?
Ben hiçbirşey yakılıp yıkılmasın derken Anıtkabir'e dil uzatmak niye? Parmakla işaret eder gibi hiçbir taşkınlık yapmadan eyleme destek veriyorum diyen sanatçılaraı hedef göstermek neden?
Bugün sokakta birtanesinin başına birşey gelse, destek verdin teröristsin diye öldürülse bunun müsebbibi kim? Bu sorumluluğu toplumca alacak mıyız? İzmir insanına ... demek ? Eylemcilerle görüşürüz ama alevi olmayacak demek?
Bir ülkenin başbakanın karısına hakaret hak mıdır?

Herkes kendi penceresinden bakıyor, kendiniz gibi düşünmeyenleri anlamaya çalıştınız mı? Farkında mısınız eylemden bahsederken bizim özgürlüklerimiz ne olacak diyen kapalı kardeşlerimde var, hadi açıkları geçtim bir kalem, tutun ki bencilim kendi giyimimden başkasını önemsemiyorum ben, kapalı kardeşlerim çarşaf giyenlerin haklarını savundunuz mu hiç?
Herkes sadece kendini düşünür oldu, herkes benim özgürlüğüm diyorda başka birşey demiyor, ne yapıyorum ben diye kendinize sordunuz mu hiç?

Siyaset birilerine parmak sallamak mıdır? Ya da duble yol yaptında ne oldu, ağaçları katlediyorsun x bey demek midir?
Tıkandık, görmüyor musunuz? Birbirinizin sesine kulaklarınızı tıkadınız, tek yapılan olabildiğince savunmak, etkiye tepkiden ileri gidilmiyor burada.

[video=youtube;_vUDQ6AfOYg]http://www.youtube.com/watch?v=_vUDQ6AfOYg[/video]

Evet yahu.
Ne tehlikeli bir grupmuş cidden.

Anında biber gazlı müdahale. Hem de havaya da değil yere atılıyor.

Son düzenleme:
ellerinde sadece bayrak olan insanlara tomalar tazyikli su püskürttü
bu günde elinde molotof kokteyli olanlara bahçe sular gibi su püskürtüyor:44:

Taksimde bugün Tomaları Sabri kullanıyomuş :))) Ondan hiç biri denk gelmedi birer bahçe fıskiyesi gibiymiş.

Gezide tomalarla direnişçilerin görüntülerini vermeyen yalaka basın şimdi canlı yayında pür dikkatlerr.

Neden acaba ??

Ausencia,
ben o ilk görüntüleri taaa 15 gün önce izledim, hemde tv kanalı kameralarından, halk tvde değil yanlış anlaşılmasın, kanal D ve star tvden seyrettim, ayrıca başbakanın söylemi var hayatım, o kanalın haber arşivine erişsem koyacağım buraya.

Konuya sonkez net bir sekilde düsüncelerimi yazip kendi adima noktayi koyacagim.

Cumhuriyet kurulduktan sonra yaklasik 30 sene boyunca CHP SECIMSIZ hükümet oldu.
Cünkü cok partili sistem ve secim olmasina izin verilmedi, sözde padisahlik kalkmisti.

Sonrasinda cok partili sistemle, halkin büyük cogunlugunun oyu ile baska bir parti iktidar oldu.

O günlerden bugünlere belli bir kesim bunu hazmedemiyor.
Bir kesim var ki halkin kendilerinden olmayanina ve onlarin secimlerine hakaret, asagilama, yargilama ile karsilik veriyor.
Bugün bu eylemlerin bu hale gelmesinin sebepleri bu kisilerdir.

Bu kisiler ülkede kendi gibi olmayanin yasam hakki olmadigini düsünüyor.
Bu kisiler Muhafazakar, islam, müslüman gibi kavramlara tahammül edemiyor.
Bu kisilere göre, muhafazakar olan ve secim yapan kisiler bidon kafali, koyun, atgözlüklü vb dir.
Bu kisiler kendileri gibi düsünenden baskasi iktidar olursa ülke elden gidiyor zannediyor.
Bu kisiler secimle deviremediklerini yillarca darbe ile devirdi, asti, kesti.
Bu kisiler su an sivil darbe yaptiklarini düsünüyor ( cok kamik ama)

Iste bu kendilerinden olmayana tahammülsüz, kendilerinden olmayana yasama hakki vermeyen kisilerdir ülkenin bugünkü yasadigi kaosa sebep.

Gercekten itirazi olan ve bu itirazini dile getirmek isteyenlere sözüm yok.
Ama onlarda sunu bilmelidir ki fena halde kullanildilar.

Ayrica bu eylemi bugünkü haline getiren herkesin yakalanmasini ve yargi önüne cikarilmasini istiyorum bir vatandas olarak.

Bunlarin en basinda " sadiracagiz ve hükümeti düsürecegiz" diyen CHP lideri Kemal Kilicdaroglu.
"anitkabiride yikariz" diyen kisi.
Polise " sizin ananizi, avradinizi s..cem" diyen CHP Milletvekili.
Saldiran, yakan, yikan ve kaos ortami olusturan her kim varsa yakalanmalidir.
Yakalanmalidir ki ibreti alem olsun da birdaha vatandasin malina zarar vermesinler.

Hangi oyunlara ???

Etraf oyun dolu da ...

Şimdi bu konunun ta başında bir arkadaş sormuştu sizlere , yahu madem o kadar haklısınız , madem yaptığınızdan gocunmuyorsunuz neden yüzleriniz kapalı diye ?
Hep bir ağızdan cevap vermiştiniz.
Sakın ola atılan gazlar yüzünden yüzleri kapalı olmalısın diye.
İşte o hangi örgütten olduğunu saklama gereği duymayan ama nedense yüzünü kapanmış dediğiniz kişilerde sakın ola o gazdan kapamış olmasın ???

