Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

msjını şimdi gördüm Ausencia soruma cevap verdiğin için çok teşekkürler..ben chp li vekillerin halkı provoke ettiklerini düşünmüyorum tam tersi bir çok olayı önledikleri kanaatindeyim..sadece bu halk direnişinin yanında yer aldılar,yasadışı söylemleri olmadı birlik beraberliği bozacak vurgulamalar yapmadılar yasadışı bayrak poster açmadlar o yüzden herhangi bir provokeden söz edemeyiz bence.hele ki darbe,hükümeti devirme gibi olaylar mümkün değildir..

ama dokunulmazlıklar evet her milletvekili çin gözden geçirilmelidir.

o günü hiç hatırlamak istemiyorum. feci yanlış anlaşılmıştım. ama yanlış anlaşıldığımı sanırım o yanlış anlayan arkadaşlar anladımı?. önemli olan o benim için.
of cümlede feci. yanlış anlaşıldığımı anlayan, yanlış anlayanlar
konuya geleyim yine,o milletvekilleri sadece direnen insanları desteklediler.bencede duyarlılık budur. ve onlara yakışanı yaptılar.melih gökçeğe gelince,
mellih gökçek yine aynı melih işte.

Son düzenleme:

Tmama iste saniye saniye takibinde degilseniz, bilinc altina yerlestirme politikasi uygulamayin. Ne gerek var suc unsurlarini kalemlemeye.. Milletvekili, yani milletin vekili, milletin sözcüsü....Halkin yanina sivil olarak gelince, akliniza ne kadar suc unsuru gelivermis...

dokunulmazlik konusunda katiliyorummm

Son düzenleme:

IRA nedir biraz arastirin o zaman
google elinizin altinda amerikanin irayi teror orgutu listesinden cikartmasi ozgurluk adina insanlarin oldurulmesini hakli cikarmaz. size gore etada cok masumdur

yorumlara baktimda herseyi isinize geldigine gore yorumlamissiniz biraz arastirin ama benim profilimi degil

Peki................

insanlarin özgürlükleri ugruna savasmasi hakli degil midir?? O zaman bu teziniz kurutlus savasinda vatanimizi geri alamk özgürlügümüze kavusmak icin savasip kimseyi öldürmemeliydik.. simdi kimse bunu düsünmez diye düsünüyorum ve isin icinden cikamadim.. Irlandalilar amanin kimseyi öldürmeyelim ne var ya alt tarafi özgürlük, vaz gecelim mi demeliler.. Biz kurtulus savasinda böyle mi demeliydik...

yada daja önemlisi su anda eylemleri birakin ve boyunduruk altina girin mi demek asil istediginiz?? bunlar benim yorumlarim elbette...

Melih Gökçek Chp kapatılmalıdır demiş evet ve buna gerekçe olarakta ; eylemler sırasında CHP li milletvekillerinin en ön safta yer aldıklarını , halkı provake ettiklerini vs... dile getirmiştir.

Bu eylem sürecinde her kim olursa olsun halkı hükümeti devirmeye yönelik tahrik ettiyse , bu eylemi bir darbe girişimine dönüştürmüş ve bunun için organize çalışmış , örgütlenmişse ....bence de ceza almalıdır.

Eger yorumunu böyle yaparsan, bunun baska bir aciklamasi var midir? Üstü kapali olarak " her kim olursa olsun" cümlesini kullanmis olman bir seyi degistirmiyor ki. Melih Gökcek`in aciklamasini yazip arkasindan destekleyen bir cümle olusturur ve nokta nokta nokta suskunlugundan sonra bence de ceza almalidir dersen, farkli algilanmasini bekleyemezsin.

Üstelik, eger eylem darbe girisimine dönüstürülmüsse diyorsun, hükümete yönelik halki tahrik ettiyse diyorsun, ki önceki mesajlarinda da en cok üzerinde durdugun konu buydu, bunun böyle olduguna inandigini sen de biliyorsun ben de önceki mesajlarindan anlamistim zaten. Aciklamaya da calismistim öyle olmadigini.

Arkasindan, bu sebepler yoksa kimse üstüne alinmasin diyorsun.

