- 20 Temmuz 2011
- 763
- 19
- 318
bakın 20 güne kadar eylem yaptılar defalarca dağılma anonsları yapıldı dağılmadılar kamu araçlarına zara verildi bidefada bunları savununya kamu malı kimin bizim tabiki başbakanın babasınınmı yo insan kendi malına zarar verirmiya bide neymiş bizde bunları savunucağız öylemi yanlış yanlıştır her kusuru karşıdan aramayın bide dönün kendinize bakın
https://www.facebook.com/photo.php?v=153612458160341&set=vb.124002157657779&type=2&theater
ben böyle kin ve nefret görmedim yaa... ne oluyor bu insanlara, polisin icine ne girmis Allah askina yaa...
Aldiklari seytani emirleri demeyecegim ama tarafsi bakmak gerekirse adamlar gunlerdir uykusuz ve ailesine hasret bence aile hasrwti sicacik bir yatagin rahatligida girmistir artik
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=...GTgIAJ&usg=AFQjCNG7xbTkBKqePd-_VWRe6TD_QIsfbQ
30 yıllık izmir'liyim, ben böyle İzmir'li görmedim.
Aldiklari seytani emirleri demeyecegim ama tarafsi bakmak gerekirse adamlar gunlerdir uykusuz ve ailesine hasret bence aile hasrwti sicacik bir yatagin rahatligida girmistir artik
ey sayin kilictaroglu hadi tayyip haddini asiyor sen nasil ortami yumusatmak adina aciklama yapmazsin senide besliyor bu olaylar ne kadar zavallisiniz oy ugruna bunlara taviz veriyorsunuz ey sen tayyip bir ozur dilesen bir geri adim atsan incilerin mi dokulur
ikinizede lanet olsun bu o9len canlar ikinizdende bunun hesabini soracaktir
slm yukardaki videonun izmir olmadığı alenen ortada bi görüntüyü videoyu kesipbiçib ekleyip çıkarmak artık çok kolay teknoloji çok ilerledi beyaz tv melih gökçekin olsa bile böyle salaklık yapmaz herhalde:)))))
Siz gerçekten hala siyasetcilerden medet umuyor musunuz şaşırdım sasirmaniza yada tepkinize diyeyim
aslaaaa aslaaaa ama isitip isitip bu 2 kanali da iki lideride 2 kanalida burada onume getirmiyorlarmi cildiriyorum
chp taksimde olan gencleri partisine almak icin girisimde bulunmus bu kadarmi dustuler gencler asla bunu dikkate almayacaktir
zeynepcim evet polis diyalog kuruyor halkta onlara karanfil veriyor ama su sıkılıyor...
sadece toplandılar orda başka hiç birşey yoktu ve tamamen iyi niyet vardı dikkatli gözlenirse anlaşılır bu...
son zamanlarda halkın içine karışan kötü guruplar vardı o zamandan beri zaten halk evine çekildi bugün evine çekilen sade vatandaş çıktı meydana...ayrıca başbakanımız her gün bir yerlerde sürekli konuşuyor meydan okuyor bu insanlar evlerinde bu konuşulanları izliyor doluyor doluyor polisle ya da başka bir şekilde sindirilebilir halk ama biriken bir öfke var bu bastırılmışlıkla bunu görmezden gelmemeliler...neden Ankara ve İstanbulda miting yapılıyor tamda bu olayların üzerine yoksa gövde gösterisimi yapıyorsunuz diye tepki alınınca hemen hayır efendim yok öyle birşey biz yerel seçim kampanyamızı başlattık diyor ama mitinglerinin adı ''milli iradeye saygı'' mitingleri...hani seçim içindi mitingler neden seçimlerden bahsedilmiyor da sürekli eylemcileri hedef alan konuşmalar yapılıyor...amaannn valla günlerdir aynı uslüp aynı cümleler...
aslaaaa aslaaaa ama isitip isitip bu 2 kanali da iki lideride 2 kanalida burada onume getirmiyorlarmi cildiriyorum
chp taksimde olan gencleri partisine almak icin girisimde bulunmus bu kadarmi dustuler gencler asla bunu dikkate almayacaktir
Ausencia, aslinda olaylarin gidisatini anlatmissin ama atladigin yerler olmus bence. Olaylarin baslangicina dair Gezi Parki göstericilerine yapilan bir sabah müdahalesi vardi. Hani tüm dünyayi dehsete düsüren cinsten. Orantisiz bir güc söylemleri de aslinda bos yere durduk yere yayilmadi etrafa. Bir de sunu hatirlatmak isterim ki, o parktaki insanlar daha sayilari bir avucken Basbakan su söylemi kullandi: " onlar ne yaparsa yapsin, biz karar verdik." Bu cümle artik insanlari cigrindan cikarmaya yetmisti bence. Cünkü Basbakan Gezi Parki olaylarina gelene kadar pek cok konuda, "biz karar verdik" tavrini sürdürdü. Fasizm nedir? Bu sorunun cevabini bu forum üzerinde tartismak mümkün degil bence. Üstelik sirf bu konu üzerine kücük capta bir tez bile yazilabilir. Sen de siyaset bilimi okuyorsun. Fakat günümüzde fasizm genel anlamda "baskici, otoriter, ötekilestirici" rejimler icin kullanilir hale gelmistir en basit deyimi ile.