Gelelim ikinci soruna ;

Hep demiyor musunuz ? Zaten bu polisi bu şekilde harakete zorlayan , bu emri veren devlet diye. Eeee adam o kadar emin ki , böyle bir emir verilmediğinden , ve yine o kadar emin ki , ortada böyle bir emir yokken polisin aklından zoru olması gerektiğinden bu şekilde haraketler yapması için ...O yüzden onlar asla polis değil diyor.

Eminler kendilerinden , bu kadar basit.

Oyunlar , oyunlar , oyunlar .... Komplo teorileri kurmakta en büyük oyun değil midir ?

Sanırım gözden geçirdiğin mesajlar bu yöndeydi.
Bu topik her görüşün, her fikrin rahatça paylaşılabildiği bir alan. :13:
Ülkemizin kadın özeti diyebilirim.

Parçala-böl-yönet demiştik.
Halk arasında da hayata geçiyor mu?
Anlam kazanıyor mu şimdi bu uygulama?
Evet bunun müsebbipi kim?

Burada ilk günden beri gözlemlediğim şu;
Eylemi destekleyen kimse, eylemi desteklemeyen tarafı çeşitli sıfatlarla yaftalamadı. Bir kategoriye sokmadı. Bilakis, herkes için direnildi.
Ha eylemi desteklemeyip, halka "vur" emri verenleri ölümüne savunanlarla kıran kırana tartışıldı evet.
Ama bir sınıfa dahil edilmedi kimse.

Ama bir kesim, direnişçi halkı "terörist" diye yaftaladı.
Neden?

Ne zaman, "evde tuttuğum %50 var, ben de çıkarırım 500 bin kişi" açıklaması geldi, işin rengi o zaman değişti.
Neden tarafsızlıktan dem vuran arkadaşların gözleri, bu kaousun asıl müsebbibinin değil de, hala direnişçi halkın üzerinde?
Görülmüyor mu gerçekler, yoksa görülmek mi istenmiyor?

Halbu ki meydanlarda, senin dediğin gibi, herkesin özgürlüğü için direnildi.
Sadece belli bir kesmin değil, herkesin!

Ha bu arada, oturup klavye başından destek veriyormuşuz gibi gelebilir bazı arkadaşlara. Ben de 3 gün meydandaydım.
Lakin direnişin kaynar bölgelerinde değil.
Keşke olabilseydim.

Ben etrafta sadece hükümet kanadının oyunlarını görüyorum, onun haricinde bir de gözünü hırs bürümüş, kendi çıkarları için her şey mübahtır diyen insanlar görüyorum.

Ben "neden yüzleri gizli" demedim.
Neden yüzleri gizli olan bu örgüt, ayan beyan hani gruba veya partiye ait olduklarını aleni ifşa ediyor dedim.

Onlar kendilerinden emin olsalardı, 2 adamı 5 saatte 50 kere yakalarlardı, kaldı ki olay esnasında molotofçuların etrafında gezi parkı kalabalığı da yoktu.

Adamların emin olduklarını halk artık yemiyor.
Bu kadar basit.

Benim izlediğim görüntüler 29 Mayısa ait , meşhur çapulcu söylemininde 31 mayıs olduğunu düşünürsek , hatta ve hatta ilk günlerde başbakan nasıl hala çıkıp konuşmaz söylemlerini hatırlarsak , evet benim için henüz karşı ateş çakılmadan sloganlar atılmaya başlanmış demektir sevgili mune.

Tarihler konusunda yanıldığımı varsaysam bile , benim için artık hiçbir masumiyeti olmayan bir direniştir bu .

Biz halk değil miyiz ?

Bizler görmüyor muyuz gerçekleri , kör müyüz ?

Neden belli bir kesimdeki insanları tüm halkın sözcüsü ilan etme gayreti ?

Sizin için sokaklardayız denilen insanlara soruldu mu ? Senin için sokağa çıkıyorum , ister misin diye ?

Hep boş kahramanlık gösterileri. Eylemi desteklemeyenler haklarını sokağa birileri dökülsün de savunsun diye bekleyen biçareler değil. Kimse benim gibi eylemi desteklemeyenler için sokağa döküldüğünü savunmasın . Herkes kendi derdindeyken gerek yok bu milli kahraman ilan edilme çabalarına.Eğer gerçekten tablo böyle olsaydı idi , işte o zaman halkın tamamı bağrına basar , destek verirdi yaşananlara .Ama yok öyle bir şey , hayalden öte değil ?

En acısı da bu ütopik hayalleri uğruna birilerinin , ülkenin içinde bulunduğu durum .Hayal kurdum bir gün , sokağa döküldüm , olur sandım , olmadı ... Tarih bu eylemi böyle yazacak .

Herhangi bir partili değilim hatta 18 yaşım dolduktan sonra verdiğim oyları inceleseler beni bu kadın şu fikri savunuyor diye etiketleyemezler bile.
Zira kim ülkem için çalışacağım, milletim, demokrasi dediyse oy vereyim bakalım sözlerinde samimi diye oy verenlerdenim.
Ama Chp lideri yargılanırken diğer lideri de unutmayın, ülke sanatçısına hesabını vereceksiniz diye tehdit eder gibi konuşmak, üstelik evde zır tutuyorum dediği bir kesim olduğunu belirttikten sonra hesabını vereceksiniz demek, kim olduğunu tam açıklamadığı sözlerinde 2 ayyaş demek, insanlara çapulcu demek.

Demokrasi herkese, hukuk herkese, özgürlük herkese, insan hakları herkese...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…