Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vazgeçtim bu başlıkta yazmayacağım, bu ruh halini çözemediğim insanlara mantıklı açıklama yapmaya çalışmak, mantıklı sorular da sormak istemiyorum.

Aynen bende artik birseyleri aciklamaya calismak, insanlarin sakinlesmesini istemek ve gecmisle birlikte bugünün degerlendirilmesini anlatmaya calismaktan yoruldum.

Alkol yasagi diye basbas bagirilan seyin yasak degil düzenleme oldugunu,
bircok ülkede bu düzenlemelerden daha sert düzenlemeler oldugunu anlatmaya calismak.

Dikkatinizi cekerim bu ülkeler dini islam olan ülkeler degil.
Rusya, isvec, norvec, fillandiya, hollanda, danimarka, ingiltere, italya, ispanya, litvanya ve daha bircok ülke.
22:00-06:00 arasinda alkol satisi yasak bircogunda, bircogunda sokaklarda icki icmek yasak, kimisinde cocuklarinda icinde oldugu faliyetlerde alkol satici ve tüketimi yasak.
Yani Türkiye nin müslüman bir ülke olmasi ve hükümetin muhafazakar olmasi bu düzenlemeleri özgürlük kisitlamasi yapiyorsa, diyecek sözüm yok benim.

" Basbakan daha ilimli olmaliydi" diyenler, olamazdi.
Eger sadece kanuni eylem hakkini kullanan ( yani aksama kadar eylemini yapip, aksam olunca evine dagilan) insanlar olsaydi sokaklarda, o zaman " evet ilimli olmaliydi".
Fakat yakip, yikan, proveke eden, " saldiracagiz ve hükümeti düsürecegiz, hükümet istifa" diyen insanlara ilimli yaklasmasi demek, bu isin cigrindan cikmasi demektir.
Basbakanin " rica ediyorum bitirin bu eylemi" demesini bile firsat bilip, akillara zarar istek maddeleri dizenler, eger Basbakan ilimli olsaydi ne isterleri acaba?

Gercekten hisr, kin, öfke insanin gözünü kör etmemeli.
Herkes sapkasini önüne koyup, olan biteni ve amacin ne oldugunu iyice bir düsünmeli.

Son düzenleme:
Yalnız bunu polis yapmadı, yapmaya mecbur bırakıldı. Sdpliler de var akm yakınlarında. Ama diğerleri sivil polis, habertürk muhabiri bile yanlışlıkla polis dedi

Sanırım sorumu doğru soramıyorum ben ;

O yaptı ya da bu yaptı değil sorum aslında. Hani polisin yapmadığı ile ilgili bir haber duyduğumuzda sevinerek paylaşıyoruz ya , bu ülkenin polisi diyerek sahipleniyoruz ya ; bir kısım insan neden bunun tam tersi bir kaynak bulduğunda çölde su bulmuş gibi nasıl kullanacağını şaşırıyor.Hani yapmışsa bile üzülmek yok tam aksine sevinç var , zafer var , bulduk diye...

Bunu cidden anlamıyorum.

Iste eylem artik bu kisilerin eylemi!!

Kendileri gibi eylem yapmayip, yemegini yiyen adama yapilan baskiya bakin.
Adam hala aldiris etmeyince iyice cildiriyorlar.
Attiklari slogansa " BU DAHA BASLANGIC"
Özgürlükler icin eylem yaptiklarini söyleyenlere bakin.
Gercekten bunlarin istedigi olsa, kendileri gibi düsünmeyen insanlara neler yaparlar acaba?

Gezi Park Eylemcilerinden Mahalle Basks

Gezi eyleminin sonucu: Sonunda, ortaklaşa eylemin b..kunu çıkardılar

Son düzenleme:
Muthiş bır dejenarasyona uğradı direniş..
Artık gerçekten halktan olan insalar sokakları terk etmeli acilen..
Direnişi bıraksınlar demiyorum ama farklı bir boyuta taşımaları gerekiyor.
Yoksa Polise halkı kırdırtacaklar ,
Halk biyerden sonra karşılık vermeye başlayacak artık..

Hiç iyi şeyler okumuyorum.
Tv ve sosyal m. polis mudahele etmıyor başlıkları yayınlanırken , gonullu arkadaslardan gelenler ise polisin ağır mudahelede bulndugu..

Helal olsun adama istifini bile bozmadı. Mort oldular.

Son düzenleme:

birde adamın masasına vurup tahrik ediyorlar,bunlarla aynı özgürlüktenmi bahsediyoruz biz ? bu insanlar özgürlüğü nasıl bişi olarak algılıyo cidden merak ediyorum bunlarınki rabbena hep bana özgürlüğü demekki

Özgürlük weiss özgürlük (!)

Bu insanlar değil miydi , korkuyorlardı istemedikleri bir hayatı yaşamaya maruz kalmaktan ?

Şimdi sorsan ,

Bunlar da onlardan değil...

Çatışanlarda değil...

Yakıp , yıkanlarda değil...

İçip , ayık gezmeyi unutanlarda değil...

Gezi parkını kokuşmuş bir işgal bölgesine çevirenlerde değil...

Hükümeti 48 saatte düşüreceğiz diyenlerde değil...

Derdimiz iki ağaç diyenlerde değil...

Kim kaldı geriye ?

illa birileri kaldı da , artık eylem onların eylemi değil !

