Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
azcık dıger konulara bakayım barı..tam anlamadım amadogruysa kızcagızın bırı amcasının tacızıne ugramıs..9 yasındayken de tecavuz gırısımınde bulunmuslar...

sıyaset meydanı gıbı oldu kafam..

Ausencia, aslinda olaylarin gidisatini anlatmissin ama atladigin yerler olmus bence. Olaylarin baslangicina dair Gezi Parki göstericilerine yapilan bir sabah müdahalesi vardi. Hani tüm dünyayi dehsete düsüren cinsten. Orantisiz bir güc söylemleri de aslinda bos yere durduk yere yayilmadi etrafa. Bir de sunu hatirlatmak isterim ki, o parktaki insanlar daha sayilari bir avucken Basbakan su söylemi kullandi: " onlar ne yaparsa yapsin, biz karar verdik." Bu cümle artik insanlari cigrindan cikarmaya yetmisti bence. Cünkü Basbakan Gezi Parki olaylarina gelene kadar pek cok konuda, "biz karar verdik" tavrini sürdürdü. Fasizm nedir? Bu sorunun cevabini bu forum üzerinde tartismak mümkün degil bence. Üstelik sirf bu konu üzerine kücük capta bir tez bile yazilabilir. Sen de siyaset bilimi okuyorsun. Fakat günümüzde fasizm genel anlamda "baskici, otoriter, ötekilestirici" rejimler icin kullanilir hale gelmistir en basit deyimi ile.

"Onlar ne yaparsa yapsin, biz karar verdik."
"Capulcu bunlar, bunlar alkolik, bunlar ayyas, bunlar vandal" ve en son "teröristler" dahi denildi.
"twitter denilen bir bela var. yalanın daniskası burada. sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır."
"olay tamamen ideolojik. istanbul’da yaklaşan büyükşehir seçimleri var. biz bunu ak parti’de nasıl alacağız diye yapılıyor."

"ben şimdi istesem onlar taksim'e 20 bin kişi mi çıkardı ben de 200 bin, 250 bin, 500 bin kişiyi kazlıçeşme'ye çıkarırım. ben de bunu yaparım. bir partim, tabanım var. böyle bir imkanımız, gücümüz var."

"evet cami de yapacağız. ben bunun iznini gidip de chp genel başkanından alacak değilim, birkaç çapulcudan alacak değilim. bize oy verenler bunun yetkisini verdi zaten.

"birileri çıkıyor. sayın başbakan bunlar çok tahrik edici oluyor diyor. benim tahrik etmek gibi bir derdim yok. iki kere iki dört eder, yazın da dört kışın da dört. bunun adı hakikattir gerçektir. hakikatleri gerçekleri ters yüz etmeye kimsenin gücü yetmez. biz onlar adına koşuyoruz. bu neyi gerektiriyorsa onu yapacağız."

"ben yüzde 50 ile ezmeyi düşünmüyorum, ama sen yüzde 7 ile, yüzde 13 ile, yüzde 21 ile ezmeye çalışıyorsun."

"buralarda belli bir ideolojik grup, verdiğinn hizmete rağmen her türlü hakareti yapıyorlar. onların güç aldığı siyasiler, köşe yazarları da 'başbakan artık diktatör olmaya başladı' diyor. kusura bakmayın, siz her şeyi yazarken biz de bırakın da sesimizi çıkaralım. siz her türlü şeyi yazacaksınız, biz de sessiz duracağız. ben dilsiz değilim. tabii ki konuşacağız."

"dinin emrini yerine getiriyor diyorlar. din, toplum için, insan için hayırlı bir şey emrediyorsa bunun gereğini yapmak zararlı ve kötü mü?"

"her yerin kendine ait kuralları vardır. devletin metrosunda da ahlak kuralları vardır. bu ahlak kruralları aşılırsa buna karşı anonsa yapılmasının nesi yanlış. sonra da bir grup geliyor, ellerinde alkoller malkoller. şimdi soruyorum, bir anne baba kızının afedersin birinin kucağına oturmasını ister mi? biz de diyoruz ki buna dikkat edin. birisiyle bir bankta oturursun sohbet edersin, bunu saygıyla karşılarsın. tayyip erdoğan olarak ben bunu saygıyla karşılamam ve toplumun büyük kesimi de saygıyla karşılamaz."

