Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben polis eşi olmama rağmen eşimle beraber ilk başlarda destekliyorduk ki işler çığrından çıkana kadar.Güneydoğudayız ben buradaki açıdan bakıyorum siz oradaki açıdan.Buradan destek verenler ülkeyi kaosa sürükleyip zarar vermenin peşinde siz biliyormusunuz buradan otobüslerle güya destek vermeye geldiklerini...Polisin sizi tutuklama yetkisi yok kararı vercek olan adli mercilerdir.Taksimde olayları bizzat takip eden arkadaşlarım polis dağılın anonsu yapınca oradan uzaklaşıyor kalanlar provakötler...Siz şimdi terör örgütleri ile omuz omuza .... devamını getiremiyorum bile yazık....

Neyse, en azından polis müdahalesi daha hafif oldu.. Plastik mermiden, boyalı mermiye geçildi.. Neredeyse 1 ayda gelinen yer tam olarak bu. Bir de meydan da toma harici bir şey yok, ara sokaklarda ve sıraselvilere doğru yerlerde arada gaz bombası atılıyor, ama eskisi kadar çok sık değil.

Polisinde yorulduğunu ve ciddi sıkıldığını düşünüyorum. Boyalı mermi olayı da iyiymiş, 1 ay daha devam ederse, sürecin sonunda sokaklarda karşılıklı paintball oynarız

bir eczacı olarak yazık değilmi emeklerime senelerime verdiğim onca sınava derse
5sene üniversitede okumama yazık değilmi

bugün basbakanı dinledim
10dakka dayanabildim
sadece dua besmele iman bunlar her cümlede bunlar
ben baska partiye oy verirsem dinsiz miyim
Allah bana kul hakkıyla gelme demiş
28 yasındaki oğlunun on binlerce eczacı ve eczane calısanlarını bitirmeye calısması
kul hakkı değilde nedir
üniversite sınavında barajı geçemeyen kızının 50bin lira maasla calısması o görevi hakedenlerin hakkını almak değil de nedir

her zaman suna inanırım
agzında sürekli din iman laflarını dolandıranlara bir şüphe duyarım

Cenabı Hak diyor ki:' Sizi benimle aldatacaklar' Bu şeytanın bir oyunudur. Bunun için şeytan kendi evliyasını kullanır. 'Dikkat edin.Sakın bu aldanıya düşmeyin'diyor.

getirmeyin zaten, yazdiklarimi okumamissiniz sanirim... dogudakiler nasil bu kadar cesaretlendiler diye sorgulamaya girmeniz gerekmez mi?

ben basbakan ın yıllık 150 bın kadar aldıgını sanıyordum.. kızı danısman olarak aylık 50 bın TL mı alıyormus..
İtalyan gazetesının ıddıasının dogru olduguna ınanmıyorum acıkcasıııı.......

tek yol; düşünme terliği

terlik en son çare daha seçimlere 8 ay var o zamana kadar çeşitli girişimlerim olacak eylemlerim ve söylemlerime dayanamayacak elbet olmadı şiddete başvuracam artık bu arada başında ampül yanıyoooo mesajına bak

Son düzenleme:

Rabbim yardim etsin bugünümze ve yarinimizaaa...

ben şiddetten yanayım

evet o ampüllü arkadaşı çok seviyorum ben,ölümüne kankayız biz

getirmeyin zaten, yazdiklarimi okumamissiniz sanirim... dogudakiler nasil bu kadar cesaretlendiler diye sorgulamaya girmeniz gerekmez mi?

Güneydoğu'da hiç yaşamadınız sanırım...Aksi takdirde bu soruya güler geçerdiniz benim gibi...Yazdıklarınızı okudum ama tek taraflı baktığınız için cevap verme zahmetinde bulunmadım ne desem kendi bildiğiniz doğrulara inanacaksınız nasılsa rte gibi...

ben şiddetten yanayım

evet o ampüllü arkadaşı çok seviyorum ben,ölümüne kankayız biz

o zaman ilk fırsatta senin için şiddetin körelsin diye en sivrisinden topuklu terlikimle nişan alayım
tek endişem karşılık vermesi olsun ama biz bu yola baş koyduk ölmek var dönmek yok

ben anladım ki saat 23.00 den sonra ben kısa devre yapıyorum ciddiyetten çıkıp kendini bilmez bir hal alıyorum çok yordu beni memleket meseleleri