"Onlar ne yaparsa yapsin, biz karar verdik."
"Capulcu bunlar, bunlar alkolik, bunlar ayyas, bunlar vandal" ve en son "teröristler" dahi denildi.
"twitter denilen bir bela var. yalanın daniskası burada. sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır."
"olay tamamen ideolojik. istanbulda yaklaşan büyükşehir seçimleri var. biz bunu ak partide nasıl alacağız diye yapılıyor."
"ben şimdi istesem onlar taksim'e 20 bin kişi mi çıkardı ben de 200 bin, 250 bin, 500 bin kişiyi kazlıçeşme'ye çıkarırım. ben de bunu yaparım. bir partim, tabanım var. böyle bir imkanımız, gücümüz var."
"evet cami de yapacağız. ben bunun iznini gidip de chp genel başkanından alacak değilim, birkaç çapulcudan alacak değilim. bize oy verenler bunun yetkisini verdi zaten.
"birileri çıkıyor. sayın başbakan bunlar çok tahrik edici oluyor diyor. benim tahrik etmek gibi bir derdim yok. iki kere iki dört eder, yazın da dört kışın da dört. bunun adı hakikattir gerçektir. hakikatleri gerçekleri ters yüz etmeye kimsenin gücü yetmez. biz onlar adına koşuyoruz. bu neyi gerektiriyorsa onu yapacağız."
"ben yüzde 50 ile ezmeyi düşünmüyorum, ama sen yüzde 7 ile, yüzde 13 ile, yüzde 21 ile ezmeye çalışıyorsun."
"buralarda belli bir ideolojik grup, verdiğinn hizmete rağmen her türlü hakareti yapıyorlar. onların güç aldığı siyasiler, köşe yazarları da 'başbakan artık diktatör olmaya başladı' diyor. kusura bakmayın, siz her şeyi yazarken biz de bırakın da sesimizi çıkaralım. siz her türlü şeyi yazacaksınız, biz de sessiz duracağız. ben dilsiz değilim. tabii ki konuşacağız."
"dinin emrini yerine getiriyor diyorlar. din, toplum için, insan için hayırlı bir şey emrediyorsa bunun gereğini yapmak zararlı ve kötü mü?"
"her yerin kendine ait kuralları vardır. devletin metrosunda da ahlak kuralları vardır. bu ahlak kruralları aşılırsa buna karşı anonsa yapılmasının nesi yanlış. sonra da bir grup geliyor, ellerinde alkoller malkoller. şimdi soruyorum, bir anne baba kızının afedersin birinin kucağına oturmasını ister mi? biz de diyoruz ki buna dikkat edin. birisiyle bir bankta oturursun sohbet edersin, bunu saygıyla karşılarsın. tayyip erdoğan olarak ben bunu saygıyla karşılamam ve toplumun büyük kesimi de saygıyla karşılamaz."
Bunlar kendisinin gazetelerden derledigim cümleleridir. Daha fazlasi da var ama hepsini ekleyemiyorum. Yani aslinda olay baski rejimindir. Yani aslinda olay insanlarin dinci, dinsiz, AKP`li AKP karsiti, alkolik, Sunni vs. diye ayrilmasidir. Bak aklima gelmisken, Reyhanli`da dogmus büyümüs, bir dönem AKP`ye destek vermis arkadasim aynen sunlari söyledi bana:
"Lambrusco, Basbakan`in sadece kendine oy verenlere özgürlük anlayisi artik insanlari cileden cikarmistir. Ben zamaninda basörtüsüne özgürlük gelsin diye cok savastim, simdi de baskalarinin özgürlüklerini savunmak icin, onlarin da ötekilestirilmemesi icin eylemlere katiliyorum. Benim temam özgürlük. Basbakan balkon konusmasindan cok uzaklasmistir. Reyhanli`da biz Kürt, Türk, Alevi, Cerkez, Sünni hep birlikte kardesce yasiyorduk. Basbakan en son konusmasinda benim orada 52 Sünni vatandasim öldü dedi. "Sünni" kelimesini kullanmasinin nedeni nedir? Ayristirmak."