Bunlar kendisinin gazetelerden derledigim cümleleridir. Daha fazlasi da var ama hepsini ekleyemiyorum. Yani aslinda olay baski rejimindir. Yani aslinda olay insanlarin dinci, dinsiz, AKP`li AKP karsiti, alkolik, Sunni vs. diye ayrilmasidir. Bak aklima gelmisken, Reyhanli`da dogmus büyümüs, bir dönem AKP`ye destek vermis arkadasim aynen sunlari söyledi bana:

"Lambrusco, Basbakan`in sadece kendine oy verenlere özgürlük anlayisi artik insanlari cileden cikarmistir. Ben zamaninda basörtüsüne özgürlük gelsin diye cok savastim, simdi de baskalarinin özgürlüklerini savunmak icin, onlarin da ötekilestirilmemesi icin eylemlere katiliyorum. Benim temam özgürlük. Basbakan balkon konusmasindan cok uzaklasmistir. Reyhanli`da biz Kürt, Türk, Alevi, Cerkez, Sünni hep birlikte kardesce yasiyorduk. Basbakan en son konusmasinda benim orada 52 Sünni vatandasim öldü dedi. "Sünni" kelimesini kullanmasinin nedeni nedir? Ayristirmak."

O kadar cok örnek var ki, bunlar konusulmadigi zaman elbette Basbakan cok yardimsever, cok anlayisli bir havaya büründürülüyor. Olay baska yerlere tasmasin bence, insanlarin sinirlarini zorlayan hükümetin sadece kendi vatandaslarina calismasi, sürekli "basörtüsü" magduriyeti üzerinden ve din üzerinden insanlari birbirine düsürmesidir. Olay özgürlüklerin kisitlanmasidir yani, dünya basin özgürlügü listelerinde son siralarda yer almamizdir. Basinin zaten yanli oldugunu CNN TÜRK penguen belgeseli olayindan da biliyorsunuz. Yani Türkiye`de büyük bir olay yasanirken, insanlar sadece yerel ve ulusal kanallar üzerinden dünyaya dertlerini anlatabilmislerdir. Hatta öyle ki bir fotograf vardi, bütün AKP tekelindeki medyada ayni gün ayni mansetler vardi. Bu da tesadüf müdür? Degildir.

Basbakan kendine karsi olanlari asagilamaktan baska hicbir sey yapmadi. Ses tonu hic degismedi. Görüntüde aradan gecen uzun bir zaman sonra görüsme yapmaya calisti. Görüsmeye Hülya Avsar, Necati Sasmaz cagirildi. Bunlar midir muhattap? Daha sonra günlerdir Taksim`de olan sanatcilarla toplanildi. Cami`de icki icilmedi efendim, imam dahi bunu acikladi, siz hala mitinglerde sürekli bunu söylüyorsunuz lafina, Basbakan`in tepkisi " BANA YALANCI MI DIYORSUNUZ?" oldu.

Kisacasi, bir Basbakan`a yakismayacak üslup, ton ve muamele bitmek bilmedi. Bak Abdullah Gül de AKP`li ama onun konusmalarina bakarsan yeri geldi Tayyip Erdogan`a göndermelerde bulundu. AKP icerisinde AKP`yi elestiren insanlar olustu. Bu insanlar daha sonra parti toplantisinda konusturulmadilar vs.

Yazimi bir Can Dündar yazisiyla bitireyim: Hava döndü - Can Dündar - Milliyet

Aslinda daha nice yazilar var da su an direk bunu bulabildim.

Derdimiz aslinda kisaca "Cogulcu" demokrasi. Cogunlugun demokrasisi degil. Basbakan`in sürekli bizi halk secti, hobaaa durun bakalim kibirli tavriydi günlerdir elestirilen. %50 evde zor tutulmamali bu ülkede, bir Basbakan böyle söylemlere gitmemeli.

Demokrasi bilinci benim ülkemde oturmali artik. Cogulcu olanindan.

Bunun icin de secim baraji düsmelidir.

Son düzenleme:

ekleycek tek kelimem yokk...yazik gercekten yazik...

hergün biri çıkıp ya terörist diyor bizlere ya vatan haini..artık gülüyorum bu yakıştırmalara :)

ama iyi ki yokmuşum bir kaç saat önce,yoksa banlanırdım kesin.. dışarı çıktım dondurmamı yedim geldim efil efil

bi sakinlik çöktü bana

ben sakin kaldiysam sende kalirdin.. Cünkü gönül gözü kapanmis, acmak imkansiz...

sen sakin olmalısın zaten çünkü göbüşünde bebiş var :)

annesi onu üzme,bazı şeyleri göre duyma lütfen,gerilme boş yere..

yokk cok sükür hic gerilmedim. Sadece acaba kazanabilir miyiz diye ugrastim. Acaba belki görebilir, farkina varabilir diye.. Ama maalesef kalbi kinle kalpliymis, vatan haini diyebildi..