Eger bu sebeplerin olmadigina inaniyorsan zaten öyle bir cümle kurmazdin, bu sebepler olabilir diyorsan da inaniyorsundur. Kendi düsüncelerin olusmustur. Sanirim bu sebepler var mi yok mu diye bulup cikarsinlar diye topu hükümete atamayiz degil mi? Cok komik olur cünkü.

o zaman pkkyi savunuyorsunuz siz onlarda ozgurluk olarak yola ciktirlar ira gibi eta gibi masum insanlari oldurdurler ama onlarda ozgurluk kurdistan diye yola ciktilar

siz gerçekten bir milletvekilinin provakatörlüğüne mi inanıyorsunuz çok kızdım gerçekten çok kızdım amcam chp bursa milletvekili bunun bir önemi yok ama size şunu söyleyebilirim partilerin genel başkanlarından hepsi çok daha olgun ve mantıklı gerek akp gerek chp milletvekilleri tamam tepkiler trajikomik bir hal aldı mecliste ama en azından aziz nesin tadında bir ülke evlatları olduklarını gösterdiler.koltuk sevdasımıdır nedir bilmiyorum ama partilerin başkanları acınacak halde saçmalıyorlar ya başka bir kelime telaffuz edemiyorum artık!
Melih Gökçek başkanlığında bende yıllardır Ankara da yaşıyorum.doğma büyüme Ankaralıyım bu ülkede bir gerçek varki melih gökçek kadar halkı sömüren bir belediye başkanı gelmemiştir bu ülkeye diyeceksinizki peki arkadaşım neden seçiliyor işin gerçek yüzünü size anlatayım babam büyükşehir belediyesinde çalışıyor ve işin aslı şu :

akp gibi melih gökçek te belli bir kesimi hedef alıyor genellikle eğitim seviyesi belli ve yoksul yardıma muhtaç insanları alıyor.unutulmamalıdırki ülkemizde yoksul kesim büyük çoğunluktadır.
birde tipik göz boyama taktikleri vardır :
1.si altınpark projesi tamamen çalıntıdır belgelerini zamanında murat karayalçın açıklamıştı.evet proje karayalçınındı!
2.si göksu projesi aynı şekilde karayalçının projeleri olduğunu anlatmama gerek varmı bilmem
3.sü süslü püslü yollarımız! alt yapısı sıfır yollarımız ankaranın merkezi bakanlıkların önü her yağmurda sele sürüklenen yollarımız!

bunun dışında samanyolu koleji mezunu sayın osman gökçek gibi bir oğlumuz varki düşmanlar başına.babasını fazlasıyla aratacak oğul! trilyoner olduğunu söylemeliyim dimi?eh tahmin edersiniz artık!he bide ankarada fısıltıyla konuşulan osman gökçek gerçekleride var çok açıklamak istemiyorum taktikleri çamur at izi kalsın olduğundan mazallah ...

tüm bunların yanında evet chp traj kaybetti neden:
2dir rezil genel başkanlarla uğraşıyo parti hakkaten öyle deniz baykal döneminde çankaya chpnin kalesiydi ama chpden soğudu
onun dışında sözde idealistiz ya chpliler olarak salak gibi kimseyi kandırmak yerine yardım poşetleri dağıtmak yerine aslanlar gibi(!) meydanlarda savaştılar.evet aydın kesim zaten chp tabanını oluşturuyor fakat bunların ne kadar azınlıkta olduğuda aşikar.
sen gidipte ne kadar yardıma muhtaç olursa olsun aydın bir insana değil yardım poşeti uzatmak teklif dahi edemezsin niye gururluyuz ya (ayrıca bu siz-biz muhabbetindende tiksindim artık başka dilden konuşuncada anlatamıyorum maruz görün lütfen!)parti genel başkanları hakkında hakkaten söylemeden edemeyeceğim kılıçtaraoğlu doğru konuşuyormu evet konuşuyor hala uğur dündarın programında melih gökçeği rezil edişi aklımda.bilmeyen arkadaşlar için link şu:Melih Gokcek Kemal Kilicdaroglu Duellosu (Ugur Dundar Yorumu) KANAL D - YouTube takdirle karşıladım ama nedense gelen başkanlara sonradan bi haller oluyor adamın uslübü çıldırtıyor beni yahu tamam haklısında bu çocuk gibi konuşma nedir ya ben chp ye atatürk ün partisine yakıştıramıyorum.
zaten bir sıkıntımızda bu bilinçli yetiştiriliyoruz arkadaş ya işte chp kızı olarak kendimizi eleştiriyorum açık ve net .körü körüne diğer partiler gibi yetiştirilmedik fanatizm tarzımız değil maalesefki.ya şunu hakkaten unutmuyorum lisede türbanlı arkadaşlarım vardı (Allah varya bende aleviyim ve asla türban karşıtı değil bunun simgeleşmesine karşıyım sadece) kızın lafı aynen şuydu:
1.Allah
2.Hz.Muhammet
3.tayyip erdoğan