Son düzenleme:

Yasal sürecin eylemcilerin eylem yaptigi gün baslayip baslamadigini bilmiyorum. Ben yargi süreci basladi konusmalarinin, eylemlerden birkac gün sonra ortaya ciktigini hatirliyorum sadece. Olaya tek yönlü bakamayiz, yani bu insanlar izinsiz gösteri yapiyorlar dolayisiyla polis müdahalesi sarttir bir yaklasimdir evet. Fakat tarihin her döneminde insanlar dogasi geregi baskiya karsi cikmislardir Ausencia. Yani eger bu eylemler direnis patlak veriyorsa, bir yerlerde bir sorun oldugu barizdir ki dünyanin cesitli ülkelerinde de olan olaylardir bunlar. Burada konusulan da zaten polis müdahele etmesin degildir. Polis verilen emirler dogrultusunda elbette müdahele edecektir. Fakat müdahalenin de boyutlari, limitleri olmak zorundadir. Simdi insanlarin tepkisini anlamak icin gecmise de gitmek gerekir. Insanlara hükümet eylem hakki verdi mi ki? En basitinden Taksim`e 1 Mayis`ta izin vermeyecegiz, inadina gidilmesini anlayabiliyor musun sen? Ben anlamiyorum. Bu sadece Taksim degil, insanlarin belli gruplarin bu ülkede izinli gösteri yapilmasina bile bile izin verilmemektedir. Bundan haberin var mi? Yani simdi bütün haberleri toplayip bulup cikarmam gece gece mümkün degil ama hükümetin yaptiklarini elestiren kücük capli eylemlere izin cikmazken, zorla alinan izinler sonrasi da polis, "cevreyi kirlettiniz" tarzi para cezalari dahi kesmistir. Komik komik bir sürü haber okuyorum ben yillardir. Bunun disinda göz yasartici gazlar sürekli ve sürekli her ufak olayda kullanildi. Dünyanin her yerinde bu böyle denilerek insanlari kandirmak bence aciz bir siyasettir. Ben ömrü hayatimda bu kadar gereksiz, bu kadar anlamsiz durumlarda bu elindeki oyuncagi polisin kullandigina hic sahit olmamistim. Bak Türkiye`ye dönmüstüm. Istanbul Esenyurtta, kücük bir grup birbiriyle satasiyor, polis arka arkaya o kadar orantisiz bir sekilde kullandi ki onlari, yasli teyzeler, amcalar, astik hastalari herkes etkilendi. Adamin bir tanesi sey dedi hatta: " yahu üc bes cocuk kavga ediyor, 100den fazla polis var, o ellerindeki seyleri SIKMAKTAN baska bir sey yapmiyorlar, biktik artik yaaa" dedi.
Bu arada hatirlatayim, eylemler basladigindan beri, cesitli videolarla, fotograflarla polislerin yaninda eylemcilere karsi savasan eli sopalilar vardi, bunu teyit eden canli canli yasayan arkadaslarim da oldu, iletisimde oldugum. Rize`de ADD binasinin önüne AKP`liler toplandi, öldürecegiz diye bagiran yüzlerce insan. Polis bu insanlara hicbir sey yapmadi biliyor musun? Ben canli canli izledim. Elleriyle hadi ayrilin dostlar diyerekten omuzlarina dokunuyorlardi sadece. Güc uygulamadilar. Uygulamamak icin ellerinden geleni yaptilar.

Polisin bu ayricalikli yaklasimini gectim, Basbakan sürekli konusmalarinda benim insanim siddet yanlisi degil diyor. Bu haberleri bilmesine ragmen bir kere de cikip ben onlar adina özür diliyorum dedi mi? demedi. Ama basörtülü taciz edildi diyerek bunu bütün Gezi direnisinin üzerine yikmasi cok cirkindi.