Bunlarınki derken kimleri kastediyorsunuz? Bunlar kimdir, atıyorum İsviçre vatandaşları mı, düşman mıdır BUNLAR? Bunlar onlar diye diye, biz dindarız onlar gavur diye diye yapılan ayrımcılığın bir sonu yok mudur? At gözlükleri ne zaman çıkacak, ne zaman televizyondan izledikleriniz, size dikte ettirilen şeylerin %100 doğru olmadığı düşünülebilecek?

Yukarıda aktarılan olayı savunmuyorum, davranış tarzınızdan, günlerdir orda plastik mermi yiyen, tazzikli su altında kalan, gaz bombası yiyen insanları bunlar olarak ayrıştırmanızdan bahsediyorum.

Çok üzülüyorum bu topikte bu tarz yorumlar gördükçe, umutlarım kırılıyor. Mesela bugün Çağlayan Adliyesindeki avukatları tekme tokat tutukladılar, kelepçe vb. Sırf anayasl haklarını kullandıkları için. Veya bugün yize gazlandı insanlar öğlen saatlerinde, mermiler plastik de olsa uçuştu havada?

Ama sanırım ne yazsak boş, BUNLAR ne yapsa kötü, ne yapsa saçma değil mi?

Yüzbinlere müdahale eden polis bu molotofçuları bulmalıdır. Kimliklerini açıklamalıdır.

En ufak bir iz yok mu yahu bu insanlardan

Günlerdir 3 maymunu oynayan medya, aynı anda molotofçulara canlı yayında.
Molotofçuların bellerinde silah.

Pffff..Hep aynı tiyatro.
Hep aynı oyunlar.

sonuna kadar alkışlıyorum.

zaten bu eylemcilerde amacını aştı işi iyice abartıp pravakatörlere sebebiyet verecek kadar abarttılar olayı.
ve ajda pekkan gibi bir sanatçıyı sırf kendılerıne destek olmadı dıye yuhlayacak kadarda geri oldujlarını bir kez daha ıspatladılar.

Belki gerçekten molotof atanlarda silah yoktu, kime hangi amaca hizmet ediyorlar bilemeyiz, o yüzden molotofçu şunların tetikçisi, bunların maşası diyemem.
Ama ben tek bir soru soruyorum kendi kendime ve bunun cevabını almayı ümit ediyorum yetkili merciilerden.

Eyleme taş, sopa, şiddet bulaştıran polise saldırdı denilen, twitter'dan insanları kışkırttığı söylenenler adalet karşısına çıkarken, anıtkabiri yıkarım, izmirin ...lerinin ağzını burnunu kırarım, eylemcilerle görüşürüz ama bana solcu ve alevi olmayan birini bulun diyenlerde yargı karşısına çıkartılacak mı?
Bu söylemler insanları kin ve öfkeye, bölücülüğe sevk etmiyor mu? İnsanların dini inanışlarına hakaret değil mi söylenenler?
Eyleme şiddet ve bölücülük bulaştıran herkes ama herkes yargılansın o zaman en önde ellerim patlayana kadar alkışlayacağım.

Süt bozuk diyen laboratuarın ruhsatını iptal et ,YÖK yolsuzluklarını açıklayan REDHACK'i dava et ,Şimdi vicdan sahibi imamı dava et..

Hakikaten müthiş bir özgürlük anlayışı var bu ülkede.

Son düzenleme:

orada gerçekten gezi parkı ve özgürlüklerin engeli için bulunanlar sessiz kalmayıp onlara karşılık vermeye kalksa o eylemcilerde onlardan olurdu zaten istenen de buydu. İki grup birbirine girsin bu seferde masum tek yaptığı orayı beklemek olan eylemciler provakatör olarak yaftalansın. Vali açıklama yapıyor hiçbir müdahele olmayacak sadece pankartlar barikatlar toplanacak diyor ama yüzlerce polis gidiyor. Bütün medya canlı yayın araçları da sabahtan itibaren orada nedense artık ve bir Molotof kokteyli havai fişek durumları başlıyor bir anda hem de kaç gündür böyle bir şey en azından taksimde yaşanmazken. Ellerinde kendini savunacak hiçbirşey yokken halk aralarına dalıp kavga mı çıkarsın yumruk mu atsın dövüşsün mü bu mu yani. Orada yapılması gerekeni gerçek direnişçiler yapmıştır o alanı elele tutuşup zincir oluşturup çevirmiş ve provakatörlerin girişine izin vermeyiz alakamız yoktur mesajını çok iyi vermişlerdir yapılmak istenen şey de amacına ulaşmamıştır.

Bir kesim ısrarla ayrıcalıklarını şiddet pahasına da olsa kaybetmek istemiyor............ben büyük resme baktığımda sadece bunu görüyorum

Cıx..Çıkarılmayacak.
Özgür bir ülkedeyiz, onlar düşüncelerini söylediler

Dediğim gibi, bu molotofçuları, izmirde polisin arkasında insanlara saldıran taşlı sopalı sivilleri, eylemciler arasına karışmış provakatörleri devlet baba tez zamanda bulup kimliklerini açıklamalı.

İsteseler dakikasında tespit edilir hepsi.
Ama işte...
Çok sıkıldım bu tiyatrodan.

Çünkü durumun amacından sapmasını istemiyoruz. Kimse bizimle oyun oynasın istemiyoruz. 22-23 yasında yeni mezun öğretmenlerin=polislerin zarar görmesini de istemiyoruz.

Sevinc yok, zafer yok, sosyal medyanın faydası var. Kandırılmaktan bıktık. Hükümetin bizi cocuk gibi azarlamasından da bıktık. Benim sectiğim başvekil beni azarlayamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…