size yemin ederim birçok arkadaşımın defterinde bu yazılıydı.Tayyip erdoğan kimki benim peygamberimin altında dahi beraber adı geçsin !yıllarca alevi olduğumu saklamam gerektiği söylendi neden ? dışlanmamam için!
en yakın arkadaşlarım daha 15 yaşında aleviyim diye benimle konuşmadı ve bende alevi kimliğimi evleneceğim adamdan dahi sakladım utanılacak birşey gibi!öyle yaralıyımki bu konuda mahalle baskısı denilen şey varya dibine kadar yaşadım ben!
he bunuda geçtim üniversitede türban yasağı kaldırıldı arkadaşlarım türbanla gelmeye utandı ya bu kadar acı bu ülkenin gerçekleri işte!koca amfide 2 kız türbanlı gelmeye cesaret etti onlarda bizimle konuşmaya ürküyorlardı yazıktır günahtır yahu!o kızlar birsürü insandan laf yediler ters ters bakışlara maruz kaldılar!onlar yaşamadımı yaşadı.he şu var türbanı sırf akpliyim demek için takanlardan nefret ediyorum ama Allah yolunda takana kim ne diyebilir ya!
zaten tuhaf olanda bu tezatlar ülkenin başına sol gelse solcular sapıtıyor sağcılar pısıp bir köşeye çekiliyor.
sağcılar gelse solcular solcu olduğunu söylemeye çekiniyor.
bizzat babannemin lafı amcam milletvekili seçilince 'aman yavrum sakın siz siz olun chp den amcanızın milletvekili olduğunu söylemeyin.' neden dedi bunu sizce? hep diyorum hepte diyeceğim
''BİZ 80LERİN DARBE BASKISIYLA KORKUTULAN APOLİTİK OLMALARI ŞART KESİLEN İŞKENCEYE DAYAĞA SAĞCISIYLA SOLCUSUYLA MARUZ KALMIŞ GENÇLERİNİN ; ŞİMDİNİN EBEVEYNLERİNİN ÇOCUĞUYUZ HANGİNİZİN ANNESİ BABASI SİYASETTEN UZAK DUR DEMEDİ''

Mutaasıp kesim baktı siyaset kaka cısss piss kendini dine verdi
sol kesim ne yaptı aman ben özgürüm kimse özgürlüğüme dokunmasında siyasete ilişmem dedi.

işin gerçeği bu yine diyorum BEN SOL GÖRÜŞLÜ CHP TABANLI ALEVİ KÖKENLİ BİR AİLENİN KIZIYIM VE BU ÜLKEDE İKİLİK YARATMAK İSTEYEN HERKESE KARŞIYIM!

tabi bunların yanında tepemizde akbaba misali bekleyen itilaf devletlerini(!) hiçe sayamayacağım!
karslıyım aslen babannem hatta babannemin öğretmen babasını daha yeni kaybettik.sarıkamışta ailemizden birsürü şehir vermişiz gerek babannemin dayıları amcaları gerek gazi babası (daha o zaman 8 yaşındaymış düşünün) gerekse bu bir yalan değil ben faşist yada ırkçıda değilim ''ermenilerin 12 yaşında camide tecavüzlerine uğrayan büyük halamız (hançerlenerek öldürülmüş) ve camilerde kundakta toplanan bebeklerimiz önce hançerlenip atılmış daha sonra camilerimiz yakılmış evet arkadaşlar birçok ermeni yandaşı ülke doğru söylüyor ''BİR ERMENİ SOYKIRIMI OLMUŞ'' ''FAKAT ERMENİLERİN TÜRKLERE SOYKIRIMI OLMUŞ'' gene diyorum bize bunları büyük dedemiz ağlayarak anlattı madalyalarımız hala duruyor hiç mi dost yoktu diyeceksiniz bu ermenilerde varmış aynı kaptan yemek yemişler hatta annannemin annannesi ermeni benim .ama ne yapsalardı ermenileri bunca yapılan işkenceden sonra varmıydı başka çözüm yollamak dışında siz bulabilirmisiniz?o dönemde ermenilerinde kandırıldığını düşünüyorum tabiki buda bir gerçek.
ermenilere uygulanan politikalar şuan kürt vatandaşlarımıza uygulanmaya çalışılıyor.

ne doluymuşum yahu bunları yazmak baya vaktimi aldı ama umarım vaktinizi çaldığım için kızmazsınız.

şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.

o zaman pkkyi savunuyorsunuz siz onlarda ozgurluk olarak yola ciktirlar ira gibi eta gibi masum insanlari oldurdurler ama onlarda ozgurluk kurdistan diye yola ciktilar

ama siz simdi böylesine bir yafta yakistiramazsiniz. Egitim düzeyimi sanirim fark ettiniz. Bu yaftayi kolayca cürütebilecegimi fark edemediniz mi?

Birincisi Türklerin bir vatani vardi. Hem de 1000 yildir falan. Vatanlari isgal edilmisti....

Irlanda da vardi..Vatanlari Ingilizler tarafindan isgal edilmisti...

Ama kürdüstan diye bir yer olmadi, ama Türkiye yi isgal etme tesebbüsünde bulunuyorlar.. Ama kürdistan kurmak istiyorlrsa gitsinler cinde kursunlar.. Ama Türkiye yi isgal edemezler. Anlayabildiniz mi?

