Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mitinglerde sürekli ''bunlar'' diye hitap edildi...
''Zahide Nine öyle bir konuştu ki bunların anasını ağlattı'' denildi...
Daha bir sürü şey denildi hangi birini görmeyim hangi birini duymayım

egunal her lafı üzerine alınma bebeeeem

validen izin alınarak, taksim dayanışma adı altında toplanıldı bugün orada, ölenleri anmak için.

yine validen izin alınarak 5 6 kişi gezi parkının içine girip vefat edenler için karanfil bıraktı.

eğer izlediyseniz bugün karanfil ve türk bayrağından başka bir şey yoktu. taksim dayanışmanın afişleri vardı sadece, en ufak politik veya provoke edebilecek unsur yoktu ve vali izniyle toplanılmıştı.

siz daha neye ve kime "yahu çıkmayın taksime" diyorsunuz ??

walla sizde bu vicdan varken Allah cocuklarimizi korusun insaallah..Simdi o polis lerin nasil düsündüsgünü tasavvur edebiliyorumm.. Cok büyük bir laf ettiniz, ölen insanlara ava giden avlanir dediniz...Yani kin nefret kendi dindaslariniza, kenid komsunuza, kendi hemsehrilerinize...Nutkum tutuldu, filmlerdeki o asla onaylamadigimiz acimasiz repliginizden.. Kanim dondu resmen....

Mitinglerde sürekli ''bunlar'' diye hitap edildi...
''Zahide Nine öyle bir konuştu ki bunların anasını ağlattı'' denildi...
Daha bir sürü şey denildi hangi birini görmeyim hangi birini duymayım

"Bunlar" diye bi parti varmış ondan bahsediyordu herhalde

egunal her lafı üzerine alınma bebeeeem

çok pis alınıyorum valla bunlar diye diye konuşuyor her mitinginde sürekli sanki bizim aklımız bize yetmezde bizi birileri kandırıyor birilerinin oyununa geliyormuşuz gibi söylemleri var...ısrarla uslübuna takılıyorum neden bu şekilde bir başbakan konuşur ki başka kelimeler seçemezmi mevkisine uygun hitap şekli ile halka hitap edemezmi..gerçekten hayretle izliyorum

konu hak ve özgürlükya peki başka bir konuya geçiyim bir başbakana daha doğrusu bir insana bu kadar iftira atmak doğrumu

delilleriyle bir iftira getirin lütfen. Bir tane... burada basbakanin oglunun iki yil icinde onlarca gemi ve bim magaza zincirlerini nasil satin aldigini sorduk.. bu mudur iftiraa?? cünkü 7 yil evvel okula gitmek icin paralari yoktu, bir zengin okutuvermisti hayrina... hadi lütfen simdi bunu cevaplayin özür dilicem sizden....

şu anda taksimde yaşananlar ava giden avlanır değilmi bence siz kendinize şaşırın bukadar gözünüz kör olduğu için yazık evlatlarınıza yazık böyle bir zihniyetle yetiştirdiğiniz için vatan haini evlat yetiştiriyorsunuz bu kadar eylem yapıcağınıza sandığa gidin

"Yok yazmayacağım. Gündemi falanda takip etmeyeceğim bi süre... Sonra neşeli şarkılar dinleyeceğim. Yapabilirim!" diyorum ama tutamıyorum kendimi...

Başlık altında en son gördüğüm mesajda RTE kısaltmasının "hoş" olmadığı tartışılıyordu.

Yok cidden yazmayacağım.

siz niye hala bize laf yetiştiriyosanız onun içim hala taksimde eylemci arkadaşlar
amaan siz dayanışmadan ne anlarsınız çıkarınız olduğu yerde var olmadığı yerde yoksunuz biz türban eylemindede vardık şehitler içinde özgürlük içinde meydanlardaydık

zeynepcim evet polis diyalog kuruyor halkta onlara karanfil veriyor ama su sıkılıyor...
sadece toplandılar orda başka hiç birşey yoktu ve tamamen iyi niyet vardı dikkatli gözlenirse anlaşılır bu...
son zamanlarda halkın içine karışan kötü guruplar vardı o zamandan beri zaten halk evine çekildi bugün evine çekilen sade vatandaş çıktı meydana...ayrıca başbakanımız her gün bir yerlerde sürekli konuşuyor meydan okuyor bu insanlar evlerinde bu konuşulanları izliyor doluyor doluyor polisle ya da başka bir şekilde sindirilebilir halk ama biriken bir öfke var bu bastırılmışlıkla bunu görmezden gelmemeliler...neden Ankara ve İstanbulda miting yapılıyor tamda bu olayların üzerine yoksa gövde gösterisimi yapıyorsunuz diye tepki alınınca hemen hayır efendim yok öyle birşey biz yerel seçim kampanyamızı başlattık diyor ama mitinglerinin adı ''milli iradeye saygı'' mitingleri...hani seçim içindi mitingler neden seçimlerden bahsedilmiyor da sürekli eylemcileri hedef alan konuşmalar yapılıyor...amaannn valla günlerdir aynı uslüp aynı cümleler...