Olayın gidişatını anlatırken o ani baskını atlamadım , ama şunu da belirtip taleplerine karşılık yasal bir süreç başlamışken eylem yapmanın anlamı ne ?
Eylem sürekli sloganlara dönüştü lambrusco , sürekli bir defol söylemine , zaten izinsizdi.Yasal olarak eylemin günü ve saatini aşmış , evlere dağılınmamış , ertesi gün yeniden toplanılmamış , orada yatıp orada kalkılmaya başlanmıştır.
Hani çok klişe bir söz vardır , burası muz cumhuriyeti mi diye ? İşte halka açık bir parkta çadırlarını kurup eylem yapabilir misin gece ve gündüz , durmaksızın ? Bunun cevabını mutlaka hayır olarak biliyorsundur.
Bu doğrultuda polisin müdahalesi gerekmez miydi ?

Gelelim faşizme ;bu ülkede uygulanan otoriter rejime ,

Otoriter , totoliter bir rejim içinde değiliz diyerek bence kısmını kapatayım hemen , evet Başbakanın söylemlerini yazmışsın , hepsini ve daha yazmadığın bir çoğunu bende takip ettim .Yurt dışından ilk döndüğü günkü havaalanı konuşmasını kınayarak izledim , buraya da yazdım hatta.
Bak cümleleri arasında kaç tane chp , yüzdeler , sandık , seçim vs... var . Adam siyaset yapıyor. Koltuk kaygısı taşımayan siyasetçi var mıdır ?
Daldaki kuşu kazanmak için eldekini kaybetme riskini göze almayarak , en amiyane tabirle '' ver çoşkuyu '' modunda mitingler düzenliyor.
Ben olsam yapmazdım .
Ama ;
Yaklaşan seçimleri bir parti genel başkanı olarak , bu olay üzerinde kullanıyor . Bu siyasetin kendisi işte.
Birey analizini bilirsin ,Erdoğanın liderliği onun kişiliği ile ülkeyi etkiliyor ve kararlarına yansıyor , bu her dönem böyle oldu , önce bunda bir hem fikir olalım .
Arkadaşın ne güzel demiş , o dönem bende onlar için mücadele ettim .Kime karşı ? O dönemki karar alıcıya karşı . O dönemde de o siyasi lider , bir başka taraf için ötekileştirci kararlar almıştır çünkü.
İşte şimdi siyasetin bizati içinde yer alan bu durumu , mevcut Başbakana fatura kesmek manasızdır.

ellerinde getirdikleri suç aletlerini polisin nazik müdahalesi! Sonunda olay mahallinde bıraktılar.

BİM marketlerini Başbakanın 28 yaşındaki oğlu aldı.

Bakkallar kapanıyor,
Bildiğimiz gibi ilaçlar da artık, marketlerde de satılacak.

Tabi her markette değil. Şimdilik sadece BİM Marketlerinde.

Bugünkü bu görüntünün temelleri taa iki yıl öncesinden atılmaya başlanmıştı.
Bildiğimiz gibi 2-3 yıl öncesi itibariyle BİM marketleri bu kadar yoğun değildi.

Ama, Bugün 30 bin nüfuslu küçük bir ilçede bile, 6-7 bazılarında 8-9 şubesi olan BİM marketleri, bu ilaç paradigmasının uzantısı olarak çoğaltılması işlemi şuurlu şekilde gerçekleşti.

Bildiğimiz gibi Cüneyd Zapsu denen biri BİM hisselerini sattı ve bu satış akabinde en büyük payı

Sayın Başbakanın 28 yaşındaki oğlu aldı.

Hani şu 26 yaşında 13 tane şirketin CEO sunu yapabilecek beceri ve kapasite(!)deki oğlu...

Ve bunun diğer temelleri hükümet ile Eczacılar arasında bir ay öncesinde yaklaşık 2000 kalem ilaç üzerinde fiyat anlaşmazlığı yüzünden çıkan sonuçta atıldı.

Mahalle bakkallarıda teker teker kapatlıyor. Vergi indirimi, Kredi, Af , YOOOKKK onlara.

yaa bunu paylasiyorum cünküüü, diger seylerden cok daha anlasilabilir... Yani demokrasi diyoruz diye vatan haini ilan ediliyoruz yaa, bende merak icindeyimmm, bu servet nerden geldiii