O kadar cok örnek var ki, bunlar konusulmadigi zaman elbette Basbakan cok yardimsever, cok anlayisli bir havaya büründürülüyor. Olay baska yerlere tasmasin bence, insanlarin sinirlarini zorlayan hükümetin sadece kendi vatandaslarina calismasi, sürekli "basörtüsü" magduriyeti üzerinden ve din üzerinden insanlari birbirine düsürmesidir. Olay özgürlüklerin kisitlanmasidir yani, dünya basin özgürlügü listelerinde son siralarda yer almamizdir. Basinin zaten yanli oldugunu CNN TÜRK penguen belgeseli olayindan da biliyorsunuz. Yani Türkiye`de büyük bir olay yasanirken, insanlar sadece yerel ve ulusal kanallar üzerinden dünyaya dertlerini anlatabilmislerdir. Hatta öyle ki bir fotograf vardi, bütün AKP tekelindeki medyada ayni gün ayni mansetler vardi. Bu da tesadüf müdür? Degildir.
Basbakan kendine karsi olanlari asagilamaktan baska hicbir sey yapmadi. Ses tonu hic degismedi. Görüntüde aradan gecen uzun bir zaman sonra görüsme yapmaya calisti. Görüsmeye Hülya Avsar, Necati Sasmaz cagirildi. Bunlar midir muhattap? Daha sonra günlerdir Taksim`de olan sanatcilarla toplanildi. Cami`de icki icilmedi efendim, imam dahi bunu acikladi, siz hala mitinglerde sürekli bunu söylüyorsunuz lafina, Basbakan`in tepkisi " BANA YALANCI MI DIYORSUNUZ?" oldu.
Kisacasi, bir Basbakan`a yakismayacak üslup, ton ve muamele bitmek bilmedi. Bak Abdullah Gül de AKP`li ama onun konusmalarina bakarsan yeri geldi Tayyip Erdogan`a göndermelerde bulundu. AKP icerisinde AKP`yi elestiren insanlar olustu. Bu insanlar daha sonra parti toplantisinda konusturulmadilar vs.
Yazimi bir Can Dündar yazisiyla bitireyim: Hava döndü - Can Dündar - Milliyet
Aslinda daha nice yazilar var da su an direk bunu bulabildim.
Derdimiz aslinda kisaca "Cogulcu" demokrasi. Cogunlugun demokrasisi degil. Basbakan`in sürekli bizi halk secti, hobaaa durun bakalim kibirli tavriydi günlerdir elestirilen. %50 evde zor tutulmamali bu ülkede, bir Basbakan böyle söylemlere gitmemeli.
Demokrasi bilinci benim ülkemde oturmali artik. Cogulcu olanindan.
Bunun icin de secim baraji düsmelidir.
Yasal sürecin eylemcilerin eylem yaptigi gün baslayip baslamadigini bilmiyorum. Ben yargi süreci basladi konusmalarinin, eylemlerden birkac gün sonra ortaya ciktigini hatirliyorum sadece. Olaya tek yönlü bakamayiz, yani bu insanlar izinsiz gösteri yapiyorlar dolayisiyla polis müdahalesi sarttir bir yaklasimdir evet. Fakat tarihin her döneminde insanlar dogasi geregi baskiya karsi cikmislardir Ausencia. Yani eger bu eylemler direnis patlak veriyorsa, bir yerlerde bir sorun oldugu barizdir ki dünyanin cesitli ülkelerinde de olan olaylardir bunlar. Burada konusulan da zaten polis müdahele etmesin degildir. Polis verilen emirler dogrultusunda elbette müdahele edecektir. Fakat müdahalenin de boyutlari, limitleri olmak zorundadir. Simdi insanlarin tepkisini anlamak icin gecmise de gitmek gerekir. Insanlara hükümet eylem hakki verdi mi ki? En basitinden Taksim`e 1 Mayis`ta izin vermeyecegiz, inadina gidilmesini anlayabiliyor musun sen? Ben anlamiyorum. Bu sadece Taksim degil, insanlarin belli gruplarin bu ülkede izinli gösteri yapilmasina bile bile izin verilmemektedir. Bundan haberin var mi? Yani simdi bütün haberleri toplayip bulup cikarmam gece gece mümkün degil ama hükümetin yaptiklarini elestiren kücük capli eylemlere izin cikmazken, zorla alinan izinler sonrasi da polis, "cevreyi kirlettiniz" tarzi para cezalari dahi kesmistir. Komik komik bir sürü haber okuyorum ben yillardir. Bunun disinda göz yasartici gazlar sürekli ve sürekli her ufak olayda kullanildi. Dünyanin her yerinde bu böyle denilerek insanlari kandirmak bence aciz bir siyasettir. Ben ömrü hayatimda bu kadar gereksiz, bu kadar anlamsiz durumlarda bu elindeki oyuncagi polisin kullandigina hic sahit olmamistim. Bak Türkiye`ye dönmüstüm. Istanbul Esenyurtta, kücük bir grup birbiriyle satasiyor, polis arka arkaya o kadar orantisiz bir sekilde kullandi ki onlari, yasli teyzeler, amcalar, astik hastalari herkes etkilendi. Adamin bir tanesi sey dedi hatta: " yahu üc bes cocuk kavga ediyor, 100den fazla polis var, o ellerindeki seyleri SIKMAKTAN baska bir sey yapmiyorlar, biktik artik yaaa" dedi.