Son düzenleme:

"vatan haini" ne demek farkinda misiniz? Sizi uyarmama ragmen üslubunuz degismedi. Umarim kullandiginiz kelimeler ve yarattiginiz polemik icin özür dilersiniz.

Ciddi anlamda bir '' arkasında durma '' ve aynı şekilde '' karalama '' yaşamanın mantığını biri bana anlatabilir mi lütfen ?
Yazılanlar cidden kırıcı boyutlarda , altı üstü; bir eylemi destekleyen ve desteklemeyen insanlarız .Aman ha altı üstü derken , sizin için önem arzeden eyleminizi küçümsemiyorum asla yanlış anlaşılmaya çok münasit bu ortam çünkü.
Hükümet gıyabında Başbakan eleştiriliyor sürekli . Eeee tamam , vatandaşsın , seçmensin ve görüp duyduklarınla hatta daha ötesine gidip araştırdıklarınla bu eleştri hakkın doğuyor.
Buraya kadar sorun yok .
Ya peki karşınızdaki kişide görüp , duyuyor ve aynı şekilde araştırıyor ve onunda övgüsünü kazanıyor . Şimdi bu kişiye neden sürekli , araştırmıyorsun , okumuyorsun , körü körüne bağlısın vs... deniliyor ?

34 yaşında nice siyasi olayların içinde yer almış(şuanki hükümetin aleyhine) , şuan bu yaşında siyasal bilimler öğrencisi , okuyan , araştıran , yorumlayan bir kadınım .Ben gibi niceleri var.Lütfen çok rica ediyorum , her neyi savunuyor isek karşılıklı , bir diğerini düşünmemekle itham etmeyelim artık.

Bu gezi olaylarına baştan beri temkinli yaklaştım . Eylemin bu boyuta ulaşmış şeklini her kim yapıyor olsa idi desteklemezdim .
Boyuttan kastım yaşanan yakıp , yıkmalar , polisin uyguladığı şiddet vs. değil .
Eğer bir eylem ;
Faşizme karşı omuz omuza ! Defol Tayyip ! gibi daha nice söylemlerle ilerliyorsa , eğer bir eylem 48 saat durursak hükümeti düşürürüz niyetindeyse başında , bu eylem aynı zamanda askeri soruyorsa ilk günler sonra çark ediyorsa , aynı eylem yanında her türden provakasyona hizmet ediyorsa ....
O eyleme alkış tutmak benim için imkansız.

Eylemcinin gözünden olayı değerlendirmeye çok kez çalıştım ama hangi gözden bakacağımı karıştırdım hep . Her bir kafadan başka sesler çıktı .

Ta eylemin başına dönüp hafıza tazeleyelim , konu o kadar çorba oldu ki herşey unutuldu ve bilgi kirliliği çoğaldı .

Gezi parkı topçu kışlası projesi , itirazlar sonucu yargıya intikal etti.
Oraya topçu kışlasını istemiyoruz diyenler yargı kararını beklemeye koyuldu .
Sonra Taksim 'de bir gün gezi parkının tek bir duvarı yıkıldı ve 5 ağaç taşınmak üzere yerinden kaldırıldı.
Taksim birden ayaklandı gezi parkımıza dokunmaaa diye , yargı kararını beklemeden bu müdahale neyin nesi diye ?
El cevap , bu çalışma gezi parkının yıkımı için değil yol çalışması nedeni ile , bu ağaçların ve bu duvarın kaldırılması ve yolun genişletilmesi gerek .
Eeeee,
Buradan sonra yukarıda o saydığım sloganlar , hükümeti devirme çalışmaları ne diye başladı ?
Diyeceksiniz ki , gezi parkındaki eylemcilere bir gece aniden müdahale edildi.
Peki , gezi parkı eylemcileri yanlış istihbarat almış , yargı kararınını beklemeyi hiçe sayıp hükümetin orayı yıkmaya geldiğini düşünmüş ve toplanıvermiş , ama yokmuş öyle bir şey ... Hala ne diye yasal olmayan bir şekilde o parkta yerleşke kurarsın ki ?
Soruyorum size , yaşadığınız semtte , sürekli geçtiğiniz , kullandığınız bir mekanda birileri günün birinde kamp kursa , gece gündüz slogan atsa ?Hele ki bu sloganlar sizin tam zıddınızda düşüncede ise...
Bu mu normal ?