Son düzenleme:
Geçen gün köprüden geçecektik, köprüde engelli, yaşlı ve çocukluların kullanması için asansör mevcut,
oğlumla o asansörü kullanıyoruz karşıya geçerken.
O gün gittiğimizde asansörün şeffaf kapısının beyaz iğrenç boyayla gelişi
güzel boyanıp berbat edildiğini gördüm, tadilat var ve çalışmıyor sandım,
ama çalışıyormuş, içine girince iç tarafından gördüm ki,
polise ve tayyipe iğrenç bir küfür yazılmış ve onu kapatmak için dışarıdan kapatmışlar.
Şimdiyse o asansör kullanılmayacak durumda.
Bu nasıl özgürlüktür nasıl hak arayışıdır anlayamıyorum.
Şimdi denilecek ki bunlar bizden değil ama bunları yapanlar var ve onlara sorsanız
onlarda gezi eylemini destekleyenler kendilerince.
Aklım mantığım almıyor bunu yapanları, hergün gördüklerimle ve yaşadıklarımla,
kesinlikle hak vermiyorum bu olaylara, eylemlere de hak vermiyorum.

Rakı, Amerikalı'nın.

Finansbank Yunanlı'nın ...

Oyakbank Hollandalı'nın.

Denizbank Belçikalı'nın.

Türkiye Finans Kuveytli'nin.

TEB Fransız'ın.

Cbank İsrailli'nin.

MNG Bank Lübnanlı'nın.

Alternatif Bank Yunanlı'nın.

Dışbank Hollandalı'nın.

Şekerbank Kazak'ın.

Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.

Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.

Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.

Enerjisa'nın yar ısı Avusturyalı'nı n.

Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.

Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.

İzocam, Fransız'ın.

TGRT (Fox) Amerikalı'nın.

Demirdöküm Alman'ın.

Döktaş Fransız'ın.

Süper FM Kanadalı'nın.

Hepsi TÜRKtü.

Sadece 4,5 yıl önce.
Çok önemli ....

B O R

ASIL DEĞERİ 9 (DOKUZ) trilyon DOLAR DIKKAT 9 MILYAR VEYA

9 MİLYON DEGIL

9 trilyon DOLAR ...

ABD SADECE 40 KIRK MİLYON dolara KAPATACAK.

YAZIKLAR OLSUN ....

KAPTIRANA, verene SUSUP SEYREDENE ... .

Hepinizin Bildiği GİBİ ETİBANK öZELLESTİRİLECEK. .
(VE ALICISI AMERIKA

VE BOR İŞLETMELERİ ETİBANK bünyesinde.

Konulan FİYAT 40 MİLYON $.

Yaşadığın
DÜNYAYI SORGULAYAMIYORSAN,

BARİ ÜLKENİ SORGULA .....

Bu yazıyı paylaşarak en azından
bir toplum bilinci oluşmasına yardim edebiliriz

http://www.haberozgurce.com/oya-bay...-ihbar-mektubu-857h.htm#.UcQRvJE7wvM.facebook

Son düzenleme:
Pkk ile pazarlığa oturan Başbakandan ne beklenir ki !!!!!

Ben birşey bekle(ye)miyorum başbakandan nasılsa kendi bildiğini yapıyor her zaman onun için cevap veremeyeceğim...Benim derdim ülkem...Atamın ülkeyi emanet ettiği gençlik şimdi Atamın kemiklerini sızlatıyor

miamore boşver kardeşim terörist desinler,aşağılayıp yok saymaya çalışsınlar.anıtkabiri yıkarız diyeni gördü bu gözlerim,bugün şunları öldürün artık diyen hesaplar gördü gözlerim diğer sitelerde.bizden nefret etseler de önemli değil.yüce Rabbimin adalet terazisi çok hassastır.

Ondan mı destekliyosunuz eylemi ?

kimse bdp yi yada bir partiyi desteklemiyor orada..Polis aramizda tartisma ciksinda tutuklayim diye bekliyor. Eger bdp yi yaka paca atarsak polis tutuklacayak ve birakmak zorunda kalmayacak.

ama polis acilan pkk pankartlarini görüyor ve yasadisi örgüt üyelerine hic sesini cikarmiyor... Cünkü kumpas bu!!! sencede öyle degil mi?

ve ilahi adalette zaman aşımı yoktur:13:

Aynen, ben de Haktan umuyorum sadece.. Ama cok üzülüyorum, neden bu kin bu nefret.. Cennet onlarin olacak saniyorlarsa, bunu kimse garanti edemez arkadasimm... Gecen sene Antalya da cemaatten cennetten parayla arsa satin alan vardii... Ve isin en aci yani icinde hakim, doktor, avkat yani aydin diyebilecegimiz kisiler de vardi. Ben o zaman korktumm hem de cokkk korktumm. Büyü gibi....

Çarşı akp li kocaya karşı
gideyim şu akp li kocamı doyurayım bu saatte yemek istiyor
seçimlere kadar bu adamı yola getirmem lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…