Bu arada hatirlatayim, eylemler basladigindan beri, cesitli videolarla, fotograflarla polislerin yaninda eylemcilere karsi savasan eli sopalilar vardi, bunu teyit eden canli canli yasayan arkadaslarim da oldu, iletisimde oldugum. Rize`de ADD binasinin önüne AKP`liler toplandi, öldürecegiz diye bagiran yüzlerce insan. Polis bu insanlara hicbir sey yapmadi biliyor musun? Ben canli canli izledim. Elleriyle hadi ayrilin dostlar diyerekten omuzlarina dokunuyorlardi sadece. Güc uygulamadilar. Uygulamamak icin ellerinden geleni yaptilar.
Polisin bu ayricalikli yaklasimini gectim, Basbakan sürekli konusmalarinda benim insanim siddet yanlisi degil diyor. Bu haberleri bilmesine ragmen bir kere de cikip ben onlar adina özür diliyorum dedi mi? demedi. Ama basörtülü taciz edildi diyerek bunu bütün Gezi direnisinin üzerine yikmasi cok cirkindi.
Erdogan`in kisiligi bu diyerek bakamiyorum ben olaya, hatta bilmeme ragmen ya siyaset iste bu da diyemiyorum malesef. Evet elbette siyaset yapiyor, tabanini saglama alma cabasinda oldugu cok bariz bir sekilde ortada. Fakat ortaya attigi söylemler insanlari kiskirtiyor, insanlari ayristiriyorsa, orda bir "DUR" demek gerekmektedir. Gezi Direnisi de bunu söylüyordu. Sen sadece belli bir kesimin Basbakan`i degilsin, sen herseye astigim astik kestigim kestik diyemezsin ,bu ülkede senin uygulamalarini begenmeyen insanlari asagilayamaz, hor göremezsin, "DUR" artik. Gülse Birsel`in deyimi ile " yetti beaaaa" nin eyleme dönmüs bicimiydi Gezi.
Evet arkadasim güzel dedi bence de. Bir dönem onlara karsi savasmistim dedi, sen de ugrasmissin ne güzel. Ama ayni arkadas su an mevcut Basbakan`in basi kapali olanlar üzerinden magdur edebiyati yaptigini ve insanlari kendi dininden olan ve olmayan diye ayirdigini da görebiliyor. Insanlari ötekilestiren politikalarina hic gerek olmadigini da söylüyor.
Mesela camide icki ictileri gectik, üzerine o cadirlarlarda "seks" yaptilar da dedi. Politikanin bir ahlaki olmali bence. Politikacinin bir cizgisi bir durusu olmali. Tabanini saglama alacak diye, insanlari kiskirtan, insanlari digerlerine karsi düsmanlastiran söylemler kullanmamali. Bütün bu söylemleri okuduktan bütün bu iftiralari izledikten sonra, ama bu siyasetin geregidir, bu siyasetin kendisidir diyemeyiz. Benim aldigim siyasi bilimler egitimi bana bunu ögretmedi.
Not olarak ekleyeyim bir Amerikan komedi programinda sunucu Türkiye`deki olaylari traji komik bir sekilde anlatiyor. Insan ister istemez gülüyor hatta:), sonra sey diyor, Tayyip Erdogan Taksim`e ne yapilacagina niye bu kadar karisiyor ki? Düsünsenize Obama`nin bilmem nerenin neresinde ne (isimleri tam hatirlamiyorum) insa edilecegine karar verdigini? Stüdyodaki insanlar kahkahayi patlatiyor. :) Yani disarida dahi insanlar bir Basbakan`in ülkedeki her sorunun kararini tek basina verdigini fark ediyorsa, bir sey yapmali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?