Sonrasında ipler koptu.Yüzler bine döndü eylemde ...Yanlarında her türlü yasa dışı örgüt peydah oldu.
Gezi parkı kendi içinde ''yahu bizim burada ne işimiz var '' demeye başladı .Rota hepten hükümeti devirmeyi yöneldi.Çünkü artık ağaç denilemezdi ,ağaçla ilgili bir sorun kalmamıştı .Yargıyı bekleyen hükümete karşılık , bir kısım eylemci beklememişti.Olaylar bu raddeye gelince , ılımlılık beklenen hükümet cenahı, peki yargı kararı lehimize de olsa halka soracağız dedi.Artık ağaç diyemeyecek olanlar iyice darbe hayallerine daldı.Hepsi değil , arada hala asıl grubun ne için orada olduğunu farketmeyenler vardı.

Yok böyle bir dünya ...

Bakın günlerdir bu başlıkta bile artık gezi parkı az konuşulur oldu , sürekli bir Başbakan karalama , sürekli bir Başbakana methiyeler düzme.
Ne Başbakan sandığınız kadar .......... bir adam , ne övdüğünüz kadar muhteşem bir yaradılmış.
İnsan yuhu , siyasetin içinde , siyasi dezarformasyona uğramış , zaman zaman egolarına yenilmiş , yanlışları ve doğruları ile.Kimi ne artısı fazla gelir destekler , kimi ne eksisi fazla gelir desteklemez Bu denklem bu kadar basitken bu fikiler üzerine baskı neden ?

Şuan Taksimde canlı yayında sürekli istifaaa sesleri yükseliyor . Bakın lütfen dağılın deniliyor şuan canlı canlı , dağılmazsanız müdahale edilecek deniliyor . Saat 21:00 oldu , hangi amaçla toplanıldıysa artık , dağılma vakti...Sonra bu gece olaylar çıkınca bunun müsebbibi kim olacak ?Allah muhafaza.
Başbakan mı olacak sorumlu ?
Yahu adamı istifaya davet eden kişileri susturmak için istifa mı edecek ?

El insaf...

Çok uzun oldu , şahsi düşüncelerime cevap almak gibi bir niyetim yok .Ama kırmızı ile belirttiğim gidişat sürecinde nasıl bir hak veriş var bu eyleme hala?Yani aynı düşüncede olmak başka bir şey , elbette o seslerle aynı düşünebilirsiniz ama bunun yolunun bu olmasına hak vermek çok başka bir şey.....

evet halk orada olmali... Bu vatandaslik hakki.. Neden vatandaslik hakkini yasamaasin.. Asil ben soruyorum size... Neden özgürlügü kisitlansin...Adamlar duruyorrrrrr, tas atmiyor, bomba atmiyor duruyor.. Nedir bu kadar korkulan, demokrasi gelir korkusu ise yapmayinnn yaa.. cocuklarimizi düsününnn...Bir taksim de durma eylemi yapilamayacaksaaaa....

casmi sana yazıklar olsun vatan hainiymiş sen eylemcilere de onlara destek verenlere de duran adama da bikinili duran kadına da kurban ol zihniyeti bozuk cahil şey

sen benim evladima vatan haini diyemezsin!!!! Sen benim evladima vatan haini diyemezsin!!!! sen benim evladima vatan haini dieyemezsin!!!!

ben on gün önce bes aylik hamile olarak oaradydimmmmmmmmm... Cünkü cocugumun gelecegini düsünmek zorundaydimm.. dogurmakla olmuyor, sahip de cikmak lazim gelecege....Ama bu kadar kin ve nefret icinde sadece Allah im sen koru bizi, vatanimizi, insanimizi diyorummmm. Rabbim din adi altinda boyunduruk vurmaya kalkisanlari islah etsinnn....Ben müsliman isem az önce dogmamis cocuguma VATAN HAINI diyen kisi ne, eger o müsliman ise ben olmak istemiyorum....

bu ülke okadar kızlarımızın baş örtüsü zorla çıkarılınca nerdeydi
Bu alıntıyı genel olarak yazacağım ama siz de üstünüze alının lütfen:

"Bazıları çıkıp konuşuyorlar.
Şurası talan edilirken neredeydin?
Buraya gökdelen dikilirken neredeydin?
Oraya şu yapılmak istenirken neredeydin?
Ta orada ağaçlar kesilirken neredeydin?
Falanca yerde doğa katledilirken neredeydin?
Kardeşim...
Orada,şurada,burada bu işler yapılırken...
Uyuyordum,şuursuzdum,sesimi bile çıkaramıyordum,öylece seyrediyordum.
Ama şimdi aklım başıma geldi.
Ve sesimi çıkarıyorum

Peki sen söyle bakalım:
Sen şimdi neredesin?"
-Ahmet Hakan

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…