Erdogan`in kisiligi bu diyerek bakamiyorum ben olaya, hatta bilmeme ragmen ya siyaset iste bu da diyemiyorum malesef. Evet elbette siyaset yapiyor, tabanini saglama alma cabasinda oldugu cok bariz bir sekilde ortada. Fakat ortaya attigi söylemler insanlari kiskirtiyor, insanlari ayristiriyorsa, orda bir "DUR" demek gerekmektedir. Gezi Direnisi de bunu söylüyordu. Sen sadece belli bir kesimin Basbakan`i degilsin, sen herseye astigim astik kestigim kestik diyemezsin ,bu ülkede senin uygulamalarini begenmeyen insanlari asagilayamaz, hor göremezsin, "DUR" artik. Gülse Birsel`in deyimi ile " yetti beaaaa" nin eyleme dönmüs bicimiydi Gezi.

Evet arkadasim güzel dedi bence de. Bir dönem onlara karsi savasmistim dedi, sen de ugrasmissin ne güzel. Ama ayni arkadas su an mevcut Basbakan`in basi kapali olanlar üzerinden magdur edebiyati yaptigini ve insanlari kendi dininden olan ve olmayan diye ayirdigini da görebiliyor. Insanlari ötekilestiren politikalarina hic gerek olmadigini da söylüyor.

Mesela camide icki ictileri gectik, üzerine o cadirlarlarda "seks" yaptilar da dedi. Politikanin bir ahlaki olmali bence. Politikacinin bir cizgisi bir durusu olmali. Tabanini saglama alacak diye, insanlari kiskirtan, insanlari digerlerine karsi düsmanlastiran söylemler kullanmamali. Bütün bu söylemleri okuduktan bütün bu iftiralari izledikten sonra, ama bu siyasetin geregidir, bu siyasetin kendisidir diyemeyiz. Benim aldigim siyasi bilimler egitimi bana bunu ögretmedi.

Not olarak ekleyeyim bir Amerikan komedi programinda sunucu Türkiye`deki olaylari traji komik bir sekilde anlatiyor. Insan ister istemez gülüyor hatta:), sonra sey diyor, Tayyip Erdogan Taksim`e ne yapilacagina niye bu kadar karisiyor ki? Düsünsenize Obama`nin bilmem nerenin neresinde ne (isimleri tam hatirlamiyorum) insa edilecegine karar verdigini? Stüdyodaki insanlar kahkahayi patlatiyor. :) Yani disarida dahi insanlar bir Basbakan`in ülkedeki her sorunun kararini tek basina verdigini fark ediyorsa, bir sey yapmali.

Son düzenleme:

tamam basbakan ayrimcilik yapmak istiyor.. Tabanini saglama almak istiyor... Peki neden kimse okuyup bilinclenip kendi fikirlerini olusturmuyor??? Ben bunu neden anlayamiyorummmm... Takim tutar gibi parti tutamazsin, yensekde yenilsekde seninleyiz diyemezsin... Bu oyun degillll....

ben anladım ki saat 23.00 den sonra ben kısa devre yapıyorum ciddiyetten çıkıp kendini bilmez bir hal alıyorum çok yordu beni memleket meseleleri

Memleket meseleleri benim de aklımı başımdan aldı.
Bugünü Berat kandili zannederek dualar ve esmalar peşindeydim. Meğer yarınmış
Nasıl şaşırdım ve evdekiler neden yarın olduğunu söylemedi anlamadım

olsun dua duadır yerine ulaşmıştır
yarında dualara verirsin kendini ne güzel işte...
valla ben cidden yoruldum bir ara yazmıştım buraya başbakan evimde basın toplantısı yaptı diye rüyalarıma bile
girer oldu artık olaylar

Saat 12 gectı..Artık Kandıl gunu...

Dilerim bırbırımızı daha cok dınleyıp anlamaya çalıştıgımız ....

Birbirimize karşı daha saygılı ve hoşgorulu......

Herkesın bırbırının özgürlügünü kısıtlamadıgı.......

Huzurlu mutlu nıce Kandılere........

Yarın yazılanları okurum....

Görmeyeli istiklal caddesi de mi trafiğe açıldı nedir? engellenen trafik bahanesine kimse inanmaz yani. komik oluyor artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…