Türkiye ne zamandan beri işgalci emperyalist bir ülke?

Türkiyede 72 etnik kokenden vatandaşımız vardır ve Türkiye cumhuriyeti devleti her vatandaşa eşittir.
Kimliklerde etnik köken yazmaz, "Türk vatandaşı" yazar.

Uzun lafın kısası, pkk emperyalistlerin desteklediği bir terör örgütüdür.
İra ise emperyalistlere karşı durmuş bir örgüttür.

Son düzenleme:
bir sorum daha olacak nedense sürekli soru sorasım var :)

bize göre bu bir halk direnişidir yani partiler üstüdür ama hükümet bunu chp nin yönlendirdiği konusunda ısrar diyor ya da bunu chp ye atıyor..sizce neden?

benim aklıma şu geliyor; bunun siyasi değil bir halk eylemi olduğunu dillendirmekten ziyade siyasi bi mana yüklemek daha kolay geliyor ben böyle düşünüyorum..yani bakın chp dir bu direnişi düzenleyen bunu o parti mensupları başlattı yani halka ile ilgisi yok msjı mı verilmeye çalışılıyor,sizler ne dersiniz bu konuda?

LAMBRUSCO
adının altında uzun uzun yazarım yazıyor ya
bence de sen uzun uzun yaz
bilgisi olanın yazdığını okumak gerçekten keyifli oluyor
seni yürekten tebrik ediyorum

egitiminizi bilmiyorum ama bu yazinizdan cok bilgili olmadiginizi gorebiliyorum
siz kurt turk laz cerkez gibi kavramlari karistirmissiniz. kurdistan selcuklu zamaninda kabul edilmis ve sinirlari cizilmis olarak yaziyor wiki bende cok bilmiyorum ama arastiriyorum

gülemk istemiyorum ama sabirla devam edecegim... Selcuklu zamaninda ki tüm kavimler simdi Türkiye de özerklik mi ilan etsinler, devlet kurmaya mi calssinlar...Biz Viyanaya kadar gitmistik, simdi ne yapalim hak mi iddia edelim. Ne diyorsunuz siz Allah askinaaaaa.....

ayrica laz nerden cikti, siz kime yazacaktiniz da yanlislikla mi bana yazdiniz? Laz lar yoksa ira dan mi nedir??:)

Son düzenleme:
nazan siz söyleyin nasıl olmalı bu çözüm süreci,neler düşünüyorsun,nasıl gelişecek bu süreç ve sonunda barış gelecek mi?

basbakan tavrindan dolayi ozur dilemeli ama hukumeti dusumek ne icin biri bana bunu anlatsin dun aksam cicek birakilacak olenler icin dendi cicek birakildi tamam daha ne uzattilar

Hepinize çok teşekkür ederim .

Bir insana nasıl acaba ben ne yazdım diye tekrar tekrar okuttuğunuz için , öyle söylemedim dediğim halde ısrarla söyledin diyerek birbirinizi desteklediğiniz için ...

Mesajlar uzadıkça canım sıkılıyor bunu samimiyetle yazıyorum .

Bazen bu başlık altında hiçbir şey dememekle , çok şey demek arasında sıkışıp kalıyorum .

CHP nin eyleme karşı tutumu ile ilgili en ufak bir şahsi fikrimi henüz yazmadım .

Mesajımda sadece ve sadece , Melih Gökçeğin '' Chp kapatılmalıdır , çünkü ..... '' demecini yazdım .

Son 5 mesajdır aynı şeyi tekrar ediyorum ne acı .

Onun sözlerini yazdım bakın tekrar ediyorum kendi düşüncemi değil !

O , milletvekilleri bunu yapmıştır diye iddia etmiş . Ha videosunu koymadım da kaleme aldım diye mi bunlar benim fikrimmiş gibi lanse edilmeye çalışılıyor anlamış değilim .

Melih Gökçeğin söylemini bitirdikten sonra da kendi fikrime geçtim .

O da şu idi ;

Eğer bir ülkede birileri bu maddelenen suçları işlediyse bunun cezası parti kapatma değil , şahıslara verilecek cezadır .

Bunun içinde milletvekili dokunulmazlığı gerekir.

O sebeble çok rica edeceğim yazdığım mesaj üzerinden kimse bana , ausencia parti kapatılmayı mı savunuyorsun ? ya da milletvekilleri halkı kışkırttı mı dedin demesin ...

Bu konuda kişisel fikrimi henüz beyan etmedim .Eylemcilerle ilgili fikrimi belirttim geçmiş mesajlarımda ama muhalefet partisinin adını ağzıma almadım .

Tekrar teşekkür ediyorum ısrarla öyle demedim dediğim halde , sabırla öyle dedin dediğiniz için ...

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…